VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda
staro
  (#101 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:16
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 08.07.2007, 22:46

Posto su ulice koje nose imena ljudi ustvari uvrede za njihove zrtve, predlazem da se promene svi nazivi ulica koji su nazvani po kraljevima jer su svi bili krvavi, kao sto je i vreme u kojem su ziveli!

Tvoj stav je procitan, dat je kontrastav i to je to.
Antikomunizam nije razlog da pljuljemo na sve sto je sada istorija, kao ni antivelikosrbizam nije razlog da pljuljemo na sve sto je proslo nedavno.

Ipak paravojne formacije nemaju pozitivno mesto u istoriji!
Sa moje strane je end of discusion za ovu temu!

Come on you boy child,
You winner and loser,
Come on you miner for truth and delusion, and shine!

Povratak na vrh stranice
staro
  (#102 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 00:36

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku
Posto su ulice koje nose imena ljudi ustvari uvrede za njihove zrtve, predlazem da se promene svi nazivi ulica koji su nazvani po kraljevima jer su svi bili krvavi, kao sto je i vreme u kojem su ziveli!
О свакој историјској личности треба судити и по времену у ком су живели.

Citat:
Tvoj stav je procitan, dat je kontrastav i to je to.
Antikomunizam nije razlog da pljuljemo na sve sto je sada istorija, kao ni antivelikosrbizam nije razlog da pljuljemo na sve sto je proslo nedavno.
Комунизам у Србији је био злочиначки режим који су водили злочинци. Можемо ми да поздравимо то што су они рецимо направили Мост Слободе, али то не мења чињенице.
Сем тога, да их није било, данас бисмо били као све и једна држава у Европи која их није имала.

Citat:
Ipak paravojne formacije nemaju pozitivno mesto u istoriji!
Видим Јосипу Брозу си одлучио да опростиш и убијање политичких противника и диктатуру и кршење људских права и накарадно уређену државу... а Србима који су бранили свој народ не можеш да "опростиш" ни то што су били "паравојна формација"?

Citat:
Sa moje strane je end of discusion za ovu temu!
Нема потребе да драматизујеш, једноставно не одговараш више ако нећеш.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

Povratak na vrh stranice
staro
  (#103 (permalink))
biterlemon
narcis
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 00:51

Видим Јосипу Брозу си одлучио да опростиш и убијање политичких противника и диктатуру и кршење људских права и накарадно уређену државу... а Србима који су бранили свој народ не можеш да "опростиш" ни то што су били "паравојна формација"?

Dobro vidis, ali ne vidim zasto je to bitno za temu?
Da li to zelis da ostalima sugerises da taj moj stav vredi manje od tvog stava?

Come on you boy child,
You winner and loser,

Povratak na vrh stranice
staro
  (#104 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 00:57

Citat:

Dobro vidis, ali ne vidim zasto je to bitno za temu?
Da li to zelis da ostalima sugerises da taj moj stav vredi manje od tvog stava?
Битно је јер у причи колико је ко заслужио улицу хрватском комунистичком зликовцу опрашташ много а српским браниоцима нећеш неке формалне ситнице.
Желим да кажем да си мало недоследан и да имаш двоструке стандарде. Да постоје назнаке да си антисрпски оријентисан, што је прилично често.
Да сви имају заслуге, па и зликовац Броз, а Срби никако немају.

Povratak na vrh stranice
staro
  (#105 (permalink))
biterlemon
narcis

Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 07:04

Yossarian, vrlo lako okarakterises ljude, sto nikako nije dobro i nikako nije mudro!

Tvoje olako okarakterisanje o mojoj orijentisanosti me vredja, i time sebe kako coveka na mojoj lestvici kvalifikacija te spusta nisko!
Ne, nisam antisrpski orijentisan i ne volim nacijonaliste bilo kog predznaka bas zato jer mrze, a mrzeti mogu samo osteceni i ogorceni ljudi!

Naravno, slican si mnogim ljudima oko mene ali sta je, tu je, takav si, kakav si, tvoje je pravo da budes takav dok time ne ugrozavas druge.

Sto se mene tice, slobodno mozes mrzeti ili prezirati ceo svet, mozda si time jaci ili vredis vise, tvoja stvar.

Ipak, nemam ja dvostruki arsin, vec ti, kao i svi tebi slicni! Mada taj dvostruki arsin se moze nazivati i politicka propaganda! Ispravljam se, nemas dvostruki arsin, vec politicki cilj! Opet, to je tvoje pravo, kao sto je i moje!
Da li cemo i dalje odstupati od teme?

Come on you boy child,
You winner and loser,

Povratak na vrh stranice
NS: Imena ulica po braniocima svog naroda
staro
  (#106 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 08:39

Citat:
Yossarian, vrlo lako okarakterises ljude, sto nikako nije dobro i nikako nije mudro!

Tvoje olako okarakterisanje o mojoj orijentisanosti me vredja, i time sebe kako coveka na mojoj lestvici kvalifikacija te spusta nisko!
Ne, nisam antisrpski orijentisan i ne volim nacijonaliste bilo kog predznaka bas zato jer mrze, a mrzeti mogu samo osteceni i ogorceni ljudi!

Naravno, slican si mnogim ljudima oko mene ali sta je, tu je, takav si, kakav si, tvoje je pravo da budes takav dok time ne ugrozavas druge.

Sto se mene tice, slobodno mozes mrzeti ili prezirati ceo svet, mozda si time jaci ili vredis vise, tvoja stvar.

Ipak, nemam ja dvostruki arsin, vec ti, kao i svi tebi slicni! Mada taj dvostruki arsin se moze nazivati i politicka propaganda! Ispravljam se, nemas dvostruki arsin, vec politicki cilj! Opet, to je tvoje pravo, kao sto je i moje!
Da li cemo i dalje odstupati od teme?
Ма да, чим ти тема неодговарам почнеш да пребацујеш причу на зле нациЈоналисте, оне који мрзе, на лични план, и аргументе типа "немам ја двоструки аршин већ ти... "... нах.
Не одступамо од теме, причамо ко заслужује да се улице називају по њему. Него, не рече ли ти да је ова дискусија за тебе завршена?

Иначе, ако нико не зна, ДС је одлучио да пљуне на сећање на српске јунаке. Можда им то треба упамтити кад буду хтели да дају имена улицама по Зорану Ђинђићу? Погубљена странка која се плаши властите сенке
http://www.b92.net/info/vesti/index....av_category=11

Veto na nazive ulica u Novom Sadu
1. jun 2007. | 16:24 -> 17:57 | Izvor: Beta
Beograd, Novi Sad -- Ministarstvo za lokalnu samoupravu nije dalo saglasnost da se dve ulice u Novom Sadu nazovu po ratnim komandantima.

Reč je o komandantu Novosadskog korpusa Mladenu Bratiću i komandantu paravojne jedinice "Vukovi sa Vučjaka" Veljku Milankoviću. U saopštenju, koje je potpisao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković iz DS-a, navodi se da je Ministarstvo o svojoj odluci obavestilo Skupštinu Novog Sada pre tri dana.

Skupština grada Novog Sada usvojila je 3. aprila rešenja o promeni naziva ulica. Tada je odlučeno da se ulica Nova 108 u Veterniku nazove Ulica Mladena Bratića, a da se Nova ulica "Klisa V" u Novom Sadu preimenuje u Ulicu Veljka Milankovića.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije.

Zoran Vučević, predsednik Skupštine Novog Sada, kaže da će skupština Novog Sada poštovati odluku Ministarstva da ne odobri da dve ulice u tom gradu dobiju predložene nazive.

"To je politička odluka, kojom će neki biti zadovoljni, a neki ne. Skupština grada će u svakom slučaju poštovati tu odluku", kazao je agenciji Beta Vučetić.

"Pitanje je samo da li Ministarstvo treba da ulazi u probleme lokalnih samouprava i da li to predstavlja povratak u neka stara, socijalistička vremena", rekao je on.

Zadovoljni DS i Centar za regionalizam

Predsednik gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić ocenio je da je neodobravanje promene naziva ulica razumna odluka Ministarstva.

"Ako je neko hteo da oda počast tim ljudima, mogao je da se raspita kako danas žive njihove porodice", dodao je Pavličić, ocenjujući i da bi takva odluka mogla da ima teške posledice po više od 300.000 Srba koji žive u Hrvatskoj ili one koji tamo žele da se vrate.

Izvršni direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov zadovoljan je zbog odluke Ministarstva, ocenjujući da bi "davanje imena ulicama po Milankoviću i Bratiću bio još jedan sramni žig na obraz Novog Sada".

Popov je agenciji Beta rekao da je, iako je Ministarstvo reagovalo u poslednjem trenutku, to "ipak još jedan pokazatelj da će nova vlada raditi drugačije od dosadašnje".

Poruku je izmenio BaneK, 09.07.2007 u 11:21. Razlog: uzastopni postovi

Povratak na vrh stranice
staro
  (#107 (permalink))
masada
Iskusni forumdžija
masada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebemasada ima spektakularnu auru oko sebe

Poslednji login: 10.10.2008 15:30
Godine: 47
Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 18:06

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Не знам баш, мени звучи као да је тај твој учествовао у рату, што је лудост, и да је пуцао на Мађаре и Немце, што је против мултиетничности Војводине.
Izvini druze nisam shvatio bas tvoj komentar na moj predlog. Da taj moj Aleksandar Beric ucestvovao je u Sestoaprilskom ratu i jeste pucao na Nemce i Madjare ali ne vidim kave veze ima dogadjaj od pre sezdeset i kusur godina sa multieticnosti Vojvodine. Nisu nas tada napali Japanci nego komsije kao deo sila osovine koliko mi se cini.
Ovu temu sam shvatio kao raspravu o tome ko je branilac svog naroda uzimajuci za pravo da iako nisam iz Novog Sada dam poneki predlog za ime ulice.

Kuda tako žurno ti ratniče hodis ?
Ka sudbini !

Povratak na vrh stranice
staro
  (#108 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: NS: Imena ulica po braniocima svog naroda - 09.07.2007, 22:48

Како мислиш какве везе има догађај од пре 60 година са мултиетничношћу Војводине?? Па пуцао је на комшије побогу! Сем тога, био је Србин, те стога твој предлог "niје u duhu tolerancije i multikulturalnosti koji su karakteristični za Vojvodinu".
Затим, он је Србин, докле ћемо улице давати по припадницима националности? Како ће се због тога осећати Мађари и Немци?
Зар није он знао да је рат зло?
Сем тога, шта је он то одбранио, кад су Немци заузели Србију?
Јеси ли ти сигуран да не можеш да се сетиш неког кафанског свирача, биљке, животиње (по могућности шарене, рецимо у дугине боје, да симболизује војвођанску толеранцију према ЛБГТ заједници) или можда римског броја? Или каквог Немца или Итали&