|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. |
|
|
|
Banovan
![]() Offline
Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Pol: Muško
Godine: 42
|
Odgovor: Српски одбрамбени ратови 91-99. -
10.06.2007, 12:01
Citat:
Dosta je bilo prošlosti gledaj u budućnost !Zbog takvih priča su i počeli ratovi koje je SM vodio !Izgubili ste 4 rata i imate da ćutite !I pročitaj moj potpis! |
|
|
|
|
|
|
moonlight shadow
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Pol: Žensko
Godine: 25
|
10.06.2007, 12:33
Tema su ratovi u periodu 91-99 a ne Turci,svjetski ratovi i svi ostali...Takodjre bih zamolila da se manje ostrasceno i sa postovanjem odnosimo prema sagovornicima cak i ako se ne slazemo sa njima...
Hvala lepo! William Wordsworth |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:21
|
10.06.2007, 17:19
Citat:
Citat:
Јел би тако изгледала Чанкова Војводина, Срби би морали да ћуте? О ратовима не би смело да се каже ништа осим оно што тврде хрватска и муслиманска пропаганда? О злочинима над Србима би морало да се ћути? ...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...
|
||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.06.2007.
Poslednji login: 10.06.2008 22:10
Godine: 21
|
11.06.2007, 02:19
Citat:
JA ne smatram da nije bilo zlocina nad srbima u tim ratovima, ali takodje smatram i da su isto tako srbi pocinili gnusne zlocine nad ostalima, i da prvo moramo da priznamo da smo i mi cinili zlocine, i tek onda imamo pravo da toliko osudjujemo zlocine nad nama. Ne znam zasto je sud jedino nasu vojsku osudio za genocid. |
|
|
|
|
|
|
samurai
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.05.2007.
Poslednji login: 29.07.2008 19:00
|
11.06.2007, 09:57
Citat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
s vetrom u kosi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.11.2006.
Poslednji login: 16.10.2007 14:40
Pol: Žensko
|
11.06.2007, 16:46
Citat:
Na žalost, sveže mi je sećanje na ovaj period o kome je reč. Nikada ga neću zaboraviti, jer nosim i lični bol iz tog vremena... Ovaj post sam izdvojila, zato što su Stolini stavovi najbliži mojim... Niti sam aterirala s Marsa, niti sam živela u nekoj Dembeliji - taj desetogodišnji period sam provela u psihotičnom stanju, kao i svi obični, mali ljudi koji su ovde, na ovim balkanskim prostorima živeli. I žive. Tako, ne mogu da prihvatim argument: "Bio/la sam tamo..." Gde - tamo?! Svako ima svoju priču, svako svoje vidjenje. Zakoni fizike su neumoljivi - ne može se biti na sto mesta istovremeno. Imala sam rodjake u jednom selu u okolini Duvna - sada je to Tomislavgrad. O onome što se tamo dogadjalo srpskom narodu, ne želim da pričam. Videla sam groblja. I pouzdano znam da pedeset porodica sa prezimenom koje i ja nosim, tamo više ne živi. Neki su pod zemljom, a neki izbegli, da se više nikada ne vrate na svoju rodnu grudu. I to je, pretpostavljam, nevredno pažnje... Čitavog sela nema. Nestalo sa karte. Žive samo u sećanjima onog malog broja ljudi koji su uspeli da spasu živu glavu - i ništa više. Zločini su sastavni deo rata i dogadjaju se na zaraćenim stranama. Ono što je meni potpuno van pameti, jeste teza da su samo Srbi genocidni, da samo Srbi treba da okajavaju ono što su počinili - a svi ostali koji su, takodje, učestvovali u svemu i svačemu - nad srpskim življem, nevini su... Ma nemoj. Ne mislim da su ovi zločini veći od onih... Koji "ovi" i koji "oni". Zločin je zločin. I niko me ne može ubediti da je srpski zločin veći od muslimanskih, hrvatskih... Po čemu je veći?! Zar je pucanje po kolonama izbeglica, po vojsci koja se povlači iz sarajevskih kasarni - puka trivijalnost koje se nije vredno ni setiti... Sramota. Ne biti mrtav nije što i biti živ.
|
|
|
|
|