|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Pol: Muško
Godine: 33
|
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? -
19.08.2008, 21:16
Citat:
Moldvu (pored granice sa Moldavijom). Regat (šira okolina Bukurešta). Olteniju (rumunsko podunavlje na zapadu do Oršove) Parcijum (teritorija zapadno od planinskog vrha Kraljevski Vrh; na rumunskom Piatra Craiului; teritorija obuhvata 100 km širok granični pojas prema Mađarskoj i Vojvodini, odnosni sadrži i tzv. rumunski Banat; gradovi: Rešica, Temišvar, Arad, Oradea, Zalau, Satmar, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Borša). Erdelj (intern. Transilvanija; moglo bi se reći centralna Rumunija, geografski omeđena Karpatima sa svih strana). Daklem, u Erdelju ne žive srbi ni hrvati. Oni žive u delu Parcijum, i to u delu Parcijuma koji zovemo rumunski Banat, sa najvažnijim gradom Temišvarom. Istina, da sam izostavio onih 20.000 sasa (nemci) u Erdelju, ali to mi oprostite. Gore napomenuta podela Rumunije nije zvanična. Rumunija se deli na župe. |
|
|
|
|
|
|
ženski dušmanin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: juče 23:13
Godine: 30
|
19.08.2008, 21:26
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
|
19.08.2008, 22:20
У Војводини имаш 2 веће нације. Остале не прелазе 2-3% становништва. А не знам како су то културе више помешане и зависне једна од друге, па Трансилванија је била део Мађарске колико и Војводина.
...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: juče 15:02
Godine: 23
|
20.08.2008, 15:34
E svi kidate zivce zbog gluposti koliko puta sam vam rekao da je to pitanje vec gotova stvar.Ako neko iz pouzdanih politickih izvora to garantuje sta onda se raspravljate rekao sam vam prekretnica za Vojvodinu je 2012.
|
|
|
|
|
|
ženski dušmanin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: juče 23:13
Godine: 30
|
20.08.2008, 18:10
...odlicno...onda ce i moj Srem biti pokrajina,koja polako,ali sigurno,ide ka nezavisnosti...nije sala...ne damo pare u Novi Sad.Sasvim mi je svejedno gde se pare slivaju u Beograd ili Novi Sad,ako vec ne moze Beograd,e nece ni Novi Sad.
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.09.2007.
Poslednji login: 23.10.2008 19:49
|
20.08.2008, 21:50
Citat:
To i ja govorim,bas me briga gde ce novci da idu,U Beograd ili Novi Sad,kad ce opet manji gradovi u Vosi da budu uskraceni na ustrb Ns-a !I kao drugo ja sam, Srbin-Vojvodjanin-Banacanin-Lala ! ![]() Zar od tog moze nastati neka druga pa i treca nacija?? |
|
|
|
|