|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Šta raditi kada (ili ako) dođe do nezavisnosti Kosova? |
|
Odgovor: Šta raditi kada (ili ako) dođe do nezavisnosti Kosova? |
|
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 23:29
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Šta raditi kada (ili ako) dođe do nezavisnosti Kosova? -
02.09.2007, 22:05
Ne verujem da ce do toga doci, jer bi to dovelo u pitanje principe nepovredivosti granica...
Pojavile bi se novi krizni slucajevi sirom sveta... Republika Srpska bi se zelela pripojiti Srbiji, u Vojvodini bi se pojacale tenzije za samostalnost ili cak... Nikom ne treba takvo stanje, a Albance ko pita? (Medjunarodna zajednica sigurno nece, jer nisu ni ekonomski, ni politicki jaki...) Posto nad tolikim brojem nelojalnih gradjana Republika Srbija nikada nece moci uspostaviti suverenitet, situacija je trenutno neresiva. Po meni najverovatniji ishod je prinudjivanje Srbije od strane medjunarodne zajednice na reformu drzave, za prihvatanje nekog oblika maksimalne decentralizacije i pruzanje velike teritorijalne i/ili personalne autonomije manjinama... Posle toga ce se medjunarodna zajednica postarati za uspostavljanje pravnog poretka, a posto ce i dalje biti neizvodljivo uspostavljanje potpunog politicko/ pravog suvereniteta (zbog nelojalnosti gradjana), zamrnuti situaciju na nekih 99 godina... Za to vreme ce vlast organizovati medjunarodna zajednica... Posle 99 godina ce se situacija ponovo razmatrati... Naravno, trenutno nedostaje da i Srpska i Albanska strana da shvate da je ovo jedini moguci ishod... Mislim da obe strane precenjuju svoju politicku jacinu u pregovorima. A Vojvodina ce opet i uvek biti taoc Kosova i Metohije... Jedno je sigurno: Biter vise ne ide u rat, ni pod eventualnom pretnjom smrtne ili zatvorske kazne!!! ![]() You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
skywalker
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 22:00
Godine: 36
|
03.09.2007, 16:56
Kosovo je vec nezavisno,svidjalo se to nama ili ne. A sta mozemo da uradimo? Nista. Da bi dosli do ovoga, Albanci su radili 60 godina (u svoje vreme,veoma potpomognuti kumom svakog desetog malog shiptarcheta)...reciprocitetno,mozemo nesto da ocekujemo u drugoj polovini ovog veka...
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
03.09.2007, 17:44
Citat:
Takva otvorena antidrzavna retorika je kaznjiva po zakonima svih zemalja, pa i nasoj. Da li mislis da mozes otvoreno da govoris protiv Ustava ove zemlje? Da li ima ista, osim novca, sveto tebi i tebi slicnim? Ako ne znas da pricas, nauci. Nije isto reci, da je Kosovo nezavisno ili da je na okupiranom Kosovu formirana vlast sa elementima drzavnosti. Ista stvar samo zvuci drugacije. Jedna je apsolutno protiv Ustava zemlje u kojoj zivis, a druga nije. U politici si koliko vidim slab, kloni je se, to je za tvoj mentalni sklop opasan teren. Posveti se svom nicku i lovi ljubav.
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.06.2007.
Poslednji login: 30.08.2008 20:43
Godine: 30
|
Odgovori na ovu temu su zaista raznovrsni,ali ja bih zeleo skrenuti malo ovaj zahuktali voz na drugi kolosek i tako pokusati stvari gledali iz drugog ugla(ako je to moguce)...
![]() ...svima nama je Kosovo bolna tacka,i to je realnost sa kojom zivimo.Spremni smo se odreci i visih ciljeva za rad Kosova i to je realnost.Ja licno razmisljam kao prosecan Srbin u onom smislu:"bolje poginuti kao heroj,nego ziveti kao p..ka"ali sam se jednom zapitao ovo...."da li vredi se boriti za Kosovo,pa u bliskoj buducnosti izgubiti Srbiju?" Evo na sta sam pomislio.... Siptara je svakim danom sve vise i vise,dok je nas Srba nazalost sve manje i manje.Sta ako dozivimo,a to nije nimalo nemoguce i daleko da Srbi postanu manjina u svojoj zemlji?Sta ako jednoga dana vecinu birackog tela budu prestavljali Sipusi?Da li vredi ici do toga da Sipusi jednostavno preko demokratskih sredstava kazu mi zelimo sad OVO,a ne ONO? Sreca nasa da su oni glupi i slepi,a i takvi kakvi su vodjeni zapadnim "srbomrscima"srljaju silom i glavom kroz zid. ponekad je potrebno staviti prst na celo i razmisliti sta se iza brda valja! Ja sam(ponovit cu)za demokratsko resenje svega ovoga na principu metak u glavu i zatiranje traga siptarima na Kosovu,ali opet treba malo mucnuti glavom..... ![]() ![]() |
|
|
|