VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Voja - drzavnik?
staro
  (#11 (permalink))
memento
nostromo
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 20:17
Pol: Muško
Odgovor: Voja - drzavnik? - 25.01.2008, 09:42

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...ostrascen sam toliko samo prema onima koji su ostrasceni prema meni...prema onima koji su me nazivali fasistom i stranim placenikom,prema onima koji su krali izbore,prema onima sa kojima sam se tukao na ulici(murija),prema onima sto su mi uzeli lepe godine zivota,prema onima koji su me naterali da zivim kao Indijanac(u rezervatu,cekajuci struju,benzin,hleb i mleko)...naravno da sam ostrascen prema takvima...i naravno da je to moj licni odnos...tvoj pokusaj da mi se podmetne netolerancija i nedemokraticnost je jadna...nikada nisam pristajao na ugnjetavanje i podanistvo pod diktatorom...ako je to iracionalnost...onda si ti zaista Marlon Brando...
Ја, наравно и хвала богу, нисам Марлон Брандо. Уверен сам да сам пуно срећнији него што је био он. Међутим, то не искључује твоју ирационалност. Потпуно верујем да си прошао пакао једног ружног времена, као и већина становника ових простора. Ни ја нисам прошао боље, чак, можда, и пуно горе.
Не покушавам ништа да ти подметнем, јер је евидентно да је то што сам написао истина. Али, истина је и то да су све политичке опције у овој држави подржаване, у огромној већини, управо од појединаца који размишљају на сличан начин, али у корист својих фаворита, а на штету политичких опонената...

Нетолеранција је, на жалост, општа карактеристика ових простора. Да је мање заступљена, поделе би биле блаже и лакше премостиве. Желети неком смрт није добро, пре свега за оног која има ту жељу. Боље је желети праведно решење неке ситуације, а правда не подразумева сама по себи ни благост ни суровост и није оно што би ми желели да јесте и то је добро....

Јер, где је решење? Па у компромису. Каквом? Оном који се зове – опште прихватљив минимум националних и државних интереса. Све остало може бити предмет политике, препуцавања и неке, да кажем, надградње...
Са искључивошћу и мржњом, никада нећемо стићи до њега. Не постоји конструктивна мржња.
Ми се у већини случајева, и у озбиљним ситуацијама, понашамо као страсни навијачи два супарничка клуба. Свака њихова расправа је беспредметна и јалова, јер су субјективни, нетолерантни и искључиви...

И на самом крају, пошто не мислим више да реплицирам на овој теми, да кажем да немам политичких фаворита и да нисам фан ни једне опције. Имам јасан и профилисан став о многим стварима, као и сваки човек, па и о политици. Као такав имам пријатеља у скоро свим политичким опцијама, па и у Вршцу. Изненађујуће је колико је суштински мала разлика између припадника `противничких` партија. Међутим, ма колико та разлика била мала, тешко ће бити премостива, јер је неповерење између њих огромно и јер се највише чују они који мисле срцем и који у својој искључивости траже линч, па и смрт својих опонената...

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 02.08.2008 18:15
Odgovor: Voja - drzavnik? - 25.01.2008, 23:35

Citat:
memento kaže: Pogledaj poruku
Наравно да је и Војислав Коштуница одговоран у одређеној мери за тај акт, без обзира ко су били главни протагонисти те операције, иначе беспримерне у историји.
Besprimerna u istoriji
Pa Milos je stvarao drzavu na takav nacin kada je odneo Karadjordjevu glavu u Istambul.

staro
  (#13 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 20:26
Godine: 38
Odgovor: Voja - drzavnik? - 26.01.2008, 00:22

Citat:
Ја, наравно и хвала богу, нисам Марлон Брандо. Уверен сам да сам пуно срећнији него што је био он. Међутим, то не искључује твоју ирационалност. Потпуно верујем да си прошао пакао једног ружног времена, као и већина становника ових простора. Ни ја нисам прошао боље, чак, можда, и пуно горе.
Не покушавам ништа да ти подметнем, јер је евидентно да је то што сам написао истина. Али, истина је и то да су све политичке опције у овој држави подржаване, у огромној већини, управо од појединаца који размишљају на сличан начин, али у корист својих фаворита, а на штету политичких опонената...

Нетолеранција је, на жалост, општа карактеристика ових простора. Да је мање заступљена, поделе би биле блаже и лакше премостиве. Желети неком смрт није добро, пре свега за оног која има ту жељу. Боље је желети праведно решење неке ситуације, а правда не подразумева сама по себи ни благост ни суровост и није оно што би ми желели да јесте и то је добро....

Јер, где је решење? Па у компромису. Каквом? Оном који се зове – опште прихватљив минимум националних и државних интереса. Све остало може бити предмет политике, препуцавања и неке, да кажем, надградње...
Са искључивошћу и мржњом, никада нећемо стићи до њега. Не постоји конструктивна мржња.
Ми се у већини случајева, и у озбиљним ситуацијама, понашамо као страсни навијачи два супарничка клуба. Свака њихова расправа је беспредметна и јалова, јер су субјективни, нетолерантни и искључиви...

И на самом крају, пошто не мислим више да реплицирам на овој теми, да кажем да немам политичких фаворита и да нисам фан ни једне опције. Имам јасан и профилисан став о многим стварима, као и сваки човек, па и о политици. Као такав имам пријатеља у скоро свим политичким опцијама, па и у Вршцу. Изненађујуће је колико је суштински мала разлика између припадника `противничких` партија. Међутим, ма колико та разлика била мала, тешко ће бити премостива, јер је неповерење између њих огромно и јер се највише чују они који мисле срцем и који у својој искључивости траже линч, па и смрт својих опонената...
...cekaj...mislis da moji prijatelji iz Vrsca su svi pripadnici jedne politicke opcije?
...svidja mi se kada me neko analizira na osnovu jednoga posta,a nema pojma o meni...no,ok forum je javan,pa se ne ljutim ofkors...daklem...
...tolerancija...u zadnje vreme rec koja se cesto koristi...i ja jesam za toleranciju...samo,ne ocekujes valjda da budem tolerantan prema nekom koji me jebe i siluje bez prestanka?Mozda da se pomolim za njega?Za spas njegove duse?Bullshit...
...ako "mislim srcem"...ne znaci da sam ubica i da trazim linch...pa da ponovim sto sam rekao...nadao sam se da ce mu se suditi ovde i da ce biti obesen na Terazijama...to su bile moje zelje,jer je direktno kriv za smrt mnogo mladih ljudi,za upropastavanje zemlje,za procerdane godine moje mladosti,za neizvesnu buducnost nase dece...dok njegovoj nista ne fali,naravno...znaci,moje zelje su jedno a pozivanje na obracun i ubijanje su druga stvar...da li ikada procitao da sam napisao da nekog od politickih protivnika treba ubiti?Nisi...
...interesuje me jos jedna stvar...koji je "minimum" nacionalnih i drzavnih interesa?To zaista ne razumem...kao da se za svoju zemlju moze boriti sa minimum snage,pameti,ciljeva...ne...treba jasno definisati koji su ciljevi ove zemlje...a ne u predizbornjoj kampanji pricati jedno,a recimo u "Velikoj Srbiji" pisati drugo...mislim cak da i forumi doprinose politickom napretku,gde se razmenju misljenja,daju argumenti,osvescuju politicki protivnici i nadam se da ljudi polako dolaze do cilja kroz ovu diskusiju,a to su upravo nasi nacionalni i drzavni interesi...naravno,ostaje na nama da te ciljeve sprovedemo kroz izbore...jbt,ala sam se raspisao...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#14 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: 06.08.2008 20:24
Godine: 35
Odgovor: Voja - drzavnik? - 26.01.2008, 09:23

Citat:
Наравно да је и Војислав Коштуница одговоран у одређеној мери за тај акт, без обзира ко су били главни протагонисти те операције, иначе беспримерне у историји. И ја бих волео да је Слободан Милошевић одговарао у Србији пред лицем правде за своје поступке и да је, ако је крив, одговарао по закону. Жељом да се посматра његово вешање суштински се показује острашћеност и лични однос према неком проблему и то нема никакве везе ни са демократијом, ни са толеранцијом, а најмење са правдом. Таквим ирационалним ставовима и негативним набојем се не може приближавати истини....
Sta znaci "ako je kriv"? Zar u zemlji Srbiji postoji jos neko ko ne zna ili nije siguran da li je kriv?

P.S. Sa ovim vesanjem je stvarno preterao, ali odbij chika Aci to na njegovu ljubav prema divljem zapadu...vidis, meni bi odgovaralo staro, dobro streljanje...javno, naravno ....

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#15 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 02.08.2008 18:15
Odgovor: Voja - drzavnik? - 30.01.2008, 00:44

Voja je odlucio!
Odlucio je da nista ne odluci koga da podrzi za predsednika.
Pametan ovaj nas Voja, prosto sam ponosan na njegovu mudru odluku.
Zivela saopstenja naseg premijera!

staro
  (#16 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 20:21
Odgovor: Voja - drzavnik? - 30.01.2008, 01:01

Ljudi, samo jedno ne zaboravite:

Postoje dve vrste promena:

-radikalna promena, to je nasilna revolucija koja negirajuci postojece, rusi sve pred sobom, stvara bedak, polako prozdire svoju decu i na kraju puta pretvara se u negaciju samog sebe... Nije tema, nego...

-mirna promena, ``tiha`` revolucija koja postepeno menja poredak, stvara manje tenzije i pri tome manju stetu drustvu. Tihu revoluciju moze da izvede covek blizak vladajucoj eliti jer je to preduslov za sansu sticanja vlasti.
Osobina tih ljudi je da ne vide daleko, oni vide greske poretka, mogu da pokrenu inicijativu ali ne mogu da isteraju kompletnu promenu...
Ovi ljudi stvaraju mesta i preduslove za jake licnosti koji ce na osnovu inicirane promene usmetiti drustvo u zeljenom cilju...

Takvi tihi ljudi su primetni svugde:
Gorbacov, Valesa, Bota, cak i Havel, pa i Kostunica...

Ne zalazeci u njegov (njihov) pozitivni i/ili negativni uticaj na promene i drustvo, zelim samo pokazati na zakonitost koji postoji...

Moje licno misljenje je da je Kostunica trebao pokazati vise i definitivno je vreme za njegovo nestajanje sa politicke scene.
Ipak ce ga kraca istorija pamtiti po odigranoj ulozi u promeni rezima koja je u datom istorijskom trenutku bila na ivici pretvaranja u tvrdu i nasilnu ``latinoamericku`` diktaturu.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#17 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 17:23
Odgovor: Voja - drzavnik? - 30.01.2008, 01:16

Citat:
maleni kaže: Pogledaj poruku
Voja je odlucio!
Odlucio je da nista ne odluci koga da podrzi za predsednika.
Pametan ovaj nas Voja, prosto sam ponosan na njegovu mudru odluku.
Zivela saopstenja naseg premijera!
Ti kao da si u stabu izbornom,pa sve znas...

Vise Tadic postuje Kostunicu i ovaj njega nego sve ostale i sve se zna i dogovara,ali ti dok to shvatis bas ce proci vremena... prestani da citas novine jbt... upotrebi mozak ako mozes,a ako ne mozes onda izvini na glupom predlogu...

Promoter kiča,alkohola,droge,bluda i folka...