VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#51 (permalink))
Invisibleman
I'm the invisibleman
Invisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat članInvisibleman je nadaleko poznat član

Član od: 14.01.2007.
Poslednji login: 21.08.2008 14:08
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 08.11.2007, 10:09

Sociopate

Don't hit me with them negative waves so early in the morning.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
Spiridon
Početnik
Spiridon će uskoro postati poznat članSpiridon će uskoro postati poznat član

Član od: 12.09.2007.
Poslednji login: 06.07.2008 16:06
Godine: 37
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 08.11.2007, 23:55

Hocemo li godine u nazivu teme ostaviti ili da dodamo jos koju.
Cenim ljude koji imaju svoje misljenje i stoje iza njega.
Mozda to nebih trebao reci kao staresina VS, ali cini mi se da ce u nasoj avliji da bude jos ciscenja.

staro
  (#53 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:33
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.11.2007, 00:19

Lepo vam Tile rece: Cuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga!

Lepo vam Raif Dizdarevic(dobro se secam?) rece, kada je stao pred narod na mitingu u Bgd, negde 1990.: Vratite se, krenuli ste opasnim putem!

A TV dnevnik rece: A sada je najvaznije da ubedimo Srbe da svi shvate da se ognjiste ne cuva kod svoje kuce vec ... ... ... ...

Gde li su sada Meho iz Bihaca, Toni iz Splita, KMarko iz Slavonije, Zeljko iz Krajine, a i Dalibor iz Krajine?

Ja sam tu momci, skoro me upucali zenge pa cetnici, pa jednom i plavci, al neka, ja sam tu. A vi?
Za Janeza se ne brinem, on je vec sa svojom dezelom odavno u EU.

Nisam citao ovu temu jer nisam se zeleo upustiti u bespotrebnu diskusiju, ali imam jedno pitanje clanovima, a da ne otvaram novu temu!

Koliko ratova je dobila Srbija i koliko su ratova dobili Srbi u novijoj istoriji, posle turaka?

Ah vidim da sam imao vec postova ali da ne citiram josu rec po rec, nije moj stil.
Pricaj mi molim te o toj zastavi, posto me stvarno interesuje. Moze i na pvt ako zelis i ako te ne mrzi.

nisam legenda

Poruku je izmenio biterlemon, 09.11.2007 u 00:31.

staro
  (#54 (permalink))
djubro
Novi član
djubro je na dobrom putu

Član od: 04.11.2007.
Poslednji login: 22.05.2008 11:19
Godine: 45
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.11.2007, 00:28

citam vase komentare i ko da citam novine koje ste vi citali, kad se to desavalo bili ste toliki da niste znali sta se desava, sad kad su vas napucale novine i ostala vasa literatura vecnog ognjisca raspredate o istoriji i ali po vasoj meri, gdje niste bili i sto niste vidjeli svojim ocima nemojte plaho vjerovati a i ono sto ste vidjeli pogledajte jos jednom iz drugog ugle a tek onda lupetajte, bog

staro
  (#55 (permalink))
Spiridon
Početnik
Spiridon će uskoro postati poznat članSpiridon će uskoro postati poznat član

Član od: 12.09.2007.
Poslednji login: 06.07.2008 16:06
Godine: 37
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.11.2007, 01:01

Kad sam bio mali bilo mi je jako cudno sto je moj komsija Rasim imao svetlu kosu, a ja crnu.
U skoli sam uceci georafiju i istoriju video i par slika nama slicnih ljudi iz jugoistocnih krajeva Evrope i dela Azije.
Isto tako vidoh i slike ljudi iz skandinavskih zemalja i Rusije, a oni sa svetlom kosom.
Tek tu mi nista nije bilo jasno pa odlucim da pitam majku da mi ona malo to objasni,kako smo to mi kao dosli iz Rusije a crni, a Rasimovi dosli iz Turske a svetli.
Objasni ona meni kao da je sa Vukom Draskovicem isla u skolu.
Vidi,veli,sine,Rasim zna ko mu je otac i deda i pradeda,al nezna kako mu se zvao askurjdel.
Pa zasto majko,pitam ja.
Njegov askurdjel je bio poturica,srbin koji je primio islam da bi bio postedjen raznih zuluma i zato je sacuvao i zenu i familiju i zato je Rasim svetle kose.
( moju prababu je izgleda neki turcin ipak stigao )
I tako smo se mi druzili i zajedno odrastali do pocetka devedesetih kad neka budala zagovna ( kako god da okrenes ispade da je ovaj ili onaj Srbin kriv) i ode svako na svoju stranu.
Imao sam srece sto nisam bio na pocetku okrsaja na licu mesta, ali kad dodjoh i videh na sta lici moj grad i ljudi u njemu samo sam ih pitao dokle ovako.
Dok im se neoduzimo za 1941,rekose.
Pitam se dal se dug poravnao ili je neko jos uvek mozda u prednosti.

staro
  (#56 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: juče 15:03
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 15.04.2008, 00:48

SZO sakrila istinu o osiromašenom uranijumu
Agencije 14.04.2008 18:46

FRANKFURT - Britanski fizičar Kit Baverstok tvrdi da je Svjetska zdravstvena organizacija, pod uticajem SAD, iz jednog izvještaja Ujedinjenih nacija izbacila podatak da je oružje s osiromašenim uranijumom koje je korišćeno u bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine opasno po zdravlje i kancerogeno.

SZO je 2001. godine objavila falsifikovani izvještaj u kojem se zaključuje da "u zonama, u kojima je oružje sa osiromašenim uranijumom korišćeno, nije neophodno da stanovništvo bude podvrgnuto testovima i opštoj kontroli eventualnih posljedica po njihovo zdravlje", rekao je britanski naučnik u intervjuu za frankfurtske "Vesti". Rukovodilac projekta te studije SZO Majk Ripačoli čak je, prema riječima Baverstoka, potpisao zaključak da je "osiromašeni uranijum zdrav" i da su potrebne "velike količine" kako bi se manifestovale negativne posljedice po zdravlje.

Baverstok, bivši direktor Službe za radiološku zaštitu u evropskoj kancelariji SZO, tvrdi da je Ripačoli iz izvještaja izbacio njegove nalaze koji potvrđuju da je oružje s osiromašenim uranijumom kancerogeno i genotoksično, odnosno da oštećuje genski materijal što dovodi do deformiteta novorođene djece. Baverstok se u istraživanju oslanjao na rezultate istraživanja dr Aleksandre Miler iz radiološke laboratorije Ministarstva odbrane SAD, u koje je imao uvid i koje je, kako je istakao, nedvosmisleno pokazalo genotoksičnost osiromašenog uranijuma.

Baverstok, ne samo da te godine svoje nalaze nije mogao da unese u monografiju o osiromašenom uranijumu, već mu je Svjetska zdravstvena organizacija, kao svom zaposlenom, zabranila da ih objavi bilo gdje.

Baverstok vjeruje da su SAD uticale da njegovi izvještaji budu cenzurisani i da je odluka o tome došla iz vrha organizacije, od tadašnjeg generalnog direktora SZO Harlem Bruntland, bivše predsjednice norveške vlade.

Na osnovu lažnog izvještaja SZO o neškodljivosti osiromašenog uranijuma, objavljenog 2001. godine, Karla del Ponte je zaključila da NATO i SAD, bombardujući 1995. Bosnu i Hercegovinu i 1999. SR Jugoslaviju, nisu povrijedili Ženevsku konvenciju. Takođe, SAD i saveznici iz NATO-a mogli su da izbjegnu pritisak javnosti i bez mnogo protesta da se upuste u bombardovanje Avganistana 2002. i Iraka 2003. godine.

Baverstok kaže da nema objašnjenja za činjenicu da on nije bio pozvan u delegaciju SZO koja je 2001. posjetila Balkan, iako je on bio šef odjeljenja za radiološku zaštitu zdravstvene organizacije. "Činjenica je da je delegaciju neko trebalo da odvede na mjesta gađana osiromašenim uranijumom, ali se ispostavilo da im to niko nije pokazao", ističe on.

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika > Српски одбрамбени ратови 91-99.