Ne mogu da se načudim ovako slaboj reakciji javnosti na ovu temu. Shvatam da ljudi imaju različita mišljenja i da imaju pravo da odluče hoće li reagovati na nešto ili ne. U redu je imati potpuno suprotna shvatanja. Samo mi nije jasno da su neki ljudi toliko lenji da ne koriste svoje pravo da se izjasne na bilo koji način. Shvatam da je u narodu prisutna apatija, mišljenje da je situacija maltene beznadežna, da smo propali, da su su nam životi prošli tek tako

, ali sve to treba da u čoveku, kao delu celine, društva isprovocira reakciju. Lakše je kada se vrši razmena mišljenja, kada se čuju iskustva drugih, i iz poraza se može izvući neka korist.
Siguran sam da se Zoran Đinđić ne bi složio sa ovakvim defetističkim stavom. U stvari, da je on živ, mi bismo bili u daleko boljoj situaciji, imali bismo pozitivniji pogled na život i ne bi nam perspektiva bila crna, kao što jeste, na žalost. Zoran Đinđić će živeti u nama dok god budemo imali nade, optimizma, vere u sebe, jer je on bio oličenje svega toga, i dinamičnosti, vizije koja možda nije uvek bila zasnovana na realnosti ali daleko od toga da je to bila utopija.