VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da li smo spremni za EU?
staro
  (#221 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Pol: Muško
Godine: 33
Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 12:26

Citat:
NSdjanka kaže: Pogledaj poruku
shvatila sam da ste hrišćanin... da li je hrišćanski postavljati se na ovakav način?... na osnovu čega mislite da ste bolji od nekog dođoša?...
Jesam li rekao/pisao da sam bolji od dođoša? Jesam li rekao/pisao da su dođoši zli, lenštine, budale ili slično nešto?

Nisam, jer jesam hrišćanin.

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Тако то иде, неко би да пљује по Србима, али не сме, па прелази на дођоше...
Ko je taj što bi da pljuje po srbima? Pokaži mi ga, da govorim malo sa njim.
A ko je taj koji pljuje po dođošima? Nemojte mi ih dirati, molim vas..

Pa vi ste ko jevreji, ne smeju uzeti ime Boga na usta. Dobro, za njih barem ima valjanog razloga, ali za dođoše..

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Poruku je izmenio BaneK, 25.08.2008 u 10:27. Razlog: uzastopni post

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da li smo spremni za EU?
staro
  (#222 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Pol: Žensko
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 12:29

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
Jesam li rekao/pisao da sam bolji od dođoša? Jesam li rekao/pisao da su dođoši zli, lenštine, budale ili slično nešto?

Nisam, jer jesam hrišćanin.
"Saznajemo da smo odgovorni prema drugim ljudima, i to ne praveci razliku medu njima."

Da li vam je poznata ova rečenica ili treba da vas podsetim da je uzeta iz predgovora vaše knjige? A to da se konstantno stavljate iznad njih je činjenica... Ako ste hrišćanin, tako se i ponašajte...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Poruku je izmenio NSdjanka, 23.08.2008 u 13:10. Razlog: slovce

staro
  (#223 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 12:44

Citat:
"Saznajemo da smo odgovorni prema drugim ljudima, i to ne praveci razliku medu njima."

Da li vam je poznata ova rečenica ili treba da vas podsetim da je uzeta iz predgovora vaše knjige? A to da se konstantno stavljate iznad njih je činjenica... Ako se hrišćanin, tako se i ponašajte...
Razliku među ljudima možete praviti na dva načina. Svakako sam ja u predgovoru moje knjige izneo moje viđenje pravljenja razlike među ljudima s time što sam mislio na favorizovanje jednih, a hendikepiranje drugih po predrasudama. Praviti razliku među ljudima znači praviti ili pronalaziti barijere među ljudima.

To što je neko druge nacionalnosti, ili neke istorijske okolnosti, dešavanja doprinose situaciji da dobijamo različite skupine ljudi ne znači da među njima treba da postoje ove barijere. Pa ipak, vidite i u ovom slučaju govorimo o razlikama. To su druge vrste razlika. Za mene nema barijera ni među dođošima i među mađarima (što sam ja po nacionalnosti). Ima razlika i među ženama i muškarcima, pa tih razlika barijere favorizovanja/hendikepiranja ne bi trebalo biti.

Zašto mislite da se ja stavljam iznad drugih ljudi? Zar ne znate za ono: Kad te pozovu na veselje, a ti sedni za zadnji kraj stola. Jer ako sedneš na prednji kraj, može se dogoditi da stigne neko važniji od tebe, i da tebe zamole da ustaneš i da sedneš na zadnji kraj stola. A ako vide da si ušavši seo za zadnji kraj stola, gazda će te pozvati da sedneš na prednji kraj stola. Koji je sramotan slučaj, a koji slučaj kad te počastvuju. A ti ne traži počašćenje za sebe. Dobićeš ga ako ga zaslužuješ. Tako ja živim.

staro
  (#224 (permalink))
NSdjanka
..seal in disguise..
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Pol: Žensko
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 12:53

To kako vi živite je vaša stvar... Isto tako je moja stvar kako ja živim... Ono što mene jako boli je nepravda koja se konstantno nanosi tim ljudima koji su ovde došli spasavajući sopstveni život i život svojih porodica, a ne zato što su umirali od želje da dođu ovamo... Uostalom, gde bi i pošli nego u Srbiju?... Oni nemaju alternativnu domovinu...

nije dotakla ništa što bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#225 (permalink))
itebejac
Poznata faca

Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 13:02

Citat:
To kako vi živite je vaša stvar... Isto tako je moja stvar kako ja živim... Ono što mene jako boli je nepravda koja se konstantno nanosi tim ljudima koji su ovde došli spasavajući sopstveni život i život svojih porodica, a ne zato što su umirali od želje da dođu ovamo... Uostalom, gde bi i pošli nego u Srbiju?... Oni nemaju alternativnu domovinu...
Nadam se da ne mislite kako im ja želim naneti bilo kakvu nepravdu ili da želim da im se desi bilo kakva nepravda.
Saosećam sa vašim bolom, jer su i mađari, kao i vojvođani i srbijanci, ma kao uostalom sve nacije i plemena na ovom svetu trpeli nepravde raznog tipa. Znam da vi možda ni ne tražite moje saosećanje, ali nemojte sa predrasudama da pričate o meni zato što ne pišem hvalospeve o dođošima. Ako bi mene odavde prognali (što mislim da nikad neće da se desi, čak ni ako SRS dođe na vlast, jer će od njih da me odbrane srbi vojvođani i dođoši) i ja bih otišao u svoju maticu Mađarsku, naravno. Gde bih drugde? Ali moja domovina je ovde.

staro
  (#226 (permalink))
felix
Veteran
felix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimum

Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 02:13
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 13:03

stvarno mi nije jasno da neko jos uvek veruje da cemo uci u EU?....NIKADA...mozemo raspravljati i tatrljati,ali od toga nema nista...zar smo svi slepi...bice obecanja,ali do ispunjenja tih obecanja nece doci...licno bih voleo da gresim,ali tako stvari stoje....a sto se tice "dodjosa",samo lud covek moze da im zamera sto su dosli u svoju zemlju...pa u Vojvodini ima i kineza,crnaca,latinoamerikanaca....jel' treba da ih sve proteramo???..da uvedemo zakone koji ce im zabraniti zivot u Vojvodini????...vleo bih da se pretplatim na tu famoznu knjigu koji neki ovde pominju...samo se pitam ko ce biti recenzent?

staro
  (#227 (permalink))
Samuraj
Ipon son
Samuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostaleSamuraj je uzor za ostale

Član od: 14.06.2008.
Poslednji login: juče 00:54
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 23.08.2008, 18:44

Па наравно да смо спремни за улазак у ЕУ. Како нисмо? Само још мало да дотерамо неке делове инфраструктуре и уредимо неке законе и ето нас... Има да нас моле да уђемо, можда већ крајем године !

Коме се то не буде свидело нека не улази .

Живима по заслузи, мртвима по обичају

staro
  (#228 (permalink))
Sunny
Iskusni forumdžija
Sunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članova

Član od: 11.06.2008.
Poslednji login: juče 14:02
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 24.08.2008, 18:43

Citat:
I jeste problem u tome što to kako ja/mi živim/o trenutno određuju oni koji ne žive ovde ili su tek nedavno došli, pa mi određuju pravila.
Ne jednom sam imao verbalni sukob sa onima koje ovde kolokvijalno nazivate dođošima zbpg njihovog stava da je Vojvodina SRPSKA zemlja i da svi ostali treba da se čiste odavde. Pa je li u redu to što su oni počišćeni iz Hrvatske, Bosne,... Problem je u tome što njihove sukobe i fobije donose sa sobom i nameću nam ovde. Protiv takvih ljudi koji su došli ovde imam nešto. Isto zako imam dosta šta i protiv domaćih koji slično razmišljaju, ali oni su "naši" i njima ne mogu da kažem - vrati se odakle si došao i tamo vodi svoje bitke.

Moja domovina je Vojvodina, a isto tako mnogim mojim rođacima nije, nego su im domovine, Bosna ili Hrvatska, bez obzira na njihovu nacionalnost.

staro
  (#229 (permalink))
felix
Veteran
felix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimumfelix je dostigao maksimum

Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 02:13
Odgovor: Da li smo spremni za EU? - 24.08.2008, 18:48

Citat:
Sunny kaže: Pogledaj poruku
I jeste problem u tome što to kako ja/mi živim/o trenutno određuju oni koji ne žive ovde ili su tek nedavno došli, pa mi određuju pravila.
Ne jednom sam imao verbalni sukob sa onima koje ovde kolokvijalno nazivate dođošima zbpg njihovog stava da je Vojvodina SRPSKA zemlja i da svi ostali treba da se čiste odavde. Pa je li u redu to što su oni počišćeni iz Hrvatske, Bosne,... Problem je u tome što njihove sukobe i fobije donose sa sobom i nameću nam ovde. Protiv takvih ljudi koji su došli ovde imam nešto. Isto zako imam dosta šta i protiv domaćih koji slično razmišljaju, ali oni su "naši" i njima ne mogu da kažem - vrati se odakle si došao i tamo vodi svoje bitke.

Moja domovina je Vojvodina, a isto tako mnogim mojim rođacima nije, nego su im domovine, Bosna ili Hrvatska, bez obzira na njihovu nacionalnost.
Tvoja domovina je Srbija,a zavicaj je Vojvodina....a svima reci ono sto mislis,ne delih na "dodjose" i "nase"...meni je svejedno ko je ko kad me opsuje...isto me boli.

staro
  (#230 (permalink))
Sunny
Iskusni forumdžija
Sunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članova