VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Da li smo spremni za EU?
staro
  (#81 (permalink))
slavkos
Iskusni forumdžija
slavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat članslavkos je nadaleko poznat član

Član od: 14.02.2008.
Poslednji login: danas 17:34
Pol: Muško
Godine: 39
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 12:18

Sreca moja sto nisam Kao PetarII!
EU, ja sam spreman!

pozdrav av av...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#82 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 12:51
Godine: 32
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 12:23

Citat:
Petar II kaže: Pogledaj poruku

Prva država Srba je nastala prije oko 4.500 godina, na prostoru Južne Srbije,
sa sjedištem u području današnjeg Niša, zvala se Dardanija, tada su imena
državama davali po kralju osnivaču.
To je prva uređena država na planeti nakon opšteg potopa, a da ako nisu
neke od ovih iz Zapadne Evrope onda se to ne pika.

,,.
Pre 4500 godina nija bio ni 4. ni 5. vek nove ere niti 10 vek pre nove ere.

4.500 godina je period od pre 45 (chetrdesetpet) vekova.

I Dardanija jeste bila na podruchju balkana ali to ne znachi da je bila Srpska drzzava.

Logika ti je izvrnuta bash kao i ona kojom dokazujesh da :

Citat:
.
Znači Srbi nisu doslovno Sloveni, jer formulacija ,,Srbi su Sloveni,, u principu
isključuje druge narode koji pripadaju toj grupi naroda.
A Srbi su sloveni bash kao i Rusi, Chesi, Slovaci, Poljaci, Hrvati i ostali narodi SLOVENSKOG POREKLA i nikako ne iskljuchuju jedni druge iz pripadnosti slovenima, ma na kakav neverovatan nachin ti doshao do tog zakljuchka. To je kao kada bi rekao da ti nisi recimo Srbin nego si Petrovic. Jer ako bi Petrovici bili Srbi, niko drugi ne bi bio Srbin.

I, Srbi nisu nastali na podruchju Balkana, iako je tu nastala srpska drzzava.

OStatak nemam vremena sada da kometarishem. Pozabavichu se kasnije.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 05.03.2008 u 12:37.

staro
  (#83 (permalink))
rusty nail
rekreativnikonzument
rusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostalerusty nail je uzor za ostale

Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: 25.11.2008 17:48
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 12:25

spremni ?

3vka, jes' spremna ? ja nisam.....shvatam da je nekom sfera interesovanja poreklo itd......al' dok bude slicnih traktata te zatvaranja u svoju okucnicu sa namerom da se ne dela i razmislja globalno a pritom da
se onako usput negiraju i "zakache" ostali .............mislim da nismo spremni.

jock.

just take it easy,
as it comes..

staro
  (#84 (permalink))
triViALna
Iskusni forumdžija
triViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimumtriViALna je dostigao maksimum

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: danas 00:18
Pol: Žensko
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 18:09

Citat:
Petar II : Jako produhovljeno, intelektualo nenadmašno, misaono neprikosnoveno, duhovno
i pisac Biblije bi se postidio, …ali, jako površno, cinično, a što se tiče pretumbane
teme foruma u temu zadatu postom, jako ,,plitko,, .

Nemoj nikada da se tražiš u riječi koja je odgovor na pitanje, jer se nikada nećeš naći,
nije neophodno da daješ široke komentare na temu diskusije ako nisi utuvila suštinu iste.
(...)

Hvala sto se bavite i mojim psiholoskim profilom.
Komplimente i one u pokusaju svrstavam oMa u prvi folder levo – to je inace adresa fan cluba, pa ako Vas interesuje dacu Vam direktan link…

Citat:
Citat:
triV: Do grla su u krvi! Citava istorija Balkana pa i moja licna istorija predaka je krvava otkako se zna za nju! Da li JA sada sebe zbog tog Dunava krvi treba da uzdizem na tron i sviram tamo neke ode radosti?
Petar II: Ne nemoj ni slučajno, čekaj da doživiš isto što i tvoji preci, da bi potomci imali o čemu da pričaju.

Imaš dva izbora, jedan je da budeš žrtva kao tvoji preci, stradala od stranih krvoloka,
ili da se prikloniš njima da izbjegneš pokolj koji je zadesio tvoje pretke, pa da zajedno
sa tim stranim krvolocima vršiš pokolje nad onima koji im se nisu priklonili, treća
opcija ne postoji, jedino da seliš u Australiju.
U svakoj varijanti pokolji su neminovni jer je tim zapadnim krvolocima jedino to u genima.
Aha – poznata parola : ako nisi za ondaK si protiv. Iliti narodski : ako neces da koljes, zaklace te! Vazilo bukvalno sasvim sigurno u 4. stolecu – bilo im najefikasnije oruzje. Al’ ovi sto bi danas da ratuju efikasno to rade malKo prefriganije – udobno se zavale u fotelju i cackaju dugmice raznorazne – ‘ocu da kazem: guerrilla ratovi su bRe demode!

Nikada mi nece biti jasno zasto je tako nemoguce shvatiti sebe prvo kao coveka, pa tek ondaK pripadnika ovog ili onog nacionalnog identiteta. Zato nikada necu ni shvatiti zasto je toliko normalno da se svaka nacionalisticki parfemisana rasprava pre ili kasnije svede na nacisticki zargon i nacin argumentacije. I sto je jos cudnije – vazi za sve nacije. Koliko za one sa kracom toliko i za one sa duzom istorijom. SHo bi ga rekli : kalup koji pase uvek i za svaki narod! Cudno da se u tome nacionalnosti uopste ne razlikuju izvorno…

Sentenca koju sam uspela da izvucem iz celog Vaseg istorijskog elaborata je sledeca : Srbija uopste nece/ne zeli u EU, jer bi onda Srbija kao takva nestala. EU nije udruzenje drzava, EU je pokorenje drzava. Sve drzave evropske unije su corave, samo je Srbija vidovita, iliti “the whole world is bad, we are good ( a moZ i God)”.

U redu – nemam validnog komentara, zaista. Jer na kraju krajeva nemam problem sa shvatanjem razlicitih stavova poput “mislim da je dobro da udjemo u EU” ili “mislim da nije dobro da udjemo u EU”, ALI imam ogroman problem da shvatim neki quasi-argument zato bez da je neko pre tog njegovog zato postavio sebi i pitanje zasto! Da prevedem : greska u koracima kauzaliteta!

Ocigledno imam ogroman problem, pa necu dalje da mutim gde je vec mutno …

Citat:
rusty : 3vka, jes' spremna ? ja nisam.. ...shvatam da je nekom sfera interesovanja poreklo itd......al' dok bude slicnih traktata te zatvaranja u svoju okucnicu sa namerom da se ne dela i razmislja globalno a pritom da
se onako usput negiraju i "zakache" ostali .............mislim da nismo spremni.
Nisam ni ja, ne znam koji mi bi da se uopste upustam u ovu diskusiju. Danas je najveci zlocin biti spreman da razmisljas svojom glavom, a ne glavom nekih predaka, pa cu evo lepo da lupim glavuDzom dva puta od zid i napisem karminom :"Zacepi, zacepi, zacepi triV! Nemoguce misije ipak postoje!"

Never confuse movement with action.

Poruku je izmenio triViALna, 05.03.2008 u 18:18. Razlog: tu i tamo zagubljeno slovce...

staro
  (#85 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 17:10
Godine: 36
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 19:45

Stvarno, dokle?

Taman mislim da su se ljudi umorili, ali me osobe kao brat (uobicajeno oslovljavanje izmedju osoba srskog porekla koje umisljaju da su naJpatriote na kugli zemaljskoj) Petar koznakoji i ekipa demantuju...covek se polomi dovlaceci na razne teme gomilu priloga sa ovog i onog sajta, tako da ne mogu a da se ne zapitam: imas li ti jos nekog interesovanja u zivotu osim odbrane "svete srpske stvari" i "prosvetljavanja" nas zalutalih ovchica koji se, gle cuda, usudjujemo i da pomislimo kako mooozda ne bi bilo lose da ne zivimo u rezervatu (a znamo kako su prosli braca Indijanci u dalekoj AmeriKi - rezervaTisani i pretvoreni u gomilu bezvoljnih pijanaca (svaka slichnost sa nasim "nebeskim narodom" je sluchajna))...

...mislim da sam ti vec jednom skrenuo paznju na to da svi ovde citaju novine, gledaju tv, a neki i uzivo ucestvuju u zbivanjima sirom nase drage Srbije, pa bi mogao da postedis muka i sebe i nas...

...e sad, ne znam odakle bih krenuo kad su u pitanju tvoji komentari i razmiljanja...koliko shvatam, opkoljeni smo sa svih strana krvolocnim skotovima koje jedva cekaju da nas namame i ukinu nase cvrsto cuvane granice, pa da nas pokolju ili, sto je jos gore, asimiluju u svoju varvarsku masu, terajuci nas da (o Boze, zar je moguca i takva okrutnost!) izgubimo neke od svetih srpskih osobina: lenjost, zabushavanje, neverovatnu sklonost ka uzdizanju sebe...

...a sto je najgore, mozda nas i nateraju da zivimo danas, a ne stotinama godina unazad (vecito se pozivajuci na nase svetle pretke, nesvesni koliko bi se oni stideli kada bi videli nas kako pokusavamo da (p)ostanemo jedino pleme na Balkanu)...kad smo vec kod svetlih predaka, mislim da je Mark Tven rekao ovako nesto: "Onaj ko se preterano dichi svojim precima je poput krompira - njegov najbolji deo je vec u zemlji".

Dakle, da rezimiram: ne biH da budem pleme osudjeno da se medjusobno ujeda do istrebljenja, ne plasim se zlih zapadnih krvoloka, vise se plasim lazne istocne brace, pa stoga ne bih imao nista protiv da vec sutra udjemo u EU.

Zbog sebe, ali jos vise zbog generacija klinaca koji ce u tom slucaju najbolje godine svoga zivota provesti mnogo lepse nego sto su meni dopustile "patriote", "braca politichari", gamad koja se i dan - danas busa u grudi skrivena iza poslanickih plata i penzija, dok im dechica (ko bi rekao!) uglavnom studiraju na trulom zapadu (setimo se Vuchelica), a jos niko ih nije pojeo, iako su Srbi.

Gle chuda.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#86 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 21:49

Citat:
Petar II kaže: Pogledaj poruku
Oni su imali Eparhiju u petom vijeku, koja se pominje u jednom dokumentu iz togvremena.
Gde si nasao taj dokument?
Citat:
ovdje se radi o provjerenim podacima, pa i DNK metodom.
Gde si radio DNK analize?
Citat:
Nisam nigdje našao u povelikoj arhivi dokumenata da su se ti ljudi izjašnjavali,
drugim imenom osim Srbi.
U 4. veku se izjasnjavali kao Srbi? Gde to pise?
Citat:
Da bi neki polupismeni istoričari moje pretke krstili u Slovene
Zar Srbi nisu slovenski narod?
Citat:
Srbima riječ Sloven ništa ne znači i ništa posebno ne označava, ima široko
značenje i može da se tumači kako je kome volja.
Pa zar nismo u istoj, slovenskoj, skupini naroda zajedno sa bracom Rusima (mozda bi se uvredili zbog toga )i sl.
Citat:
da ti smeta tradicija, kultura i prepoznatljiv identitet Srba,
Sta ti podrazumevas pod prepoznatljiv...?
Citat:
i što je evidentno jako i upadno ti smeta
to što postoje nepobitni materijalni dokazi, u ovom slučaju za jedno područje u današnjoj BiH, da su tu postojali Srbi i prije takozvane seobe Slovena.
Koji su to materijalni dokazi?
Citat:
Što se tiče drugih Evropskih naroda, sigurno je da o njima više znam no oni sami,
A sa kim si polemisao od njih o tome?

Back in red!

staro
  (#87 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 16:58
Godine: 42
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 05.03.2008, 23:47

Gde si nasao taj dokument?
Na arhivi neta iz tog vremena!

Gde si radio DNK analize?
DNK? To ce biti neki motiv na grncariji...

U 4. veku se izjasnjavali kao Srbi? Gde to pise?
Po njemu je Vatikan je postojao u 10 veku!

Zar Srbi nisu slovenski narod?
Nisu, od slovena su preuzeli samo jezik i neke paganske obicaje cije ostatke i danas nalazimo...

Pa zar nismo u istoj, slovenskoj, skupini naroda zajedno sa bracom Rusima (mozda bi se uvredili zbog toga )i sl.
Kako braca bwe, `48-me,`68-me i `80-e ozbiljno su razmisljali da nas pokore!

Sta ti podrazumevas pod prepoznatljiv...?
Koji su to materijalni dokazi?
Materijalni dokaz pa to je ono sto je neki profa nasao neke kosti na Horgosu i mada su svi arheolozi tvrdili da je nalaz avarski, on je tvrdio da je Srpski. Mada cini mi se da je ipak koristio rec Slavenski.

Toliko o nefalsifikovanju istorije materijalnim dokazima.
S obzirom da se forum politika pretvorilo u komediju, ubuduce cu vas samo da citam ali ne verujem da cu se aktivno zalagati...

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

staro
  (#88 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 01:17
Godine: 58
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 06.03.2008, 16:39

Ja neću da idem u istoriska dokazivanja i naučne metode, već ću jednostavno da se vratim na zaglavlje: Dali smo spremni za EU?
Pa pitanje je dosta višesmerno, ili jednostavno, kako za koga? Ako se radi o Srbiji kao celini a u odnosu na ekonomsku spremnost i intelektualnu, onda za intelektualnu spremnost imamo kapaciteta, ali ekonomski, e tu samo ostaje želja pusta.Da smo im ravni ili blicu ekonomski, onda nebi ni imali potrebe da se udružujemo sa EU. Sa ovakvim stanjem bi imali vazalski položaj, i nebi imali ni ovo malo što sada imamo.
Drugi aspekt spremnosti je: dali narod želi u EU. I tu je dosta problematično, sa sadašnjim stanjem stvari, teško da bi se referendumski većina izjasnila za.
Sve predhodne priče, pa i ova zadnja sa Kosovom mi liče na nuđenje udruživanja sa mesarima, gde bi mi bili telad, a oni mesari!

staro
  (#89 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 06.03.2008, 18:06