|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ |
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
|
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ -
05.10.2007, 07:23
Citat:
I meni zaista niej jasno kako neko moze da napad na lose u SPC(pa i ono sto je postala danas) moze da zameni sa napadom na Boga... I jel zato sto je nesto starije od nas(a mnogo se ljudi izmenjalo na njenom celu od postanka do danas)automatski nepodlozno kritici? SPC npr.umesto da organizuje veronauk u svojim crkvama,nedeljnu skolu ,ona se gura u drzavne skole na mesto gde ne treba da bude....Onda vidim po tv crkvene posede,pa automobile ali jos ne videh odvano da je crkva ucinila neko dobrocinstvo... I kako onda ljudi da imaju povrenja u duhovno vodjenje onih ciji predstavnici im napadaju decu a crkva cuti,ciji im predstavnici se vozikaju u najskupljem prevozu a oni gladaju,da ne govorim o blagosiljanju skorpiona,i mesanju u politiku... I sad neko napadne takvu inistituciju i po tebi odmah napada tebe licno,tvoje verovanje i Boga ![]() I drzava je starija od nas,ajde i nju da ne napadamo i one koji je vode,jbg odmah napadamo nascu naciju a to je svetinja... Ajde da zazmirimo na sve lose,mozda dam od toga bude bolje... Najlakse se igrati zmurke a posledice ko zasto,pa jbg navikli smo da nam je lose,mogu nasa ledja jos da izdrze... Moji baba i deda nece da ih ukopaju popovi jer misle da su lopovi...Njihovi uzicki popvi su eto na takvom glasu i njihova deca sad ne mogu da ih kako treba ukopaju kad odu sa ovog sveta... I nisu jedini koji tako misle i nisu jedini koji su se odvojili od crkve koja im je trebala biti utociste i smernica za duhovni razvoj bas zbog ponasanja crkvenih predtsvnika a ne zbog samog pravoslavlja,ne zbog vere.... Jos oni veruju i mole se ali ne popu vec Bogu.. William Wordsworth |
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 20.11.2008 20:00
Pol: Muško
|
05.10.2007, 10:38
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
|
05.10.2007, 10:43
Citat:
Kakve veze ima necije licno verovanje sa institucijom? Bog je jedan a pop je nesto sasvim drugo...Jel to mozda treba da se aminuje sve sto SPC ili bilo koja druga crkva radi samo zato sto je crkva... Jel neko ko postuje npr sve sto pise u Bibliji i zivi bas po tim kodeksima manji vernik ako ne ide u crkvu i ne postuje njene predstavnike bas zbog toga kakvi su? Ma nemoj mi reci ![]() William Wordsworth |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
05.10.2007, 10:49
U potpunosti podrzavam stav Morrib-a, po pitanju okarakterisavanja SPC. Ovde je vise njih izjavilo da je "SPC pedofilska" i to smatram vredjanjem institucije. I niko mi ne moze reci da je to samo "kritikovanje". To je vredjanje. To je lepljenje etikete celoj instituciji zbog ispada nekoliko pojedinaca. Ako bi to poredili sa vlascu (Lillith) onda je to neuporedivo. U vlasti ima daleko manje ljudi ukljuceno i cine svasta, SPC broji mnogo mnogo vise. Voleo bih kad bi neko mogao da pronadje podatak koliko SPC ima ljudi, a mi smo se tu zakacili za par njih.
Koliko ima ukupno lekara na svetu, a i medju njima ima i pedofila i ubica i ko zna cega jos, a niko ne kaze da su lekari ovo ili ono. Smatram da su ovi ispadi pojedinaca, prema SPC, zlonamerni i upravo pokazuju pravo lice (procitaj naslov teme). Sto se tice SPC u skolama, ima druga tema na kojoj se vodi polemika oko toga ali samo moram napomenuti da za to nije "kriva" SPC nego vlast, koja joj je to omogucila. Moram napomenuti da se i tu krije (naslov) jer nije samo SPC u skolama tu su i ostale crkve (npr. Katolicka crkva u Subotickim skolama) ali i slobodan izbor deci tj. roditeljima da li zele veronauku ili nesto drugo. Sama terminologija da je "SPC u skolama" navodi me na stav da je i to (naslov). Sto se Angusa tice i njegovog "problema" na Srpsko-Crnogorskoj granici vezano za politicare. Pa politicari su ti koji se mesaju u crkvu, oduzimaju prava jednoj crkvi, prave drugu crkvu, proglasavaju politicke crkve i ostala s*anja. I naravno slikaju se sa onima koji uzivaju pozitivan stav kod naroda, kao njihovi zastitnici, a samo zarad kojeg politickog poena. A mislim takodje da je i "umesanost SPC u Srpsku politiku" uzrokovana od strane politicara, a ne od strane SPC. Crkvi nije potrebna lokalna-trenutna politika, oni imaju svoju politiku staru vekovima. Zamislite samo sta bi bilo kad bi SPC odbila da saradjuje sa politicarima na vlasti. Mislim da je ona sada, u nezavidnom polozaju, ako odbije da saradjuje, to bi se odmah protumacilo drugacije (obzirom na tastinu politicara).
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
|
05.10.2007, 11:08
...da...politichari traze od crkve da se umesha u samu politiku i crkva to mora...bojeci se?Ne znam ni ja chega...daj molim te...
![]() ...a to slikanje na granici i prijemi raznih "posetilaca" i "dobronamernika"...vidis,e to je ono sto srozava ugled same crkve u ovom narodu... ![]() ...crkva je institucija koja mora da se uzdigne iznad politike i politikanstva,pojedinaca...kada im to bude jasno,steci ce vise poverenja... ![]()
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
|
05.10.2007, 12:25
Citat:
Citat:
Crkva kao Crkva nije u politici, a ima onoliko poverenja koliko joj mi pruzamo.
|
||
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 01:07
Godine: 38
|
05.10.2007, 12:39
Citat:
|