VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#21 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 27.08.2007, 23:45

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Ne razumem ovde neke branitelje SPC, crkva je sposobna sama da se odbrani, nije li to činila kroz vekove. Crkva je uvek napadana i uvek se odbranila.
Видиш, то је такође показатељ слике која се створила у друштву. Сасвим је нормално да неко пљује по Цркви, али је чудан онај ко каже нешто у њену одбрану. Није чудно што је појединци представљају као други Schutzstaffel, чудно је што неко говори нешто позитивно о Цркви.

Као што неко има право да мисли негативно о Цркви и тај свој став износи, тако неко други има право и да мисли позитивно о Цркви и тај свој став износи. Слобода мишљења и слобода говора.

Као што се прича рецимо о фашизму, тако треба да се прича и о ширењу мржње и нетрпељивости на верској основи.

Citat:
Kada crkvu posmatramo kao "društvenu organizaciju" normalno je da se u njoj nađu i oni kojima tamo nije mesto,uostalom kao i drugim delovima društva.
Nema mesta skrivanju od odgovornosti, ukoliko je ima, ma makar se skrivali iza mantije.
Наравно. Зар неко заговара скривање од одговорности за свештенике?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 00:35
Godine: 31
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 27.08.2007, 23:50

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Као што неко има право да мисли негативно о Цркви и тај свој став износи, тако неко други има право и да мисли позитивно о Цркви и тај свој став износи. Слобода мишљења и слобода говора.
Da li je to verski ili politički stav? E tome govorim.
Vodi se politika preko crkve.

Festina lente

staro
  (#23 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2007, 00:05

Citat:
Da li je to verski ili politički stav? E tome govorim.
Vodi se politika preko crkve.
Води се политика преко Цркве... то је јако широк појам, не знам шта си хтео да кажеш.

staro
  (#24 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 47
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2007, 00:35

Citat:
Ne razumem ovde neke branitelje SPC, crkva je sposobna sama da se odbrani, nije li to činila kroz vekove. Crkva je uvek napadana i uvek se odbranila.
I ovde je napadaju, zar ne. Da li ovde vidimo ijednog predstavnika crkve? Kako onda da se brani? Ja, koji nisam "tradicionalni vernik" (retko idem u crkvu), iznosim svoje misljenje i to otvoreno i nedvosmisleno. Sad, to nekome ispada da sam branitelj, pa dobro, neka bude, barem branim nesto ispravno.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#25 (permalink))
dani danguba
Početnik
dani danguba će uskoro postati poznat član

Član od: 22.08.2007.
Poslednji login: juče 05:54
28.08.2007, 04:57

Malo sam doduse popio,ali ne razumem kakve veze imaju pederi sa marihuanom sta ako neka cura duva ona je isto peder.

Citat:
dr0strangelove kaže: Pogledaj poruku
Svi znamo da je vladika Amfilohije Radovic bio prvi u redovima navijaca i ostalih koji su lomili sve redom ucesnike gej parade pre nekoliko godina.

Kod nas u Srbiji postoji mnogo ljudi sa posebnim potrebama psiholoske prirode, znaci mnogih grupa koje drustvo generalno ne podrzava - najvece su homoseksualci i uzivaoci droga - prvenstveno marihuane. Najveci problem je u tome sto se povecavanjem liberalnog duha nacije povecava i broj pripadnika ovim grupacijama.

Crkva je jedna tradicionalna institucija cija se visevekovna tradicija vrlo malo izmenila, tako da su ove nove pojave u liberalnom drustvu u totalnoj suprotnosti sa njenim ucenjima. Ali sama poenta liberalnog drustva se razlikuje od same poente Pravoslavlja - jedno tezi apsolutnoj slobodi pojedinca u delovanju i razmisljanju dokle god on ne ugrozava ljude u svojoj okolini dok drugo tezi pridrzavanju mnogobrojnih pravila iz zahvalnosti visoj sili. Sto znaci da u liberalnom drustvu nema mesta konzervativnoj crkvi. Da ne pominjem sada neke katolicke zamlje, recimo Rusija (Moskva) vrvi od homoseksualaca, a popovi ne idu okolo sa toljagama da ih biju. Sto znaci da crkva mora na neki nacin uticati na ekstremno opredeljeno svestenstvo i sledbenike kako bi se ocuvalo svacije pravo na opredeljenje i nacin zivota. Crkva NIKADA ne sme da siri netrepeljivost jer je to u sustoj suprotnosti sa Svetim pismom. Do sada je to mnogo puta korisceno, za vreme svih ratova u dalekoj i bliskoj proslosti. Ali vreme krstaskih ratova i inkvizicije je proslo. Vise nije moguce silom spreciti odredjene pojave.

Licno volim i postujem nasu crkvu i nasu tradiciju. Ali voleo bih da svako ima pravo da se slobodno izrazi ne strepeci od kojekakvih ekstremnih grupa, koje svoje dejstvovanje povezuju sa Pravoslavljem i Bogom. Nadam se da ce u buducnosti i to biti moguce, do sada ni gej parada ni ganja mars nisu uspesno organizovani. A siguran sam na liturgijama i bogosluzenjima bude i po koji gej ili rasta.

A to da crkva upravlja drzavom je delimicno tacko, zato jer sto sto se tice Kosova, crkva polaze ogromno pravo na njega, drzava takodje, pa je logicno da deluju sinergijski! cisto da zbog ovog liberalnog me ne povezete sa LDP
Izvini a gde je to Rusija katolicka_I kakve veze ima LdP sta trpas Lsd

Poruku je izmenio Lillith, 28.08.2007 u 09:04. Razlog: spojene dve uzastopne poruke

staro
  (#26 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 00:35
Godine: 31
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2007, 22:42

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Води се политика преко Цркве... то је јако широк појам, не знам шта си хтео да кажеш.
Stranke se prepucavaju sa političkim neistimišljenicima preko crkve, po sistemu sad ću malo da napadam crkvu, a oni će je braniti, to je samo povod . Budalaština, posle se nezna ni koje kome šta rekao ni zbog čega. U životu ima mnogo pametnijih stvari od poltike,te ne treba trošiti enrgiju na istu.

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
I ovde je napadaju, zar ne. Da li ovde vidimo ijednog predstavnika crkve? Kako onda da se brani? Ja, koji nisam "tradicionalni vernik" (retko idem u crkvu), iznosim svoje misljenje i to otvoreno i nedvosmisleno. Sad, to nekome ispada da sam branitelj, pa dobro, neka bude, barem branim nesto ispravno.
Da, treba još pop ovde da mi baca anateme.
SPC neće ugroziti afere sa zlostavljanjem, prošla je kroz mnogo toga.
Ja moju Crkvu poštujem. Činjenica je da obračunate sa političkim neistomišljenicima,pa i preko crkve. A crkva ne treba ovde da se brani, ipak je ovo forum zabavnog karaktera, ili sam ga ja tako shvatio,ima i svoj sajt, na kraju krajeva.

Nisam video da je neko otvorio temu sa napadima na SPC, već je otvorena tema kako je crkva ugrožena, mislim.

Festina lente

staro
  (#27 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2007, 23:59

Citat:
Stranke se prepucavaju sa političkim neistimišljenicima preko crkve, po sistemu sad ću malo da napadam crkvu, a oni će je braniti, to je samo povod . Budalaština, posle se nezna ni koje kome šta rekao ni zbog čega.
Мислим да ниси у праву. Мислим да су већ годинама јасно профилисане партије које поштују Цркву и оне који је нападају најстрашније за најгнусније ствари.

Citat:
U životu ima mnogo pametnijih stvari od poltike,te ne treba trošiti enrgiju na istu.
Не знам да ли има паметнијих, али важнијих је јако мало.

Citat:
Da, treba još pop ovde da mi baca anateme.
Не схватам, хоћеш да кажеш да је афирмативно писање о СПЦ непожељно?

Citat:
SPC neće ugroziti afere sa zlostavljanjem, prošla je kroz mnogo toga.
Сигурно да хоће, али не видим зашто је недопуштено изнети било какав афирмативни став о СПЦ? Треба ваљда да пустимо да једине оцене буду оне негативне, клеветничке, говор мржње?
Да чекамо да се сами покају?

Citat:
Ja moju Crkvu poštujem. Činjenica je da obračunate sa političkim neistomišljenicima,pa i preko crkve. A crkva ne treba ovde da se brani, ipak je ovo forum zabavnog karaktera, ili sam ga ja tako shvatio,ima i svoj sajt, na kraju krajeva.
Пази, ти си модератор овде, и ја то поштујем. Али ово не разумем, ово је форум забавног карактера, на којима постоје разне рубрике и разне теме. Постоји тема политика, постоји тема друштво, постоји подтема Црна хроника, где се износе мишљења о политичким, друштвеним, верским и црнохроничним питањима. Ову тему сам ставио овде јер се не тиче вере већ више политике и друштва, односу одређених политичких снага према Цркви и ширењу верске мржње. Није ми јасно како онда не сме да се пише ништа афирмативно о СПЦ?
Постоје многи сајтови о многим темама, па опет те теме обрађујемо и овде. Шта је сад проблем с овом темом?
Подвлачим да овде не коментаришем упозорење модератора, јер колико сам схватио Бане ово говори као своје мишљење а не као упозорење. Извињавам се ако сам погрешио.

Nisam video da je neko otvorio temu sa napadima na SPC, već je otvorena tema kako je crkva ugrožena, mislim.

Ни ово не схватам. Па ми овде обрађујемо једну појаву у друштву, нико није ни тврдио да се ово дешава (само) на овом форуму.
Мислим, нико није написао ни да дечак са Новог насеља није пао кроз прозор нити је дечак пао кроз прозор на овом форуму, па се опет писало о томе нпр.