VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српско Војводство
staro
  (#31 (permalink))
FlekicaSkupusom
Iskusni forumdžija
FlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članova

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: danas 10:27
Pol: Muško
Odgovor: Српско Војводство - 24.09.2008, 17:21

Колега Итебејац, у праву си, ја сам мало више генерализовао вас Мађаре из Војводине, али морам ти признати да сам имао неколико негативних искустава са твојим сународницима, када сам био службено у Кањижи тамо у кафани нису хтели да ме услуже јер нисам причао мађарски, ја мађарски не знам па сам наручио на српском кафу а одговор сам добио на мађарском и седео сам пола сата и ништа нисам добио!Мислим да је то ипак безобразлук! Када сам био у Ади на камповању пре пар година стартовао сам неке девојке - мађарице (волем их,шта ћу!) ја са њима на српском - оне мени мађарски, ја енглески - оне мађарски, као не говоре српски, касније дође екипа из НС и БГ, крене песма око ватре, ракија итд, ја кренем да причам масне вицеве на српском - а оне цркоше од смеха! Па ко је ту сад луд а ко безобразан? А да не причам што кад се неки Србин побије са мађаром то се одма представља као атак на све мађаре и мањине (иако су се тукли због девојке) а кад5 мађара линчује оног Србина из темерина (сећаш се!) то је онда туча због нерашћишћених рачуна! А да не причам што сам доста пута покушавао да успоставим неки контакт са твојим сународницима овде - мрка капа!Стварно немам ништа против икога,али то су неке ствари које су мене изиритирале!Ја кад ми дођу странци поломим се да се споразумемо а не да им завијам по српски по принципу ако ме разумеш-разумеш, а ако не - ко те ....

Извини ако сам те увредио, али и ти моји пријатељи из Мађарске су имали неколико непријатних ситуација са мађарима из Србије јер ви махом одлазите у Будимпешту на студије ако не у Нови Сад па су имали контакт са вама! Моја грешка што сам генерализовао ... није ми била намера!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
Odgovor: Српско Војводство - 24.09.2008, 22:13

Citat:
FlekicaSkupusom kaže: Pogledaj poruku
Колега Итебејац, у праву си, ја сам мало више генерализовао вас Мађаре из Војводине, али морам ти признати да сам имао неколико негативних искустава са твојим сународницима, када сам био службено у Кањижи тамо у кафани нису хтели да ме услуже јер нисам причао мађарски, ја мађарски не знам па сам наручио на српском кафу а одговор сам добио на мађарском и седео сам пола сата и ништа нисам добио!Мислим да је то ипак безобразлук! Када сам био у Ади на камповању пре пар година стартовао сам неке девојке - мађарице (волем их,шта ћу!) ја са њима на српском - оне мени мађарски, ја енглески - оне мађарски, као не говоре српски, касније дође екипа из НС и БГ, крене песма око ватре, ракија итд, ја кренем да причам масне вицеве на српском - а оне цркоше од смеха! Па ко је ту сад луд а ко безобразан? А да не причам што кад се неки Србин побије са мађаром то се одма представља као атак на све мађаре и мањине (иако су се тукли због девојке) а кад5 мађара линчује оног Србина из темерина (сећаш се!) то је онда туча због нерашћишћених рачуна! А да не причам што сам доста пута покушавао да успоставим неки контакт са твојим сународницима овде - мрка капа!Стварно немам ништа против икога,али то су неке ствари које су мене изиритирале!Ја кад ми дођу странци поломим се да се споразумемо а не да им завијам по српски по принципу ако ме разумеш-разумеш, а ако не - ко те ....

Извини ако сам те увредио, али и ти моји пријатељи из Мађарске су имали неколико непријатних ситуација са мађарима из Србије јер ви махом одлазите у Будимпешту на студије ако не у Нови Сад па су имали контакт са вама! Моја грешка што сам генерализовао ... није ми била намера!
Ne zameram ti.. negativna iskustva uvek više uslovljavaju naš odnos prema nekom ko je drugačiji, sve dok ne steknemo više pozitivnih iskustava.

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

staro
  (#33 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 16:24
Odgovor: Српско Војводство - 25.09.2008, 12:39

Проблем је што нико у Србији нема петљу да каже да Војводину треба укинути, што пре то боље. Чак сам недавно видео, не знам да ли грешим, да је проф. Милијан Поповић испред СРС направио неки концепт аутономије Војводине... да, ево га:
http://www.gradjanski.rs/navigacija.php?ve...&naslovna=1

И нико нема петљу да каже да је та Војводина настала како би се додатно разбили Срби и Србија, није била довољна велика АВНОЈевска Хрватска, БиХ, Македонија, Црна Гора... већ су додали и Војводину и Косово да би додатно разбили Србе! Једна Хрватска која је починила геноцид над Србима није имала аутономну покрајину, а Србија је имала две!

Пошто волимо да се угледамо на европска решења, погледајмо околне државе:
Мађарска: 10,041 милиона становника, 19 округа плус Будимпешта посебан округ.
Румунија: 22 милиона становника, 41 округ, плус Букурешт посебан статус. Румуни имају мађарску мањину у Трансилванији, али Трансилванија нема никакв посебан статус због тога.
Бугарска: 7,6 милиона становника, од тога 84% Бугара, 9% Турака, 5% Цигана. 28 области, Турци ни Цигани немају никакву посебну покрајину.
Хрватска: 4,45 милиона становника, сви знамо о Србима у Хрватској. 20 жупанија плус посебан статус Загреба.
Словачка: 5,3 милиона, 86% Словака, 10% Мађара, 4,5% остале мањине... 8 округа. Никакав посебан мађарски или нека посебна аутономија.
Чешка: 10,4 милиона, 13 региона + Праг.
Аустрија: 8,3 милиона. 9 савезних држава.

Дакле, све ове државе имају своје регионе, неки су мање развијени неки више, неки богатији неки сиромашнији, неки имају више припадника мањина неки мање, неки имају другачији историјски развој од других... али ниједна држава нема никакву посебну аутономију осим главног града. Све области су истог ранга! Дакле, по чему су ког ђавола Србија и Војводина толико посебне у целој Европи? Ни по чему! Па која је сврха те Војводине? Разбијање Србије. Данас ћете у Војводини наћи масу људи који ће тврдити да неко иде "у Србију", кад му кажеш да је и Војводина Србија, тврдиће да није тако. Националне мањинце ће причати да признају своју земљу Војводину, али не и Србију.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#34 (permalink))
FlekicaSkupusom
Iskusni forumdžija
FlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članovaFlekicaSkupusom je miljenik mnogih članova

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: danas 10:27
Odgovor: Српско Војводство - 25.09.2008, 14:31

Србија је посебна јер има Србе који ће увек хтети своју прћију и да буду свој газда, ево нпр. Мило чија је фамилија од прађеда тврдила да је српска, ђед му се борио за Србију, он је подржавао Слобу и био му потрчко а погледај сад шта прича и ради!Исто би радио и Србин Чанак када би неком научном фантастиком успео да направи Чанколенд ... а Србија је још посебнија што такве криминалце који делују против уставно не ставља у затвор, у америци се добија до 5 година затвора ко пљуне на заставу а код нас је чанак испљувао и Србију и заставу када је разбојнички упадао у РТВ пре неколико година! Србија је један веееелики Дизниленд!

staro
  (#35 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
Odgovor: Српско Војводство - 26.09.2008, 12:15

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Проблем је што нико у Србији нема петљу да каже да Војводину треба укинути, што пре то боље.

Дакле, све ове државе имају своје регионе, неки су мање развијени неки више, неки богатији неки сиромашнији, неки имају више припадника мањина неки мање, неки имају другачији историјски развој од других... али ниједна држава нема никакву посебну аутономију осим главног града. Све области су истог ранга! Дакле, по чему су ког ђавола Србија и Војводина толико посебне у целој Европи? Ни по чему! Па која је сврха те Војводине? Разбијање Србије. Данас ћете у Војводини наћи масу људи који ће тврдити да неко иде "у Србију", кад му кажеш да је и Војводина Србија, тврдиће да није тако. Националне мањинце ће причати да признају своју земљу Војводину, али не и Србију.
Ajde, recimo ukinuti Vojvodinu. Samo što u Srbiji nemaš mehanizam koji je pravedan za poreznike ako uzmeš u obzir da je u Srbiji isto stanje da ima različite regione.. ko što ti reče: "Дакле, све ове државе имају своје регионе, неки су мање развијени неки више, неки богатији неки сиромашнији, неки имају више припадника мањина неки мање, неки имају другачији историјски развој од других.."
Ako po ovome uzmemo za primer Evropu, isti je slučaj, ako poredimo Portugal, Francusku, Nemačku, Holandiju i Rumuniju. Različiti regioni i sve ono različito što si nabrojao. Ali zato oni razvijeniji, bogatiji, pa i nerazvijeniji, siromašniji imaju na raspolaganju sistem glasanja sa svojim glasovima. A postoji li to u Srbiji? Ne. Kako može region u Srbiji da štiti svoje interese ako je različit u razvitku (ne samo nabolje) od drugih regiona? Ko pita Timočku regiju šta im treba, a šta ne treba? Trenutno imamo upravni sistem regiona, samo ona nema nikakvu "autonomiju". Imamo jednu autonomiju, ali ona kad stremi ka tome da digne glas da i ona kaže šta joj treba, a šta ne, onda je optužuju za separatizam. Yossariane sam si rekao da su nam regioni različiti, ja sam se samo nadovezao na to sa evropskim primerom, gde opet imaš grimase, ako se treba odrešiti kesa za pomaganje siromašnijih..

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

staro
  (#36 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 16:24
Odgovor: Српско Војводство - 26.09.2008, 12:27

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
Ako po ovome uzmemo za primer Evropu, isti je slučaj, ako poredimo Portugal, Francusku, Nemačku, Holandiju i Rumuniju. Različiti regioni i sve ono različito što si nabrojao. Ali zato oni razvijeniji, bogatiji, pa i nerazvijeniji, siromašniji imaju na raspolaganju sistem glasanja sa svojim glasovima. A postoji li to u Srbiji? Ne. Kako može region u Srbiji da štiti svoje interese ako je različit u razvitku (ne samo nabolje) od drugih regiona? Ko pita Timočku regiju šta im treba, a šta ne treba? Trenutno imamo upravni sistem regiona, samo ona nema nikakvu "autonomiju". Imamo jednu autonomiju, ali ona kad stremi ka tome da digne glas da i ona kaže šta joj treba, a šta ne, onda je optužuju za separatizam. Yossariane sam si rekao da su nam regioni različiti, ja sam se samo nadovezao na to sa evropskim primerom, gde opet imaš grimase, ako se treba odrešiti kesa za pomaganje siromašnijih..
Имамо две аутономије, од којих је једна окупирана, а у другој се српски непријатељи боре да је отму од Србије, користећи некакве комуно-аутономаше, да створе нови језик, нацију... Приче о "жељи да се каже шта јој треба" су само мазање очију, иначе не би било прича о новом језику, новој нацији, новој држави, Чешкој и Словачкој...
Оно што је потребно Србији и што ја подржавам је регионализација по угледу на суседне земље - Мађарску, Хрватску, Чешку, Румунију... 10-20 региона, од којих ниједан неће бити држава. У Војводини би то биле Бачка, Банат, а Срем би можда било добро објединити с Мачвом, јер су природна целина.
Што се тиче "помагања сиромашних", томе и служи централна власт, да обезбеди напредак и раст у свим регионима, јер у интересу св