VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српско Војводство
staro
  (#41 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Pol: Muško
Godine: 33
Odgovor: Српско Војводство - 26.09.2008, 14:54

Citat:
FlekicaSkupusom kaže: Pogledaj poruku
Истина Итебејац, ја сам потпуно заборавио на браћу Мађаре, ал онда морамо да уврстимо и Румуне, јер ипак једино са њима никад у историји нисмо ратовали, нити су имали територијалне претензије на Србију (од свих не српских земаља) чак су нам и краљицу били дали!
Mađari su dali dve kraljice, a za ostalo me ne pitaj..

Rumuni nikad nisu ratovali protiv Srba, ali ni zajedno. A Mađari su triput ratovali protiv Srba, ali su više puta ratovali na istoj strani.

A Rumuni su imali/imaju (današnja Partija Velika Rumunija - Partia Romania Mare - PRM - zastupa tu ideju) teritorijalnu pretenziju na današnji Banat u Srbiji - dakle Rumunija do Tise.

Ali, unatoč svemu, Rumuni su meni simpatičan narod.. i znam da se otkako su prvi put postali tertorijalno susedi sa Srbima ( 1918 ) dobro su se slagali - stvarno bratski.

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Српско Војводство
staro
  (#42 (permalink))
FlekicaSkupusom
Iskusni forumdžija
FlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članova

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: danas 01:12
Odgovor: Српско Војводство - 26.09.2008, 15:13

Ма Румуни су легенде ... пази што се тиче Баната, да се не лажемо, ту смо ми њих откинули поштено, и за то је најзаслужнији био Пупин који је био јако добар пријатељ са Вудром Вилсоном јер је Вилсон био велики љубитељ бокса а Пупин се у америци прво пробијао боксом па онда науком! Пупин је излобирао да Банат припадне Србији као ратна одштета а требао је да припадне Румунији (не цео) ... а чак ни пројекат Велике Румуније не предвиђа тај део Баната у саставу Румуније већ пуца на Републику Молдавију .... све у свему, ми треба да градимо добре односе са свим суседима (не рачунам оне дивљаке који су се сепаратисали) јер је то у интересу свих нас! Време ратова је хвала Богу прошло и не повратило се!

Српско Војводство
staro
  (#43 (permalink))
sa juga
Početnik
sa juga je na dobrom putu

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 17.11.2008 03:40
Godine: 27
Српско Војводство - 26.09.2008, 15:58

Citat:
kozo kaže: Pogledaj poruku
ti opet kukas sta ce biti sa onim dodosima koje je Beograd(Nándorfehérvar)naselio u Vojvodinu,pa evo ti odgovora:neka se svako vrati tamo gde je roden i tamo proba....da zivi.
Sta se autonomije tice mi samo hocemo da dobijemo ista prava sto Beograd (Nándorfehérvár) trazi za Srbsko stanovnistvo na KiM(jel mi nemamo ista prava za autonomiju?zar su ti ljudi sa KiM vazniji ili vise vredniji za Srbiju?Jel u Srbiji postoje dve vrste drzavljanstva jedna za Vas i jedna za Nas?)
Sad me mozes nazivati Fasistom ili Sovinistom od tebe ni ne ocekivam drugo...
Justice!!!

Srbima na KiM je potrebna autonomija da bi preživjeli. Koji bezobrazluk? Je li se to Mađarima u Vojvodini onemogućava sloboda kretanja, pravo na život? Kako te samo nije sramota! Što se ne zalažeš u Transilvaniji za takva prava? Srbija u krizi pa ti i slični želite loviti u mutnom.

Srbi na KiM ne žive u uslovima dostojnim čovjeka i to u 21. vijeku.

Jebote, živiš u enklavi ograđenom bodljikavom žicom i van možeš jedino u oklopnom transporteru KFOR-a. Kakav je to život? I još neko pita da li im treba pomoći. Naravno da oni trebaju imati prioritet. Žalosno je što im Srbija ne pomaže koliko bi trebala.

Citat:
FlekicaSkupusom kaže: Pogledaj poruku
Србија је посебна јер има Србе који ће увек хтети своју прћију и да буду свој газда, ево нпр. Мило чија је фамилија од прађеда тврдила да је српска, ђед му се борио за Србију, он је подржавао Слобу и био му потрчко а погледај сад шта прича и ради!Исто би радио и Србин Чанак када би неком научном фантастиком успео да направи Чанколенд ... а Србија је још посебнија што такве криминалце који делују против уставно не ставља у затвор, у америци се добија до 5 година затвора ко пљуне на заставу а код нас је чанак испљувао и Србију и заставу када је разбојнички упадао у РТВ пре неколико година! Србија је један веееелики Дизниленд!

U sridu!

Ni meni nije jasno zašto u Srbiji niko ne reaguje na te ispade. Baš da vidim kako bi vlast u Hrvatskoj odgovorila na neki takav potez. Mislim da već znate odgovor.

U Srbiji je recimo dozvoljeno da predsjednica Helsinškog komiteta Sonja Biserko govori kako je Srbiju potrebno rasparčati. Kako Srbija podhitno treba priznati nezavisnost Kosova i slične stvari. Znate li da recimo u Hrvatskoj njihov Helsinški odbor država kontroliše. Iako dosta kritikuju vlast i u većini kritika su potpuno u pravu te kritike imaju granicu dokle mogu ići. U Srbiji to ne postoji.

U Srbiji u sred Bujanovca skinu zastavu Srbije i stave albansku i niko ne reaguje.

Ne bih se baš složio da je u Americi toliko rigorozno. Gledao sam na TV-u kada su antiglobalisti u sred Seattle-a spalili američku zastavu i nikome ništa.

Poruku je izmenio BaneK, 27.09.2008 u 21:24. Razlog: uzastopni postovi

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen