|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Мржња и нетрпељивост према СПЦ |
|
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ |
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
|
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ -
12.08.2007, 00:31
Jednom sam napisao da su na vlasti jos uvek "Titovcici", pa sa tim i pocinjem razjasnjavanje ove "misterije".
Rodjen sam u vreme komunizma i krsten u Pravoslavnoj crkvi, iako to nije bilo preporucljivo (hvala mojim roditeljima). Secam se prica prijatelja mojih roditelja koji su sa gnusanjem pricali kako su komunisti "jahali popove" (SPC) i za to su bili politicki nagradjivani. Pravoslavne crkve su u to vreme bile poluprazne za vreme bogosluzenja, unutra su se mogli naci samo starci, a kada sam dosao u Suboticu i ugledao sav taj svet na bogosluzenju ostao sam zapanjen. Komunisti su nas odvracali od crkve (nas, mislim na Srbe), a kada sam pitao jednog "velikog" komunistu sta misli o Katolickoj crkvi rekao mi je da su oni "zatucani". I tako mi nismo "zatucani", mi smo napredni i sad smo tu gde smo. "Titovcici" tj. komunisti osnovase partije, i sad se zovu nekim drugim imenima ali navike ostase iste i tendencije ostase iste. Sta oni u stvari zele? Zasto su protiv SPC? Crkva im je "neprijatelj" jer bi okupila sve Srbe oko zajednickog interesa, interesa ocuvanja Srpstva. Kada bi se svi Srbi sakupili zajedno i okrenuli oko sebe, ugledali bi svoje "politicke neprijatelje" i vise im ne bi bili neprijatelji pa bi se onda politicka borba svela na realne cinjenice i narod bi progledao. To nikako nije u interesu "Titivcica". Oni mogu da vode ovu drzavu sve dotle dok se mi izmedju sebe mrzimo (setite se samo da crkva propagira ljubav - voli bljiznjega svog...). Kada politicari odu na godisnji odmor (kao u ovih prethodnih nekoliko dana) onda nastupaju mediji pa nas zasipaju reprizama politickih emisija koje imaju za cilj da nas podsete da ne zaboravimo nase opredeljenje. Prikazuju emisije u kojima su svaka od politickih partija "uspela najbolje". Najbolji dokaz da je SPC nepozeljna u politici je da jos uvek nije dospela u medije kao pozitivni cinilac zivota, nego samo ako se nesto negativno desi. Ako nekog popa okrive za zlocin i sl. (Ajd, ima i prenos iz crkve na vece crkvene praznike). Nastavila se stara praksa, nemozes da verujes u Boga i u Partiju. Ako verujes u Boga onda ces biti "dobar" kad odes na nebo, a ako verujes u Partiju onda si odmah "dobar". Posto smo mi Srbi nekada imali mnogo Bogova, izgleda da se istorija ponavlja, sada kod nas ima Bogova taman toliko koliko ima politickih partija.
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 20.11.2008 20:00
|
12.08.2007, 16:33
Та мржња је у главном изражена у градским срединама, а по мени највише долази из породица са комунистичком прошлошћу. Међутим најзанимљивији су ми омладинци лдп-а, бар пар њих са којима сам дошао у контакт који пене као бесни пси на помен СПЦ и Патријарха Павла, те они управљавају државом, финансијама, отимачи пара, те су они злочиначка ратна организација, они шире злочиначку пропаганду и зло међ' народом и гомила сличних срања над којима не постоји ни коментар, можда само водокотлић да се пусти вода! Шупљоглави клинци су пали на приче да су им црква и "зли" Патријарх
криви што немају пара ко блата! А убедио их је у то и у многа друга срања онај који се дружио и талио са овековеченим злотворима, крвницима, хладнокрвним убицама премијера и многих других, лоповима, рекеташима, нарко дилерима, мафијашима, шверцерима - Земунцима! А шта предузети, за сада те дијаболе игнорисати, мишљење те скупине је ирелевантно за државу, а и за СПЦ... |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 07.08.2007.
Poslednji login: 14.08.2007 19:29
Godine: 30
|
12.08.2007, 18:43
Ne mogu da verujem da se neko usudjuje tako generalizovati stvari, i ne drzati se cinjenica. jedno je biti dobar vernik, a sasvim drugo je politicko opredeljenje koje, po vama, korespondira sa verom, tj. crkvom..
Neznam sta je bolje: tito i pun dzep, ili pak ovi posle koji nam dadose nacionalno dostojanstvo i prazne rafove u samoposlugama ![]() U opstem ludilu 90-ih sigurno ni crkva nije bila zaobidjena, kao bitan faktor nacionalnog budjenja. Garantujem da manje od 10% srba veruje u Boga, a 90% slavi slavu, koja se uvek pretvori u politicke rasprave ![]() |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
|
12.08.2007, 21:01
Citat:
Него, то није тема. Не знам о каквом генерализовању говориш, али стоји да следбеници одређених политичких опција предњаче у ширењу верске нетрпељивости. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 20.11.2008 20:00
|
13.08.2007, 11:33
Citat:
|
|
|
|
|