VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu...
staro
  (#81 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:41
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 08.01.2008, 18:10

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Gospodo, samo da napomenem cisto logickim zakljuccima:

1. Ukoliko moja teza pretpostavlja da je religija tj crkva i nacija tj. nacionalizam zlo, a jeste zlo i reakcionisticki element, cim sam internacionalista i verujem u zajednicki svet bez dogme, tada bez obzira na moju nacionalnost (jer sam pravedan i nemam prava nikoga ostetiti) podelit cu zemlju tako da:
1. Nijedna celina ne moze imati prevlast nad drugima
2. Nijedna nacionalna skupina ne moze imati prevlast nad drugima

Potpuno je logicno da moram izjednaciti Sloveniju sa svojih 300.000 stanovnika i Srbiju sa nekih 7 milijona stanovnika.
Pokrajine su sarene, itd, itd...

Da sam danas komunista i da verujem u lepsi svet, potpuno nepristrasno bi podelio Jugoslaviju bas na nacin na koji je to Tito uradio.

Ne zaboravite da je za Titovo vreme postojao fond za nerazvijene i Kosovo i Metohija su dobile ogromne pare za razvoj (mada su trosile neoptimalno ali su se ipak razvijale). Gde su tu Hrvati dobijali vise?
Niko nije kriv sto je Slovence i Hrvate vise interesovao rad i biznis od Srba.
Ne krivim Srbe, to je pitanje tradicije i mentaliteta a to je istorijsko nasledstvo.
Da je kojim slucajem 68-e puklo zapadni kapitalisticki sistem a ne 90-e istocni komunisticki, danas bi uzivali u Avnojevskim granicama, i Srbija bi bila svojim ekonomskim razvojem mnogo blize Sloveniji, nego sto je sada.

Tito nije bio nacionalista i nonsens ga je optuzivati time da je Hrvat. Mogao je biti i Srbin.
Pored toga najveci pobornici komunizma i Tita su bili bas Srbi. (Sto je opet posledica/pitanje razvijenosti predratnih ekonomskih preduslova raznih republika.)
Problem sa Srbijom (Srbima) je to da se fanaticki bore za neku ideju a zatim se za tren okrenu od nje potpuno drugim ciljevima. To je izuzetno neoptimalno a time ekonomski jako stetno.
Bas zato ne vidim smisao istrajanje na kraljevini, treba ziveti kako zivi sav normalan svet. Kraljevine su proslost.
......jasno...srbi ne vole da rade...za biznis nemaju mozga...
...a Kosovo se razvilo do jaja...

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#82 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: 04.09.2008 21:43
Godine: 35
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 08.01.2008, 18:25

Veruj mi da ja vise nemam snage da komentarisem ovakve price. Ne znam odakle biH poceo ni gde biH zavrsio. Ipak, najjaci umJetnichki doJam mi ostavlja ovo "nepristrasno povuchene granice"...

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#83 (permalink))
Jactpe6
Novi član
Jactpe6 je na dobrom putu

Član od: 08.01.2008.
Poslednji login: 13.01.2008 18:59
Godine: 20
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 08.01.2008, 20:23

nemam nista da vam kazem, sem toga sto nisam od nikog starijeg cuo da je pljuvao ili bilo sta lose rekao o sistemu kraljevine....

kod zelene fruske gore pored mirne save
idu cetnici zlatnim poljem, idu gorde glave
ustaj backo i banate, ustaj sreme rodni
sin vojvodjanske brigade pobedu s'obom vodi....

ustaj majko vojvodino ide vreme mladih
kad ce tebe nas mladi pera pod svoju krunu da vrati.....

Zivela Srbija! Ziveo Kralj!

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika > S verom u Boga, za kralja i otadzbinu...