VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#151 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 18.03.2008, 15:55

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Zar pored svega navedenog treba staviti da se crkvama zabranjuje da vode politiku, ne razumem. Stvar je u tome što time ne treba da se bave, ne zbog toga što je zabranjeno ili nedopušteno, već zato što to jednostavno ne treba da rade. Srbija je sekularna država, tj. tome treba da stremi, a to piše i u Ustavu, al' tema nije Ustav.
Не, поред свега не треба ставити да се верским заједницама забрањује да воде политику.
Ти изгледа мислиш да су верске заједнице оно што пише у Уставу. Нису, Устав само регулише 2-3 принципа у вези положаја у друштву верских заједница и однос са државом. Све остало уређују саме верске заједнице и потпада под слободу вероисповести, слободу говора, слбооду мишљења, слободу удруживања...
Србија јесте секуларна држава, али то не значи да верске заједнице не смеју да имају своје мишљење или став о нечему, па и о политици. То спада под слободу говора.
Аргумент типа "не треба да раде јер једноставно не треба да раде" за мене није аругмент.
Мислим да верске заједнице имају право да износе своје мишљење о чему год хоће, све док наравно не крше било чија права.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#152 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 18.03.2008, 16:28

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
član 44 Ustava Republike Srbiije:

Crkve i verske zajednice su ravnopravne i odvojene od države.
Crkve i verske zajednice su ravnopravne i slobodne da samostalno uređuju svoju unutrašnju organizaciju, verske poslove, da javno vrše verske obrede, da osnivaju verske škole, socijalne i dobrotvorne ustanove i da njima upravljaju, u skladu sa zakonom.

Ne vidim ja tu nigde da mogu da se bavi politikom, a kamoli da treba, možda nisam obrisao naočare.
Samo si jedno zaboravio, moram da ponovim: Srbija je zemlja većinskog srpskog pravoslavnog naroda, vera i crkva su sastavni deo tog istog naroda, pa prema tome sve što je važno za taj narod važno je i za tu istu crkvu narodnu.

staro
  (#153 (permalink))
**princess**
*OtRoVnA CicaMaca*
**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum

Član od: 21.03.2007.
Poslednji login: juče 11:06
Pol: Žensko
Godine: 19
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 19.03.2008, 12:18

crkvi po mom misljenju nije mesto u politici... shto je dalje od nje to bolje... istorija je pokazala shta se desi kad je crkva ta koja se bavi politikom...
ja verujem u boga, ali u crkvu... chak shtavise gajim neku dozu odbojnosti prema istoj... crkvena lica mi nikad nisu ulivala poverenje...

...a posle ovoga... pogotovo!

I'm not evil.... I'm just up to no-good...

staro
  (#154 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:21
Godine: 42
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 19.03.2008, 13:27

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Samo si jedno zaboravio, moram da ponovim: Srbija je zemlja većinskog srpskog pravoslavnog naroda, vera i crkva su sastavni deo tog istog naroda, pa prema tome sve što je važno za taj narod važno je i za tu istu crkvu narodnu.
Nema vecinskog!
Svi su ravnopravni!

Vera i crkva su sastavni deo svakog naroda, itd, itd..

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#155 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 19.03.2008, 15:16

Citat:
**princess** kaže: Pogledaj poruku
crkvi po mom misljenju nije mesto u politici... shto je dalje od nje to bolje... istorija je pokazala shta se desi kad je crkva ta koja se bavi politikom...
ja verujem u boga, ali u crkvu... chak shtavise gajim neku dozu odbojnosti prema istoj... crkvena lica mi nikad nisu ulivala poverenje...

...a posle ovoga... pogotovo!
Ја мислим да Црква има право и треба да коментарише појаве у друштву које сматра битнима.

Ово што прича овај лудак је одличан пример најбезочнијег и најбезобразнијег пљувања по Цркви, вређања, клеветања, а вероватно се може подвести и под ширење верске мржње и нетрпељивости.
Јер ништа од овога није аргументовано!
Он тврди да су попови по Србији славили убиство, да Црква жали што ми нисмо убили 9 милиона људи... то је одличан пример безочног лажова, који оптужује Цркву за најгнусније ствари без потребе да било шта од тога докаже.
Јер следбеницима ЛДПа нису потребни докази, они верују.
Али за мене је ово што умоболник прича крајње увредљиво, без икаквих доказа клевеће моју Цркву, шири мржњу и нерпељивост.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#156 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 19.03.2008, 15:38

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Ја мислим да Црква има право и треба да коментарише појаве у друштву које сматра битнима.
U Srbekistanu?

Naravno!

Back in red!

staro
  (#157 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: juče 22:11
Godine: 32
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 19.03.2008, 15:48

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Аргумент типа "не треба да раде јер једноставно не треба да раде" за мене није аругмент.
Мислим да верске заједнице имају право да износе своје мишљење о чему год хоће, све док наравно не крше било чија права.
Šta je tebe argument, ne zanima me. Postoje u životu pojave odn. doživljaji tih pojava, koji su lični i koji po meni nisu tema za neko argumentovano razglabanje. Objašnjenje "jer to jednostavno ne treba da rade" je moje lično, onako kako ga ja doživljavam. Svako treba da radi svoj "posao" pa i crkva (posao grubo zvuči, al razumećeš). Moguće je da je moje "doživljavanje" crkve generalno, uključujući tu i našu, ako hoćeš moju SPC, pogrešno, dozvoljavam to, nisam isključiv, ali ono je moje , te smatram da se crkva/e previše mešaju u politiku, da su ispolitizovane, a da se sve manje, ili skoro nikako ne bave svojom "politikom". Crkve su nam prazne, izuzimajući "crvena slova". Možda sveštenstvo (vladike) svojim angažovanjem po kojekakvim mitnizima, na granicama, sa kalašnjikovima i ne znam čim već, odbijaju mlade ljude da ne idu u crkvu masovnije, a upravo je možda i to cilj da se kroz takav način "angažovanja" privuku vernici. Ne znam. Čudni su putevi gospodnji. Vernik sam (više tradicionalnog tipa, al zar nismo većina takvi) i "napadajući" sveštenstvo ne napadam Crkvu, samo iznosim lične doživljaje nihovog ponašanja,što mislim i da je i cilj ovog našeg pisanija, a ne neko intelektualno "rvanje".

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
A ti si očigledno zaboravio, a imaš dovoljno godina, čudi me da se ne sećaš, ja sam imao 15 pa eto sećam se, kada je Hrvatska u svom Ustavu napisala da zemlja hrvatskog naroda, cela Srbija je zagrmela kako ih nije sramota (blaža verzija) da naše Srbe izbacuju iz Ustava. Vidiš li neku vezu?
Pred Bogom, ili ako ti je lakše Crkvom ne treba da postoje razlike, osim ako ne misliš da mi Srbi imamo nekog svog Boga. Možda i misliš. Dixi

Festina lente

staro
  (#158 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum