VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99.
staro
  (#11 (permalink))
Gogi
samurai
Gogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen član

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 29.07.2008 19:00
Pol: Muško
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.06.2007, 11:36

Citat:
Jerry021 kaže: Pogledaj poruku
Opet je na delu relativizacija srpskog zločina !Dokle to tako bude nema ni pomirenja između naroda !A jedina unitarna država je Srbija jer dok se ne da autonomija Vojvodini i dok se cela država ne decentralizuje neće biti ni pravne i prave države!

Како те само није срамота?! Зар је за помирење довољно да буду кажњени само Срби?! По теби испада да је сасвим легално убити Србина?! Преброј Србе који су у Хагу, а онда пребврој Бошњаке, Хрвате, Албанце... Кад си већ такав грандиозан борац за људска права што не споменеш да је прошли светски рат на нашим просторима био клаоница Срба, клаоница за који нико никада није одговарао, Јасеновац, Градина и још пуно других логора у којима су Хрвати, Бошњаци, Мађара, Албанци и други клали Србе и никада за то нису одговарали! А данас човек кад убије пса добије ћорку!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 42
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.06.2007, 12:01

Citat:
Gogi kaže: Pogledaj poruku

Како те само није срамота?! Зар је за помирење довољно да буду кажњени само Срби?! По теби испада да је сасвим легално убити Србина?! Преброј Србе који су у Хагу, а онда пребврој Бошњаке, Хрвате, Албанце... Кад си већ такав грандиозан борац за људска права што не споменеш да је прошли светски рат на нашим просторима био клаоница Срба, клаоница за који нико никада није одговарао, Јасеновац, Градина и још пуно других логора у којима су Хрвати, Бошњаци, Мађара, Албанци и други клали Србе и никада за то нису одговарали! А данас човек кад убије пса добије ћорку!
A i Srbi su klali Srbe i mnogi nisu odgovarali od tih !Ne znaš šta su četnici radili u WWII i kako su streljali zajedno sa nacistima đake u Kragujevcu!
Dosta je bilo prošlosti gledaj u budućnost !Zbog takvih priča su i počeli ratovi koje je SM vodio !Izgubili ste 4 rata i imate da ćutite !I pročitaj moj potpis!

staro
  (#13 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.06.2007, 12:33

Tema su ratovi u periodu 91-99 a ne Turci,svjetski ratovi i svi ostali...Takodjre bih zamolila da se manje ostrasceno i sa postovanjem odnosimo prema sagovornicima cak i ako se ne slazemo sa njima...

Hvala lepo!

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#14 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 10.06.2007, 17:19

Citat:
A i Srbi su klali Srbe i mnogi nisu odgovarali od tih !Ne znaš šta su četnici radili u WWII i kako su streljali zajedno sa nacistima đake u Kragujevcu!
Он и даље одбија да спомене било какав злочин над Србима... типичан Чанковац, Србомрзац.

Citat:
Dosta je bilo prošlosti gledaj u budućnost !Zbog takvih priča su i počeli ratovi koje je SM vodio !Izgubili ste 4 rata i imate da ćutite !I pročitaj moj potpis!
Ко то ми, Срби?
Јел би тако изгледала Чанкова Војводина, Срби би морали да ћуте?
О ратовима не би смело да се каже ништа осим оно што тврде хрватска и муслиманска пропаганда? О злочинима над Србима би морало да се ћути?

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#15 (permalink))
vanja87
Početnik
vanja87 će uskoro postati poznat članvanja87 će uskoro postati poznat član

Član od: 04.06.2007.
Poslednji login: 10.06.2008 22:10
Godine: 21
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.06.2007, 02:19

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Он и даље одбија да спомене било какав злочин над Србима... типичан Чанковац, Србомрзац.

Ко то ми, Срби?
Јел би тако изгледала Чанкова Војводина, Срби би морали да ћуте?
О ратовима не би смело да се каже ништа осим оно што тврде хрватска и муслиманска пропаганда? О злочинима над Србима би морало да се ћути?
Kada vec toliko u usta uzimas nenada canka, onda se malo potrudi i da poslusas njegove govore i procitas njegove izjave. On nije nikad rekao da ne postoje zlocini nad srbima, vec da moras prvo svoje da resis i priznas da bi mogao da osudjujes druge.

JA ne smatram da nije bilo zlocina nad srbima u tim ratovima, ali takodje smatram i da su isto tako srbi pocinili gnusne zlocine nad ostalima, i da prvo moramo da priznamo da smo i mi cinili zlocine, i tek onda imamo pravo da toliko osudjujemo zlocine nad nama.

Ne znam zasto je sud jedino nasu vojsku osudio za genocid.

staro
  (#16 (permalink))
Gogi
samurai
Gogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen članGogi je savršen član

Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 29.07.2008 19:00
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.06.2007, 09:57

Citat:
Немам шта да додам на оно што ти је колега @Yossarian већ написао! Само ћу кратко да прокоментаришем твој потпис – И лопов често викне:“Држ'те лопова“

staro
  (#17 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 42
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.06.2007, 13:27

Citat:
Gogi kaže: Pogledaj poruku
Немам шта да додам на оно што ти је колега @Yossarian већ написао! Само ћу кратко да прокоментаришем твој потпис – И лопов често викне:“Држ'те лопова“
To je tvoj drugar , nije moj !

staro
  (#18 (permalink))
JasnaBGD
s vetrom u kosi
JasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostaleJasnaBGD je uzor za ostale

Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. - 11.06.2007, 16:46

Citat:
StOlA kaže: Pogledaj poruku
не ја сам на живео у орбити око планете Марс на мисији истраживања могућности насељавања те планете "подобним" члановима људске врсте па нисам био упућен последњих 17 година у дешавања на овом простору јер управо сам се успешно искрцао са унутар галактичког међупланетарног брода .
сада ето видим много људи који нису живели овде када сам отишао, рекоше ми беше им досадно у родном месту па се организоваше њих 450 000 из разних крајева бивше и за једно поподне дођоше у Србију јер тобоже рекоше им овде је вашар током целе године па има лизалица.

море забише нам нож у леђа већ трећи пут овога века, погубише милион душа и још се осећају као жртве, па да је био неко мало јачи на власти у Србији данас би заиста имали у свету признату велику С (од које узгред све новине пине ступце већ 10 година, а таквог плана ни од корова), неби рат трајао ни 2 месеца, да се хтело нешто постићи на тај начин и у том правцу.

што се злочина тиче, ја никада нисам чуо да постоји рат без мртвих и унесрећених, према том тумачењу сви су злочинци.
убити животињу сопственим рукама је страшно, а камоли човека, али то није злочин у рату, то је јенда од сврха ратовања, а смотре рецитатора за такмичења у говорењу стихова.
Злочин су фашистички логори, амерички гвантамо и други тајни затвори, такође амерички рат против Вијетнама где су на народ и земљу расули милионе тона бојних отрова који су им били на располагању, и да атомска бомба у делићу секунде стотине хиљада мртвих пута 2, силне мултинационакне "хуманитарне" организације које својом помоћу убише пола црног континента.

ово код нас је био грађанско-верско-национални рат са свим својим негативним последицама које рат доноси ни мање ни више од тога све пре тога и након тога је почетак новог рата.
Na žalost, sveže mi je sećanje na ovaj period o kome je reč. Nikada ga neću zaboraviti, jer nosim i lični bol iz tog vremena...
Ovaj post sam izdvojila, zato što su Stolini stavovi najbliži mojim... Niti sam aterirala s Marsa, niti sam živela u nekoj Dembeliji - taj desetogodišnji period sam provela u psihotičnom stanju, kao i svi obični, mali ljudi koji su ovde, na ovim balkanskim prostorima živeli. I žive.
Tako, ne mogu da prihvatim argument: "Bio/la sam tamo..." Gde - tamo?! Svako ima svoju priču, svako svoje vidjenje. Zakoni fizike su neumoljivi - ne može se biti na sto mesta istovremeno.
Imala sam rodjake u jednom selu u okolini Duvna - sada je to Tomislavgrad. O onome što se tamo dogadjalo srpskom narodu, ne želim da pričam. Videla sam groblja. I pouzdano znam da pedeset porodica sa prezimenom koje i ja nosim, tamo više ne živi. Neki su pod zemljom, a neki izbegli, da se više nikada ne vrate na svoju rodnu grudu. I to je, pretpostavljam, nevredno pažnje... Čitavog sela nema. Nestalo sa karte. Žive samo u sećanjima onog malog broja ljudi koji su uspeli da spasu živu glavu - i ništa više.
Zločini su sastavni deo rata i dogadjaju se na zaraćenim stranama. Ono što je meni potpuno van pameti, jeste teza da su samo Srbi genocidni, da samo Srbi treba da okajavaju ono što su počinili - a svi ostali koji su, takodje, učestvovali u svemu i svačemu - nad srpskim življem, nevini su... Ma nemoj.
Ne mislim da su ovi zločini veći od onih... Koji "ovi" i koji "oni". Zločin je zločin. I niko me ne može ubediti da je srpski zločin veći od muslimanskih, hrvatskih... Po čemu je veći?!
Zar je pucanje po kolonama izbeglica, po vojsci koja se povlači iz sarajevskih kasarni - puka trivijalnost koje se nije vredno ni setiti... Sramota.

Ne biti mrtav nije što i biti živ.