|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Предрасуде о неистомишљеницима |
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Pol: Muško
|
Предрасуде о неистомишљеницима -
17.07.2007, 12:50
Ова тема је инспирисана СКВОиним прилогом на теми Какве мушкарце треба избегавати, Muškarci za izbegavanje , где је изјавила:
Citat:
Како се понашате и шта мислите о политичким неистомишљеницима, да ли их уважавате као личности, или се кад чујете њихове ставове према њима односите као према некоме ко се није окупао и то се примети? Да ли имате резерву према њима, само у неким питањима или у свим? Наравно, ту не мислим на старе пријатеље већ првенствено на људе које познајте површно или тек упознате. Али да ли се дешава да се с пријатељем удаљите због политичких ставова? Сматрате ли их удареним у главу, заосталим, примитивним, залуђеним, заведеним, наивним... ? Да ли бисте се забављали са радикалом/чедистом? Да ли бисте дозволили детету? Да ли бисте одговарали пријатеља/пријетељицу? Постоји ли у Србији тихи апартхејд, политичка искључивост, као ономад, "немој с њим он је из четничке породице"? Да ли сте осетили предрасуде према вама због ваших ставова? Да ли сте присталица теорије "мање радикала/чедиста, мање и политичке мржње"? ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
Odgovor: Предрасуде о неистомишљеницима |
|
|
|
|
|
|
TerminatorJedanMuški
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 02:33
Pol: Žensko
|
Odgovor: Предрасуде о неистомишљеницима -
17.07.2007, 19:25
Nije bitno ako ne mislimo isto, bitno je da mislimo.
Sa političkim neistomišljenicima mogu da kontaktiram, da se družim, da se zabavljam... Ako se u priči dotaknemo politike to nije kamen spoticanja, već zapravo sukob i/ili razrada mišljenja, mala, često žustra debata, ali na koncu svega ipak konstruktivna. E, pa imam predrasuda prema političkim tzv. neistomišljenicima jer te koje sam do sada susretala zapravo ne razmišljaju. Sposobni su da pridikuju, razradjuju do u nedogled tudje reči, parole, i najčešće pri tome ubace i "ono malo što ima za cilj da te dirne u dušu", često su vrsni retoričari, i sve to jeste možda njihov stav, ali ne i potkrepljen procesom razmišljanja i najčešće nepotkrepljen životnim iskustvom. Citat:
Ne bih ni ja, ni sa tima o kojima ti govoriš ni sa ovima o kojima ja govorim. Jer da bi mi neko u stvarnom životu bio blizak on mora imati neku širinu, a čini mi se da obe grupe o kojima govorimo nisu još dotakli pravi život. |
|
|
|
|
|
|
severna svetlost
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 22:26
Pol: Žensko
Godine: 32
|
Odgovor: Предрасуде о неистомишљеницима -
17.07.2007, 21:30
Citat:
Takvih koje ne uvažavam kao ličnosti, ima svuda, u svim političkim strukturama, ima ih možda većinski među radikalima, ako se od mene traži da nekoga ovde posebno imenujem. Citat:
|