|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Dinaroidni sindrom u Vojvodini |
|
Odgovor: Dianaroidni sindrom u Vojvodini |
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.08.2006.
Poslednji login: 19.08.2006 12:48
Pol: Muško
|
Odgovor: Dianaroidni sindrom u Vojvodini -
09.08.2006, 20:25
Postovani gostovani gospodine moderatoru, ja drzim da se i Vi pridrzavate onoga sto pise u zaglavlju ovih diskusija:
Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu .................................................. ............................................... Uzdam se u Vasu DEMOKRATICNOST, jer problemi se resavaju DISKUTOVANJEM, a ne banovanjem ili cenzurom. Jer, kad ljudi ne mogu recima da rese problema koji POSTOJE, ostaje motka da ih resava...(A ta solucija i nije tako daleko kao sto se nekome cini...) ************************************************** * To sto se pogodilo da ja ovaj topik postavim bas u vremena neprijatnih secanja na Oluju (predpostavljam zbog ijekavskog da je i Vas oluja denela kod NAS, u Vojvodinu) je zato sto sam cuo za ovaj forum pre par dana i tada se registrovao na njega. Cista koincidencija, nikako zla namera. Inace, perfektno poznajem Kraisnike, Hercegovce i Bosance ziveo sam jako dugo sa njima u Vojvodini i Bosni, verovatno ih poznajem bolje nego Vi, jer sam sigurno striji od Vas. .................................................. ...................................... " No da bi dosljaci se sto brze asimilirali u novu sredinu treba i dobra volja nove sredine." Meni se cini da vise fali volja DOSLJAKA da se aklimatizuju na staru sredinu...(Vi ste ociti primer svojim pisanjem. Vec ste poceli da mi delite lekcije sa pozicije sile) Znate li da 30% ljudi NIKAD ne moze da se navikne na promenu sredine, bez obzira kako se sredina ponasa prema njima? Poznato Vam je to? Poznato Vam je da su se nakon 2. sv. rata 30% ljudi vratilo na svoja stara ognjista jer nije moglo da se navikne na ravnicu? .................................................. ......................................... "Vjerovatno si setajuci forumom i vidjevsi neke moje reakcije ovim mislio na mene." Ma nisam Vas do sada ni primetio, verujte mi. (Ali sad jesam!) I taj pasus koji ste kopirali, ja sam izbrisao, bas da neko ne bude previse povredjen. Mozda bih i ja trebao da ocvrsnem, kao Vi? .................................................. ............................................. " Naslusao sam se ja i bljuzgavijih izjava od ove tvoje i vjeruj svaka me samo jaca." Nisu to, JARANE MOJ, nikakve bljuzgave izjave, odakle ti PRAVO da tako nesto izjavis, a jos ti je BLATO NA CIPELAMA! E vidis TO JE BAS ONO sto mi, stari Vojvodjani kod vas, DODJOSA ne podnosimo! Prepotenciju bez pokrica! I u CEMU tebe jacaju takve izjave? Da pobedis starosedeoce i da im se NAMETNES, jer mi smo svi BLJUZGADZIJE, AUTONOMASI i SLABICI? Pazi da se u tome ne poseces...Nema vise Tite... |
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
|
09.08.2006, 20:49
Gospodine nedinaroidni,
Mene jako zanima kakvo bi bilo Vase misljenje da su, kojim slucajem, Vojvodjani bili prinudjeni da izbegnu bilo gde i da se oni prilagode nekom drugom mentalitetu koji karakterise sredinu u koju su dosli. Sta mislite, nedinaroidni gospodine, kad bi Vas isti ti Krajisnici gledali popreko jer ste dosli kod njih, a Vas mentalitet, zaboga, odudara od njihovog?! Mislim, oduvek su mi takvi samozivi ljudi poput Vas, koji gledaju samo svoje dupe, izazivali razne gastrointestinalne tegobe, ali mi ih je uvek nekako bilo zao sto ih je majka priroda nacinila takvima, te nisu u prilici da budu saosecajni, niti da se opuste i uzivaju u zivotu, bas zbog te izrazene zelje da se prikazu inferiornima u odnosu na druge i umisljenosti da su Bogom dani samo zato sto zive tamo gde zive. Pitam se dokle ide ljudska glupost...
|
|
|
|
|
|
typingerrormaker :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Poslednji login: 30.11.2008 05:57
Godine: 27
|
09.08.2006, 20:55
Citat:
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
09.08.2006, 21:08
Citat:
Postovana g-.djice Meggy, Prvo, ja se uzdrzavam da Vas nazivam nickovima koji nisu Vasi, cisto iz kulturnih i kavaljerskih razloga. Ocito Vi o tome ne vodite racuna. Nije bitno, zovite me i krcag, samo me nemojte razbiti.. Drugo, nema prostora na teritoriji Balkana koji je kroz istoriju vise stradao od Vojvodine.... Znate onu divnu pesmu: "Napadali na moj salas vuci, Plaili ga i Nemci i Turci..." Pa ipak nismo begali ni u Krajinu ni u Srbiju, nego smo odlazili POD LED... Zato nemojte da mi filozofirate velike filozofije...Previse mojih je otislo pod led i previse ih je stradalo u teskim vremenima, a nikom se nisu nakacili na grbacu, da bi mi sad Vi delili lekcije iz nekog fals morala ! Nisu Kraisnici dolazili da oslobadjaju Vojvodinu, vec je general Drapsin (Turinac) i Vojvodjanske brigade oslobadjale Bosnu, Krajinu, Trst... Znate onu staru: "Kad su Sremci krenuli.."? Gde im je tada bio Draza Mihajlovic u koga se sad kunu iz Novog Sada??? No, necu da se svadjam sa Vama. Ne... Ocito je da ne razumete o cemu se radi: nisu u pitanju LICNE SIMPATIJE. U pitanju su KULTURNO ISTORIJSKE razlike. Ali, to cemo shvatiti tek kad nas osine po glavi. Do tada cemo GLUMITITI NAIVNOST i izvoditi LJUBAVNE PANTOMIME. PS. Znate li onu veliku Djokinu filozofsku misao: "Nisu svi ko Dostojevski.." |
|
|
|
|
|
|
Veteran
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
09.08.2006, 21:36
Citat:
Ako me secanje dobro sluzi, u to vreme o kojem pricate (a tice se drugog svetskog rata), kada su Vojvodjani leteli pod led, cela tadasnja Jugoslavija je bila okupirana. Razlikovali smo se samo po tome ko nas je okupirao. I ko je tu uopste mogao da bezi kod koga kad su svi bili zahvaceni ratom, pitam ja Vas? Da li Vi uopste pravite razliku izmedju tog rata i ovog o kojem pricate u uvodnom postu? Bila bih Vam zahvalna kad biste bili ljubazni da objasnite gde su to konkretno Vojvodjani mogli da pobegnu da ne bi bili baceni pod led? Hvala.
|
|
|
|
|
|
|
Veteran
|
09.08.2006, 21:48
E, da, postoji i jedan vic vezan za muke Vojvodjana u to vreme... Zali se Bosanac, kao, za vreme rata bila velika nemastina, glad, nisu imali sta, pa morali korenje da jedu... Slusa Lala, pa kaze: Jeste, jeste, secam se ja, jednom čak dve nedelje nije kvasca bilo!
![]()
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
09.08.2006, 21:58
Vojvodjani su uvek sluzili samo da nekom pomazu, da nekog oslobadjaju, stite i da nekog HRANE...Od Slovenije do Kosova...
Secate se pesme Djure Jaksica: "Padajte braco, plimte u krvi..." kad je trebalo pomagati Srbiji... Ili kada je trebalo forsirati front na Batini...Nisu dosli ni Kraisnici ni Bosanci...Tada su svi bili 6. licka koja se borila ispod Jorgan planine, ko zna gde... Vi mislite da bi Vojvodjane neko primio kada bi zagustilo!? Ja ne mislim! Ja mislim da bi rekli tada: "Pa oni su bogat region, neka se brane sami!" Iz Vojvodine su UVEK SVI VUKLI. Niko nikad nije dao nista! Ta mante se te drvene filozofije! I nikako da mi odgovorite na pitanje: ZASTO su sve izbeglice stigle u Vojvodinu i Beograd, a niko na Kosovo i uzu Srbiju? Ljudi kazu da su ISKAKALI IZ VOZA U HODU kad su hteli da ih posalju na Kosovo! Ali sad su OVDE, NA NETU, vrlo veliki patrioti... Makar sta! |
|
|
|
|
|
Početnik
|
09.08.2006, 22:01
Citat:
Taj vic meni i nije smesam jer su mi sva tri strica poginula u ratu sa okupatorom, otac bio tesko ranjen na Batini, a deda strasno mucen od komunista (odakle li su ti samo bili?) kao kulak... I oteli nam SVE, pa dali DODJOSIMA... I jos nisu vratili, al vratice.... |
|
|
|