|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Da li smo spremni za EU? |
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2007.
Poslednji login: 26.11.2008 10:49
Pol: Muško
Godine: 28
|
Odgovor: Da li smo spremni za EU? -
18.05.2007, 19:47
Prvo, nije mi ni na kraj pameti bilo da te uvredim ili omalovazim...Ako si moj odgovor tako shvatio, ja ti se izvinjavam. Drugo, ako kazem da mi se cini da o necemu ne znas dovoljno, upravo to i mislim...i to ne treba da se shvati kao uvreda, vec kao moja procena na osnovu tvojih poruka. Trece, mislim da neke stvari banalizujes i da neke jako ozbiljne stvari u startu lose definises ili im dajes objasnjenje ili opravdanje koje je meni neprihvatljivo. Vec sam, na nekoliko mesta, pojasnio na sta konkretno mislim.
Nedostatak zelje za daljom diskusijom ide meni na dusu...ima veze sa malim nedostatkom vremena, malom zasicenoscu tim temama, i slicno...a nikako konstatacijom da se ne slazemo...ili da te, kako kazes, ne postujem kao sagovornika... Pozdrav ...do vina i maslina... ...ajmo malo na jug Italije... ...zatvori oči... |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
|
18.05.2007, 23:15
Citat:
Citat:
Citat:
...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
19.05.2007, 03:06
Pa ja sam hrabar covek, pa pravim hrabre procene
...neke stvari mogu da ti budu jasne iz jedne recenice koju neko izgovori...Svako dobro... ...do vina i maslina... ...ajmo malo na jug Italije... ...zatvori oči... |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:08
|
19.05.2007, 13:32
Citat:
http://etext.library.adelaide.edu.au.../chapter3.html A last trick is to become personal, insulting, rude, as soon as you perceive that your opponent has the upper hand, and that you are going to come off worst. It consists in passing from the subject of dispute, as from a lost game, to the disputant himself, and in some way attacking his person. It may be called the argumentum ad personam, to distinguish it from the argumentum ad hominem, which passes from the objective discussion of the subject pure and simple to the statements or admissions which your opponent has made in regard to it. But in becoming personal you leave the subject altogether, and turn your attack to his person, by remarks of an offensive and spiteful character. It is an appeal from the virtues of the intellect to the virtues of the body, or to mere animalism. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
19.05.2007, 21:48
Ja se drzim teme...pitao me covek kako mogu na osnovu nekoliko poruka da zakljucim sta neko zna o odredjenoj temi...a moj odgovor je bio da na osnovu jedne recenice mogu mnoge stvari da budu jasne...ni jednog trenutka nisam bilo koga uvredio
![]() Jel zna neko engleski? I ovde se odjavljujem...jer sa nekim ljudima jednostavno ne mozes da razgovaras ("ne volem s takvima ni da se svadjam" Dj.B.)...a ne smatram sebe obaveznim da pokusavam nekome nesto da objasnim...pogotovo sto na svaku recenicu dobijem identican odgovor...koji, po mom misljenju, nema mnogo smisla... I jos dobijem moralno-politicka predavanja...i packe o lepom ponasanju na forumima...od osobe koja je drugacija misljenja na istom ovom forumu karakterisala kao "glupa" i ne znam ni ja vise kakva...(zaista me mrzi da trazim)...i tretirala sagovornike na jako problematican nacin...(nevaspitan?) Dakle...nismo spremni za EU...bez obzira da li cemo u nju uci u dogledno vreme ili ne...a da li cemo raditi na tome da se transformisemo u odgovorno i dobro uredjeno drustvo...i kao takvi udjemo u EU...ja sanjam o tome...i licno cu, svakoga dana, davati svoj skromni doprinos... ...do vina i maslina... ...ajmo malo na jug Italije... ...zatvori oči... |
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 01:17
Godine: 58
|
23.05.2007, 22:28
Hajde da se vratimo na početno pitanje;
Da li smo spremni za EU? Da banalizujem malo, dali smo spremni da postanemo robovi? To znači nema praznovanja i radnim i neradnim danovima, nema krke i pijenja u neograničenim količinama, nema prava bez obaveza.... i još mnogo toga sličnog a vrlo blisko nama.Dali je EU, bezvizni režim, neograničenost putovanja, plata od 3000 evra, visoki standardi, socijalno obezbeđenje, kulturni sadržaji itd.., jeste ali kako to postaviti kod nas, vrlo, vrlo teško ili nikako. Treba da zaboravimo ono prvo da bi dobili ovo drugo, a to se neće skoro dogoditi u ovoj zemlji i kod ovog naroda.I ako postoji pamet u ovom narodu možda bi trebali da počnemo da ga upotrebljavamo, i ako dođemo do saznanja da tu vožnju nemožemo da ispoštujemo bolje je da još ne kupujemo kartu. |
|
|
|