VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: "vojvođansko pitanje"?
staro
  (#11 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: juče 08:21
Pol: Muško
Godine: 36
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? - 11.05.2008, 14:44

Citat:
Uriel kaže: Pogledaj poruku
Al su se samo uvalili, tamo gde ima dobro da se jede i pije.
...u inostranstvo?...

...za dame besplatna degustacija...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
"vojvođansko pitanje"?
staro
  (#12 (permalink))
itebejac
Početnik
itebejac će uskoro postati poznat članitebejac će uskoro postati poznat član

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 10.06.2008 21:55
Godine: 32
"vojvođansko pitanje"? - 12.05.2008, 22:42

Citat:
srb_crew kaže: Pogledaj poruku
Novi Sad - Čelnici vojvođanske političke scene i neimenovani zvaničnici u Savetu Evrope juče su najodlučnije odbacili izjavu predsednika Vojvođanske akademije nauka i umetnosti Julijana Tamaša.

ImageOn je rekao da će se posle kosovskog otvoriti i "vojvođansko pitanje". Tamaš tvrdii da mu je to poznato iz "diplomatskih i naučnih krugova".Dok se većina vojvođanskih političara oštro protivi toj konstataciji on navodi da u Strazburu pripremljeni dosijei za ''vojvođansko pitanje''
Mislim da je ovo velika izmišljotina i glupost. Ne vredi vremena baviti se ovim.

Citat:
Ištvan Pastor izjavio je za GL da pitanje vojvodine nije za Strazbur ni za međunarodni nivo, već unutrašnje pitanje Srbije.On je naglasio da će se ''vojvođansko pitanje'' uskoro otvoriti jer u okvirima sadašnjeg Ustava treba urediti niz pitanja u vezi s tim.Takođe navodi da za njega i SVM, dugoročni cilj jeste preispitivanje tih ustavnih okvira i dogovar o drugačijim.

Cela vest na:
Izvor:Futog.info
A izvor vesti sam pogledao (link) i nisam ništa našao. Opasno je ovakve stvari tvrditi bez ozbiljnog izvora vesti. Ono što je Pastor izjavio, nije za GL rekao, nego je rekao u izbornoj kampanji. A pošto je njegova rečenica izuzeta iz konteksta ne može se komentarisati. Na njihovom website-u naćićete njegovo mišljenje o "vojvođanskom pitanju". Julijana Tamaša i Pastor Ištvana nemojte zajedno spominjati, jer se stiče utisak da misle i govore isto, a nije tako.

Citat:
Srpski Radikal kaže: Pogledaj poruku
Војводина је део Србије где се налази највише Српских патриота...
Само што ја тврдим да ти не знаш шта значи реч патриота!!!!!!

Sam sebe kažnjava onaj koji se nervira zbog gluposti drugih ljudi.

Poruku je izmenio Mish, 12.05.2008 u 22:52. Razlog: spojene uzastopne poruke

staro
  (#13 (permalink))
robins
Početnik
robins će uskoro postati poznat članrobins će uskoro postati poznat članrobins će uskoro postati poznat član

Član od: 28.05.2007.
Poslednji login: 04.07.2008 22:10
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? - 16.05.2008, 02:38

Ej, ako, pu ne daj Bože, ovaj trio, sa srs-om na čelu, napravi vladu, onda ćemo da se tabamooooo, ima sve da pršti.... poltički mislim

Izeš ga do sada Pajtić delovao nekako šizofreno, morao da sluša centralu a i da privoli Vojvođane, ali svaka mu čast dobro je balansirao.... e, sada kada "oni" budu sa jedne strane, a "mi" sa druge strane Save i Dunava. ijaaaaaooooo biće veselo

staro
  (#14 (permalink))
Sunny
Početnik
Sunny je na dobrom putu

Član od: 11.06.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 09:43
Godine: 37
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? - 12.06.2008, 01:28

Za razliku od većine ostalih na ovoj temi, mislim da postoji vojvođansko pitanje i da će kad tad izbiti na vidno mesto. Guranje pod tepih je vremenom uvek samo komplikovalo stvari, a srbijanske vlasti jako vole da se prave da ne vide problem dok im se ne otme iz ruku.

staro
  (#15 (permalink))
gerbes
Iskusni forumdžija
gerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan člangerbes je naprosto sjajan član

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: 04.07.2008 13:10
Godine: 37
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? - 12.06.2008, 13:38

Ne verujem da će to biti nešto kao ubrzo, ali će svakako jednom doći na red. Za sada ne verujem da neko ima hrabrosti i veštine da ga reši povoljno za Vojvodinu. Možda je problem u tome što je cela državna administracija smeštena u Beogradu, gde ima oko 1,5 miliona neradnika, cirkuzanata, filozofa i mafijaša - a neko mora to da plati...

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

staro
  (#16 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:54
Odgovor: "vojvođansko pitanje"? - 12.06.2008, 13:54

A sa druge strane Vojvodina je politicki podeljena...
Za nagle i velike promene je potrebna velika vecina, lobiranje, pritisci, trgovina.
Sto znaci da je potrebna jednoznacna i artikulisana volja naroda i sposobni politicari. Ove dve treba da pojacavaju jedno drugog.

Ne vidim nacin da se to postigne.
Razlog: Premala razlika izmedju Vojvodine i ostalog dela Srbije, nedovoljna za generisanje jace politicke volje.
Ta razlika se postepeno ipak povecava, jer sto je neko blizi EU, ima i sve jace zelje da pristupi i ubrzava procese prikljucenja. Ako Srbija bude sledila Vojvodinu u dovoljnoj meri, ne moze doci do kriticne razlicitosti. Ukoliko pak uza Srbija nece slediti Vojvodinu u promenama, pojavit ce se trenutak kada ce nemoc, zagusivanje i kocenje promena generisati dovoljno veliki bunt za stvaranje sloja sposobnih politicara (preko noci!), koji ce isterati stvari na cisto. Mislim da ce to biti dobro za celu Srbiju, autonomno jaka (i sposobna) Vojvodina ce povuci Srbiju u uniju.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika > "vojvođansko pitanje"?