VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#111 (permalink))
bleiburg
Početnik
bleiburg je na dobrom putu

Član od: 31.12.2007.
Poslednji login: 20.05.2008 15:28
Pol: Muško
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 17.01.2008, 16:53

Citat:
duga12 kaže: Pogledaj poruku
Način na koji je naivni Čeda,sinoć u Poligrafu klevetao SPC,ne samo da je umobolan,već me je i nasmejao do suza....čovek je izgovorio gomilu nebuloza.
Možda se predozirao?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#112 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 10:37
Godine: 35
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 17.01.2008, 17:33

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Овде смо помешали две теме:
Прва је ширење верске мржње и нетрпељивости, клеветање СПЦ, оптуживање... ево синоћ Чеда рече да су за ратове криви многи, између осталих, "академија и Црква"... умоболно.
Друга је питање стања у Цркву, свештенства, корупције, недоличности... чега вероватно има.
Друга тема је, да се тако изразим, "унутрашње питање СПЦ". Свештеници не приморавају никог ни на шта, нико није дужан да им плати било шта, дакле то је питање које је између верника и њихове Цркве. То није и не може бити оправдање да се шири верска и национална мржња. Није проблем да се каже да је неки свештеник узео новац, имао тарифу, био безобразан... али не смемо на основу тога да ширимо верску мржњу. А шта ће верници мислити о таквим свештеницима, то је њихова ствар, као што су већ споменули Мориб и Дуга.
Moram da insistiram na jednoj stvari: da, primoravaju ljude da im plate.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#113 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 13:34
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 17.01.2008, 22:13

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
Moram da insistiram na jednoj stvari: da, primoravaju ljude da im plate.
Нема начина да приморају иког да им плати било шта.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#114 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 10:37
Godine: 35
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 17.01.2008, 23:08

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Нема начина да приморају иког да им плати било шта.
E, evo ti nacin: leshinari cekaju da neko iz familije umre, onda dodju, izvade blokchic pa kazu: nisi platio za Uskrs, pa za slavu, pa za to, to i to...i ukoliko ne plati, nece da opevaju pokojnika. Verovao ti ili ne. I, sta sad?

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#115 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 01:04
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 18.01.2008, 00:03

Trudiću se da ne budem prosta,i nazivam ljude pogrdnim imenima,ali na ovaj način samo vidim kolika je netrpeljivost i mržnja u jednom mladom čoveku prema SPC.Ne mogu da,ne odreagujem...pa ne idu sveštenici da opevaju pokojnika,ako ih neko ne pozove,a ako ih je neko pozvao,ponavljam,ne bi trebao da ih se seti samo u slučaju smrti u familiji...meni je iskreno žao,ako je neko imao loše iskustvo,ali pita li se iko zašto SPC plaća porez,kome plaća porez?kamo ona silna zemlja koja je pripadala SPC,od čega živi SPC?...u svakom žitu ima kukolja,a ako je neko imao loše iskustvo,ima pravo i da se žali,ali nekom kome je dotični sveštenik podredjen.

Мржња и нетрпељивост према СПЦ
staro
  (#116 (permalink))
NIKNIK
Početnik
NIKNIK će uskoro postati poznat članNIKNIK će uskoro postati poznat član

Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 07.07.2008 18:59
Мржња и нетрпељивост према СПЦ - 18.01.2008, 11:04

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...mislim...nekako mi ne ide sve ovo...zivot me je naucio da prema onom koji je dobar prema meni,ja budem jos 3 puta bolji prema njemu...ko je stoka i olos ljudski,njega udaram u glavu...mozda je moja filozofija pogresna...neka mi neko objasni...
Ево од јуче, када сам прочитао твоју поруку, размишљам шта и како да ти напишем.
Прво нисам свештеник, немам дар прозорљивисти. Не желим да ти паметујем, незнам јеси ли Православан, Римокатолик или нешто скроз друго. Налазе ми Хришћанство да те барем упутим.

Пробај отићи, до најблжег Манастира и потражи духовника, много, неизмерно много, ће ти помоћи, а док се за то одлучиш, ево ти још пар речи св. Николаја Жичког.
ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
МИСИОНАРСКА ПИСМА
292. Писмо
о свештеницима

Нисте задовољни својим свештеником. И заиста је жалосно што Вас огорчава онај који треба да Вас теши и блажи. Али Ви сте због тога устали против свих свештеника у свету. Тиме само сведочите и Ви, како је тешко излечити људе од уопштавања изузетака. Навешћу Вам пример, како су истински велики људи били у томе опрезни и праведни. Велики руски књижевник Гогољ - ма колико велики као књижевник ипак много већи као умни карактер - био је једном нападнут од другог руског писца, Бјелинског, због тога што је говорио правду о руском свештенству. Одговарајући на тај напад Гогољ је писао Бјелинском:"... Откуда се то Вама учинило, да ја певам химне нашем духовенству? И откуда у Вама такав дух ненависти? Ја сам знао много рђавих попова, и могао бих Вам испричати много смешних прича о њима. Али зато опет ја сам срео и такве, чијој сам се светости живота дивио; и видео сам, да су они производ наше источне цркве а не западне. Ја никако, дакле, не певам химне оном духовенству које је постидело нашу цркву, него оном које је нашу Цркву узвисило... које је мучеништвом својим запечатило истину сваке речи Христове, и које је чак и џелате своје заморило молећи се Богу за њих."
Постарајте се и Ви да мислите тако као велики Гогољ. Какав би био Христос, рецимо, да је омрзао све апостоле Своје због Јуде издајника? Гле, Он чак ни Јуду није омрзао, него га је на Тајној Вечери до краја опомињао да не губи себе издајом Сина Божијег.
А Ви замислите, колика ће слава Ваша бити у Царству Божијем, ако се Ви као мирјанин покажете већи хришћанин од свештеника

Један мој пријатељ причао ми: Кад сам стигао на службу у један град, нађем се у друштву где један човек поче ми противуречити и попреко ме погледати. Ја се страшно наљутим и потом почнем рђаво говорити о том човеку.
Но, сви грађани били су зачуђени шта ја говорим и хвалили су оног човека као најбољег грађанина. Ја се тргнем, а потом, заиста уверим се, да је онај био изванредно добар човек. Не треба, дакле, судити и осуђивати, но стрпљиво чекати и испитивати.

Баци добро низ воду, оно ће опет до тебе доћи

Citat:
love hunter kaže: Pogledaj poruku
E, evo ti nacin: leshinari cekaju da neko iz familije umre, onda dodju, izvade blokchic pa kazu: nisi platio za Uskrs, pa za slavu, pa za to, to i to...i ukoliko ne plati, nece da opevaju pokojnika. Verovao ti ili ne. I, sta sad?

Срамотно је овако нешто рећи. Члан сам Православне Цркве и поносим се са тим, ако мислиш да је скупо, вараш се.
Плаћања што наводиш, су код тебе извитоперена. Шта се плаћа за Рођење Христово? Шта се плаћа за Славу?
Свештеник Православни, живи од онога што добије од народа. Има право наплатити посебне жеље.
Нпр: За Славу донеси, као домаћин, донеси у Цркву кољиво, вино, колач, свећу и све ће ти бити освештано, без иједнога динара наплате, а ти даруј ако хоћеш или имаш. Хоћеш кући Свештеника, на ноге да ти дђе, е па онда плати или буди признат у својој Цркви не само по парама.

ево ти прочитај, па дај Боже да ти помогне !!!!!

Чуће Бог све што се рекне, зато треба премишљати шта ће се рећи. А безбожник рига зло, јер му је срце пуно зла. Псовком он излива из себе оно што се накупило у њему. Ако је једна чаша пуна отрова, из ње се не може изливати млеко но отров. Тако је и са срцем човековим; из срца тече на уста оно што има у срцу; ако је добро – добро, ако је зло – зло. Зато се и вели у Светом Писму: - Ко чува уста своја, чува своју душу; ко разваљује усне, пропада – (Приче Солом.13,3). Када чуваш ногу своју да не стане у блато, зашто не чуваш уста своја да не ригају блатом? И кад чуваш руку своју од огња, зашто просипаш из уста огањ који пече твоје суседе?

Poruku je izmenio BaneK, 18.01.2008 u 15:31. Razlog: uzastopni postovi

staro
  (#117 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: juče 23:23
</