VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen
staro
  (#41 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:11
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 20.04.2007, 22:32

Citat:
Savone kaže: Pogledaj poruku
Batice lose si me razumeo ja nism protiv nihove borbe ali mislim da su sa namerom izabrali bas ovaj politicki trenutak sto nemogu da pdrzim!!!
Misliš da se trenuci biraju, trenuci se dešavaju, ukoliko su postojali operativni podaci da se tu nalaze naoružani frikovi, smatraš da nisu trebali biti uhapšeni jel je nešto nezgodan trenutak. Ako sam te razumeo, a možda i nisam. Treba da budu uhapšeni, a kod nas su uvek neki trenuci, te ako tako posmatraš stvari, onda se u ovoj zemlji nikad neće ništa uraditi. Pogotovo u ovom trenutku se ne smeju dozvoliti takve stvari već se mora pokazati odlučnost u zaštiti države, jer je niko drugi neće zaštiti.

Festina lente

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
Savone
Početnik
Savone je na dobrom putu

Član od: 12.04.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 11:29
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 21.04.2007, 04:12

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Misliš da se trenuci biraju, trenuci se dešavaju, ukoliko su postojali operativni podaci da se tu nalaze naoružani frikovi, smatraš da nisu trebali biti uhapšeni jel je nešto nezgodan trenutak. Ako sam te razumeo, a možda i nisam. Treba da budu uhapšeni, a kod nas su uvek neki trenuci, te ako tako posmatraš stvari, onda se u ovoj zemlji nikad neće ništa uraditi. Pogotovo u ovom trenutku se ne smeju dozvoliti takve stvari već se mora pokazati odlučnost u zaštiti države, jer je niko drugi neće zaštiti.
Ocigledno nismo na istim talasima a o zastiti licnih funkcija i pozicija na vlasti jos moras da ucis ali mnogo si me ganuo s ovim odlucnost u zastiti drzave!

staro
  (#43 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 21.04.2007, 14:37

Jedno me čudi, dali još neko na taj način razmišlja, da neko od naših političara, pa ma kojoj stranci pripada, koristi ovaj trenutak za političke poene. Očigledno je da mnogi ne gledaju širom otvorenih očiju.

staro
  (#44 (permalink))
Necromancer
Support
Necromancer je onemogućio reputaciju

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 20.09.2008 14:05
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 21.04.2007, 15:51

Na sahrani vehabije napadnut novinar

Novinar Zoran Šaponjić napadnut je u Novom Pazaru dok je pokušavao da fotografiše pogrebnu povorku sa telom ubijenog vehabije Ismaila Prentića (28), saopštila je redakcija lista "Kurir".

"Kurir" je saopštio da je Šaponjića oko 12.40 fizički napala grupa muškaraca kada je pokušao da fotografiše povorku i da je on, tom prilikom, zadobio nekoliko udaraca u glavu, dok mu je fotoaparat oduzet i uništen, iako se identifikovao kao novinar.

"Teži incident soprečila je nekolicina muškaraca iz pogrebne kolone koji su stali u zaštitu našeg novinara, posle čega se on udaljio sa lica mesta i napad prijavio novopazarksoj policiji", dodaje se u saopštenju beogradskog dnevnika.

List je najoštrije osudio napad na novinara i zatražio hitnu reakciju državnih organa i novinarskih udruženja.

Ismail Prentić, je u petak ubijen u sukobu sa pripadnicima specijalnih jedinica MUP Srbije.

Medju više stotina ljudi, u povorci (dženaza) je bilo dvadesetak vernika koje su nosili odeću kakvu nose vehabije, a tokom sahrane nije bilo incidenata.

Za razliku od uobičajenih sahrana muslimana u ovom delu Sandžaka, Pretićevo telo je prekriveno crnim, umesto tradicionalnim zelenim prekrivačem.

Savet za bezbednost opštine Novi Pazar saopštio je da hapšenje grupe vehabija u selu Donja Trnava, u kome je došlo i do oružanog obračuna sa policijom, nije destabilizovalo stanje bezbednosti u ovom gradu na jugu Srbije.

Savet je na sednici koju je hitno sazvao predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin, zaključio da su gradjani pokazali visok nivo svesti, i pozvao ih da nastave saradnju s državnim organima i institucijama.

Od državnih organa i institucija zatraženo je da i dalje profesionalno izvršavaju poslove iz svoje nadležnosti, a gradjani i opštinske organizacije pozvane su da daju puni doprinos očuvanju mira i stabilnosti u Novom Pazaru i regionu.

U akciji policije, izvedenoj u petak, u zaseoku na oko sedam kilometara od Novog Pazara, poginuo je Ismail Prentić, označen kao vodja terorističke grupe, ranjen je pripadnik grupe Senad Ramović (34), a uhapšen Safet Bećirović (59).

Ramović je operisan u novopazarskoj bolnici, uz jaku policijsku pratnju, prevezen u Beograd.
Policija je u 4.50 blokirala tri kuće posle saznanja da se u selu Donja Trnava, na nepristupačnom visu Mave, nalazi vodja terorističke grupe Ismail Prentić.

Tokom akcije na pripadnike policije najpre su pušteni psi, a zatim su, kako je saopšteno, iz kuće bačene bombe i otvorena vatra. Tom prilikom jedan policajac je ranjen, kao i vlasnik kuće koji je zadobio je povrede od gelera bombe.

Koristite Uputstvo i Pretragu u neograničenim količinama!

staro
  (#45 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 01.12.2008 22:38
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 21.04.2007, 19:15

Sta treba da se desi da bi vlasti ozbiljno shvatile ovu pretnju bezbednosti svakog gradjanina bez obzira na veru i nacionalnost?
Mislim dokle ta tolerancija i ne znam kako vise nazvati to ponasanje odgovrnih spram ovoga sto se desava?
I tolerancija ima svoje granice...
Ako ubicu strpamo u zatvor,ako psihicki bolesnu osobu strpamo u za to predvidjene ustanove, cemu onda tolerisati one koji nas ugrozavaju i fizicki i duhovno?
Ja ne vidim svrhu!
Oni nisu dio nas od onog trenutka kad su krenuli putem koji nije blizak nasoj tradiciji i obicajima ne vezano za veru pa i za to...
Vehabizam ja pokret nastao u Saudijskoj Arabiji i za njihove potrebe i nema veze sa bama,nikada i nije imao.Svaka toleranicja u tom smislu je dizanje omce samom sebi i sve se pitam zar smo toliko glupi i slijepi da to ne vidimo !

''Though nothing can bring back the hour of splendor in the grass, glory in the flower, we will grieve not, rather find strength in what remains behind.''

William Wordsworth

staro
  (#46 (permalink))
Savone
Početnik
Savone je na dobrom putu

Član od: 12.04.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 11:29
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 22.04.2007, 16:52

Nije mnogo proslo a pziv je stiga u pozivu pise hitno doktor da se javi da spreci epidemiju doktor je malo umoran ali sta da se radi.

Vidimo se kad se vratim samo opusteno mirno spavajte!

staro
  (#47 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Godine: 25
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 22.04.2007, 17:48

Sada će Ričard Holbruk doći u Novi Pazar, izuće se i popričaće se teroristima, pa će biti da ubijeni nije bio terorista, nego civil i da je pored njega ubijeno još 42 nedužne osobe, tačnije da je srpska policija izvršila masakr nad nedužnim civilima.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#48 (permalink))
petarpetar555
Novi član
petarpetar555 je na dobrom putu

Član od: 22.04.2007.
Poslednji login: 22.09.2007 01:20
Godine: 35
Odgovor: Vođa vehabija mrtav, policajac povređen - 22.04.2007, 18:14

pa pre dve godine kada je nacelnik VBA rekao da ih ima i da ih treba pohapsiti oni su ga naprasno smenili) Sta bi tada ,chovek je govorio samo istinu ,kome to nije tada odgovaralo? a isti oni koji su ga smenili tada i nisu reagovali kad je trebalo sada reaguju i hapse.Ukratko nasa posla .mi smo doktori u fazonu otkrivamo i pochinjemo da lechimo rak onda kada je u metastaziP
nazalost

Odgovor: Vehabije u Srbiji
staro
  (#49 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 30.11.2008 02:48
Godine: 42
Odgovor: Vehabije u Srbiji - 23.04.2007, 00:14

Sanadzak = turska reç naravno a znaçi vojna zastava ...
da pojasnim

drzavna zastava sa vojnim obelezjima rodova i jedinica koje je nose i pobija se na novo-osvojenoj teritoriji ili dostignutoj liniji ... korişçen izraz u vreme Osmanliske imperije ...

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

Odgovor: Vehabije u Srbiji
staro
  (#50 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: juče 19:20
Godine: 32
Odgovor: Vehabije u Srbiji - 23.04.2007, 05:35

Vidim da ljudi obozhavaju da koriste termin "sekta" u negativnom i omalozhavajuchem kontesktu.
Rijech sekta potiche od latinske "secta" (od "sequi", pratiti), u smislu drzhanja do odgovarajucheg nachina zhivota, zhivotnih principa, nachela, doktrina itd.
Sektator je pratilac ili sljedbenik.
U socioloshkom znachenj "sekta" oznachava omanju grupu ljudi sa drukchijim shvatanjem svijeta i nachinom zhivota od norme koja je dobro ustanovljena i prihvachena u vechini drushtva. Obichno se povezuje sa vjerskim, ali i politichkim grupacijama.
Istorijski posmatrano sve je jednom bilo "sekta". Hrishchanstvo u svojim zachecima je bilo sekta, jer je propovijedalo shvatanja radikalno drugachija od tadashnjih normi. Unutar hrishchanstva sve iole manje religijske frakcije se mogu smatrati sektama. Relativno posmatrano katolici kao najbrojniji hrishchani sve ostale hrishchane mogu smatrati sektama.
Stvari se mogu i prostorno relativizirati. Sve grupacije u vrijeme nacistichke njemachke koje su se protivile fashizmu su bile sekte, u okviru njemachke.
Sve ore navedeno se mozhe rechi i za islam i za mnoge druge pojave.
Da ne duzhim, poenta priche je da ako je neko u manjini i smatra se sektom, to ne mora da znachi da je ta manjina negativna, destruktivna, zla i shta ti ja znam.
Sad da pomenem vehabije da mi ne pobrishu post
Da li su vehabije sekta?
Bash me briga, ali bilo koja destruktivna grupacija svakako ne bi trebala da ima nigdje svoje mjesto, pa ni u Srbiji.

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

Odgovor