|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Žene u politici |
|
|
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 21.02.2007.
Poslednji login: 28.12.2007 16:38
Pol: Žensko
Godine: 28
|
Odgovor: Žene u politici -
11.04.2007, 14:02
Naravno da zene mogu biti uspesne u politici!
Samo pitanje da li zene treba da se bave politikom vec pokazuje stav drustva prema zenama! Ne znam gde pise da je politika rezervisana za muskarce! Neki, vidim, nabrajaju zene koje su za njih losi primeri (Karla, Mira, itd.) ! A zamislite kad bismo mi nabrojale sve muskarce koji su bili losi politicari, tirani, zlikovci... To bi bilo isto kao kad bih ja rekla "Hitler je bio muskarac, pa prema tome muskarci ne treba da se bave politikom niti da vode drazavu"! Dakle, glupo je uopste raspravljati o tome! I naravno, glasali bih za zenu politicara ukoliko mi deluje kao sposoban drzavnik (dakle, isti kriterijum kojim se vodim i kad glasam za muskog politicara)! |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.12.2006.
Poslednji login: 14.01.2008 17:22
Pol: Muško
Godine: 27
|
11.04.2007, 16:55
Zene treba da se bave politikom,ali treba i da ostanu ZENE-a ne kao vecina da
metastazira u nekakve "kauboje sa divljeg zapada"! |
|
|
|
|
|
Lajavi Krelac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:14
Pol: Žensko
|
11.04.2007, 18:08
Citat:
(Mada nešto među tzv. istaknutim političarima (i muškim i ženskim) nisam sigurna za koliko važi da su ostali svoji.) Naravno da može žena jednako kao muškarac biti dobar i/ili uspešan političar. Stvar je u biti ko se na kom polju ostvaruje, a ne u polu. S druge strane, nisam za puko zadovoljavanje formalnosti tipa 30% žena u Skupštini i slično. Takav odnos treba da bude normalan sled okolnosti. Dakle, ne praviti razliku po polu nego po kvalitetu rada. Ako dođemo do toga verujem i da ćemo doći do približno jednake zastupljenosti oba pola na svim političkim (ali i ne samo političkim) pozicijama. |
|
|
|
|
![]() |
| Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju) | |
| Alati vezani za temu | |
| Vrste prikaza | |
|
|