VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Prljavi medijski rat!!
staro
  (#21 (permalink))
Svetlana
Novi član
Svetlana će uskoro postati poznat član

Član od: 23.05.2006.
Poslednji login: 07.08.2007 21:31
Pol: Žensko
Godine: 55
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 14:33

Imam ja malo više godinica pa se stoga malo više i sećam...
Sećam se da sam kao taze omladinac gledala američke filmove pune nasilja i mislila kako toga kod nas nikada neće biti kad ono...još gore.Ja stvarno ne znam otkud to da je Amerika uzor demokratije i slobode.U Americi si slobodan da umreš na ulici jer se niko neće sagnuti da ti pomogne jer bože moj oni imaju pametnija posla.Ako se samo malo bolje udubiš u njihove filmove,serije i sl. videćeš veliku količinu propagande gde su oni kao super i poštuju druge nacije...gde oni uvode demokratiju tu krv lije potocima.Ako je kod njih sve tako dobro i ako su oni uzor kako to da im je rejting kod ostalih zemalja tako nizak....nešto se tu ne slaže.
Iz Amerike je u Evropu stigao krompir ali su nam poslali i krompirovu zlaticu(da se ne prejedemo valjda-brinu se oni).Nisu oni držali Teslu da mu pomažu nego da mu lakše pokradu ono što je stvorio.
I na kraju ono što su uradili nama ja ne mogu da oprostim i ne verujem u njihove dobre namere...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 14:53

Citat:
Svetlana kaže: Pogledaj poruku
Imam ja malo više godinica pa se stoga malo više i sećam...
Sećam se da sam kao taze omladinac gledala američke filmove pune nasilja i mislila kako toga kod nas nikada neće biti kad ono...još gore.Ja stvarno ne znam otkud to da je Amerika uzor demokratije i slobode.U Americi si slobodan da umreš na ulici jer se niko neće sagnuti da ti pomogne jer bože moj oni imaju pametnija posla.Ako se samo malo bolje udubiš u njihove filmove,serije i sl. videćeš veliku količinu propagande gde su oni kao super i poštuju druge nacije...gde oni uvode demokratiju tu krv lije potocima.Ako je kod njih sve tako dobro i ako su oni uzor kako to da im je rejting kod ostalih zemalja tako nizak....nešto se tu ne slaže.
Iz Amerike je u Evropu stigao krompir ali su nam poslali i krompirovu zlaticu(da se ne prejedemo valjda-brinu se oni).Nisu oni držali Teslu da mu pomažu nego da mu lakše pokradu ono što je stvorio.
I na kraju ono što su uradili nama ja ne mogu da oprostim i ne verujem u njihove dobre namere...
Gospodžo , imam i ja dosta godina , a ovde je nasilje došlo sa Slobodanom Miloševićem i ratovima koje je on pokrenuo na Gazimestanu 1989. godine , pre toga sam ja mogao da putujem gde hoću po Jugoslaviji i niko me nije pitao odakle sam , nego kakav sam čovek.A vi lepo pozdravite vašeg Sadama Huseina i Slobodana Miloševića !Usput vašeg ćosavog vojvodu Šešelja Vojislava!Dosta mi vas je !

staro
  (#23 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 13:34
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 14:55

Citat:
Jerry021 kaže: Pogledaj poruku
Gospodžo , imam i ja dosta godina , a ovde je nasilje došlo sa Slobodanom Miloševićem i ratovima koje je on pokrenuo na Gazimestanu 1989. godine , pre toga sam ja mogao da putujem gde hoću po Jugoslaviji i niko me nije pitao odakle sam , nego kakav sam čovek.A vi lepo pozdravite vašeg Sadama Huseina i Slobodana Miloševića !Usput vašeg ćosavog vojvodu Šešelja Vojislava!Dosta mi vas je !
Како се лако заборавља ко је разбио Југославију кад Чанак нареди...

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#24 (permalink))
Svetlana
Novi član

Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 15:04

Dragi moj Jery nemoj mi više slati privatne poruke u kojima tražiš da se selim.
Ja moju Srbiju volim i ostaću ovde i ti se sasvim lepo i slobodno preseli u najrazvijeniju zemlju na svetu i želim da tamo budeš jako,jako srećan.
Ljubim te u u levo okico i desni obraz.
Ne moj biti tako besan to utiče na lepotu.
P.S.Stavila sam te na listu nepoželjnih...

staro
  (#25 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 42
22.07.2007, 16:30

Citat:
Svetlana kaže: Pogledaj poruku
Dragi moj Jery nemoj mi više slati privatne poruke u kojima tražiš da se selim.
Ja moju Srbiju volim i ostaću ovde i ti se sasvim lepo i slobodno preseli u najrazvijeniju zemlju na svetu i želim da tamo budeš jako,jako srećan.
Ljubim te u u levo okico i desni obraz.
Ne moj biti tako besan to utiče na lepotu.
P.S.Stavila sam te na listu nepoželjnih...
Pa idi lepo u tu tvoju Srbiju!A što se tiče preseljenja tamo , ja bih već koliko juče otišao samo da ne vidim taj vaš primitivizam i prostakluk.Doduše, moj uzor je Holandija.

Citat:
Petar II kaže: Pogledaj poruku
Tačno!

Tačno, da nije bilo njih, ne bi imali ni ovo sada: okupacije (Irak, BiH, Avganistan…),
Agresije (Srbija, RS,…), Medijske podvale(Račak, Markale, Srebrenica,…)…itd.

Od kada je USA najrazvijenija država na svijetu,…a ovo ,,uzor demokratije,,…
E, TOME ĆU DA SE SMIJEM NAJMANJE MJESEC DANA!

Prouči malo tu materiju, ko je prvi napravio teorijsku postavku čipa, ko je prvi
npravio ,,Čip,, , ko je prvi napravio računar, i koliko godina nakon toga je
IBM razvio PC, (Otvoreni sistem računara).
Da to nije napravio IBM, napravio bi neko drugi, naročito su u Kini i Koreji radili
na tome.
Znači imala bi računar, zvao bi se drugim imenom, što je i nebitno, a ovo tvoje
o računarima je čisti primjer nepismenog lupanja.

Njen post je sasvim na mjestu, TVOJ JE RIJETKO GLUP!

Da nije bilo Tesle ne bi bilo naizmjenične struje, slučajem okolnosti on je otišao u SAD, to im ne daje nešto posebno na važnost, jer država USA nije pomagala Tesli u tom projektu.

U Vukovaru su civile ubijali Hrvati, U Sarajevu su ubijali Muslimani i Hrvati, Na području Srebrenice su ubijali Muslimani i Hrvati (jedinica u sastavu SFOR-a, likvidirali preko 1200 Muslimana u Srebrenici 95) ., Na Kosovu su ubijali: Albanci, Amerikanci, Britanci, Njemci, Francuzi, Španci, Turci, …

Ovo su odgovori na tvoje ,,bijesne,, komentare, no nisam negdje primijetio da imaš komentar na postove koji se odnose na temu, nemaš i ne možeš da imaš, jer su svi podatci u postovima tačni, i sam znaš da bi komentari na te postove bili lupanje u prazno, pa si našao da svoje frustracije liječiš na postu člana ,,Svetlana,, , čiji komentari imaju
veze sa temom, i imaju svoje utemeljenje na činjenicama, samo tvoja ograničenost ih nikada neće da apsolvira.
Znači Srajlije su same na sebe pucali 3 i po godine, Vukovarčani su izvržili masovno samoubistvo na Ovčari, a Srebreničani u verskom zanosu susami na sebe pucali .Ovo je prevršilo svaku meru sa normalnim poimanjem sveta!Mesto ti je na psihijatriji kao i tvom Karadžiću i Mladiću.

staro
  (#26 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 13:34
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 16:49

Citat:
Jerry021 kaže: Pogledaj poruku
Pa idi lepo u tu tvoju Srbiju!A što se tiče preseljenja tamo , ja bih već koliko juče otišao samo da ne vidim taj vaš primitivizam i prostakluk.Doduše, moj uzor je Holandija.
Хоће ли модератор реаговати због овог вређања?

Citat:
Znači Srajlije su same na sebe pucali 3 i po godine, Vukovarčani su izvržili masovno samoubistvo na Ovčari, a Srebreničani u verskom zanosu susami na sebe pucali .Ovo je prevršilo svaku meru sa normalnim poimanjem sveta!Mesto ti je na psihijatriji kao i tvom Karadžiću i Mladiću.
А због овог вређања?

Истине ради:
1. У Подрињу, дакле у и око Сребренице, убијено је око 3600 Срба.
2. Први корпус такозване "АБиХ" бројао је око 55.000 људи, тако да су и они итекако пуцали у око Сарајева. Број Срба убијених у сукобима и у злочинима мери се хиљадама.
3. Колико су трајали сукоби око Вуковара? Зашто су трајали толико ако су Хрвати били ненаоружани?

Смешно је тумачити те сукобе тако да је једна страна била агресор а друга невина ненаоружана жртва.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#27 (permalink))
Necromancer
Support
Necromancer je onemogućio reputaciju

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 20.09.2008 14:05
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 16:53

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Хоће ли модератор реаговати због овог вређања?
Reagovao je administrator.

Izvod iz Pravilnika koji bivši član ni nakon opomene nije ispoštovao glasi:

Citat:
• zabranjeno je vređanje članova na bilo kakvoj osnovi (verskoj, nacionalnoj, rasnoj, političkoj...) bilo na javnom forumu ili putem privatnih poruka. Uopšte, zabranjeno je širenje mržnje, netrpeljivosti i diskriminacije. U ovakvim slučajevima član se opominje samo jedanput, a ako opomena ne urodi plodom, sledi isključenje sa sajta, bez mogućnosti povratka. Dakle, ne započinjite svađu, niti učestvujte u njoj. Ukoliko se ne slažete sa tuđim mišljenjem, nemate pravo da tu osobu vređate. Diskusiju vodite argumentovano i civilizovano. Poštujte tuđe mišljenje onoliko koliko želite da ostali članovi poštuju Vaše.
Diskusiju nastavite bez osvrtanja na člana Jerry021.

Koristite Uputstvo i Pretragu u neograničenim količinama!

staro
  (#28 (permalink))
Svetlana
Novi član

Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 19:26

Žao mi je zbog toga što je Jerry reagovao tako burno.Uvek sam smatrala da različita mišljenja treba da postoje i da svačije treba saslušati i uvažiti a svoje formirati prema svojoj volji.Ja nikoga ne teram da nekoga voli ili ne ja sam samo bila veoma zadovoljna onim što sam pročitala a što je potpisao Pera zato što nam se stavovi podudaraju.
Jerry ako si dalje tu bez namere da te ubedjujem i menjam tvoje uzore još samo nekoliko podataka:
Kralj Petar prvi je svojevremeno morao da šalje vojnike na teritoriju Kosova i Metohije kako bi zaustavio ubijanja koja su činili Arbanasi,odnosno Albanci ili Šiptari.
Takodje 1971.godine je bio MASPOK u Hrvatskoj(Savka Dapčević -Kučar i dr.)koji je zagovarao partijsko odvajanje Hrvatske(da uprostim) ali je Tito to sredio po kratkom postupku.
Ne znam gde je tada bio Milošević,Sadam i drugi koje pominješ.
Prema tome cela ta halabuka oko naše krivice ili ne krivice nije od juče.Uostalom Miloševića nema a ja ne vidim da se Amerikanci nešto bolje ponašaju prema nama.

staro
  (#29 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 11.10.2008 10:34
Odgovor: Prljavi medijski rat!! - 22.07.2007, 21:21

ma cela glupost shto se desila na podruchju bivshe Jugoslavije nije bila nikakav rat vec chista propaganda.. i nije USA bila jedina upletena, vec sve zemlje Zapada, na chelu sa Njemachkom... shto se desilo na Balkanu desilo se i u drugim zemljama, Istochnom Timoru, Iraku, Vijetnamu, Golfskom zaljevu, Panami, Grenadi, Ruandi i tako dalje, lista je poduzha.. samo ljudi ne znaju mnogo o tome, ili josh gore, ne znaju nishta.. cela poenta je u kapitalizmu i onog "money makes the world go round".. sve nezavisne radio stanice i novinske agencije pomalo nestaju jer ih prozhdiru veliki svetske medijske kuce.. kad se danashnji mediji sagledaju malo ozbiljnije mozhe se videti da su one zbilja vazhe i bitne vesti i informacije samo spomenute, ali ne i dublje razradjene.. prosechni gradjanin neke zemlje mozhe da zna da se nekakav rat odvija u Iraku, da su tenzije izmedju zapada i Severne Koree i Irana.. verovace da se to deshava jer su Irachani i Koreanci "bed gajz" u celoj prichi.. i progutace prichu o nekakvom nukleranom oruzhju u Iraku.. ali nece znati nishta vishe od toga, jer nishta vishe ni ne mozhe da sazna iz svakodnevnih medija.. vladama velikih kapitalistichkih zemalja nije u interesu da ima educiran i dobro obaveshten narod.. ne, njima je bitno da se taj isti narod zaokupira nebitnim stvarima -- holivudom, shta jedu i rade poznate "zvezde", sportom i zabavnim programima.. sve po principu starih Rimljana "hleba i igara" ne bi li se narod odvratio od bitnih problema..
nismo ni svesni da danas 2o svetskih korporacija oblikuje i odluchuje koje ce se vesti i informacije prikazivati na svetskim televizijama.. e alooo 20 u celom svetu od toga samo u Americi 90% televizijskih programa dolazi od 6-7 velikih korporacija..
isto tako bitna stavka je da u Americi 1% stanovnishtva posjeduje 40% americhkog bogatstva, a 80% tog istog bogatstva je u rukama 10% stanovnishtva.. i da velika vecina stanovnishtva chita samo lokalne novine, a ne internacionalne, u kojem se ne pridaje mnogo vazhnosti velikim svetskim deshavanjima (samo 2% stanovnishtva Amerika chita New York Times koje opet, vracajuci se na pochetak, pishu samo jednu stranu vidjenja na celu situaciju)

e sad, kakve to ima veze sa onim shto se izdeshavalo na Balkanu? pitam se te iste velike korporacije su formirale vesti i deshavanja sa Balkana.. i odluchivale shte ce se prikazivati narodima u zapadnim zemljama.. dodshe cela ta pricha je duga i komplikovana.. politichki i medijski duboko potkovana, a neki razlozi sezhu josh u istoriju II. svetskog rata i tadashnjih tenzija.. hoce li neko u to verovati ili nece je sasvim lichna stvar i opet stvar koliko neko zheli da sazna istinu o svemu shto se izdeshavalo.. kao shto sam vec rekla teshko je promeniti ljudsku svest, pogoto nakon shto se toliko godina prodavala magla i neproverene informacije.. ne mozhemo ni da krivimo svet shto ima krivu sliku o tome svemu kad su im medije punile glavu stvarima koje su ishle u korist jednoj strani, dok su drugu stranu ispljuvali i zgazili do kraja..

ne znam vredi li uopshte raspravljati o nechemu shto je tako duboko usadjeno u ljudsku svest, ukljuchujuci i svest naroda na nashim prostorima..

moomoo meee juuooo

staro
  (#30 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00</