|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Странке & избори |
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
|
Странке & избори -
07.12.2007, 13:47
Ето како рачунају "стручњаци за Балкан", Србима ћемо да урадимо шта хоћемо, они ће мало да се љуте, и онда ће опет да буде све у реду.
Зашто се Тадић не огради од овакве подршке? Зашто не каже да његова победа на изборима неће значити лакшу отмачину Косова? Размишљам да на председничким изборима гласам за Тому Николића. Не зато што ми је симпатичан, не зато што је патриота, сматрам да је лажни патриота и да га није брига за Косово. Већ само зато да у свет пошаљемо поруку да не могу тако са Србијом, да нам узму шта хоће а ми да се правимо као да ништа није било. http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=49796 Уосталом, погледајмо шта о томе каже Тим Џуда, у западним медијским круговима најчешће представљен као ,,стручњак за Балкан". (Узгред речено, тај атрибут ,,стручњака” зарадио је као аутор једне изразито пристрасне књиге злокобно кратког назива – Срби.) Џуда, наиме, директно повезује датум избора и проглашење косовске независности. ,,Оно што дипломате покушавају да постигну одлагањем независности Косова јесте то да Борис Тадић буде поново изабран за председника Србије....Западне дипломате страхују да ће у случају да Николић победи наступити озбиљан ризик да се ′Србија изгуби". Насупрот томе, резонује Џуда, ако Тадић успе да обезбеди други мандат, ,,онда постоје знатно већи изгледи да ће се Србија, после периода љутње због губитка Косова, вратити на пут евро-атланских интеграција" (Викенд Данас, 1.децембар 2007.) На истој таласној дужини је и бивши министар спољних послова Горан Свилановић, по чијем мишљењу (Утисак недеље, ТВ Б92, 2. децембар) даљи развој догадјаја око Косова у потпуности зависи од тога да ли ће бити договора о одржавању председничких избора у јануару. Уколико до тог договора не дође, Албанци ће сигурно одмах прогласити независност, а уколико – што је вероватније - тог договора буде, проглашење независности ће бити одложено на неколико месеци, закључује Свилановић. Дакле, све је јасно као сунце – једино није јасно да ли аутори оваквих порука и сценарија заиста верују да тиме помажу Борису Тадићу и ,,евроатланској" ствари у Србији? И да ли Борис Тадић верује да да му такве калкулације (попут оне трагикомичне најаве избора за 9. децембар) помажу у предстојећој изборној трци? И зашто се, ако то није случај – а надамо се да није – председник или неко из његове околине једном јавно и гласно не огради од такве данајске ,,подршке"? Главни уредник часописа ,,Нова српска политичка мисао” Ђорђе Вукадиновић [објављено: 04.12.2007.] |
|
|
|
Odgovor: Странке & избори |
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 06:00
Godine: 38
|
Odgovor: Странке & избори -
07.12.2007, 15:58
Citat:
![]() ...naravno...necu glasati za Tomu...ikada... ![]() ...jedino mi je Tadic ok kandidat...e sada...recimo da pobedi Nikolic...imamo li mi vise vremena za "rat" sa svetom?...mozemo li da se borimo ili cemo da prihvatimo ono sto nam narede? ![]() ...komplikovano je jako...mislim da treba da pokazemo zube...ali treba naci nacin koji ce biti efikasan... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
|
07.12.2007, 23:12
Разочаран сам откако на скуповима не пуштају "Спремте се спремте" већ су почели неке лимунаце са речима типа "То је Воја Воја Шешељ", али кад историјски тренутак тако изискује...
|
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 23:43
Godine: 57
|
11.12.2007, 23:54
Neki zakoni prođoše a vezani za izbore, jedna stvar možda prođe nezapaženo, ili zapaženo, no reč je da predsednik Srbije, ma ko bio, sledećih godina biće teško pomeren, koliko sam razumeo do 2020. Nije li to malo slično sa nekim momentima iz prošlosti?
|
|
|
|