VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српско Војводство
staro
  (#21 (permalink))
kozo
Poznata faca
kozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 12.10.2008 12:46
Pol: Muško
Godine: 37
Odgovor: Српско Војводство - 29.03.2008, 21:56

Citat:
Ти си изгледа мало изгубљен у времену.
meni se cini da si ti izgubljen u vremenu,bolje da tu sliku ostavis za uspomenu da bi nekad svojim unucima mogao pokazati kako je nekada izgledala Srbija
Citat:
Мале антантске државе? А Мађарска је велика неантантска држава? Настала милошћу Аустрије
sve mi se cini da se moras latiti neke knjige pre nego sto nesto napises o drzavi koja uzastopno postoji vise od 1000 godina

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:09
Pol: Žensko
Odgovor: Српско Војводство - 29.03.2008, 22:04

Čini mi se da je tema Vojvodina. Predržavajte se teme.
Ko nalazi za shodno da otvori temu Mađarska, neka učini to. Moja preporuka je da to bude na Turizmu. Takođe, priča o izbubljenosti u vremenu (i prostoru) nekako pre pripadaju Psihologiji i/ili Pričaonici. Ili ako već mora, razradite izgubljenost u privatnim porukama.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Poruku je izmenio Mish, 29.03.2008 u 22:12.

staro
  (#23 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:28
Odgovor: Српско Војводство - 29.03.2008, 22:38

Citat:
kozo kaže: Pogledaj poruku
meni se cini da si ti izgubljen u vremenu,bolje da tu sliku ostavis za uspomenu da bi nekad svojim unucima mogao pokazati kako je nekada izgledala Srbija
Потребно је мало више храбрости од интернет јуначења да се откине део Србије. Ако немаш НАТО у рукаву, тешко ћеш ове своје фантазмагорије о уништавању Србије и Великој Мађарској да спроведеш.
Али хвала ти што потврђујеш моје тезе - да се овде ради о намери мађарских шовиниста да разбију Србију.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#24 (permalink))
kozo
Poznata faca
kozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 12.10.2008 12:46
Godine: 37
Odgovor: Српско Војводство - 29.03.2008, 23:32

Citat:
Али хвала ти што потврђујеш моје тезе - да се овде ради о намери мађарских шовиниста да разбију Србију.
zar jos uvek nevidis da moje misljenje vedi onoliko koliko i tvoje u ovoj temi(mi prebijene pare) o buducnosti nasih drzava ili Vojvodine necemo Mi (tu podrazumevam Srbe i Madare zajedno)odlucivati....odlucit ce oni kojima je interes da dase Mi svadamo i raspravljamo....probaj malo razmisliti kakva bi Mi (mislim na tu na centralno-istocnu Evropu podrazumevam i Balkan)bila ekonomska silada da zivimo zajedno u jednoj drzavi(zvala se ona bilo kako),i cije bi to interese vredalo....

staro
  (#25 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Српско Војводство - 29.03.2008, 23:46

Citat:
kozo kaže: Pogledaj poruku
zar jos uvek nevidis da moje misljenje vedi onoliko koliko i tvoje u ovoj temi(mi prebijene pare) o buducnosti nasih drzava ili Vojvodine necemo Mi (tu podrazumevam Srbe i Madare zajedno)odlucivati....odlucit ce oni kojima je interes da dase Mi svadamo i raspravljamo....probaj malo razmisliti kakva bi Mi (mislim na tu na centralno-istocnu Evropu podrazumevam i Balkan)bila ekonomska silada da zivimo zajedno u jednoj drzavi(zvala se ona bilo kako),i cije bi to interese vredalo....
Па одлучи се шта хоћеш Овде се слажемо потпуно.

staro
  (#26 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Српско Војводство - 11.04.2008, 14:00

PAJTIĆ PROTIV STAVA DZVM-A
Izvor:Tanjug

Beograd -- Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je neprimereno porediti položaj Srba na Kosovu sa položajem nacionalnih zajednica u Vojvodini i u Srbiji.

"Srbi na Kosovu su danas najugroženija etnička zajednica u celoj Evropi i zahtevaju posebnu vrstu zaštite i to, pre svega, egzistencijalne zaštite", rekao je Pajtić.

"Apsolutno je neprihvatljivo preslikavanje položaja srpske nacionalne zajednice na položaj bilo koje nacionalne zajednice u Vojvodini i neprihvatljivo je poređenje Kosova i Vojvodine", ocenio je Pajtić reagujući na izjavu predsednika Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Šandora Pala.

On je podsetio da DS ne prihvata Ahtisarijev plan, jer ta stranka zastupa stav da je Kosovo sastavni de o Srbije, a Ahtisarijev plan to negira.

"Dakle, Vojvodina i Kosovo su dve potpuno različite regije. Položaj pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini jeste položaj koji je zasnovan na najvišim evropskim standardima i taj položaj se može unapređivati", rekao je Pajtić.

On je naveo da program DS-a podrazumeva njegovo unapređivanje, ali nikako neće prihvatiti izjednačavanje položaja bilo koje nacionalne zajednice sa položajem Srba na Kosovu, niti može prihvatiti teritorijalnu autonomiju bilo koje nacionalne zajednice.

Pajtić je naveo da bi veoma loše rešenje za Vojvodinu bilo kada bi svaka nacionalna zajednica, a ima ih preko 20 u toj pokrajini, želela da se grupiše po etničkom principu.

"Bilo bi veoma loše za atmosferu u celom društvu kada bi vojvođanski Slovaci, Rumuni, Mađari, Hrvati, Srbi počeli da prave svoje teritorijalne autonomije, i to je, dakle, princip koji za DS nije prihvatljiv", ukazao je Pajtić.

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Šandor Pal smatra da bi ono što će eventualno dobiti kosovski Srbi po planu Martija Ahtisarija trebalo da pripadne i vojvođanskim Mađarima.

staro
  (#27 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Српско Војводство - 24.08.2008, 21:28

Citat:
Sunny kaže: Pogledaj poruku
Normalno da ne smatram da su svi "dodjoši" isti. U stvari, svi smo mi ovde dodjoši, pre ili kasnije. Isto tako smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje. Ono što se meni ne svidja je to što nameću svoje stavove i svoja pravila ponašanja na koje su ovde zatekli, ne poštuju kućni red. A to što je neko Srbin, u Srbiji i državljanin Srbije i dalje ne znači da je čovek. Te dve stvari nemaju veze. ko si, šta si, gde si i odakle si nisu dokaz da je neko čovek ili ne.
Ако не сматраш да су сви "дођоши" исти, онда би ваљда било поштено да их не спомињеш уопште. Пошто претпостављам да ти сметају сви људи који намећу своје ставове и своја правила, онда не би било лепо рећи ни да мислиш на неке дођоше, јер нису само они такви.
Та чувена бајка о "правилима и кућном реду" није ништа друго до наметање мишљења, јер не причаш о гласној музици и бацању смећа сигурно.
А за људе се слажем... ни то што неко није дођош, Србин је, Мађар је или из мешовитог брака... такође не значи нужно да је и човек.
Citat:
Nisam ni rekao da onima koji pričaju loše stvari ne mogu ništa da kažem, nego ne mogu da im kažem da se vrate odakle su došli, ako im se ovde ne svidja kako živimo.
Ако некоме не можеш да кажеш да се врати одакле је дошао, не знаш шта да му кажеш? Ево ти предлог, реци му "мислим да то што причаш није у реду".

Citat:
Šta bi ti rekao tipu iz Lazareva (kolonista) koji iz čista mira, bez ikakve raniije konverzacije, kaže: Nismo mi Srbi završili sa Lalama, nismo ih još pobili. Ili kad neko koristi izraz Lala isključivo u pežurativnom smislu. Živim sa takvim ljudima. I nemoj misliti da smatram kako je ovde idealno, kao ni da sve što dolazi sa strane ne valja. Ali nemoj misliti ni da ću prihvatati sve što mi se nameće samo da bi bio veći Srbin.
Мени није јасно зашто би неко озбиљно схватао такву будалетину, јер неко ко говори такве ствари није ништа друго него тежак идиот. Таквим стварима може придавати пажњу само неко ко жели да створи слику да су такве ствари права слика колониста.

Citat:
Imam obraza da ti kažem da ljudi koji dolaze iz Bosne vole tu zemlju. Omam, jer oni i dalje sebe zovu Bosancima i ponose se time, uvek su im puna usta Bosne i smatraju da mi koji nismo raja im nismo dorasli. Imam, jer oni ne vole vladu u Sarajevu, Banjaluci ili visokog predstavnika, ne vole državni aparat, nego Bosnu u kojoj su se rodili i odrasli, i koja im je domovina.
Једно је завичај, друго је држава, па нагласи. А те што хвале родни крај, ал се у њега не враћају, што су им пуна уста завичаја ал га виде једном у три године, њима пуно не верујем Како рече једном Момо Капор, кад ти у неком месту хвале воду и ваздух, то углавном значи да немају чиме друго да се похвале

staro
  (#28 (permalink))
sa juga
Početnik
sa juga je na dobrom putu

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 12.10.2008 00:33
Godine: 27
Odgovor: Српско Војводство - 23.09.2008, 12:48

Vojvodina jeste zemlja dođoša. Neki su se tu naselili ranije a neki kasnije.

staro
  (#29 (permalink))
FlekicaSkupusom
Početnik
FlekicaSkupusom će uskoro postati poznat članFlekicaSkupusom će uskoro postati poznat članFlekicaSkupusom će uskoro postati poznat član

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: juče 22:48
Odgovor: Српско Војводство -