VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu...
staro
  (#71 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 12:58
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 04.01.2008, 15:35

Citat:
Elita kaže: Pogledaj poruku
A ko je zapravo bio Tito?
Istorijska licnost kome su nasi ocevi nosili stafetu umesto curica na zrtveni oltar,a ja gledao i slusao samo...curice je sam birao,jer nije glup bio,tj. iskreno mislim da mi nismo imali monarha pametnijeg od Tita osim mozda Milosa i Mihajila mu,ali prvi monarh nije ni bio,a drugi nije ni vladao nesto dugo...

Sad shvatam da je Josip bio najveci fan Aleksandra I Ujedinitelja,pa ako je rec o tome da li monarhija ili komunizam '45 onda ne znam sta je gore od ta dva zla... Srbi vladaju drugacije od ostalih,pa nema smisla uporedjivati nasu monarhiju i to sta bi ona bila sa drugima,a usput smo jedini narod koji svoje kraljeve ubija ne racunajuci retke primere u Evropi davno pre iole civilizovanijih poredaka i ne racunajuci Afriku gde desetar pobije sve i postane ako ne kralj,ali vladar u svakom slucaju...Apis nije desetar,ali nije daleko od africkog desetara svakako niti od ovih danasnjih koji su u CZ-u...

p.s. zasto raspravljanje o necemu o cemu malo znamo ili znamo kako nam se servira,a nismo ucestvovali ni u cemu od pominjanog...to mi nikada nece biti jasno?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#72 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02
Pol: Žensko
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 04.01.2008, 15:45

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku

p.s. zasto raspravljanje o necemu o cemu malo znamo ili znamo kako nam se servira,a nismo ucestvovali ni u cemu od pominjanog...to mi nikada nece biti jasno?
Slažem se
ali moraju siroti istoričari nešto da pišu a oni kvazi da se prave pametni. Toliko padanje u vatru oko stvari koje se na daju promeniti ne sluti na dobro

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

staro
  (#73 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 04.01.2008, 16:06

Citat:
Elita kaže: Pogledaj poruku
A ko je zapravo bio Tito?
Bio je jedan mudri vladar, koji nije gledao samo sebi ispred nosa, već i kompletno globalno okruženje, pa je vešto balansirao bez kraćenja motke, sebi u korist da zadovolji svoj lični ego,delimično i više od pola u korist svog naroda (deklarisao se kao Hrvat), a vešto izbegavajući da bilo šta trajno da Srbiji, zahvaljujući opet Srbima ili "Srbima", koji su bili uz njega. On se jednog momenta stvorio ni od kuda , i ni od čega, a zahvaljujući situaciji i mentalitetu naših ljudi, a ponajviše usmerenoj ličnoj moći uspeva da vlada toliko godina. Neke pouke se mogu svakako izvući i primeniti u današnjem momentu u odnosima Srbija i ostali svet, pod uslovom da nije toliko isključivosti i kratkovidosti političara, ili potkupljivosti.
Tita su svojatali svi,: zapad, istok, treći svet, a opet je bio ničiji.

In vinas veritas

staro
  (#74 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Godine: 36
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 06.01.2008, 03:25

Citat:
Istorijska licnost kome su nasi ocevi nosili stafetu umesto curica na zrtveni oltar,a ja gledao i slusao samo...curice je sam birao,jer nije glup bio,tj. iskreno mislim da mi nismo imali monarha pametnijeg od Tita osim mozda Milosa i Mihajila mu,ali prvi monarh nije ni bio,a drugi nije ni vladao nesto dugo...

Sad shvatam da je Josip bio najveci fan Aleksandra I Ujedinitelja,pa ako je rec o tome da li monarhija ili komunizam '45 onda ne znam sta je gore od ta dva zla... Srbi vladaju drugacije od ostalih,pa nema smisla uporedjivati nasu monarhiju i to sta bi ona bila sa drugima,a usput smo jedini narod koji svoje kraljeve ubija ne racunajuci retke primere u Evropi davno pre iole civilizovanijih poredaka i ne racunajuci Afriku gde desetar pobije sve i postane ako ne kralj,ali vladar u svakom slucaju...Apis nije desetar,ali nije daleko od africkog desetara svakako niti od ovih danasnjih koji su u CZ-u...

Ej, bio je Hrvat...pametan - za sta? Da se zaduzi toliko da niko nikada ne moze da oduzi njegove dugove, da zivi na najvisoj nozi, da od metalostrugara postane pijanista, vrhunski lovac, trostruki narodni heroj? Bravo.

P.S Zasto raspravljanje o tome, zasto raspravljanje o bilo cemu, zasto pisanje na forumu, zasto pisanje uopste?

Citat:
Isahara kaže: Pogledaj poruku
Slažem se
ali moraju siroti istoričari nešto da pišu a oni kvazi da se prave pametni. Toliko padanje u vatru oko stvari koje se na daju promeniti ne sluti na dobro
Ako si dovoljno pametna, ucices na proslosti. U suprotnom, bices guska u magli koja se vrti u krug i stalno ponavlja iste greske.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#75 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 06.01.2008, 03:50

Manje se zaduzio od ovih sadasnjih kolega...
Ako ne znas sada znas...
On se zaduzivao kao kada lokalna baraba ili zesci momak pije svuda na crtu,znaci sto to uporedjujes i sta uostalom ti i mi ovde skupljeni od zla oca i jos gore majke znamo o tome... Radis u NBS sa Dinkicem,pa ti dostupne informacije ???

Sta ako je Hrvat ? Ako si ti Srbin onda ova polemika i pominjanje gusaka toliko govori o nama da mi dodje da kazem da toliki Srbin nikada ne bih da budem !!!

I malo je sramotno to za maglu i guske povezivati sa koleginicom i temom da bi je uvredio ili sta vec,jer guske se kljukaju i cupa im se perje,ali i gusanima,pa zamisli da tebe neko dovede u vezu sa kljukanjem i cerupanjem,a sve zbog kralja,boga,otadzbine i Titovih cekova bez pokrica,ako vec nisu bile fals VISA kartice iz Bugarske ??

staro
  (#76 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02
Pol: Žensko
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 06.01.2008, 23:05

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
Ej, bio je Hrvat...pametan - za sta? Da se zaduzi toliko da niko nikada ne moze da oduzi njegove dugove, da zivi na najvisoj nozi, da od metalostrugara postane pijanista, vrhunski lovac, trostruki narodni heroj? Bravo.

P.S Zasto raspravljanje o tome, zasto raspravljanje o bilo cemu, zasto pisanje na forumu, zasto pisanje uopste?

Ako si dovoljno pametna, ucices na proslosti. U suprotnom, bices guska u magli koja se vrti u krug i stalno ponavlja iste greske.
Citat:
Ako ne znas sada znas...
On se zaduzivao kao kada lokalna baraba ili zesci momak pije svuda na crtu,znaci sto to uporedjujes i sta uostalom ti i mi ovde skupljeni od zla oca i jos gore majke znamo o tome... Radis u NBS sa Dinkicem,pa ti dostupne informacije ???

Sta ako je Hrvat ? Ako si ti Srbin onda ova polemika i pominjanje gusaka toliko govori o nama da mi dodje da kazem da toliki Srbin nikada ne bih da budem !!!

I malo je sramotno to za maglu i guske povezivati sa koleginicom i temom da bi je uvredio ili sta vec,jer guske se kljukaju i cupa im se perje,ali i gusanima,pa zamisli da tebe neko dovede u vezu sa kljukanjem i cerupanjem,a sve zbog kralja,boga,otadzbine i Titovih cekova bez pokrica,ako vec nisu bile fals VISA kartice iz Bugarske ??
Baš vala...sa sve pernatim životinjicama...
U načelu, protiv sam monarhije i mislim da je Tito bio likčina (iako je bio Hrvat - što je u ovom kontekstu isto što i Marsovac...)

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

staro
  (#77 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 07.01.2008, 02:19

Citat:
Ako ne znas sada znas...

Xe, ajde prvo o titu Hrvatu, posto vidim da sam krajnje pogresno shvacen. Vidis, kao Hrvat na celu SFRJ uradio je sve da rascepka i umanji Srbiju...plus, uradio je sve sto je mogao da nam unisti veru...i mislim da je bilo kakvo poredjenje sa srpskim monarsima neumesno.

A sad o gusCi i magli: kao i uvek, izvuce se najnevaznija stvar u postu i onda se insistira na tome. Mogao sam da kazem i lasta u magli. Ili lepotica u magli. Poenta je da, ukoliko se ne ucis na tudjim ili svojim greskama, i ako ne gledas unazad da bi pokusao da vidis unapred, nikuda neces stici.

Nadasm se da sam sad bilo jasniji.

Sto se "koleginice" tice, mislim da ni Marsovac ne bi insistirao na umanjenju Srbije za dva SAP-a, na stvaranju nepostojeceg naroda (bosanci), niti bi bio kum svakom desetom (ili jedanaestom, kako bese?) Albanchetu na Kosovu. I mislim da je uradio najvise sto je mogao za svoju zemlju (Hrvatsku). Jel' greh to reci javno (a da se ne shvati kao verska i nacionalna netrpeljivost)? Ja mislim da nije.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#78 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION

Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 07.01.2008, 02:32

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
Xe, ajde prvo o titu Hrvatu, posto vidim da sam krajnje pogresno shvacen. Vidis, kao Hrvat na celu SFRJ uradio je sve da rascepka i umanji Srbiju...plus, uradio je sve sto je mogao da nam unisti veru...i mislim da je bilo kakvo poredjenje sa srpskim monarsima neumesno.

A sad o gusCi i magli: kao i uvek, izvuce se najnevaznija stvar u postu i onda se insistira na tome. Mogao sam da kazem i lasta u magli. Ili lepotica u magli. Poenta je da, ukoliko se ne ucis na tudjim ili svojim greskama, i ako ne gledas unazad da bi pokusao da vidis unapred, nikuda neces stici.

Nadasm se da sam sad bilo jasniji.

Sto se "koleginice" tice, mislim da ni Marsovac ne bi insistirao na umanjenju Srbije za dva SAP-a, na stvaranju nepostojeceg naroda (bosanci), niti bi bio kum svakom desetom (ili jedanaestom, kako bese?) Albanchetu na Kosovu. I mislim da je uradio najvise sto je mogao za svoju zemlju (Hrvatsku). Jel' greh to reci javno (a da se ne shvati kao verska i nacionalna netrpeljivost)? Ja mislim da nije.
Cini mi se da je Slovencima najvise dao,a da je bio neko drugi na Slobinom mestu,sad bi Hrvatska imala dva Kosova u svojoj drzavi,RS bila veca 30%,a Srbija sa Kosovom...

Bosna nije bila Srbija osim ako mislis kao kolega da je Kulin Ban bio Srbin ili ne znas da bosansku crkvu nije priznavala ni katolicka ni pravoslavna u to vreme...

Sve ove rasprave mi lice na vreme za jedno 20 godina kada neko bude proglasio Tadica i Kostunicu krivcima za nezavisno Kosovo ili RS bez jacih veza sa Srbijom...

Sve je komplikovanije nego pise u knjigama,a mi seremo k'o foke usput...

A guska je guska,pa ma koja tema bila ili post,zato bode oci i skrece paznju...

staro
  (#79 (permalink))
love hunter
skywalker

Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... - 07.01.2008, 03:05