|
Početnik
Član od: 28.05.2007.
Poslednji login: juče 22:36
Pol: Muško
|
Odgovor: Да ли сте за улазак Србије у НАТО? -
13.04.2008, 23:33
Neko je poredio ratove na našim prostorima i ratove u kojima učestvuje nato! Glupost, nemaju ništa jedno sa drugim!
Ovo kod nas su bili nacionalni ratovi, započeti i vođeni od strane onih ljudi, koji na žalost i dan danas u zemljama u okruženju, pa i kod nas, imaju veliku podršku u narodu. Ti ratovi su bili besmisleni (kao i svaki rat doduše) i u njih se odlazilo mobilizacijama i prinudama, a mali deo onih, naivnih, su tamo odlazili i ginuli zarad "višeg" cilja, dok su im starešine i komandanti dobrovoljačkih gardi pljačkali i zgrtali silan novac trgujući oružijem, naftom, drogom i cigarama! Naravno da sam protiv tih i takvih ratova, ko ne bi bio, osim onih koji sada imaju milione, koje su u to vreme pokrali! Naravno da sam protiv ljudi koji pozivaju na ratove (kojoj god naciji da pripadaju). Srećom, sada su mnogi od njih u zatvorima ili u ilegali i dobro bi bilo da tako i ostane! O ovim najvažnijim pokretačima zla, koji su sva trojica, preminuli, ne želim da trošim reči!
Neko spominje dočekivanje kovčega iz Iraka? Dakle... uslov da bi uopšte ušli u nato jeste profesionalizacija vojske, ili odrađen dobar deo reforme oružanih snaga, koje bi kasnije vodile ka profesionalzaciji. U tim uslovima, nema prisile niti mobilizacije za odlazak u rat. Tamo idu profesionalni vojnici, koji su pre upisa u vojne škole i akademije, znali šta upisuju i koji su znali da bi u jednom trenutku mogli da završe na frontu u nekoj od zemalja trećeg sveta, u kojima na žalost još uvek traju neki, verski, teroristički ili kakvi već ratovi. Pa, ko voli neka izvoli, to je profesija. Ja lično nikada ne bi bio vojnik i mene sigurno u Iraku nećete videti.
Tako su i ovi nesretnici, iz svetskih država koje su nas bombardovale, bili samo profesionalci u svom poslu i nisu imali pojma gde idu i zašto sada oni gađaju ionako već napaćeni srpski narod! Oni nisu gađali Novi Sad zato što mrze Novosađane!!! A recimo, Hrvati su gađali Šid iz čiste nacionalne mržnje, ili onaj nesretnik što je naredio da se gađa Dubrovnik, obest i mržnja! Dosta je toga, bilo ne ponovilo se!
E sada, zašto smo mi postali meta, a ne partner u nato-u i ko je doprineo tome da nas nazivaju divljacima.... moglo bi se naširoko... ono što mene barem malo teši, jeste činjenica da u Srbiji ima sve manje ljudi kao što su bili miloševići, da ima sve manje šešelja, arkana, legija i ostale bagre, a da počinju da stasavaju ljudi koji imaju puno pravo da nose to srpstvo na plećima... ljudi kao što su npr. Novak, Jelena i Ana (a ima ih mnogo više, ne samo u sportu), koji razbijaju stereotipe o ovoj zemlji i nama kao narodu. Patriotizam na delu...
Neko je umesto nas napravio pogrešnu procenu, zamerajući se svetu, da bi imao kontrolu nad pljačkanjem sopstvenog naroda i nad švercom, a danas se od nas traži da ponovo činimo istu grešku, kao da nismo već dovoljno ispaštali zbog grešaka socijalističko-radikalske politike? Neka hvala! I koliko god se nekima to ovde ne sviđalo, nama treba garant za mirnu budućnost, bojim se da su to evropske i evro-atlantske asocijacije! Ni meni nisu omiljene, ali ako gledamo sopstvene interese, onda nemamo drugu opciju!

|