VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#231 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 00:39
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 27.08.2008, 17:36

..verujem da u SPC nema pedofilije,obracuna,homosexualizma...sve to plasira strana agentura...CIA snajka...CIA...
...morribe...to bi bilo isto...kada bih ja kao ostraceni Grobar,rekao da je Zarko Zecevic nevijdeni andjeo,koji nikada nije ukrao ni belu banku iz kluba i treba ga imenovati za sveca...
...ne...takve pojave treba primetiti i osuditi...ali...slepilo je neizleciva bolest...

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#232 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 27.08.2008, 23:18

Kad bi SPC imala broj vernika i jačinu(finansijsku), poput Vatikana sve ove negativne pojave se nebi tako eksponovale i bile toliko potencirane, ali nažalost nema. Nema iz mnogo razloga a najviše zbog prevrtljivosti čoveka i gramzivošću za što većim materijalnim. Sve one primere koje sam naveo u predhodnom pisanju nisam pokušao da opravdam, ali nisam ni hteo da osudim jer neznam pravu istinu, ali ono što je istina dokazana u smislu negativnog treba sankcionisati na odgovarajući zakonski način. Međutim mi generalno gledajući, a velikom zaslugom raznih uticaja i medija, prvo idemo na izvršenje presude, pa tek onda čekamo suđenje, ali da mi tu neučestvujemo jer smo već izvšili kaznu.
Kao i svuda gde ima velike finansijske moći, i kada se dogodi neka sramota onda se gleda da to prođe sa što manje galame i bruke, pa i presude to prate na isti način, pri tome sam mislio na dešavanja u katoličkoj crkvi. Ostaje osnovno jedno a to je: da je SPC kroz vekove, pa i danas na nišanu mnogih "prijatelja, vernika, dušebrižnoka i pravdoljubaca", a sve sa istim ciljem posvađati i rasturiti.
Ovo me pomalo podseća na tele i krvnika, kad mu tele liže ruku pre nego će ga ovaj zaklati, pravi vernici neće lizati ruku krvniku, ali će se moliti da progleda, a za spasenje duše njegove, i neće zaboraviti.

In vinas veritas: www.sveovinu.com

staro
  (#233 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 12:54

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
Da li uzrok one mržnje i netrpeljivosti prema SPC o kojoj se govori u naslovu može da se nađe i u dešavanjima današnjice. U incidentima, koji potresaju Sinod SPC?

Na "Religiji" je postavljena vest u dva komenta o dešavanjima unutar SPC ovih dana, no reakcija, komentara nema. Svi ćute, jer su zatečeni..

Zatečeni smo onim dešavanjim koje smo nažalost naslućivali.

Nadam se da će SPC uspeti da se oporavi od ovog teškog udarca, i da će Hristova SPC izaći iz ovoga "više hrišćanskija" (oprostite na izrazu, ali ima nekih stvari, koje ukazuju da može biti hrišćanskija nego što je sad) i da će osnažiti hrišćanski korpus sveta svojim preporodom.
Наравно да узрок мржње и нетрпељивости према СПЦ нису унутрашње несугласице у СПЦ! Не потресају никакви инциденти Синод.

Не знам шта си ти наслућивао. Ово није тешки ударац, СПЦ је тренутно малтене без патријарха, и неке негативности долазе више до изражаја, неки сукоби се дешавају.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#234 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 23:07

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Kad bi SPC imala broj vernika i jačinu(finansijsku), poput Vatikana sve ove negativne pojave se nebi tako eksponovale i bile toliko potencirane, ali nažalost nema. Nema iz mnogo razloga a najviše zbog prevrtljivosti čoveka i gramzivošću za što većim materijalnim. Sve one primere koje sam naveo u predhodnom pisanju nisam pokušao da opravdam, ali nisam ni hteo da osudim jer neznam pravu istinu, ali ono što je istina dokazana u smislu negativnog treba sankcionisati na odgovarajući zakonski način. Međutim mi generalno gledajući, a velikom zaslugom raznih uticaja i medija, prvo idemo na izvršenje presude, pa tek onda čekamo suđenje, ali da mi tu neučestvujemo jer smo već izvšili kaznu.
Kao i svuda gde ima velike finansijske moći, i kada se dogodi neka sramota onda se gleda da to prođe sa što manje galame i bruke, pa i presude to prate na isti način, pri tome sam mislio na dešavanja u katoličkoj crkvi. Ostaje osnovno jedno a to je: da je SPC kroz vekove, pa i danas na nišanu mnogih "prijatelja, vernika, dušebrižnoka i pravdoljubaca", a sve sa istim ciljem posvađati i rasturiti.
Ovo me pomalo podseća na tele i krvnika, kad mu tele liže ruku pre nego će ga ovaj zaklati, pravi vernici neće lizati ruku krvniku, ali će se moliti da progleda, a za spasenje duše njegove, i neće zaboraviti.
Hoćeš da kažeš da su za sačuvanje ugleda i kredibiliteta jedne crkve potrebne (samo) pare? Odnosno: ako imaš pare možeš da očuvaš ugled i kredibilitet?

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Наравно да узрок мржње и нетрпељивости према СПЦ нису унутрашње несугласице у СПЦ! Не потресају никакви инциденти Синод.

Не знам шта си ти наслућивао. Ово није тешки ударац, СПЦ је тренутно малтене без патријарха, и неке негативности долазе више до изражаја, неки сукоби се дешавају.
A vesti i dokumenta na sajtu SPC su "trenutna zabluda i nesmotrenost" moderatora, je li?

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Poruku je izmenio BaneK, 29.08.2008 u 09:50. Razlog: uzastopni postovi

staro
  (#235 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 23:11

Citat:
A vesti i dokumenta na sajtu SPC su "trenutna zabluda i nesmotrenost" moderatora, je li?
О чему причаш и зашто?

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#236 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 00:38
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 23:17

Citat:
Da li uzrok one mržnje i netrpeljivosti prema SPC o kojoj se govori u naslovu može da se nađe i u dešavanjima današnjice. U incidentima, koji potresaju Sinod SPC?

Na "Religiji" je postavljena vest u dva komenta o dešavanjima unutar SPC ovih dana, no reakcija, komentara nema. Svi ćute, jer su zatečeni..
Što se tiče incidenata,ja ti odgovorih na ''Religiji'',nisam ćutala..nego nisam bila tu.

A što se tiče same teme koja je postavljena na ''Religiji'',mislim da bi joj više ovde bilo mesto,naslov ove teme je fantastičan,da se pišu onakve stvari o SPC,sa sve naznakom,da ti je žao,al bi ih ipak malko potkačio,m?

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#237 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 23:32

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Što se tiče incidenata,ja ti odgovorih na ''Religiji'',nisam ćutala..nego nisam bila tu.

A što se tiče same teme koja je postavljena na ''Religiji'',mislim da bi joj više ovde bilo mesto,naslov ove teme je fantastičan,da se pišu onakve stvari o SPC,sa sve naznakom,da ti je žao,al bi ih ipak malko potkačio,m?
Ne bih ih potkačio. Ne možeš da mi veruješ, je li? Priznajem, u životu sam mlogo puta bio iskren

Ali, stvarno, zašto ne bih bio onakav, kakvim tvrdim da sam: bez zluradosti, srdžbe i sektaštva?

Evo govorim tiho i nosim psa sa sobom.
Trudim se da ono što kažem ima osnova, a najbolji osnov u životu je Sveto Pismo. A optuživati se možemo da ga se ne pridržavamo (ovo nije namenjeno duga12-i
Duga12, priznajem da mi je trebalo mnogo hrabrosti da uđem u tu temu, kao neko ko nije pravoslavne vere Ali, eto probao sam, i još ću da popijem kvrge, no... Ima mnogo onih, koji ne shvataju da ima onih (drugačijih) koji ne mrze one drugačije..
Jer problem nije u tome da smo drugačiji i da to eventualno naglašavamo, nego u tome da ne prihvatamo ostale drugačije..

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

staro
  (#238 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 22:03
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 28.08.2008, 23:36

Citat:
...
Ovakav pristup diskusiji je tipičan primer manipulacije činjenicama, a i otkriva u dobroj meri karakter i nameru autora. Ne očkuje se od nas ovde da donosimo zaključke koji prejudiciraju neku pojavu, čime se stvara manipulativna vest (svi su zatečeni) kojoj se daju u daljem toku rasprave atributi dokazane činjenice, što je potpuno netačno, već da argumentovano iznosimo i branimo svoja mišljenja.

Kako bilo ko može reći za mene odnosno za sve nas nešto što je nedokazivo. Ja odgovorno tvrdim da nisam zatečen, a autor posta iz kojeg je citirani deo neka nam objasni kojom je to naučnom ili teološkom metodom došao do izvedenog zaključka - Svi ćute, jer su zatečeni..

Rebel

Poruku je izmenio memento, 29.08.2008 u 00:28.