VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#31 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 29.06.2007, 12:39

Citat:
kozul kaže: Pogledaj poruku
Trebalo mi je dosta vremena da skontam da li se zezas i dalje nisam siguran...
Znaci neko nesto ne moze da razume zato sto joj nesto ne visi medju nogama?!
Alo! Osvesti se, ovo je 21-vi vek. Zene nisu vise u samo u kuhinji i spavacoj sobi.
Cak sta vise, da je do zena najverovatnije ne bi bilo ratova. Kamo srece.
Mozda sam bio nejasan. Zene se razumeju mnogo bolje od nas u neke druge stvari ali u rat ne. One su po mnogo cemu superiornije od nas (naucno dokazano) ali na ovom polju i jos nekim poljima (npr. snalazenje u prostoru) mi muskarci smo neprikosnoveni. Jednostavno to je tako. U nekim stvarima drasticno se razlikujemo (zivele razlike)
Da nema zena ne bi bilo ratova (vecina ratova je i pocela zbog zena).
Da nema muskaraca ne bi bilo ratova (ko bi u njim ucestvovao).

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
kuta
Početnik
kuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat člankuta će uskoro postati poznat član

Član od: 28.06.2007.
Poslednji login: 30.08.2008 20:43
Godine: 30
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 30.06.2007, 15:06

Citat:
JasnaBGD kaže: Pogledaj poruku
Na žalost, sveže mi je sećanje na ovaj period o kome je reč. Nikada ga neću zaboraviti, jer nosim i lični bol iz tog vremena...
Ovaj post sam izdvojila, zato što su Stolini stavovi najbliži mojim... Niti sam aterirala s Marsa, niti sam živela u nekoj Dembeliji - taj desetogodišnji period sam provela u psihotičnom stanju, kao i svi obični, mali ljudi koji su ovde, na ovim balkanskim prostorima živeli. I žive.
Tako, ne mogu da prihvatim argument: "Bio/la sam tamo..." Gde - tamo?! Svako ima svoju priču, svako svoje vidjenje. Zakoni fizike su neumoljivi - ne može se biti na sto mesta istovremeno.
Imala sam rodjake u jednom selu u okolini Duvna - sada je to Tomislavgrad. O onome što se tamo dogadjalo srpskom narodu, ne želim da pričam. Videla sam groblja. I pouzdano znam da pedeset porodica sa prezimenom koje i ja nosim, tamo više ne živi. Neki su pod zemljom, a neki izbegli, da se više nikada ne vrate na svoju rodnu grudu. I to je, pretpostavljam, nevredno pažnje... Čitavog sela nema. Nestalo sa karte. Žive samo u sećanjima onog malog broja ljudi koji su uspeli da spasu živu glavu - i ništa više.
Zločini su sastavni deo rata i dogadjaju se na zaraćenim stranama. Ono što je meni potpuno van pameti, jeste teza da su samo Srbi genocidni, da samo Srbi treba da okajavaju ono što su počinili - a svi ostali koji su, takodje, učestvovali u svemu i svačemu - nad srpskim življem, nevini su... Ma nemoj.
Ne mislim da su ovi zločini veći od onih... Koji "ovi" i koji "oni". Zločin je zločin. I niko me ne može ubediti da je srpski zločin veći od muslimanskih, hrvatskih... Po čemu je veći?!
Zar je pucanje po kolonama izbeglica, po vojsci koja se povlači iz sarajevskih kasarni - puka trivijalnost koje se nije vredno ni setiti... Sramota.
"Mog pradedu su jurili Turci, a dedu Austrija. otac je bezao od ustaskog noza, i od tada je sijed... Opet je vrijeme da se srpstvo brani puskom... Stat cu i ja u red!" ...Moja bol i moja tuga,koju cu poneti u grob,ali je recima preneti na pokoljenje koje dolazi je ta sto u vreme tj.u tom periodu Srbijom nije vladao Vojislav Seselj,a rat u BiH vodio Ratko Mladic bez mesanja politicara i profitera.OHHH gde bi nam sad kraj bio.Hrvatima bi smo dali njihove krajeve,Muslimanima put za Ankaru,a Krajinu,Republiku Srpsku,Crnu Goru i Makedoniju,pa i Albaniju proglasili VELIKOM SRBIJOM....da li iz mene ovo progovara car DUSAN?

DOGODINE U PRISTINI!!!!!

Poruku je izmenio goldie, 30.06.2007 u 15:25. Razlog: velika slova

Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#33 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 43
Српски одбрамбени ратови 91-99. - 30.06.2007, 17:02

Citat:
kuta kaže: Pogledaj poruku
"Mog pradedu su jurili Turci, a dedu Austrija. otac je bezao od ustaskog noza, i od tada je sijed... Opet je vrijeme da se srpstvo brani puskom... Stat cu i ja u red!" ...Moja bol i moja tuga,koju cu poneti u grob,ali je recima preneti na pokoljenje koje dolazi je ta sto u vreme tj.u tom periodu Srbijom nije vladao Vojislav Seselj,a rat u BiH vodio Ratko Mladic bez mesanja politicara i profitera.OHHH gde bi nam sad kraj bio.Hrvatima bi smo dali njihove krajeve,Muslimanima put za Ankaru,a Krajinu,Republiku Srpsku,Crnu Goru i Makedoniju,pa i Albaniju proglasili VELIKOM SRBIJOM....da li iz mene ovo progovara car DUSAN?
Govoriš li ti to za sebe ili za nekoga drugoga ?

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
Mozda sam bio nejasan. Zene se razumeju mnogo bolje od nas u neke druge stvari ali u rat ne. One su po mnogo cemu superiornije od nas (naucno dokazano) ali na ovom polju i jos nekim poljima (npr. snalazenje u prostoru) mi muskarci smo neprikosnoveni. Jednostavno to je tako. U nekim stvarima drasticno se razlikujemo (zivele razlike)
Da nema zena ne bi bilo ratova (vecina ratova je i pocela zbog zena).
Žene su pametnije od muškaraca i to je naučno dokazano !

Poruku je izmenio BaneK, 30.06.2007 u 22:55. Razlog: uzastopni postovi

staro
  (#34 (permalink))
masada
Iskusni forumdžija
masada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 15:30
Godine: 47
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 03.07.2007, 20:03

Pa Amazonke !
E da, zaboravih Jovanku Orleanku i Margaret Tacer.
Mala sala, el videste vi koliko US army ima zena ? Sto nisam Amer ?
Ko je telesna garda Muameru El gadafiju ?
Kubanke !

Žene su pametnije od muškaraca i to je naučno dokazano !
Pa kada je tako kako kazes da li to znaci da ona doktorka u Vukovaru nije ubijala Srpske ranjenike ?
Mozda su se ubili sami ili je to uradila Srbo - cetnicka alijansa ili kako nas vec zovu bratici iz mile nam lijepe.

Kuda tako žurno ti ratniče hodis ?
Ka sudbini !

staro
  (#35 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 16:24
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 05.07.2007, 20:57

Одговор на поруку одавде:
NS: Imena ulica po braniocima svog naroda

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Ma super je za odnos prema shablonskim ponashanjima.. Kosovom se mlati ko sa Brajanovom papuchom..Apsolutno mi nije stqalo do pokazivanja poshtovanja takvom PONASHANJU .. Nisam profesor, samo razmishljam, i govorim iskreno izbegavajuchi da u potpunosti vagam rechi, ne interesuje me da li chu biti mister personality ..gledam da ne vredjam sagovornika direktno, a ako se on nadje uvredjen nekim mojim zakljuchkom ili izvede iz mojih rechi da se neka grupa ljudi mozze smatrati uvredjenim.. ebi ga, toliko sam spreman da rizikujem... Pri tom i to smatram pre svega poshtovanjem inteligencije sagovornika jer ochekujem da neche bash bukvalno shvatiti svaku moju poshtapalicu, metaforu, afekt ili poredjenje..
Све се може покушати оправдати. То што је теби проблем не да вређаш нечија осећања а лако ти је да налазиш оправдања за то говори о теби као о човеку.

Citat:
Ideja vodilja Americhke politike, naravno, nije odbrana ljudskih prava. Ideja vodilja Americhke politike je sprovodjenje sopstvenih interesa, ili u najmanju ruku, Americhkoj vladi je u prvenstveno u interesu da ostane na vlasti. Kako? Izmedju ostalog i tako shto chesh nachi neku budalu na svetu koja nije dovoljno jaka da ti stvarno pruzzi otpor, a prvi na spisku su oni koji su najdrchniji i oni koji se deklarishu kao komunisti, narochito ako su za 10 godina ogrezli u rat.. onda samo malo prodrljash po situaciji i vech che neki leshevi da isplivaju...aha, eto i nacionalisti, gde chesh bolje, nemorash ni da im nakarikash nishta sami che oni... ... onda malo josh zabiberish, napravish od tog lokalnog idiota (kao shto je sloba) nekakav simbol svetskog zla protiv koga che tvoja svetla vlada da se bori i tako... A u sushtini to je mogao biti i neki Eskim, ali foke i nisu neki upechatljiv faktor sa kojim bi se prosechan Americhki glasach sazziveo...
Дакле, све се своди на то да Американци иду около по свету и само траже неког згодног да се сруче на њега.
Зато нас је вероватно напала и Аустро Угарска, или нацистичка Немачка ономад...
Ко зна било шта о историји зна да велике силе имају своје планове, стратегије, интересе, разрађене, и то за малтене сваки регион, а камо ли за Балкан.
Американци нису наишли случајно 98, 99, већ су присутни на Балкану деценијама, од почетка распада СФРЈ. Косовски проблем им није добро дошао већ су га они створили.
Кривица Милошевића је његова криминална неспособност, али то не скида одговорност ни са кога другог.
Наравно да ми не можемо да судимо Клинтону, али нема разлога ни да кад причамо о дешавањима умањујемо или увећавамо нечију кривицу. Нити има разлога да оцрњујемо ђавола, односно да Слобу оптужујемо за све за шта јесте и за шта није крив.

Citat:
E, pa meni se, da izvinesh, kenja, od branjenja nashe vechite potrebe da eto dokazujemo kako chemo mi reshiti svetske nepravde, a u stvari na kraju samo posluzzimo nechijoj predizbornoj kampanji..
Оно са чиме се суочавамо јесте империјализам великих сила. Наравно да не треба да се правимо важни и решавамо проблеме којима нисмо дорасли, али то није разлог да не назовемо ствари правим именом. Да би оствариле своје интересе, велике силе ће милионе људи гурнути у најгоре патње и беду за деценије.

Citat:
I nije bombardovanje pochelo ni 1999 ni 98 kada su pochele ozbiljne akcije policije na Kosovu, nego 89 i 90 kada nismo dozvolili miran odlazak Slovenije iz SFRJ, i tada je trebalo da ljudi izginu da bi smo mi priznali sebi realnost.
Тако је, нисмо допустили мирно да нам развале државу, а нисмо се ни борили да је сачувамо пуном снагом. Није ни чудо што нас овако мрцваре.

Citat:
Ne pravdam ih. To je kao pravdati ili nepravdati kamen koji se odronio i pada ti na glavu. Ja krivim one koji su nas poveli putem sklonim odronjavanju.
Они нису безумна природна сила већ људска империја. Чију одговорност, као ни било које друго зло, не треба прихватати, ако ништа а онда не у свом уму и у својим речима.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Poruku je izmenio Lillith, 05.07.2007 u 20:59. Razlog: vredjanje

staro
  (#36 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 12:51
Godine: 32
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 05.07.2007, 21:32

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Све се може покушати оправдати. То што је теби проблем не да вређаш нечија осећања а лако ти је да налазиш оправдања за то говори о теби као о човеку.
To u glavnom govori da sam ja chovek koji se ne plashe krupnih rechi kojima se u glavnom manipulishe narodom i to je sve. E sad, shugavo Kosovo iz navoda je neshto - kako bi prosechan Amer ili neko sa strane, mogao da uporedi tu zemlju i Grchka ostrva. Al kontam da je neko jako osetljiv po tom pitanju pa sve shvata lichno. A ovo je valjda javni forum gde je lichno zabranjeno.

Citat:
Дакле, све се своди на то да Американци иду около по свету и само траже неког згодног да се сруче на њега.
Зато нас је вероватно напала и Аустро Угарска, или нацистичка Немачка ономад...
Ко зна било шта о историји зна да велике силе имају своје планове, стратегије, интересе, разрађене, и то за малтене сваки регион, а камо ли за Балкан.
Американци нису наишли случајно 98, 99, већ су присутни на Балкану деценијама, од почетка распада СФРЈ. Косовски проблем им није добро дошао већ су га они створили.
Кривица Милошевића је његова криминална неспособност, али то не скида одговорност ни са кога другог.
Наравно да ми не можемо да судимо Клинтону, али нема разлога ни да кад причамо о дешавањима умањујемо или увећавамо нечију кривицу. Нити има разлога да оцрњујемо ђавола, односно да Слобу оптужујемо за све за шта јесте и за шта није крив.
Ne skida odgovornost ni sa koga drugog. Vozish dete u kolicima, blenesh u semafor umesto levo desno, vidish zeleno, projuri pjan magarac u dzipu zgazi dete a ti prezzivish...Dolazish kuchi i kazzesh zzeni nisam ja kriv, on je bahat a ja sam poshtovao pravila... A zzena u ochaju uzme neki malj, pa poshto nemozze da stigne onog u dzipu uvati pa odvali muzza koji nema ochi da gleda oko sebe. E pa mi smo taj supruzznik u ochaju, a dete je zemlja i stotine hiljada poginulih.

Ja i moje paralele. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio.

Citat:
Оно са чиме се суочавамо јесте империјализам великих сила. Наравно да не треба да се правимо важни и решавамо проблеме којима нисмо дорасли, али то није разлог да не назовемо ствари правим именом. Да би оствариле своје интересе, велике силе ће милионе људи гурнути у најгоре патње и беду за деценије.
Jeste. Ali o tome nije ni zzeleo da razmishlja onaj ko je trebao.

Citat:
Тако је, нисмо допустили мирно да нам развале државу, а нисмо се ни борили да је сачувамо пуном снагом. Није ни чудо што нас овако мрцваре.
Kome da razvale drzzavu? Mislish SFRJ? ..Hmm.. Pa ajmo opet paralele. Zivish sa zzenom u braku. Brak, izmedju ostalog podrazumeva da ste oboje tu svojevoljno (osim, ako u medjuvremenu nije uveden zakon zabrane slobode volje jednog od supruzznika). Znachi onog trenutka kada zzena odluchi da joj mesto nije tu, brak gubi smisao. E pa mi smo umesto rasprave i obezbedjivanja sigurnosti dece kroz dogovor, rekli - nemozze razlaz a josh manje deca, mislechi da je nasha rech zakon jer imamo silu.. Ne shvatajuchi da se nasha sila i zasnivala na braku..Ta vojska koja je jedina tu mogla da se bori punom snagom bila je sastavljena od onih protiv kojih se kasnije borila..Ona je istorijski gledano i zzrtva tog razvoda a ne nekakav faktor koji smo imali u rukama... Kako chesh se boriti pushkom koja se raspada i chiji meci rikoshetiraju pravo tebi u glavu? Tako da neke ozbiljnije intervencije nije ni moglo da bude - nije imao ko da je sprovede. Drugo, silom zadrzati losh brak na okupu... To je vech druga tema...

Citat:
Они нису безумна природна сила већ људска империја. Чију одговорност, као ни било које друго зло, не треба прихватати, ако ништа а онда не у свом уму и у својим речима.
Ljudska imperija koja se povinuje samo svojim sopstvenim zakonima ne razlikuje se puno od elementarne nepogode. A chovek treba da ima dve chuke u glavi pa da zna shta se ne radi kada grmi.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#37 (permalink))
StOlA
Početnik
StOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebeStOlA ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 02.05.2007.
Poslednji login: 26.11.2008 21:58
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 05.07.2007, 22:14

http://www.srbijazemljaheroja.com/zlocin1.html