|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Da li smo spremni za EU? |
|
|
|
rekreativnikonzument
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.12.2007.
Poslednji login: 25.11.2008 17:48
Pol: Muško
|
Odgovor: Da li smo spremni za EU? -
05.03.2008, 12:25
spremni ?
3vka, jes' spremna ? ja nisam.. ...shvatam da je nekom sfera interesovanja poreklo itd......al' dok bude slicnih traktata te zatvaranja u svoju okucnicu sa namerom da se ne dela i razmislja globalno a pritom dase onako usput negiraju i "zakache" ostali .............mislim da nismo spremni. jock.![]() just take it easy, as it comes..
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: danas 00:18
Pol: Žensko
|
05.03.2008, 18:09
Citat:
Hvala sto se bavite i mojim psiholoskim profilom. Komplimente i one u pokusaju svrstavam oMa u prvi folder levo – to je inace adresa fan cluba, pa ako Vas interesuje dacu Vam direktan link… ![]() Citat:
![]() Nikada mi nece biti jasno zasto je tako nemoguce shvatiti sebe prvo kao coveka, pa tek ondaK pripadnika ovog ili onog nacionalnog identiteta. Zato nikada necu ni shvatiti zasto je toliko normalno da se svaka nacionalisticki parfemisana rasprava pre ili kasnije svede na nacisticki zargon i nacin argumentacije. I sto je jos cudnije – vazi za sve nacije. Koliko za one sa kracom toliko i za one sa duzom istorijom. SHo bi ga rekli : kalup koji pase uvek i za svaki narod! Cudno da se u tome nacionalnosti uopste ne razlikuju izvorno… Sentenca koju sam uspela da izvucem iz celog Vaseg istorijskog elaborata je sledeca : Srbija uopste nece/ne zeli u EU, jer bi onda Srbija kao takva nestala. EU nije udruzenje drzava, EU je pokorenje drzava. Sve drzave evropske unije su corave, samo je Srbija vidovita, iliti “the whole world is bad, we are good ( a moZ i God)”. U redu – nemam validnog komentara, zaista. Jer na kraju krajeva nemam problem sa shvatanjem razlicitih stavova poput “mislim da je dobro da udjemo u EU” ili “mislim da nije dobro da udjemo u EU”, ALI imam ogroman problem da shvatim neki quasi-argument zato bez da je neko pre tog njegovog zato postavio sebi i pitanje zasto! Da prevedem : greska u koracima kauzaliteta! Ocigledno imam ogroman problem, pa necu dalje da mutim gde je vec mutno … Citat:
![]() |
||||
|
|
|
|
|
skywalker
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 17:10
Godine: 36
|
05.03.2008, 19:45
Stvarno, dokle?
Taman mislim da su se ljudi umorili, ali me osobe kao brat (uobicajeno oslovljavanje izmedju osoba srskog porekla koje umisljaju da su naJpatriote na kugli zemaljskoj) Petar koznakoji i ekipa demantuju...covek se polomi dovlaceci na razne teme gomilu priloga sa ovog i onog sajta, tako da ne mogu a da se ne zapitam: imas li ti jos nekog interesovanja u zivotu osim odbrane "svete srpske stvari" i "prosvetljavanja" nas zalutalih ovchica koji se, gle cuda, usudjujemo i da pomislimo kako mooozda ne bi bilo lose da ne zivimo u rezervatu (a znamo kako su prosli braca Indijanci u dalekoj AmeriKi - rezervaTisani i pretvoreni u gomilu bezvoljnih pijanaca (svaka slichnost sa nasim "nebeskim narodom" je sluchajna))... ...mislim da sam ti vec jednom skrenuo paznju na to da svi ovde citaju novine, gledaju tv, a neki i uzivo ucestvuju u zbivanjima sirom nase drage Srbije, pa bi mogao da postedis muka i sebe i nas... ...e sad, ne znam odakle bih krenuo kad su u pitanju tvoji komentari i razmiljanja...koliko shvatam, opkoljeni smo sa svih strana krvolocnim skotovima koje jedva cekaju da nas namame i ukinu nase cvrsto cuvane granice, pa da nas pokolju ili, sto je jos gore, asimiluju u svoju varvarsku masu, terajuci nas da (o Boze, zar je moguca i takva okrutnost!) izgubimo neke od svetih srpskih osobina: lenjost, zabushavanje, neverovatnu sklonost ka uzdizanju sebe... ...a sto je najgore, mozda nas i nateraju da zivimo danas, a ne stotinama godina unazad (vecito se pozivajuci na nase svetle pretke, nesvesni koliko bi se oni stideli kada bi videli nas kako pokusavamo da (p)ostanemo jedino pleme na Balkanu)...kad smo vec kod svetlih predaka, mislim da je Mark Tven rekao ovako nesto: "Onaj ko se preterano dichi svojim precima je poput krompira - njegov najbolji deo je vec u zemlji". Dakle, da rezimiram: ne biH da budem pleme osudjeno da se medjusobno ujeda do istrebljenja, ne plasim se zlih zapadnih krvoloka, vise se plasim lazne istocne brace, pa stoga ne bih imao nista protiv da vec sutra udjemo u EU. Zbog sebe, ali jos vise zbog generacija klinaca koji ce u tom slucaju najbolje godine svoga zivota provesti mnogo lepse nego sto su meni dopustile "patriote", "braca politichari", gamad koja se i dan - danas busa u grudi skrivena iza poslanickih plata i penzija, dok im dechica (ko bi rekao!) uglavnom studiraju na trulom zapadu (setimo se Vuchelica), a jos niko ih nije pojeo, iako su Srbi. Gle chuda. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
|
05.03.2008, 21:49
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
)i sl.Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||||||||
|
|
|
|
|
narcis
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 16:58
Godine: 42
|
05.03.2008, 23:47
Gde si nasao taj dokument?
![]() Na arhivi neta iz tog vremena! Gde si radio DNK analize? ![]() DNK? To ce biti neki motiv na grncariji... U 4. veku se izjasnjavali kao Srbi? Gde to pise? ![]() Po njemu je Vatikan je postojao u 10 veku! Zar Srbi nisu slovenski narod? ![]() Nisu, od slovena su preuzeli samo jezik i neke paganske obicaje cije ostatke i danas nalazimo... Pa zar nismo u istoj, slovenskoj, skupini naroda zajedno sa bracom Rusima (mozda bi se uvredili zbog toga )i sl.Kako braca bwe, `48-me,`68-me i `80-e ozbiljno su razmisljali da nas pokore! Sta ti podrazumevas pod prepoznatljiv...? ![]() Koji su to materijalni dokazi? ![]() Materijalni dokaz pa to je ono sto je neki profa nasao neke kosti na Horgosu i mada su svi arheolozi tvrdili da je nalaz avarski, on je tvrdio da je Srpski. Mada cini mi se da je ipak koristio rec Slavenski. Toliko o nefalsifikovanju istorije materijalnim dokazima. S obzirom da se forum politika pretvorilo u komediju, ubuduce cu vas samo da citam ali ne verujem da cu se aktivno zalagati... ![]() You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: danas 01:17
Godine: 58
|
06.03.2008, 16:39
Ja neću da idem u istoriska dokazivanja i naučne metode, već ću jednostavno da se vratim na zaglavlje: Dali smo spremni za EU?
Pa pitanje je dosta višesmerno, ili jednostavno, kako za koga? Ako se radi o Srbiji kao celini a u odnosu na ekonomsku spremnost i intelektualnu, onda za intelektualnu spremnost imamo kapaciteta, ali ekonomski, e tu samo ostaje želja pusta.Da smo im ravni ili blicu ekonomski, onda nebi ni imali potrebe da se udružujemo sa EU. Sa ovakvim stanjem bi imali vazalski položaj, i nebi imali ni ovo malo što sada imamo. Drugi aspekt spremnosti je: dali narod želi u EU. I tu je dosta problematično, sa sadašnjim stanjem stvari, teško da bi se referendumski većina izjasnila za. Sve predhodne priče, pa i ova zadnja sa Kosovom mi liče na nuđenje udruživanja sa mesarima, gde bi mi bili telad, a oni mesari! |
|
|
|