|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li ste za Ustavnu parlamentarnu monarhiju? | |||
| Da |
|
20 | 45.45% |
| Ne |
|
20 | 45.45% |
| Nije mi poznata sustina parlamentarne monarhije |
|
4 | 9.09% |
| Učesnika ankete do sada: 44. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Bez kralja ne valja? |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.04.2006.
Poslednji login: 20.04.2008 08:51
Pol: Muško
|
@Plava Ubica
Verujem da mozes sve da kupis za pare , ali Palva pcelice nazivam te tako jer dobijam signale da si vrlo , vrlo bright pa i ako se Philip napio i voli da dira zenskinje to mu dolazi od Srpske genetike , bolje da njih dira nego neke muske , nemojte da gledate sta radi Philip , Petar mladi neznam kako se zove treci , pa pogledajte druge princeve u Evropi sta oni rade pa im opet drzave funkcionisu... Nemoj molim te da mi kazes da su ti svi politicari iz 20 partija koje vode drzavu Srbiju momentalno prva klasa ministara i da su vam rep, ponos u svetu .... Rigards-Pcela Ubica. ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 15.03.2007 18:41
|
Citat:
Ja sam ubeđen u to da se najveća moć može postići kroz neformalne kanale uticaja na vlast, bez ikakvog eksponiranja kroz javne funkcije. Međutim, ukoliko bih ikad odlučio da svoju moć sprovodim i kroz formalne kanale, svakako da bih se opredelio za premijersko mesto, jer je u toj funkciji koncentrisana najveća količina efektivne vlasti. Naravno, to važi samo za slučaj da se opredelim za političku funkciju u Srbiji, a ne u, na primer, Francuskoj ili Rusiji. Citat:
Zbog toga je danas u civilizovanim zemljama monarhova vlast toliko sužena, da on predstavlja samo turističku atrakciju. Prema tome, kakva je onda korist od monarha? Ako mu damo previše vlasti - ne valja, jer ne možemo da ga smenimo; ako mu ne damo nikakvu vlast, koji će nam moj onda monarh? Sa druge strane, predsedniku možemo slobodno da dodelimo vlasti koliko želimo, jer je smenjiv. Citat:
Citat:
![]() Citat:
No, zanimljiva je pojava da u ovim gore nabrojenim zemljama, teško da ćeš naći neki ozbiljan pokret za povratak monarhije. Mislim, čisto sumnjam da se u Francuskoj neko normalan zalaže za povratak Burbona ili da neko u Austriji želi da instalira Habzburge, kao što bi bilo nezamislivo da nekom u Sjedinjenim Državama padne na um da bi SAD trebalo, po ugledu na Australiju i Kanadu, da se podvedu pod krunu Njenog Veličanstva, gde nekada ponosno stajahu. Čak se i u Srbiji zalaganje za povratak na monarhiju uglavnom ne rukovodi nekim racionalnim razlozima, već, na primer, time što ljudi republiku pogrešno identifikuju sa komunizmom, pa se čisto iz inata prema komunizmu okreću monarhiji, iako sasvim valjani antikomunisti mogu biti i kao republikanci, pogedajte samo mene. Sa druge strane, u zemljama koje si ti nabrojao, ako već ne postoje makar i minimalni pokliči za ukidanjem monarhije, a ono je monarhija bar potpuno irelevantna u životu ondašnjih ljudi ili je, čak, predmet sprdnje i omalovažavanja.Evo, na primer, šta neki ugledni Britanci misle o obliku vladavine u svojoj državi. Dame i gospodo, Sex Pistols: GOD SAVE THE QUEEN ![]() God save the Queen The facist regime They made you a moron Potential h-bomb God save the Queen She ain't no human being There's no future In England's dreaming Don't be told what you want Don't be told what you need There's no future, no future No future for you God save the Queen We mean it man We love our Queen God saves God save the Queen 'Cos those tourists are money And our figure head Is not what she seems Oh God save history God save your mad parade Oh Lord God have mercy All crimes are paid When there's no future How can there be sin We're the flowers in the dustbin We're the poison in the human machine we're the future, your future God save the Queen We mean it man We love our Queen God saves God save the Queen We mean it man And there's no future In England's dreaming No future (x3) For you No future (x3) For me No future (x3) For you No future, no future For you ![]() Najkrvaviji je taj anderlajnovani deo, lepo se vidi šta je osnovna svrha monarhije. Citat:
![]() ![]()
|
||||||
|
|
|
|
|
Početnik
|
@Pcela Ubica
=========== Yes , u pravu si ali to ti je cena demokratije a kraljevske porodice nisu imune od media , hey , dobro si napomenu gore oni su samo turistichka atrakcija drzave na to sam takodje celo vreme mislio kao figura drzave ali bez neke vece vlasti , samo da se malo smirimo i da kao drzava idemo nekim malo mirnijim tokom za jedno vreme , ja sam jos uvek za ovog mladog Petra cisto da je u drustvu tih mladih buducih Evropskih kraljeva pa ako nesto imamo zasto da ne ponudimo .... Regards,Dragan ![]() |
|
|
|
|
|
haile selassie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:45
Pol: Žensko
Godine: 34
|
kralj moze da nam bude samo kao figura, ali tek kad nam standard bude boli glava. pa ne treba jos i njega iz svoga dzepa da placamo. neka i on covijek radi malo kao primjer drugima, ali za pocetak mu treba jedan dobar kurs iz srpskog. za ime svijeta, jedan kolega student koji je dosao iz afrike, za 6 mjeseci je pricao bolje srpski nego nasa cjelokupna kraljevska porodica.
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
Odgovor: Bez kralja ne valja? -
20.05.2006, 10:06
Nisam niikad imao priliku da cujem nikog iz Kraljevske porodice , ali me cudi da su tu u Beogradu i da ne rade na srpskom jeziku to bi im trebao da bude prioritet brroj jedan ...Cudi me i to da savetnici koji su oko njih ne rade na tom problemu ...
![]() |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 15.03.2007 18:41
|
Citat:
"Vreme za Kraljevinu Srbiju" 22. maj 2006. | 07:23 -> 09:19 | Izvor: B92, Beta Beograd, Novi Sad, Subotica -- Šef diplomatije (bivše) SCG Vuk Drašković smatra da je nezavisnost Crne Gore prilika za obnovu parlamentarne monarhije u Srbiji. "Verujem da je ovo istorijski trenutak da se Srbija vrati svom istorijskom početku, koji bi bio utemeljen u istorijski provernim i pobedničkim stubovima srpske države, a to su stubovi kraljevine. Ovu priliku da se Srbija vrati onome što će nam skratiti put ka Evropi, a to je ustavna parlamentarna monarhija, srpski narod ne sme propustiti", rekao je sinoć lider Srpskog pokreta obnove za B92. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
@ Pcela Ubica
************ Dali si ovo meni namenio da vidim , eto vidis kako se stalno vrtimo u krug ne znajuci sta ce se sve destiti u kratko vreme ipak je forum na Cafe-u udaran i drago mi je da mogu da izrazim ponekad moje misljenje ...Thanks a lot ! ![]() |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.05.2006.
Poslednji login: 19.08.2008 19:16
|
Odgovor: Bez kralja ne valja? -
27.05.2006, 02:57
Баш стварно, када ће научити српски и моћи одговорити новинарима.
Ајде да пробамо опет и са Краљем, пробали смо и имали свашта. Колико некрунисаних глава хранимо ... ![]() АЛИ, НА РЕФЕРЕНДУМ, ДА СЕ ГЛАСА !!! |
|
|
|