|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... |
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Pol: Muško
Godine: 58
|
Odgovor: S verom u Boga, za kralja i otadzbinu... -
04.01.2008, 16:06
Bio je jedan mudri vladar, koji nije gledao samo sebi ispred nosa, već i kompletno globalno okruženje, pa je vešto balansirao bez kraćenja motke, sebi u korist da zadovolji svoj lični ego,delimično i više od pola u korist svog naroda (deklarisao se kao Hrvat), a vešto izbegavajući da bilo šta trajno da Srbiji, zahvaljujući opet Srbima ili "Srbima", koji su bili uz njega. On se jednog momenta stvorio ni od kuda , i ni od čega, a zahvaljujući situaciji i mentalitetu naših ljudi, a ponajviše usmerenoj ličnoj moći uspeva da vlada toliko godina. Neke pouke se mogu svakako izvući i primeniti u današnjem momentu u odnosima Srbija i ostali svet, pod uslovom da nije toliko isključivosti i kratkovidosti političara, ili potkupljivosti.
Tita su svojatali svi,: zapad, istok, treći svet, a opet je bio ničiji. |
|
|
|
|
|
skywalker
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Godine: 36
|
06.01.2008, 03:25
Citat:
P.S Zasto raspravljanje o tome, zasto raspravljanje o bilo cemu, zasto pisanje na forumu, zasto pisanje uopste? Ako si dovoljno pametna, ucices na proslosti. U suprotnom, bices guska u magli koja se vrti u krug i stalno ponavlja iste greske. |
|
|
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 12:58
Godine: 44
|
06.01.2008, 03:50
Manje se zaduzio od ovih sadasnjih kolega...
Ako ne znas sada znas... On se zaduzivao kao kada lokalna baraba ili zesci momak pije svuda na crtu,znaci sto to uporedjujes i sta uostalom ti i mi ovde skupljeni od zla oca i jos gore majke znamo o tome... Radis u NBS sa Dinkicem,pa ti dostupne informacije ??? Sta ako je Hrvat ? Ako si ti Srbin onda ova polemika i pominjanje gusaka toliko govori o nama da mi dodje da kazem da toliki Srbin nikada ne bih da budem !!! I malo je sramotno to za maglu i guske povezivati sa koleginicom i temom da bi je uvredio ili sta vec,jer guske se kljukaju i cupa im se perje,ali i gusanima,pa zamisli da tebe neko dovede u vezu sa kljukanjem i cerupanjem,a sve zbog kralja,boga,otadzbine i Titovih cekova bez pokrica,ako vec nisu bile fals VISA kartice iz Bugarske ?? ![]() |
|
|
|
|
|
Rosa Salvaje
Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 13:02
Pol: Žensko
|
06.01.2008, 23:05
Citat:
Citat:
U načelu, protiv sam monarhije i mislim da je Tito bio likčina (iako je bio Hrvat - što je u ovom kontekstu isto što i Marsovac ...)Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento) |
||
|
|
|
|
|
skywalker
Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Godine: 36
|
07.01.2008, 02:19
Citat:
A sad o gusCi i magli: kao i uvek, izvuce se najnevaznija stvar u postu i onda se insistira na tome. Mogao sam da kazem i lasta u magli. Ili lepotica u magli. Poenta je da, ukoliko se ne ucis na tudjim ili svojim greskama, i ako ne gledas unazad da bi pokusao da vidis unapred, nikuda neces stici. Nadasm se da sam sad bilo jasniji. Sto se "koleginice" tice, mislim da ni Marsovac ne bi insistirao na umanjenju Srbije za dva SAP-a, na stvaranju nepostojeceg naroda (bosanci), niti bi bio kum svakom desetom (ili jedanaestom, kako bese?) Albanchetu na Kosovu. I mislim da je uradio najvise sto je mogao za svoju zemlju (Hrvatsku). Jel' greh to reci javno (a da se ne shvati kao verska i nacionalna netrpeljivost)? Ja mislim da nije. |
|
|
|
|
|
|
LIMITED EDITION
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 12:58
Godine: 44
|
07.01.2008, 02:32
Citat:
Bosna nije bila Srbija osim ako mislis kao kolega da je Kulin Ban bio Srbin ili ne znas da bosansku crkvu nije priznavala ni katolicka ni pravoslavna u to vreme... Sve ove rasprave mi lice na vreme za jedno 20 godina kada neko bude proglasio Tadica i Kostunicu krivcima za nezavisno Kosovo ili RS bez jacih veza sa Srbijom... Sve je komplikovanije nego pise u knjigama,a mi seremo k'o foke usput... A guska je guska,pa ma koja tema bila ili post,zato bode oci i skrece paznju... |
|
|
|
|