VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda
staro
  (#31 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 28.04.2007, 23:31

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Такво нешто никад није постојало. Постојала је само "АРБиХ".
To sto ti imas problema sa shvatanjem nekih stvari i cinjenica je tvoj problem...

ARBiH je postojala i danas postoji kao ABiH ali to nije tema ovde...

Sto se tice propagande,suvise se ona usjekla u misli vecine naroda i trebat ce proci jos dosta vremena da se istini pogleda u oci i shvate neke stvari ali ako se nastavi posmatrati tako subjektivno kao sto ti cinis,pa zao mi je ali ti nikada neces progledati kao ni ostali koji se ponasaju kao ti...

Dati ime ulici po nekom srpskom heroju koji je brano srpski narod na Kosovu ili po onom decku iz Trebinja(pokoj mu dusi) je sasvim razumiljvo ali po nekom tamo ko je ucestvovao u vise nego sumnjivim akcijama i redovima dobrovoljackih snaga koje se zna sta su radile po istocnoj Hrvatskoj i Bosni je meni van svake pameti...

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 20:56
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 28.04.2007, 23:40

Citat:
Треба имати петљу па тако увредити припаднике једног народа који су се бранили.
Треба имати петљу па упоредити официре који су учествовали у рату у ком су бранили своју државу и свој народ са Хитлеровим официрима.
Нажалост, све мање.
Данас у Србији треба имати петљу па не сматрати муслиманску или хрватску пропаганду објективном истином.
da ali ochigledno ne treba imati petlju da se saslusha sagovornik..to vidim vrlo dobro ide...Ja nikako ne smatram da je moje mishljenje mishljenje vechine, tako da o nekoj petlji verovatno mogu i da govorim..

Josh jednom NIJE POENTA U POREDJENJU OFICIRA .. poenta je da je to losh potez...Kao shto bi bio losh potez Zagrepchana da imenuju ulicu nekim svojim bojovnikom, a shto su naravno i uradili jer su tek njihovi fanatici stoka kakve nema.. ..fali im josh samo da je ceo svet protiv toga pa da to bude vrhiunski debilizam..medjutim, u poziciji su da to rade, u poziciji su da rade bilo shta jer su se prvo pobrinuli da dobiju mochne savezike iza ledja, a protiv nas, u chemu smo im mi svesrdno pomogli autizmom jednog prethodnog rezzima koji je umesto strateshkog i dugorochnog planiranja i diplomatije ishao djonom svuda, mlatechi o nekoj svojoj pravdi i istoriji, pokushavajuchi da spusti mochne zemlje umesto da ih pridobije.. drzzechi se toga da smo mi po defaultu u pravu i da nikako nemozzemo biti agresori kao Nemci jer eto nismo Nemci i tachka..

Ako kazzem da neshto nije korisno za Srbiju, onda bi mogao da zakljuchish i da verovatno podrzzavam ono shto mislim da jeste korisno i da mi je shodno tome cilj korist i boljitak ove zemlje i ne prihvatam nikakve optuzzbe za naklonost nekakvoj muslimanskoj ili hrvatskoj ili shta ti ga znam propagandi kojoj chak nisam ni u dometu. To je ista fora koj je i Sloba koristio - drzzava to sam ja -..ne slazzesh se samnom znachi slazzesh se sa drugima.. neprijateljima.. ovima ..onima...

Bojim se da toj netje da gledate

Ne volim ja Srbiju nishta nego ti. Druge zemlje nemam.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 29.04.2007 u 00:02.

Povratak na vrh stranice
staro
  (#33 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 28.04.2007, 23:43

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
To sto ti imas problema sa shvatanjem nekih stvari i cinjenica je tvoj problem...

ARBiH je postojala i danas postoji kao ABiH ali to nije tema ovde...
АРБиХ није постојала, постојала је муслиманска војска односно партијска војска СДА која се тако називала. То није била никаква војска БиХ. Ако је то теби проблем да схватиш, то је твој проблем.
Такође, данас постоје ОС БИХ, Оружане снаге БиХ. Само што то није "АРБиХ која је постојала и данас постоји" већ су то оружане снаге састављене од наследница ратне муслиманске, српске и хрватске војске ("АРБиХ", ВРС и ХВО).

Citat:
Sto se tice propagande,suvise se ona usjekla u misli vecine naroda i trebat ce proci jos dosta vremena da se istini pogleda u oci i shvate neke stvari ali ako se nastavi posmatrati tako subjektivno kao sto ti cinis,pa zao mi je ali ti nikada neces progledati kao ni ostali koji se ponasaju kao ti...
Аргументи "ако ти не мислиш као ја то значи да никад нећеш прогледати" су испод сваког нивоа.
Ја могу да прокоментаришем било коју твоју тврдњу, али тврдње "Босанци који нису Срби мисле да су се Срби понашали као Хитлерова Немачка и то је истина" су паушалне и злонамерне.
Као што рекох, твоје виђење дешавања у бившој СФРЈ се поклапа са виђењем најекстремнијих муслиманских и хрватских политичара. Ако те то не брине, онда се бојим да ће бити јако тешко разговарати с тобом.

Citat:
Dati ime ulici po nekom srpskom heroju koji je brano srpski narod na Kosovu ili po onom decku iz Trebinja(pokoj mu dusi) je sasvim razumiljvo ali po nekom tamo ko je ucestvovao u vise nego sumnjivim akcijama i redovima dobrovoljackih snaga koje se zna sta su radile po istocnoj Hrvatskoj i Bosni je meni van svake pameti...
Да ли српски народ у Босни, Крајини или Хрватској заслужује одбрану мање него српски народ на Косову?
Ван памети је оптуживати људе без икаквих доказа, као што то ти чиниш.

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
da ali ochigledno ne treba imati petlju da se saslusha sagovornik..to vidim vrlo dobro ide...Ja nikako ne smatram da je moje mishljenje mishljenje vechine, tako da o nekoj petlji verovatno mogu i da govorim..
Josh jednom NIJE POENTA U POREDJENJU OFICIRA ..
Било у чему да је поента, поређењем српских официра са нацистима вређаш све оне који су бранили свој народ. Без обзира шта тиме желиш да постигнеш, требало би да пазиш на то вређаш ли некога тиме што говориш, макар и нехотице. Надам се најискреније да је нехотице.

Citat:
poenta je da je to losh potez...Kao shto bi bio losh potez Zagrepchana da imenuju ulicu nekim svojim bojovnikom, a shto su naravno i uradili jer su tek njihovi fanatici stoka kakve nema.. ..fali im josh samo da je ceo svet protiv toga pa da to bude vrhiunski debilizam..medjutim, u poziciji su da to rade, u poziciji su da rade bilo shta jer su se prvo pobrinuli da dobiju mochne savezike iza ledja, a protiv nas,
Видиш, и тај хрватски бојовник се борио за своју земљу и свој народ. Чињеница је да је Туђман разбијао Југославију, да је кршио права Срба, да је кршио устав и законе, да је нападао војску своје државе, али просечан хрватски војник се такође није бавио високом политиком већ је ратовао за свој народ. Стога немам проблем ни са једним именом улице у Хрватској која је именована по неком војнику све док он није ратни злочинац.

Citat:
u chemu smo im mi svesrdno pomogli autizmom jednog prethodnog rezzima koji je umesto strateshkog i dugorochnog planiranja i diplomatije ishao djonom svuda, mlatechi o nekoj svojoj pravdi i istoriji, pokushavajuchi da spusti mochne zemlje umesto da ih pridobije.. drzzechi se toga da smo mi po defaultu u pravu i da nikako nemozzemo biti agresori kao Nemci jer eto nismo Nemci i tachka..
Све си у праву у овом пасусу.
Осим наравно опет с овим поређењем с Немцима и агресорима, стварно не знам шта ти то треба. Јесте мало глупо било мислити да можеш бити проглашен агресором ако си ЈНА у СФРЈ.

Citat:
Ako kazzem da neshto nije korisno za Srbiju, onda bi mogao da zakljuchish i da verovatno podrzzavam ono shto mislim da jeste korisno i da mi je shodno tome cilj korist i boljitak ove zemlje i ne prihvatam nikakve optuzzbe za naklonost nekakvoj muslimanskoj ili hrvatskoj ili shta ti ga znam propagandi kojoj chak nisam ni u dometu. To je ista fora koj je i Sloba koristio - drzzava to sam ja -..ne slazzesh se samnom znachi slazzesh se sa drugima.. neprijateljima.. ovima ..onima...
Рекао сам већ шта мислим о томе да ли је то корисно или штетно.
Хтео то или не хтео, својим поређењима са нацистима идеш на руку непријатељској пропаганди.

Citat:
Bojim se da toj netje da gledate

Ne volim ja Srbiju nishta manje od tebe. Druge zemlje nemam.
Онда схвати да је поређење Србије са Хитлеровом Немачком штетно, поред тога што је бесмислено и неистина.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Poruku je izmenio yossarian, 29.04.2007 u 00:01.

Povratak na vrh stranice
staro
  (#34 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 29.04.2007, 00:12

U sastavu ARBiH bilo je razlicitih jedinica razlicitih nacionalnosti a ne samo Muslimana...

Moji stavovi nisu nimalo ekstremni za razliku od tvojih no ti si radikal pa je to razumljvo...

Citat:
Босанци који нису Срби мисле да су се Срби понашали као Хитлерова Немачка и то је истина" су паушалне и злонамерне.
Prvo ja to nisam tako rekla jer ovakovo parafraziranje mojih reci dovodi do toga da ces jos i reci kako ja mislim da su Srbi genocidan narod sto bi blo daleko od istine,tj bila bi cista laz...

Sto se tice odbrane srpskog naroda barem i Bosni to je vrlo diskutabilno pitanje jer VRS je pre dejtona zauzimala vise od 50 % teritorije BiH i nisu se nimalo branili vec su osvajali itd...

Citat:
Аргументи "ако ти не мислиш као ја то значи да никад нећеш прогледати" су испод сваког нивоа.
Argumenti kao sto su tvoji pod uticajem propagande Milosevica i radikala bez imalo volje i zelje da pruzis priliku drugima i da sagledas objektivno celu pricu vezano za rat i jos trpanje meni svojih stavova i ponasanja je ispod svakog nivoa...

Mozes ti da mislis sta hoces,ja ti to ne osporavam ali kazem ponovo,hodajuci slepo kroz zivot posebice na ovim prostorima nikome nista dobra nije donjijelo vec samo ratove i nova stradanja...

Evo recimo Srebrenica...
Srbi su isplanirali genocid i izvrsili ga...Ok krivi su za to...Muslimanski vrh je znao za planove i nisu nista ucinili da ga sprece a mogli su,i tu lezi odgovornost na njima kad ej upitanju genocid...
U Bosni su Muslimani svesni toga jos od '95 kad je Srebrenica pala da bez obzira sto su Srbi izvrsili zlocin nisu jedini krivci ali ne razmisljaju o tome svi,ne razmisljaju oni kao ti koji misle da je samo njihova istina jednia prava pa jos ako su zaslepljeni sovinistickom ideologijom i bez zelje za ikakvim objektivnim saznanjima,bez zelje da ustvrde stvarno cinjenicno stanje,onda opet dobijemo rat i nova stradanja za par godina,a o mrznji kja nikako da prestane da ne govorim...

Citat:
Да ли српски народ у Босни, Крајини или Хрватској заслужује одбрану мање него српски народ на Косову?
Ван памети је оптуживати људе без икаквих доказа, као што то ти чиниш.
Bez dokaza?Arkanovci,Skorpioni,Seseljovci?To nisu dokazi

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

Povratak na vrh stranice
staro
  (#35 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 20:56
Godine: 32
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 29.04.2007, 00:14

Citat:
Онда схвати да је поређење Србије са Хитлеровом Немачком штетно, поред тога што је бесмислено и неистина.
Vrtimo se u krug, ok zaboravi naciste, izvuci poentu takkvu kakvu ti naglashavam pa upotrebi neko drugo poredjenje, volja ti...
Nije prob da li ti imash problem sa ulicama u Hrvatskoj, pitanje je da li Hrvatska ima problema zbog toga...Ako ima pa i dalje to rade, onda mora bit da su glupi. Mene tachno zabole shta che ko u hrvatskoj da misli o ulicama u Novom Sadu, ali me jest briga shta che da misli svet..

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Povratak na vrh stranice
staro
  (#36 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Godine: 27
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 29.04.2007, 00:14

Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da se imena ulica, trgova ili cega sve ne biraju po likovima iz poslednjih ratova. Ma koliko ja smatrao Marka, Peru, Luku i koga sve ne junakom nikada necu dati svoj glas da moja ulica nosi njegovo ime. Ne zbog toga sto se stidim svega sto se desavalo, naprotiv, svima mogu u oci pogledati i sa ponosom reci da sam Srbiin iz Bosne. Sto i cinim. Ali zarad svoje buducnosti i buducnosti svoje djece sam spreman da pruzim ruku pomirenja. Ako to pomirenje koce stvari, ko sto su upravo davanja imena ulicama po herojima minulih ratova, jer se neko osjeca nelagodno, to sigurno necu podrzati.
E onda slijedi ono cuveno kako mogu oni a ne mozemo mi!!! Sigurno jedna od vecih debata koja je izazvala razmirice u BiH je bila imenovanje sarajevskog aerodroma po ratnom vodji bosanskih muslimana, Aliji Izetbegovicu To je samo pokazalo spremnost onih koji su tu suludu ideju podrzavali na pomirenje. Za mene nije niti ce prestavljati ikakvu pretnju. Manjak aerodroma u regionu pa da bas moram da sletim na onaj koji nosi ime jednog od glavnih krivaca za sve sto se desavalo. Stavise, to je bio samo dokaz tome koliko je ko ustvari i zelio multietnicku Bosnu od samog raspada SFRJ i kakvu Bosnu vide u buducnosti.

E zato sam sto puta ponovi da nam je svima bolje da nas nisu ostavili u istom sranju na misliot i nemilost bolesnih likova koji svoje licne prohtjeve ispunjavaju preko ledja naroda. A narod ko narod, uvjek ce nam biti veca prijetnja tamo neki Jozo, Savo ili Halid a ne domaci lopovi koji su se zesce zavalili u funkcijske fotelje i unistavju i ono malo jada sto imamo. Zato brate dragi svak' na svoju stranu pa svako svom lopovu nek sudi, ovako samo se vrtimo u krug. Nazalost!!!

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Povratak na vrh stranice
staro
  (#37 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 29.04.2007, 00:24

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
U sastavu ARBiH bilo je razlicitih jedinica razlicitih nacionalnosti a ne samo Muslimana...
Наведи ми једну јединицу "АРБиХ" која је била "јединица неке друге националности" а не муслим