VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu
staro
  (#11 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Pol: Muško
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 10:15

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Objasni mi ovo molim te,nisam najsigurnija da sam te dobro razumela...
Сређена добра ефикасна држава обезбеди своји грађанима одређен ниво поштовања људских права, стандард, сигурност од криминала... и рецимо и јако битну ствар - мир. То је једна од многих ствари које СФРЈ није обезбедила својим грађанима.

То што су после СФРЈ дошле горе ствари не значи да је СФРЈ била добра, значи да је била трула и да је била изграђена на трулим основама, лоше направљена. Као кућа која се сруши јер је лоше направљена. А њен власник и становник прича како је то била добра кућа јер се у њој лепо живело, само ето, срушила се, али не значи то да није била добра, ја сам био лош становник... и поврх свега тога хвали мајсторе који су ту кућу направили.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 10:35

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Сређена добра ефикасна држава обезбеди своји грађанима одређен ниво поштовања људских права, стандард, сигурност од криминала... и рецимо и јако битну ствар - мир. То је једна од многих ствари које СФРЈ није обезбедила својим грађанима.
Il smo nas dvoje ziveli u dve razlicite drzave ili ovo sto ti pricas nije istina...
Jedino vreme mira na ovim prostorima je bilo za vreme Juge,pod jedan a sve ovo ostalo je bilo itekako zastupljeno...
Ok,ljudska prava vezano za ispoljavanje vjere i razlocita politicka opredeljenja nisu ispostovana ali neka druga,po meni mozda i bitnija jesu...
Mislim i za vreme Juge se islo u crkvu,dzamiju ko je hteo ali taj nije mogao da bude na visokoj funkciji...
Sada ako ne ides u crkvu ili dzamiju en mozes da budes na visokoj funkciji...
Postoji li razlika? Nema je kada je vera u pitanju...
S druge strane nisi osobu druge vere i nacionalnosti smatrao kuznim i smrtnim neprijateljem a to danas na svakom koraku imas...Tolerancija itd ej sasvim nestala na ovim prostorima,kada kazem sasvim mislim na vecinu...
I za sve to su krivi oni koji su jedva docekali Titinu smrt pa pokusali da zasednu na njegov presto i vladaju ostalima...
E pa kad to niej moglo da se desi e ajmo onda da se cepamo,vece su sanse za ostvarenje sna o vladaru na prestolu...
Fotelja je ta koja je unistila Jugoslaviju a ne truli temelji...

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#13 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 12:47

Rodjena sam u SFRJ.
A onda sam živela u SRJ.
Pa u SCG.
I sada, evo, živim u Republici Srbiji.
Toliko sam proputovala, a da s mesta nisam mrdnula...

Novouspostavljena komunistička vlast, neposredno posle drugog sveCkog rata, mog pradedu koji je bio jedan od imućnijih ljudi u Sremu, proglasila je za državnog neprijatelja. Njegova krivica nikada nije ni dokazivana, ni dokazana. Konfiskacija je bila cilj, a sredstva nisu birana. "Titina" vlast mu je sve oduzela, zemlju rasparčala i podelila "zaslužnim" revolucionarima. Njegova dva sina poginula su na Majevici u partizanskim jedinicama - ni grobovi im se ne znaju, a treći je bio u zarobljeništvu na granici izmedju Nemačke i Švajcarske, sve vreme rata.
Tako sam ja odrastala u atmosferi neizmernog animoziteta prema Titu i svmu što se njega, njegove politike i aktivnosti tiče. Svaki put kada bi se nacrtao na malom ekranu te-ve prijemnika, moja baka bi, ozlojedjena, odhukivala i negodovala.
Djurdjevdan se oduvek slavio u našoj kući, gospodin popa je dolazio da sveti vodicu, na svečare su dolazili svi koji su smeli - jedna tetka i njen muž su redovno izostajali sa tih svečanih skupova, zato što je on radio u tadašnjem Saveznom sekretarijatu za inostrane poslove, pa, valjda, nije smeo... Njima smo slali pečenje, kolače i koljivo... Moju baku ništa na svetu nije moglo da spreči da slavi svoju krsnu slavu, bez obzira na posledice koje su, donekle, trpela njena deca.
Napravila sam ovu digresiju da bih objasnila svoj odnos prema SFRJ. Tada, dok je postojala, o njoj nisam baš jako kritički razmišljala. Sada, sa ove distance, sagledavam je na istovetan način kao što to čini yossarian. Truli temelji, loša podloga - pa morala se srušiti. Sve što se kasnije dešavalo, taj nesrećni gradjanski rat, besomučna ubijanja i proterivanja sa vekovnih ognjišta, sve je to rezultat loše postavljenih osnova, sa jednom nakaradnom, iskrivljenom i izvitoperenom panslavističkom idejom u suštini.
Zamisao da svi Srbi žive u jednoj državi, eto, ostvaruje se još uvek... "Oluja", "Bljesak", kosovske izbeglice, dokaz su da će Srbi živeti u jednoj državi. Sve ono što su postigli i dostigli ne nekim drugim destinacijama, pa makar to bilo i odmah tu, preko Save, Drine, Dunava - izotimali su neki drugi ljudi koji su na vreme shvatili pravu suštinu floskule "bratstvo-jedinstvo".
Ako sam izišla iz okvira teme, izvinjavam se...

Ne biti mrtav nije što i biti živ.

staro
  (#14 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 26.11.2008 21:58
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 12:53

не треба да постоји као опција, јер не постоји ни у стварности.

staro
  (#15 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: juče 22:11
Godine: 32
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 13:15

SFRJ je mit, oni koju su je stvorili, ti su je i rasturili. Kurvali smo se između Istoka i Zapada, živeli od jeftinih petro-dolara (vreme inokredita), zadužili se, pa će generacije da vraćaju. Šta je tu bilo dobro 2 tv kanala, oba kontrolisana, treći tek 89 godine, nije bilo ulja, kafe , vozilo se na parne i neparne dane, ispirali nam mozgove raznim plenumima i ostalim iditlucima, ljude zatvarali, konfiskovali imovinu, treba još...

Festina lente

staro
  (#16 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 13:39

Da kažem još koju...

Naime, prilikom registracije nigde se ne spominje nacionalna pripadnost i zato mi je ovaj fenomen još čudniji. Razumeo bih da postoji polje u koje treba da se unese nacionalna pripadnost, pa da članovi iz mešanih brakova stave Jugosloven. Ali pošto se traži zemlja prebivališta (čak ne ni zemlja rođenja) - nikako ne razumem. Zašto je problem staviti kao zemlju prebivališta Srbiju? Uostalom, ta zastava nije zastava SFRJ, već SRJ odnosno SCG. A nemojte mi reći da ste lepo živeli SRJ - sankcije, bombardovanje, ratovi itd. i da zbog toga žalite što više nema SRJ.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#17 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 13:43

E Kunic to onda treba reci adminima jer oni su pogresili sto nisu stavili SRJ umesto Yugoslavia jer kada kazemo Yugosalvia svi odemo na SFRJ

Inace zaista u cemu je problem,eto ja stavila drzavu koja mi se svidja iz knjiga a ne svoju pravu,ne svidja mi se zastava

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#18 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 14:46

Citat:
E Kunic to onda treba reci adminima jer oni su pogresili sto nisu stavili SRJ umesto Yugoslavia jer kada kazemo Yugosalvia svi odemo na SFRJ
Kada vidim ovakvu zastavu

to je SFRJ.

Kada vidim ovakvu zastavu

to je SRJ (SCG).

Dakle, ako stoji druga zastava i piše Jugoslavija, ne vidim nikakvu nedoumicu. Suviše je očigledno na koju zemlju se misli.

Citat:
Inace zaista u cemu je problem,eto ja stavila drzavu koja mi se svidja iz knjiga a ne svoju pravu,ne svidja mi se zastava
Ma to nije nikakav problem, o tome se ni ne priča. Mnogo ljudi je stavilo zastave zemalja za koje ni ne znaju gde se nalaze.

Ovde je problem što pojedinci neće da kažu da žive u Srbiji, nego stavljaju zastavu zemlje koje više nema. I mene zanima zašto je to tako?

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#19 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:02
Odgovor: Jugoslovenska zastava u profilu - 27.06.2007, 14:47

Citat:

Мартиник (или је ово Гваделуп) није држава ништа више од банана републике са десет звездица и трокутом Али четири змије... јел то нешто симболично?

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...