|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Da li smo spremni za EU? |
|
Odgovor: Da li smo spremni za EU? |
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Pol: Žensko
|
Odgovor: Da li smo spremni za EU? -
23.08.2008, 12:29
Citat:
Da li vam je poznata ova rečenica ili treba da vas podsetim da je uzeta iz predgovora vaše knjige? A to da se konstantno stavljate iznad njih je činjenica... Ako ste hrišćanin, tako se i ponašajte... njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Pol: Muško
Godine: 33
|
23.08.2008, 12:44
Citat:
To što je neko druge nacionalnosti, ili neke istorijske okolnosti, dešavanja doprinose situaciji da dobijamo različite skupine ljudi ne znači da među njima treba da postoje ove barijere. Pa ipak, vidite i u ovom slučaju govorimo o razlikama. To su druge vrste razlika. Za mene nema barijera ni među dođošima i među mađarima (što sam ja po nacionalnosti). Ima razlika i među ženama i muškarcima, pa tih razlika barijere favorizovanja/hendikepiranja ne bi trebalo biti. Zašto mislite da se ja stavljam iznad drugih ljudi? Zar ne znate za ono: Kad te pozovu na veselje, a ti sedni za zadnji kraj stola. Jer ako sedneš na prednji kraj, može se dogoditi da stigne neko važniji od tebe, i da tebe zamole da ustaneš i da sedneš na zadnji kraj stola. A ako vide da si ušavši seo za zadnji kraj stola, gazda će te pozvati da sedneš na prednji kraj stola. Koji je sramotan slučaj, a koji slučaj kad te počastvuju. A ti ne traži počašćenje za sebe. Dobićeš ga ako ga zaslužuješ. Tako ja živim. |
|
|
|
|
|
|
..seal in disguise..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Pol: Žensko
|
23.08.2008, 12:53
To kako vi živite je vaša stvar... Isto tako je moja stvar kako ja živim... Ono što mene jako boli je nepravda koja se konstantno nanosi tim ljudima koji su ovde došli spasavajući sopstveni život i život svojih porodica, a ne zato što su umirali od želje da dođu ovamo... Uostalom, gde bi i pošli nego u Srbiju?... Oni nemaju alternativnu domovinu...
njene ruke su bele kao led njene misli su čiste, ona misli da voli,ona veruje, veruje |
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
|
23.08.2008, 13:02
Citat:
Saosećam sa vašim bolom, jer su i mađari, kao i vojvođani i srbijanci, ma kao uostalom sve nacije i plemena na ovom svetu trpeli nepravde raznog tipa. Znam da vi možda ni ne tražite moje saosećanje, ali nemojte sa predrasudama da pričate o meni zato što ne pišem hvalospeve o dođošima. Ako bi mene odavde prognali (što mislim da nikad neće da se desi, čak ni ako SRS dođe na vlast, jer će od njih da me odbrane srbi vojvođani i dođoši) i ja bih otišao u svoju maticu Mađarsku, naravno. Gde bih drugde? Ali moja domovina je ovde. |
|
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 02:13
|
23.08.2008, 13:03
stvarno mi nije jasno da neko jos uvek veruje da cemo uci u EU?....NIKADA...mozemo raspravljati i tatrljati,ali od toga nema nista...zar smo svi slepi...bice obecanja,ali do ispunjenja tih obecanja nece doci...licno bih voleo da gresim,ali tako stvari stoje....a sto se tice "dodjosa",samo lud covek moze da im zamera sto su dosli u svoju zemlju...pa u Vojvodini ima i kineza,crnaca,latinoamerikanaca....jel' treba da ih sve proteramo???..da uvedemo zakone koji ce im zabraniti zivot u Vojvodini????...vleo bih da se pretplatim na tu famoznu knjigu koji neki ovde pominju...samo se pitam ko ce biti recenzent?
|
|
|
|
|
|
Ipon son
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.06.2008.
Poslednji login: juče 00:54
|
23.08.2008, 18:44
Па наравно да смо спремни за улазак у ЕУ. Како нисмо? Само још мало да дотерамо неке делове инфраструктуре и уредимо неке законе и ето нас... Има да нас моле да уђемо, можда већ крајем године
!Коме се то не буде свидело нека не улази . |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.06.2008.
Poslednji login: juče 14:02
|
24.08.2008, 18:43
Citat:
Ne jednom sam imao verbalni sukob sa onima koje ovde kolokvijalno nazivate dođošima zbpg njihovog stava da je Vojvodina SRPSKA zemlja i da svi ostali treba da se čiste odavde. Pa je li u redu to što su oni počišćeni iz Hrvatske, Bosne,... Problem je u tome što njihove sukobe i fobije donose sa sobom i nameću nam ovde. Protiv takvih ljudi koji su došli ovde imam nešto. Isto zako imam dosta šta i protiv domaćih koji slično razmišljaju, ali oni su "naši" i njima ne mogu da kažem - vrati se odakle si došao i tamo vodi svoje bitke. Moja domovina je Vojvodina, a isto tako mnogim mojim rođacima nije, nego su im domovine, Bosna ili Hrvatska, bez obzira na njihovu nacionalnost. |
|
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.08.2008.
Poslednji login: danas 02:13
|
24.08.2008, 18:48
Citat:
|
|
|
|
|