VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Zoran Đinđić, četiri godine posle
staro
  (#1 (permalink))
Sirijus
Početnik
Sirijus će uskoro postati poznat članSirijus će uskoro postati poznat član

Član od: 07.02.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 16:16
Pol: Muško
Zoran Đinđić, četiri godine posle - 08.03.2007, 19:22

U ponedeljak, 12-og marta, navršava se četiri godine od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Ubili su ga zlikovci, kriminalci, ratni zločinci, jednom rečju svi koji su shvatili da će izgubiti svo bogastvo koje su stekli na nezakonit način i mislili da će za svoja nedela proći nekažnjeno. Nada je naišla u liku Zorana Đinđića. Tužna je činjenica da se još mnogo toga ne zna u vezi ovog zločina.
Kakvo je Vaše cenjeno mišljenje o svemu tome?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle
staro
  (#2 (permalink))
Cezar
Banovan
Cezar će uskoro postati poznat članCezar će uskoro postati poznat član

Član od: 10.01.2007.
Poslednji login: 10.08.2008 14:57
Godine: 24
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 08.03.2007, 19:24

Jedini normalan politicar. Oni koji su ga ubili gorece u paklu.

staro
  (#3 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 07:40
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 09.03.2007, 00:35

Čudno je to kod mene, nisam se slagala sa njim u mnogim stavovima, ali me je obarala inteligencija, odlučnost, živost, snaga kojom je rušio sve pred sobom, energija koja se videla iz njega, imidž kakav je izgradio za Srbiju za jako kratko vreme posle najtežih godina u kojima se nalazila, i kada je valjalo podizati iz pepela, podizao je na najbolji mogući način. Sećam ga se po mnogim metaforama kojima je pokušavo da običnom narodu pojednostavi stvari, sećam ga se po tome da jeste pokušavao sve da nam kaže, nekada me je nerviralo koliko nam je sve govorio, sećam ga se po osmehu, po osvojenim poenima na milioneru, kada nas je još jednom zadivio znanjem, po prijateljima koje je doveo u Srbiju, po optimizmu koji se širio na sve strane. Jedan prijatelj je radio sa njim, neko kratko vreme, i otpušten je, Zoranovo objašnjenje je bilo da ga je posmatrao kako se penje uz stepenište i kako je to radio tromo, kako Srbija nije imala vremena za sporo hodanje, već je trebalo trčati uz te stepenice preskačući bar dva odjednom kako bi se imalo šanse za hvatanje priključka... Sećam se i 12. marta, snimka sa CNN -a, mislila sam da se snima film, zvala sam drugaricu telefonom i plakala, tresla se u nekom bunilu, zar smo opet ubili reformatora, šta sada, kako dalje, hiljadu najrazličitijih misli, gledala sam snimak iznova, danima, sećam se sahrane, na koju nisam otišla, baš zato što se nisam slagala sa nekim stavovima, nisam htela da budem takav hipokrata, gledala sam od kuće, naježila se od besa i bola kada sam čula govor nekih njegovih najbližih saradnika, i bila malo ponosna kada sam videla ko je sve došao u Srbiju da se pozdravi sa njim i time i nama kao narodu ukaže čast, čini mi se poslednji put. O tome ko ga je ubio, imam neke lične teorije kojima ne želim da zamaram svet oko sebe, ali taj neko je unazadio i unesrećio nas užasno mogo, ne samo zato što je ubijen čovek, što je samo po sebi neoprostivo, već zato što je ugašena jedna trka, posle mnogih izgubljenih, u kojoj smo imali neke šanse da malo vratimo ka normalnim tokovima.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

staro
  (#4 (permalink))
BaneK
v.d. moderator
BaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimumBaneK je dostigao maksimum

Član od: 23.11.2006.
Poslednji login: danas 07:34
Godine: 32
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 09.03.2007, 08:33

Jedan veliki čovek je kukavički ubijen. Srbija ne prašta sposobnost i odlučnost.

Festina lente

staro
  (#5 (permalink))
gerbes
GJO
gerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostalegerbes je uzor za ostale

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: 10.10.2008 12:43
Godine: 38
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 09.03.2007, 10:13

no comment futher

Moj ego piše čekove koje moje telo ne može da unovči

staro
  (#6 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 09.03.2007, 20:28

prošle su 4 godine, a još uvijek ne vjerujem. taj dan ne bih ni da opisujem. ne ponovilo se.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#7 (permalink))
makilli
Moderator
makilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimummakilli je dostigao maksimum

Član od: 21.11.2006.
Poslednji login: danas 07:51
Godine: 26
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 10.03.2007, 01:04

Nisam sigurna jesam li više tužna ili ljuta kada se setim tog dana,...zaista smo smrću tog čoveka izgubili previše,i ja sam ga kao i mnogi videla kao slamku spasa,kao čoveka koji je mogao da nas izvede iz ovog ludila,nekog ko je nazirao svetlo na kraju tunela...nažalost njega je samog progutao mrak,pojedini gradjani zemlje Srbije očigledno ne želi ljude poput njega,nikada nama sa ubicama kao što su njegove neće biti bolje,lepo je njima u mišjoj rupi,a šta je sa nama...

...i may not be perfect but i'm always me...

Odgovor: Zoran Đinđić, četiri godine posle
staro
  (#8 (permalink))
Bishop
Iskusni forumdžija
Bishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom SuncaBishop obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 07.07.2006.
Poslednji login: 04.11.2007 15:32
Godine: 31
Odgovor: Zoran Đinđić, četiri godine posle - 14.03.2007, 10:20

Za mene je to bio covek koji je predstavljao simbol srpske inteligencije, odlucnosti i zelje da se stvari menjaju iz korena i postavljaju na novim osnovama. Zracio je energijom koja je plenila oko njega i prosto bila zarazna za sve.
To je covek koji je postavio temelje moderne Srbije u 21. veku i postavio je viziju zemlje kakva treba da budemo. Zalim sto mnoga svoja nastojanja nije uspeo da sprovede u delo..... Zaustavljen u koraku i snu ......

Possibility of dream come true makes life worth living.....

staro
  (#9 (permalink))
**princess**
*OtRoVnA CicaMaca*
**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum**princess** je dostigao maksimum

Član od: 21.03.2007.
Poslednji login: danas 08:52
Godine: 19
Odgovor: Zoran Đinđič, četiri godine posle - 22.03.2007, 15:24

Citat:
BaneK kaže: Pogledaj poruku
Srbija ne prašta sposobnost i odlučnost.
Nazalost, to je nasha stvarnost....
proshle su chetiri godine a mi tapkamo u mestu... ustvari, idemo unazad....

I'm not evil.... I'm just up to no-good...

Odgovor: Zoran Đinđić, četiri godine posle
staro
  (#10 (permalink))
Sirijus
Početnik
Sirijus će uskoro postati poznat članSirijus će uskoro postati poznat član

Član od: 07.02.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 16:16
Odgovor: Zoran Đinđić, četiri godine posle - 22.03.2007, 19:45

Ne mogu da se načudim ovako slaboj reakciji javnosti na ovu temu. Shvatam da ljudi imaju različita mišljenja i da imaju pravo da odluče hoće li reagovati na nešto ili ne. U redu je imati potpuno suprotna shvatanja. Samo mi nije jasno da su neki ljudi toliko lenji da ne koriste svoje pravo da se izjasne na bilo koji način. Shvatam da je u narodu prisutna apatija, mišljenje da je situacija maltene beznadežna, da smo propali, da su su nam životi prošli tek tako , ali sve to treba da u čoveku, kao delu celine, društva isprovocira reakciju. Lakše je kada se vrši razmena mišljenja, kada se čuju iskustva drugih, i iz poraza se može izvući neka korist.
Siguran sam da se Zoran Đinđić ne bi složio sa ovakvim defetističkim stavom. U stvari, da je on živ, mi bismo bili u daleko boljoj situaciji, imali bismo pozitivniji pogled na život i ne bi nam perspektiva bila crna, kao što jeste, na žalost. Zoran Đinđić će živeti u nama dok god budemo imali nade, optimizma, vere u sebe, jer je on bio oličenje svega toga, i dinamičnosti, vizije koja možda nije uvek bila zasnovana na realnosti ali daleko od toga da je to bila utopija.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza