|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
||||||||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Srbija i odnosi u regiji |
|
Odgovor: Srbija i odnosi u regiji |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
Pol: Muško
|
Odgovor: Srbija i odnosi u regiji -
15.05.2007, 17:02
Citat:
А данас су такви - да је Србија у изразито или мање изразито непријатељском окружењу. Хрватска - тужи нас за геноцид, ровари по БиХ против РС. Босански муслимани - изразито непријатељски расположени према Србији. Црна Гора - оптужује Србију за великосрпство, хегемонију... Албанија - аспирације ка отцепљењу дела територије Србије, њихови политичари на последњем самоту о Југоисточној Европи изјавили како Србија још увек има великосрпске циљеве. Македонија - спомињу да је могуће да унилатерално признају Косово. Бугарска - енигматични суседи, прва држава у свету која је признала независну БиХ, вероватно желе да искључе сваки српски утицај из Македоније, однос према Косову такође енигматичан, али оно што је главно - послушници САД. За време НАТО агресије као и сви остали суседи понудили своју територију НАТО пакту. Румунија - Једини суседни народ који никад није окрвавио руке невином српском крвљу. Председник Румуније давао изјаве против независности Косова, али питање је да ли би подлегли притисцима ЕУ и САД. Мађарска - нешто често воле да стварају проблем мађарске мањине у Војводини, али ако се не варам често коректни, проблем као и код Румуна, подложност утицајима САД и ЕУ. Србија би требало да предузме дипломатску офанзиву, с циљем: - поправљања односа са суседима с којима нема спорних питања - Мађарска, Румунија, Бугарска, Македонија. - јак отпор мешању Албаније у унутрашње ствари Србије - инсистирање на поштовању права Срба у Црној Гори и БиХ - сукобљавање са хрватском и муслиманском пропагандом у вези истине о рату у СФРЈ, јер нам је та пропаганда као камен о врату, још увек се на нас гледа као на Милошевићеву Србију. - јак отпор непријатељству према Србима и Србији које се систематски шири у БиХ, Хрватској и Црној Гори. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2007.
Poslednji login: 26.11.2008 10:49
Godine: 28
|
18.05.2007, 10:05
Trebalo bi da preispitamo svoju ulogu u regionu u poslednjih 20-tak godina...pa iz toga da izvucemo neke zakljucke, i na osnovu toga vidimo kako dalje...
Da li je moguce da smo svima bas trn u oku? Da nas svi mrze? Da su svi drugi krivi, osim nas...da je samo prolivena Srpska krv nevina... a ostale jako zasluzeno prolivene? Muka mi je tih teorija zavere i prica kako je ceo svet protiv nas! I kako nista ne zavisi od nas, vec se nasa tuzna sudbina resava ko zna gde. Muka mi je kukavickog pristupa problemima, trazenja opravdanja, muka mi je kada se zlocin pravda zlocinom... Jedini kriterijum po kom ja ocenjujem ljude je da li su dobri ili losi...a da li se krste ili klanjaju...imaju putovnicu ili pasos...to mi je stvarno nebitno. Volim svoju zemlju...volim i neke druge zemlje koje sam jednom mogao da nazovem svojim...ali, pre svega, volim ljude...koji su ljudi...po pogledima se prepoznajemo! Sto se odnosa u regionu tice...treba preuzeti odgovornost za svoje postupke...krenuti od sebe...insistirati da i drugi imaju isti pristup...da svi oni koji su odgovorni za sve sto se desilo, za to i odgovaraju...bez obzira ko su i kom narodu pripadali...tek onda ostatak svih naroda moze da nastavi da zivi normalno...tek kad znamo da se ti monstrumi vise ne setaju ulicama oko nas... Iskreno, zivim za dan kad ce se izbrisati granice...i kad ce moci normalno da se putuje...i da ti prve komsije budu najblizi prijatelji...a ne najveci neprijatelji...a ovde se prica o zatvaranju granica...zar nismo i to vec probali? 90-te nisu tako daleko...ne secas se? ...do vina i maslina... ...ajmo malo na jug Italije... ...zatvori oči... |
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
|
18.05.2007, 18:23
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ја рецимо не волим кад се ствара непотпуна слика о рату причом о злочинима само једне стране. Citat:
Citat:
Citat:
Не сећам се, кад смо пробали да затворимо границе? Ја сам мислио да су нама увели санкције. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|||||||||||
|
|
|