VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Странке & избори
staro
  (#261 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: 04.10.2008 01:09
Pol: Muško
Odgovor: Странке & избори - 23.04.2008, 23:33

Yossarian kaze
Citat:
Хоћу да кажем да је запад имао активну улогу у распаду Југославије, и да се мешао према потреби.
Bravo ali se on tu nije mesao svojevoljno i sa ciljem da razbije Srbiju kako ti to obicno prestavljas

Citat:
Неко паметан би наравно схватио да говорим о две земље чији становници су жртве како својих владара, пуно више запада
Upravu si jedan deo nisam shvatio za Irak jesam Ali to tvoje da Zapad ima neke velike interese u Srbiji nemogu da svatim nikako sta ih to privlaci toliko u Srbiji

Citat:
Ти ћеш да ми кажеш да лупетам... свашта.
Говорио сам ТривиЈалној да постоје разне врсте капитализама, а не само једна.
Taj tvoj nacin predavanja o kapitalizmu je cista kritika i nista drugo
a koliko je tvoje znanje o svemu tome dokazuje da nigde ne debatiras o svim mojim konstatacijama o siromastvu, korupciji polozaju radnika u Srbiji itd itd(mozda je Zapad kriv i za to)
Zasto ha ha nemas zato MU.A jer ja se ne gadjam glupostima ja se gadjam cinjenicama

Do I feel lucky ? Well,do ya ?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#262 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: 04.10.2008 01:09
Odgovor: Странке & избори - 24.04.2008, 20:29

Čanak: Gojkovićeva zabranila obeležavanje 9. maja na Trgu Slobode
Autor: Beta | 24.04.2008 - 20:01

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je danas gradonačelnicu Novog Sada Maju Gojković da je zabranila korišćenje Trga slobode za obeležavanje 9. maja - Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom.

"Gojkovićeva očigledno nije obaveštena da Trg slobode nije njeno vlasništvo, već imovina svih stanovnika Novog Sada koji su dali svoj doprinos u borbi protiv fašizma i koji su podneli stravične žrtve od tih istih fašista", naveo je Čanak u saopštenju za javnost.
Nastavak teksta ▼

On je ocenio da je gradonačelnica na taj način pokazala svoje "pravo lice", koje je pokušavala da "sakrije" u poslednje dve sedmice kampanje.
"Na sreću, 11. maja građani će završiti sa sramnom epizodom njenog gradonačelnikovanja", poručio je Čanak.
Manifestaciju "Ritam Evrope" trebalo je 9. maja na Trgu slobode da organizuju Studentski kulturni centar i Izvršno veće Vojvodine.
Organizatori su agenciji Beta kazali da su od policije dobili dozvolu da organizuju manifestaciju, ali im je uskraćena komunalna dozvola, koju odobravaju gradske vlasti.
Organizatori su kazali da će manifestacija biti održana na drugoj lokaciji.

Vuk dlaku menja ali ............

Do I feel lucky ? Well,do ya ?

Poruku je izmenio Bad Company, 24.04.2008 u 20:55.

staro
  (#263 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Godine: 57
Odgovor: Странке & избори - 25.04.2008, 00:08

U tumačenju savremenih političkih zbivanja u Evropi, kod nas u Srbiji, a i u cilju populacije određenih stranaka sve se više viđaju crno-bela gledanja. Takav način gledanja na savremena zbivanja i svežu istoriju, sve više tumače i prezentuju ljudi kojima je to politički cilj, zadat, pomodari kojima nije važna istina događaja, već je bitno ispljuvati i omalovažiti mnoge pojave i događaje koji imaju svoju težinu i značaj. Pa tako od tih "savremenih pomodarskih političara", naučih da je se Jugoslavija razbila sama i da tu nikakvog uticaja i interesa nije imao zapad, da smo bombardovani zato što smo krivi i da nas je (po nekima), trebalo još bombardovati, da je SPC jedno veliko zlo koje nanosi ogromnu štetu Srbiji i njenoj politici, da su gej parade i brakovi normalna stvar i izbor pojedinaca i tako dalje i tako dalje.
Pošto su trenutno izbori aktuelni, od istih političara sam saznao da ako nepobede DS i njena koalicija, Srbija ode nazad, i upitah se s*obzirom na geografski položaj, nećemo li skliznuti prema Grčkoj i poklopiti Makedoniju? U tom istom je saznanju pronalazak samoizolacije! I kad sam pomislio da će mi biti smešno sve to, shvatio sam da je sve to mnogo jadno i tužno.

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#264 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 20:01
Odgovor: Странке & избори - 25.04.2008, 23:30

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
U tumačenju savremenih političkih zbivanja u Evropi, kod nas u Srbiji, a i u cilju populacije određenih stranaka sve se više viđaju crno-bela gledanja. Takav način gledanja na savremena zbivanja i svežu istoriju, sve više tumače i prezentuju ljudi kojima je to politički cilj, zadat, pomodari kojima nije važna istina događaja, već je bitno ispljuvati i omalovažiti mnoge pojave i događaje koji imaju svoju težinu i značaj. Pa tako od tih "savremenih pomodarskih političara", naučih da je se Jugoslavija razbila sama i da tu nikakvog uticaja i interesa nije imao zapad, da smo bombardovani zato što smo krivi i da nas je (po nekima), trebalo još bombardovati, da je SPC jedno veliko zlo koje nanosi ogromnu štetu Srbiji i njenoj politici, da su gej parade i brakovi normalna stvar i izbor pojedinaca i tako dalje i tako dalje.
Pošto su trenutno izbori aktuelni, od istih političara sam saznao da ako nepobede DS i njena koalicija, Srbija ode nazad, i upitah se s*obzirom na geografski položaj, nećemo li skliznuti prema Grčkoj i poklopiti Makedoniju? U tom istom je saznanju pronalazak samoizolacije! I kad sam pomislio da će mi biti smešno sve to, shvatio sam da je sve to mnogo jadno i tužno.
Mnogo jadno i tuzno je trositi energiju razmisljajuci na ovakav nacin...

Back in red!

staro
  (#265 (permalink))
triViALna
Iskusni forumdžija
triViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen člantriViALna je savršen član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: 30.09.2008 07:45
Pol: Žensko
Odgovor: Странке & избори - 26.04.2008, 01:19

Citat:
U tumačenju savremenih političkih zbivanja u Evropi, kod nas u Srbiji, a i u cilju populacije određenih stranaka sve se više viđaju crno-bela gledanja.
Da, a istina je siva.
Samo...sivu istinu niko ne kupuje, pa je levi i desni seju kroz sitno sito.
Zato sto je mix svega i svacega, ali nikako idealizma, neke nadobudne pravde, rezolocija ovih ili onih i slicnih atributa. Zivot nije algoritam, ljudi nisu algoritam, ali u svemu postoje pisana i nepisana pravila...i tu se krug zatvara.

Citat:
Takav način gledanja na savremena zbivanja i svežu istoriju, sve više tumače i prezentuju ljudi kojima je to politički cilj, zadat, pomodari kojima nije važna istina događaja, već je bitno ispljuvati i omalovažiti mnoge pojave i događaje koji imaju svoju težinu i značaj. Pa tako od tih "savremenih pomodarskih političara", naučih da je se Jugoslavija razbila sama i da tu nikakvog uticaja i interesa nije imao zapad, da smo bombardovani zato što smo krivi i da nas je (po nekima), trebalo još bombardovati, da je SPC jedno veliko zlo koje nanosi ogromnu štetu Srbiji i njenoj politici, da su gej parade i brakovi normalna stvar i izbor pojedinaca i tako dalje i tako dalje.
Istina nikada nije lepa.
Ni za koga od involviranih.
Zato je svako pakuje u celofan i stavlja masnu.
A zasto je samo Srbiji bilo toliko muka da se Juga raspada, da hoce da se raspada, da niko nece sa njom u future m? Zasto je samo ona od svih bivsih republika stavljala veto na raspad? ZASTO? Zasto nije lepo kao i ostali rekla : ok, mozemo i hocemo i mi sami za sebe? Pa bi lepo zadrzala svoje granice (iz ex-Yu), mogla da se poziva na Srbe u Krajini, Srbe u Bosni i Srbe na Kosovu koje tlace ondaK mozda neki drugi, igrala na kartu "kultivisane socijalizacije" i "politcke korektnosti" pa bi svet na balkanu danas izgledao drukcije. Ali joCk...igrali smo malo drukciju igru, ako ste zaboravili, ja nisam, a nije ni svet.
SPC cu zaobici - 50 godina nije skoro nikoga interesovala, sad svi pricaju o njoj kao da im je polozena u kolevku. Zar nije to ono isto pomodarstvo na koje se gnusamo, gospodine morribe?
Ah, da, gej parade i brakovi - drzavni neprijatelj oMa posle EU i Amera, je l' tako? Pa znate, sloboda je jedna prefriagana dama - ne moS nikako da je uklopis u stabilan politicki sistem, jer kako god okrenes - u svakom sistemu se tupi da smo svi isti & ravnopravni, al' neki bi iapk da budu ravnopravniji od drugih. A normalni, pa normalni su uvek samo oni koji se poklapaju sa normalnoscu vecine. Drukciji/razliciti/individualni - pa cak i kada nikoga ne ugrozavaju i ne krse osnovna ljudska prava - u ovom svetu nemaju mesta - mogu da osnuju kolonije na Marsu!

Citat:
Posto je trenutno Uskrs aktuelan, prezirem samu sebe na ovoj temi right now, ali ipak razmisljam o tome gde ide Srbija? Na jug ne moze da sklizne, jer je taj isti jug vec odavno zapad - ne zato sto su pametniji, ne zato sto su sposobniji i ne zato sto su elokventniji (u bilo kom smislu), nego zato i samo zato sto su bolji politicari. I nista svoje (pre)dali nisu, a dobili su sve evropsko...

Never confuse movement with action.

staro
  (#266 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 17:52
Godine: 35
Odgovor: Странке & избори - 26.04.2008, 10:11

Na predstojecim izborima, izbor je jako prost, kao i 2000-e godine:

mi ili oni.

Znachi, maske su pale i konachno se vidi ko i shta zeli da napravi od Srbije. Tuzno je shto bi novokomponovane narodnjachke "patriote" htele da budu i oni i mi a josh tuznije je shto su drugovi iz SPS - a mnogo blize razmishljanju o evropskoj Srbiji od njih. Nisam posecivao ovu temu jer mi je dosadilo mlacenje prazne slame sa likovima poput Yossariana ili Morriba, poshto kapiram da je ljudima ovo hobi i da na ovaj nachin troshe svoje slobodno vreme, ali vidim da nisu promenili ni retoriku, ni argumente, ni prilaz temama.

Zamarajuce i dosadno.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#267 (permalink))
DakiAleksinac
Novi član
DakiAleksinac će uskoro postati poznat član

Član od: 11.03.2008.
Poslednji login: 15.07.2008 12:59
Godine: 15
Odgovor: Странке & избори - 26.04.2008, 19:17

Mislim da je Lista za evropsku Srbiju - Boris Tadić najbolja lista za Srbiju! Jedini koji mogu da nas uvedu u Evropu, a u isto vreme zadrže Kosovo.
U EU moramo da uđemo, jer ćemo se tako otvoriti u Srbiju će dolaziti strani investitori, kupovati fabrike otvarati nova radna mesta.
Ne mogu da shvatim da neko ponovo želi da nas vrati u devesdesete! U vreme kad je pravo na slobodno mišljenje bilo zabranjeno, kad je država bila u rukama Miloševića i Šešelja koji su je vodili u propast!
Zatvarali su je, dobili smo sankcije, normalan čovek nije imao šta da jede, a o odlasku na odmor u naprimer Bugarsku na more, mogli su da razmišljaju samo nenormalni optimisti.
Sećamo se i bombi koje su odnele mnogo života, samo jer je Milošević terao inat celom svetu!
Širio je lažni patriotizam na svakom koraku!
Ti si patriota ako umreš od gladi!
Tako je govorio komunista zajedno sa "četnikom" Šešeljem!
Što reče Vuk Drašković " Ja sam srpski nacionalista, ali onaj koji hoće pobedničku a ne poraženu Srbiju!
LDP je za mene najgora stranka, antisrpska! Oni hoće da prodaju svoj nacionalni identitet!
Reformistička stranka je sjajna!!!
Njihov glavni zahtev je DECENTRALIZACIJA!!!
Ja MRZIM Beograd.
Prosto, više ne mogu da gledam TV!
Sve je o Beogradu!
Najbolji primer je naša fudbalska liga(e)!
Prošle godine je u MSL-u igralo 12 timova (i sad) od toga šest (POLA) iz Beograda!!! Godinama unazad u Superligi se smenjuj Obilić, Milicionar, Železnik, Zvezdara, Voždovac, Radnički... A timovi sa tradicijom, navijačima, stadionima, dakle, timovi van Beograda - u najboljem slučaju Druga liga. Gde je Radnički iz Niša, Kragujevca, Pirota, gde je Spartak iz Subotice, gde je Sloboda iz Užica?! I mnogi drugi! Proleter je ugašen!!! ZAŠTO?! DOKLE?!
A da ne pričam o prenosima na RTS! Derbi se naprimer igra u Novom Sadu, ili Čačku, oni prenose meč sa Karaburme ili sa bilo kog drugog stadiona u Beogradu!!!
Sve se vrti oko Beograda!
Ja ne želim da nikad odem iz mog grada! Inače, želim da postanem sportski novinar! Da bi to uspeo, ja moram da se zaposlim u BEOGRADU jer u drugim gradovima ne postoje televizije sa nacionalnom frekfencijom!! ZAŠTO?!
Zašto ja ne bi radio u TV5, koja je odlična televizija, kao sportski novinar?!
Zato TV5 ne bi prenosila utakmice, pa da radim tu, 30 km od mog grada!!!
ZATO ŠTO SU PARE U BEOGRADU I UVEK ĆEMO MORATI DA IDEMO PO POSAO U BEOGRAD!!!!!!!!!1

staro
  (#268 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Godine: 57
Odgovor: Странке & избори - 26.04.2008, 23:08

Četvrtinu biračkog tela Srbije čini Beograd. Kada se tome dodaju glasovi iz većih gradova, poput Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kruševca, ispada da mi van ovih centara netreba ni da izlazimo na glasanje, jer realno nemožemo da ništa bitno promenimo. Glavni cilj birača van ovih gradova bi trebao da bude decentralizacija Srbije. Normalno mi koji živimo van ovih centara znamo šta bi značila decentralizacija za nas. Drugi momenat je da je to samo pusta želja, zbog manjine a i u toj manjini mnogi nevide ono što je bitno i glavno, već nastavljaju da debeloj guski mažu du..!Sve dosadašnje priče o decantralizaciji su bile samo aktuelni birački trenutak. I opet moje lično gledanje na ovu situaciju: ni najmanje ne zameram ljudima koji žive u ovim centrima što glasaju za održanje postojećeg stanja, jer bih se i ja isto ponašao, jer kakav bi to cilj bio pokvariti dobru poziciju koja trenutno ide na ruku njima. Iskreno sumnjam u decentralizaciju, jer gubljenje finansiske moći je ujedno i gubljenje političke moći, a sa decentralizacijom velika količina novca bi se vratila nazad odakle je došla, gde bi se ujedno rizikovala pojava lokalnih centara moći.

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#269 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 20:01
Odgovor: Странке & избори - 27.04.2008, 00:40

Citat:
Iskreno sumnjam u decentralizaciju, jer gubljenje finansiske moći je ujedno i gubljenje političke moći, a sa decentralizacijom velika količina novca bi se vratila nazad odakle je došla, gde bi se ujedno rizikovala pojava lokalnih centara moći.
Klasican staljinisticki nacin razmisljanja...

Back in red!