VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#41 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: juče 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.07.2007, 19:31

@pero_M

Da li si ti ikada bio u ratu?Da li si video ratna stradanja i razaranja i sve ono sto rat sa sobom nosi,ne na tv,ne kao film vec licno,u zivo? Ako jesi dal se nocu budis secajuci se sta si video,cuo?Da li se plasis kada cujes i najmanju eksploziju petarde?Kakvo je bilo tvoje detinjstvo?Koga si izgubio do sada a da ti je bio drag?Jel imas sve udove?Jesi li imao detinjstvo?

Nema opravdanja za rat,nikada nikakvog!

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 01:50
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.07.2007, 20:16

Shta da odgovorim ljudima koji misle da nam nije potrebna demokratija, nego diktator chvrstorukash ili u najmanju ruku jednopartijski sistem?

Kako da se raspravljam sa nekim ko misli da smo mi jednostavno pijuni i potroshna roba za "vishe ciljeve" i da nema shta da retroaktivno izvlachimo kao nauk iz proshlosti?

Ne mozzemo onda Pero_M ni oko chega da se slozzimo, kad ne mozzemo da se slozzimo oko osnovnih vrednosti.

Vojnik sam, paa shta? Kad dodje do rata i kad nemam izbora, onda morash da se definishesh gde si da ne bi glavu izgubio, i da ne bi stradali oni koje chuvash iza ledja...
A dotle, mozzak nikad na otavu, znam da chu mirne dushe biti samo onda kad budem svestan da sam sve uchinio da do rata ne dodje.

Kad rat pochne strane se konsoliduju i udaljavaju, nedoumice i razmishljanja se gase, a samo smrt i zlo avanzuju, dok razlozi za dalji rat rastu progresivno...

Ko kazze da pljujem po svojim dedovima, zato shto danas, u danashnjim okolnostima, naizgled, ne bih uradio shto i oni?

Ko, sa druge strane, kazze da mi je deda 41 bio pametniji i ako je bio mladji od mene sada?

Zar ne bi trebalo da smo mudriji i oprezniji shto smo stariji kao nacija, a ne da se stalno vrachamo na pochetak? Da nas neko jachi stalno baca u nok daun?

Demokratska vlast je srozala moral do minimuma? Taj narod koji je doveo demokratsku vlast, imao je iste stavove u vezi rata, kao i danas...Jedino shto mishljenje tog naroda nisi mogao da chujesh na dnevniku 1 pa je to onda isto ko da ga nije ni bilo, valjda..

I kako to , majku mu, vechina mojih prijatelja i poznanika su pro demokratski orijentisani, a ni jedan nije antisrbin, ni jedan ne shtekuje americhke zastave ispod kreveta za svaki sluchaj... Samo vas nekoliko iskopa njih nekoliko odnekud i pokazzuje mi ga za ovde za primer?

Nash problem i jeste shto se nikada nismo zapitali, da li smo nenormalni. Da li je moguche da je ceo svet nenormalan, glup i u najboljem sluchaju naivan, a samo mi genijalci?

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#43 (permalink))
masada
Iskusni forumdžija
masada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 15:30
Godine: 47
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 09.07.2007, 20:54

Тек успут, не бих се много мешао у тему јер немам више снаге за безциљне полемике;

Макијавели чини ми се написао је: "Циљ оправдава средства."
Куељо у свом делу "Приручник за ратника светлости" пише: "Не постоје циљеви, постоје само средства."

Зоран

Kuda tako žurno ti ratniče hodis ?
Ka sudbini !

staro
  (#44 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.07.2007, 01:23

Molio bih da mi se ponovo ne "trpaju reci u usta" i da ono sto sam napisao se cita po Vuku.

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Shta da odgovorim ljudima koji misle da nam nije potrebna demokratija, nego diktator chvrstorukash ili u najmanju ruku jednopartijski sistem?
Nista slicno nisam ni mislio, a kamoli napisao (procitaj)
Citat:
Kako da se raspravljam sa nekim ko misli da smo mi jednostavno pijuni i potroshna roba za "vishe ciljeve" i da nema shta da retroaktivno izvlachimo kao nauk iz proshlosti?
Gospodine HLEBmaster po matematici Vi ucestvujete sa 1/7,000,000% u ovoj drzavi. Pijun je, koliko se razumem u sah 1/64% (ukoliko ova vlast nije drugacije odredila). Vi niste ni pijun. Izracunajte koliko Vas treba da se sastane da bi ste postali 1 pijun.
Citat:
Ne mozzemo onda Pero_M ni oko chega da se slozzimo, kad ne mozzemo da se slozzimo oko osnovnih vrednosti.
Zar su osnovna nacela demokratije da se "moramo sloziti"? Onda ce pre to biti "demokratura".
Citat:
A dotle, mozzak nikad na otavu, znam da chu mirne dushe biti samo onda kad budem svestan da sam sve uchinio da do rata ne dodje...
A mozes da ucinis "mnogo" 1/7,000,000% odluke dal ce biti ili ne. Dal mislis da bi rat poceo da svi clanovi ovog foruma donesu odluku da zapocinjemo rat? To je utopija. Lepo je imati previsoko misljenje o sebi, al drugima to izgleda smesno.
Citat:
Ko kazze da pljujem po svojim dedovima, zato shto danas, u danashnjim okolnostima, naizgled, ne bih uradio shto i oni? Ko, sa druge strane, kazze da mi je deda 41 bio pametniji i ako je bio mladji od mene sada?
Zar ne bi trebalo da smo mudriji i oprezniji shto smo stariji kao nacija, a ne da se stalno vrachamo na pochetak? Da nas neko jachi stalno baca u nok daun?
Zao mi je sto si sam sebe tu "pronasao". A ako neces da te baca u nok daun, a ti predji da boksujes za njegov tim.
Citat:
Demokratska vlast je srozala moral do minimuma? ...
Da li si ti citao sta sam napisao ili samo vrtis jedno te isto "narod izabrao.."?
Citat:
I kako to , majku mu, vechina mojih prijatelja i poznanika su pro demokratski orijentisani, a ni jedan nije antisrbin, ni jedan ne shtekuje americhke zastave ispod kreveta za svaki sluchaj... Samo vas nekoliko iskopa njih nekoliko odnekud i pokazzuje mi ga za ovde za primer?
Da li ti i tvoji prijatelji gledate oko sebe ili samo gledate RTS i slusate izvestaje iz centrale u BG? Zao mi je sto ne zelite da vidite, a samo treba da otvorite oci i pogledate ....
Citat:
Nash problem i jeste shto se nikada nismo zapitali, da li smo nenormalni. Da li je moguche da je ceo svet nenormalan, glup i u najboljem sluchaju naivan, a samo mi genijalci?
"Ceo svet - mi relacija glup - pametan" dobra ideja za novu temu otvori pa da pricamo inace odosmo u

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#45 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 43
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.07.2007, 22:34

Pero , nije demokratija da se ljudi slože. To što ti zoveš slaganje ljudi , to je sabornost , a ona je jedan vid jednopartizma i dogmatizma . demokratija je sklop interesa nesavršenih ljudi i najmanje je nesavršen od svih poznatih uređenja država.
A oko ratova se nikada nećemo složiti i to je kamen temeljac svih neslaganja .

staro
  (#46 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Godine: 48
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.07.2007, 18:19

Citat:
Jerry021 kaže: Pogledaj poruku
Pero , nije demokratija da se ljudi slože...
A oko ratova se nikada nećemo složiti i to je kamen temeljac svih neslaganja .
Zar sam ja rekao drugacije pa da moras da mi repliciras? Repliciraj HLEBmasteru on mi je zamerio da ne mozemo da se slozimo.
Ja se u potpunosti slazem da ne mozemo da se slozimo.
i mislim da je to demokratski
Ispadoh veci demokrata od samog demokrate

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#47 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 15.07.2007, 22:29

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Dobro. I nismo prihvatili nacistichku Nemachku nego smo joj zadali udarac kakav nije ni slutila. Potpuno neochekivanu kolichinu municije je morala potroshiti streljajuchi nashe dedove.
Мешаш бабе и жабе, причали смо о - истини.
Наравно, опет ми погрешно пребацујеш да имам ставове какве немам. Мислим да 41. није требало раскинути Пакт са Силама осовине. Али не мислим да је зато требало причати како су фашизам и нацизам зло, или причати да Јевреје убија природна непогода, да цивиле на окупираним територијама убија цунами.

Паметно поступање није разлог да се не говори истина, тамо где се може и кад се може.

Citat:
Ovde se i danas meshetari sa tim ko je shta je i zashto podbunio narod da se ne pristupi trojnom paktu. Da zaboravimo te gluposti. Svaka chast nashim dedovima shto su se oduprli kakav god da je bio motiv onih koji su ih vodili. Mozzda su nashtetili zemlji, mozzda nisu i svaka subjektivna procena je relativna.
Па то се бар зна, енглески шпијуни, Симовић и компанија. Него, отишао си с теме.

Citat:
Medjutim, za svaku dalju raspravu o ratu sa bilo kojom svetskom velesilom, moraju da se potegnu konkretna pitanja, koga, kako gde i chime, shta je cilj, kojim metodima i sredstvima? Ovde se konkretno radi ocelom svetu +- Rusija. Ne priznajem nikakve ideale tipa - ne znam shta chu ali znam da treba da se zzrtvujemo za Kosovo jer nas to chini velikim. Ako chemo tako da prichamo, kao shto tako prichamo o Abortusu (ako abortira ona je nechovechna, ako neabortira super je?!), onda je rasprava besmislena jer nemozzemo da se slozzimo oko osnovnih stvari..A rasprava radi rasprave..ja iskreno, ne znam chemu sluzzi... Ne volim nepraktichno da pricham o praktichnim stvarima, ako iz toga nemozze da se izvuche nikakav zakljuachak. Ako ti kazzesh neki tvoj subjektivni dozzivljaj treba da bude opshta vrednost, oko toga bukvalno ne mozzemo da se raspravljamo.
Причали смо о томе зашто је Америка напала Србију. Ти си тврдио да је због тога што је Слоба кршио људска права, ја сам тврдио да није због тога.
Нигде нисам рекао да треба данас да заратимо. Рекао сам да не треба да допустимо да верујемо у непријатељску пропаганду. Ако већ не можемо да се одбранимо нема разлога да верујемо да нас је агресивна велесила напала не из својих интереса већ зато што смо нешто скривили, и да Ђура треба да нам опрости што нас је тукао.

Лудост је радити на своју штету.
Али лудост је и наседати на пропаганду оних који ти желе зло. Сматрати их као елементарну непогоду, затварати очи пред истином, посипати се пепелом...

Одговарам на ову тему да не идемо са теме о улицама:

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Da budem iskren, mislim da ovde ti najvise siris neku vstu mznje, mada to cinis hm, da kazem na ``legalan`` nacin, na granici dozvoljenog.
Још кад би нечиме аргументовао, онда бих се потрудио да ти одговорим. Овако верујем да је довољно да не мислим исто као Чанак да то буде довољно.

Citat:
I nije to pravo, vec matematika, elementana logika. Ups, pa da pavo je isto to!
Тако је, за познавање права су довољна математика и логика, а они што се замлаћују годинама студирајући право само губе време, кад сваки машинбравар мисли да зна све о праву, јер је то "елементарна логика".

Citat:
Ne znam na koje lazi mislis?
Na one cinjenice za koje tvrdimo da su nepostojece a samim tim sto to tvrdimo, te cinjenice se deklarisu kao lazi, ili mislis na lazi koji su deo vojno politickog maketinga?
Мислим на ратну пропаганду.

Citat:
Glupi smo jer se time nismo znali posluziti na pravi nacin! A znas zasto se nismo znali posluziti?
Jer je nasa laz bila uperena prema iznutra, prema sopstvenom narodu, radi ocuvanja vlasti!
Да, Милошевић није схватао да се свет променио и значај пропаганде у међународним односима, да је свет постао униполаран... а пропаганду је користио само према унутра, истина.

Citat:
Posto nisi me razumeo, da preciziram: Svi misle da deluju u interesu svoje zemlje! I smatraju da za to imaju pravo. A u skladu sa dobrom komunistickom tradicijom, svaka jedinka misli da se razume u politiku i fudbal!
Није проблем у томе што ја нисам разумео већ у томе што су "сви делују" и "сви мисле да делују" различите ствари.
Сви имају своје мишљење, а политичари се не труде довољно да народу објасне ствари, па зато има доста тумарања у магли и гласања за ЛСВ, ЛДП, СРС...

Citat:
Ma stani malo covece!
Kakvi odredi? Plasis malu decu pricom o vukovima?
Само спомињен забрињавајући менталитет и струје које стварају екстремистичке партије.

Citat:
Da, neke stranke su jednoumlje pretvorile u stalnu potrebu za sukobima!
Zato je izbio rat u bivsoj Jugi!
Рат у Југославији није почео зато, већ зато што је држава била накарадно направљена а национално питање није било решено. А онда су дошле велике силе и искористиле то...

Citat:
Eto, odlicna pilika pa da zaokruzim:
Slovenija je brilijantnim politickim maketingom resila svoje pitanje u oku od mesec dana!
Радило се највише о одсуству воље, снаге и памети да се доведу у ред.

Citat:
Hrvatska je dobrim (ali i prljavim) marketingom resila svoj status za dve godine (jer niko ne moze pobediti narod koji se bori za svoju teritoriju!!!/to su Sbi trebali nauciti od Tita!).
Чисто једна инсајд инфромација за тебе: Футог и Ветерник нису оригинална територија Крајишника, тј. Личана, Далматинаца, Банијаца...
Хрватска је колико се борила за своје интересе била и оруђе, тако да су имали добру подршку великих сила.

Citat:
Srpski politicki marketing se sveo na pridobijanje motivacije sopstvenog naroda za nejasne/nerealne ciljeve. Naravno da je puklo!
Проблем је био у одсуству пропаганде ка споља, и Хрватска и Словенија и све стране у БиХ су имали и пропаганду према унутра. Они штавише и данас верују у њу. "Нисмо ми прогласили независност и малтертирали Србе, правили од њих странце, већ је Србија извршила агресију на нас... ".

Citat:
Bosna i Hercegovina: nejasni ciljevi, zbrka, naravno da je dugo tajalo.
Prva strana intervencija da bi se uspostavio pividni mir. Danas kao da se niko ne seca toga...
Трајало је јер су стране биле приближне снаге