VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#81 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Pol: Muško
Godine: 58
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 09.01.2008, 01:22

Ako hoćeš da ubiješ jedan narod, ubij mu ono što mu je najsvetije, a to je vera i porodica. U Srbiji je porodica ubijena delimično. Ostaje vera koja se budi i sve više shvata, onako kao treba u svim slojevima naroda. To je ujedno i alarm za one druge da još žešće napadnu.
Ko sve napada?
Oni koji imaju zadatak da to rade na sve dozvoljene i nedozvoljene načine.
Oni koji se povedu za ovim prvima, nebili nešto ućarili.
I oni treći i najšareniji, iz raznih pobuda: jer je to moderno po njihovim saznanjima, jer je sramota verovati, oni čiji su roditelji bili u nekom drugom svetu pa nisu preneli deci da je verovati nešto što je ispravno i slobodno.

Međutim SPC ide mirno i dostojanstveno svojim Božjim korakom i Božjim putem, koji nije put trenutka, već je put vekovni, moleći se i za te protivnike da im Bog oprosti, jer neznaju šta rade.

In vinas veritas: www.sveovinu.com

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#82 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 22:00
Godine: 36
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 09.01.2008, 16:22

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Само ме интересује на основу чега закључујеш да су светли изузеци они који нису лопови, тј. да лопови нису изузетак?
Пракса је да се свештенику да прилог после одређених обреда. То је ствар верника и њихове Цркве, није обавезно и нико никога не тера.
Nije tacno. Ljudi imaju tacno utvrdjen cenovnik i od njega ne odustaju ni kad su u pitanju najsiromasniji...nisu odustajali za vreme inflacije (cuvena prica: "Pope, kol'ko to kosta?" "10 Maraka" "Moze, al' da mi pevas na nemachkom" ), ne odustaju ni dan-danas. Nisam hteo da preterano sirim pricu, ali ako nastavis da ih branis, moracu da ti opisem nekoliko upecatljivih primera...

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#83 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 09.01.2008, 21:05

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
Nije tacno. Ljudi imaju tacno utvrdjen cenovnik i od njega ne odustaju ni kad su u pitanju najsiromasniji...nisu odustajali za vreme inflacije (cuvena prica: "Pope, kol'ko to kosta?" "10 Maraka" "Moze, al' da mi pevas na nemachkom" ), ne odustaju ni dan-danas. Nisam hteo da preterano sirim pricu, ali ako nastavis da ih branis, moracu da ti opisem nekoliko upecatljivih primera...
Као што рекох, примера сам чуо милион, они који воле да пљују по Цркви их уче напамет и причају редовно и редом. Па нисам ја пао с Марса да не познајем ни једног свештеника и да не знам како то све иде, да ми ти сад објашњаваш. Остајем при томе да су такви свештеници изузетак. Ајде сад ти запени како то није тачно јер ти је причао један што је глед'о.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#84 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 09.01.2008, 23:54

Vi koji pljujete po SPC, sveštenstvu i vernicima, đžaba se radujete misleći da vas ima mnogo, možda ste glasniji, ali vas ima vrlo malo u odnosu na nas koji verujemo i ne galamimo.

In vinas veritas: www.sveovinu.com

staro
  (#85 (permalink))
NIKNIK
Početnik
NIKNIK će uskoro postati poznat članNIKNIK će uskoro postati poznat član

Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 27.11.2008 18:07
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 10.01.2008, 11:36

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Ako hoćeš da ubiješ jedan narod, ubij mu ono što mu je najsvetije, a to je vera i porodica. U Srbiji je porodica ubijena delimično. Ostaje vera koja se budi i sve više shvata, onako kao treba u svim slojevima naroda. To je ujedno i alarm za one druge da još žešće napadnu.
Ko sve napada?
Oni koji imaju zadatak da to rade na sve dozvoljene i nedozvoljene načine.
.
Samo bih te dopunio: Narod jos cine jezik i pismo, pogledaj kako i kojim pismom pisemo i koje reci koristimo, kao da u nas nema reci.
komsije iz hrv ( lijepe njihove ) prave novi jezik i izmisljaju reci, a mi svoje nekoristimo.
SPC i Svestenstvo smetaju, jer zadrzavaju vrednosti i svest naroda, sto ocigledno jako smeta ubojicama Srba.
Pa koja je "nevladinaorg" podigla tuzbu za ubijene Srbe.

Pozdrav ovoliko za pocetak !!!

staro
  (#86 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 22:00
Godine: 36
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 10.01.2008, 21:37

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Као што рекох, примера сам чуо милион, они који воле да пљују по Цркви их уче напамет и причају редовно и редом. Па нисам ја пао с Марса да не познајем ни једног свештеника и да не знам како то све иде, да ми ти сад објашњаваш. Остајем при томе да су такви свештеници изузетак. Ајде сад ти запени како то није тачно јер ти је причао један што је глед'о.
Gresis od samog starta. Ne pljujem ja Crkvu, nego njene sluzbenike.

Ajde da ti malo pricam iz prve ruke, bez da mi je neko prepricavao...vidis, moj rodjak je i moj skolski drug i prvo je meni rekao da ce da upise bogosloviju. kad sam ga pitao zasto, rekao mi je: zbog para. Dalje, posto je bogoslovija bila na par stotina metara od moje skole, cesto sam isao kod njega, igrao sah sa njihovim staresinama (zaboravio sam kako ih bese zovu) i druzio se sa njegovim ortacima popitjima. 99% je upisalo tu skolu zbog kinte, za vreme posta su znali da zbrishu u grad i nanjupaju se hamburgera do grla...bili su optereceni devojkama jer, kao sto znas, mogu da pocnu da rade tek kada se ozene, tako da tu nije bilo ni nekog biranja ni prevelike ljubavi (sto je mozda i dobro, jer evo vidi mene-jos neozenjen )...

...ako te interesuje, pricacu ti i o svim popovima koje sam upoznao u zivotu (tj. koji su prosli kroz moje malo mJesto)...nece biti lepo, al' mozda budem poucno uticao na tebe...

E, i pitanje mom komshiji Morrib-u: jel' si ti ono bese bio clan saveza komunista?

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#87 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 02:36
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 10.01.2008, 22:22

Nemojmo zaboraviti da su sveštena lica obični ljudi kao ti i ja.Takodje čemu toliko osudjivanje?Znaš li,recimo da monasi ne poseduju nikakvu imovinu,osim svog imena i mantije?A oni koji su posedovali bilo kakav imetak pre monašenja,odrekli su se istog.

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#88 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: juče 23:28
Pol: Žensko
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 10.01.2008, 23:56

Sam naslov teme "mržnja i netrepeljivost" na prvi pomen asocira na teorije zavere i slične gluposti a mislim da uopšte nije reč o tome. Kao da su pripadnici pravoslavne veroispovesti u najmanju ruku satanizovani i nabijani na kolac.

Oni koji su protivkako sam razumela nemaju ništa protiv spc kao spc već kao religijske institucije koja ima preveliku ulogu u državnoj politici a pretenduje da ima još veću (do čega nadam se, ne bi treblo da dodje). Isti problem postoji i u državama gde katolička crkva pretenduje na isto samo mnogo šire. U porededjenju sa rimom, pravoslavna crkva je malo dete.
To je sukob mišljenja onih koji veruju i onih koji ne veruju. I to je ok, dok ljudi imaju mere i kulturu polemisanja gde se zna granica preko koje je sve izrečeno uvreda. A nismo ovde da se vredjamo.

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

staro
  (#89 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova