VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Prikaz rezultata glasanja: Da li bi Vojvodini bilo bolje da je nezavisna drzava?
Da,svakako 99 40.08%
Eventualno,uz posledice 15 6.07%
Nisam siguran/na 33 13.36%
Ne,nikako 100 40.49%
Učesnika ankete do sada: 247. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: State of VOJVODINA ?
staro
  (#451 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 20:21
Pol: Muško
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 01.05.2008, 03:34

Beograd kochi promene (namerno i nenamerno), dok severni delovi zelmlje (Vojvodina) zele urediti zakonske/ekonomske odnose da povecaju drustvenu i industrijsku aktivnost, ljudi zele da rade da bi i zaradili. Sve vise osecaju i da mogu.

To stvara tenzije i u pogodnom trenutku, moze se pitanje autonomije Vojvodine pojaviti kao ultimat. Pretpostavljam da ce se Beograd po inerciji odupreti teznjama i u slucaju da kompleksni unutrasnji i spoljnopoliticki odnosi budu odgovarajuci, moze se svasta dogoditi.

Ocemo, necemo, ovako ili onako Evropa ce nas svakako ugraditi u sebe.

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#452 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: 03.08.2008 01:16
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 01.05.2008, 13:40

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Eventualnim ulaskom Srbije u EU, pitanje osamostaljenja Vojvodine biće olakšano.
Tu vise nema pitanja o osamostaljenju Vojvodine ako udje u EU zajedno sa Srbijom
Ad Acta sto se tice osamostaljenja
Pitanje Vojvodine se mora resavati pre ulazka Srbije u EU

Citat:
@**princess**

nije jedino resenje nezavisnost, pa to je glupo, cela evropa brise granice mi ih stvaramo
Samo se administrativne granice brisu a ne drzavne

Citat:
@kozo

Becar ima pravo,jedino resenje za Vojvodinu je nezavisnost jer ako ostane deo Srbije (gledavsi danasnje odnose u Srbiji)mozda nikada nece biti clanica EU.
Nazalost realna mogucnost

Citat:
@The Gunslinger

Šta mislite, a?
Mislim da je korisno cuti poletarce i njihovo razmisljanje

Do I feel lucky ? Well,do ya ?

staro
  (#453 (permalink))
Becar
Početnik
Becar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: danas 14:11
Godine: 23
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 02.05.2008, 22:17

Citat:
**princess** kaže: Pogledaj poruku
pa ti onda ne citaj... bitno je da ti sve znas...
slazem se da je BG taj koji tera od sebe, ali... nije jedino resenje nezavisnost, pa to je glupo, cela evropa brise granice mi ih stvaramo... srpska posla
Iskreno receno iz dva ugla .Ja dolazim iz veoma imucne porodice kojima je privatni biznis sve i sa jedne strane mozda smanjenje zemlje Srbiji ili Nezavisnost Vojvodine moze uticati na poslovanje to je iz jednog ugla.A drugi ugao je ipak jer sam tu ponikao i tesko mi je da gledam kako nas kradu kao da smo ovce za sisanje i cutimo moji dedovi se sigurno za ovo nisu borili.Iako sam iz dosta bogate porodice ovo je samo misljenje moj tata nije ni u jednoj stranci mada vidjam u kuci neke ugledne politicare koji takodje traze podrsku ali nikad se moja porodica nece boriti ni za jednu stranku nego za 90-ak trenutno ljudi u kompanijama koje posedujem gde radnici imaju u proseku 35 000 dinara platu.Za njih i za sve nas jedino resenje je izgleda nezavisna Vojvodina jer ona to moze i hoce.

staro
  (#454 (permalink))
bojana999
Početnik
bojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamantbojana999 je dijamant

Član od: 27.02.2008.
Poslednji login: 21.07.2008 13:43
Pol: Žensko
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 05.05.2008, 13:19

Citat:
Riquelme kaže: Pogledaj poruku
Posto smo svi svedoci i zrtve ovog centralizma i visedecenijskog otimanja
Vojvodjanskog privrednog(a i ostalog) bogatstva,interesuje me vase misljenje
da li bi Vojvodini stvarno bilo bolje kao nezavisnoj drzavi i kakve bi to posledice nosilo za sobom?

Sve ima svoje dobre i lose strane,a ko uopste zna da li bi nam bilo bolje.U ovoj drzavi-onom sto je ostalo od nje-radi ko sta hoce a mi kao narod se ni ne pitamo ili bar jako malo,mislim da sam to i spomenula.
A,da...Puno toga ide drugima iz Vojvodine,i slazem se po tom pitanju sa Becarom....
Sto se tice granice,njih Evropa nikako ne brise..Koliko vidim pravi ih.

....ne...brze od zivota.....

staro
  (#455 (permalink))
Snoopy Red B
Iskusni forumdžija
Snoopy Red B je dijamantSnoopy Red B je dijamantSnoopy Red B je dijamantSnoopy Red B je dijamantSnoopy Red B je dijamant

Član od: 23.04.2008.
Poslednji login: danas 17:10
Godine: 37
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 05.05.2008, 15:19

bolje dobar razvod nego loš brak
i voleo bi da to samo bude volja naroda a ne pojedinaca

staro
  (#456 (permalink))
exploited
Iskusni forumdžija
exploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamantexploited je dijamant

Član od: 07.03.2008.
Poslednji login: 28.07.2008 12:43
Godine: 38
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 05.05.2008, 23:28

Da budem iskren....kako vreme prolazi, i kako se sa bgd politicke scene ne skidaju likovi kao sto je nas veliki drzavnik Voja....onaj magistar iz Cacka, neki grobar i zvalavko pored njega....pocinjem da razmisljam intenzivno o Vojvodini....

staro
  (#457 (permalink))
robins
Početnik
robins će uskoro postati poznat članrobins će uskoro postati poznat članrobins će uskoro postati poznat član

Član od: 28.05.2007.
Poslednji login: danas 00:37
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 06.05.2008, 00:38

SREMSKI KARLOVCI - U Sremskim Karlovcima danas je održana svečana sednica Skupštine Vojvodine, povodom obeležavanja 160. godišnjice osnivanja Vojvodine.

svečanom sednicom pokrajinskog parlamenta počela je trodnevna manifestacija obeležavanja jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Vojvodine, 13. maja 1848. godine, kada je u Sremskim Karlovcima proglašeno Srpsko vojvodstvo.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš poručio je da Vojvodina "nije tikva bez korena", o čemu svedoči i činjenica da postoji već 160 godina.

"Danas, 160 godina posle majske skupštine u Sremskim Karlovcima, možemo s pravom reći svima kojima koncept autonomne pokrajine smeta ili ga ne razumeju, ili ga nipodaštavaju, da Vojvodina nije tikva bez korena", poručio je Kostreš.

Prema njegovim rečima, svest o potrebi Vojvodine da se ustavno konstituiše preko pravnih institucija za koje će se sama opredeliti, preživela je do danas.

Kostreš je kazao da je Vojvodina, ne samo u geografskom smislu, već i u političkom i ekonomskom, te kao multietnička, multikonfesionalna i višejezička pokrajina - najkraći put Srbije u Evropu.

"Vojvođani i Vojvođanke su garant da će 'Srbija Evropom i postati' posle 11. maja ove godine", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.

Istoričar Ranko Končar ocenio je da je ideja o potrebi autonomnosti Vojvodine još veoma živa.

"Ona jeste živa ako traje 160 godina. Ništa ne živi tako dugo, ako nema svoju realnu supstancu", rekao je Končar.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine

Poruku je izmenio robins, 06.05.2008 u 01:46.

staro
  (#458 (permalink))
Becar
Početnik
Becar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebeBecar ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: danas 14:11
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 17.05.2008, 11:14

Veoma dobre vesti nisam bio u zemlji za vreme izbora ali kada sam dosao juce procitao sam i rezultate pokrajinskih.I sta reci odusevljen sam sto DSS SPS nece imati neku znacajnu ulogu u politici Vojvodine to je pozitivno A pobeda Evropske Vojvodine i Zajedno za Vojvodinu je konstatacija svega sta nas ceka pozitivno u smeru nezavisne Vojvodine.

staro
  (#459 (permalink))
Bad Company
Iskusni forumdžija
Bad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamantBad Company je dijamant

Član od: 30.03.2008.
Poslednji login: 03.08.2008 01:16
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 18.05.2008, 21:57

Citat:
Becar kaže: Pogledaj poruku
A pobeda Evropske Vojvodine i Zajedno za Vojvodinu je konstatacija svega sta nas ceka pozitivno u smeru nezavisne Vojvodine.

Do I feel lucky ? Well,do ya ?

staro
  (#460 (permalink))
itebejac
Iskusni forumdžija
itebejac će uskoro postati poznat članitebejac će uskoro postati poznat članitebejac će uskoro postati poznat član

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: juče 15:12
Godine: 32
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 19.05.2008, 18:08

Normalnim ljudima iz tzv. "uže Srbije" bolje bi bilo da se presele ovde u Vojvodinu, da zajedno izbacimo odavde preostalu bagru i otcepimo "užu Srbiju" od nas, pa makar platili cenu da se umesto Vojvodina prozovemo "Severna Srbija".

Sam sebe kažnjava onaj koji se nervira zbog gluposti drugih ljudi.
Ne slušaj narodnjake, umri prirodnom smrću! LONG LIVE THE ROCK AND ROLL

Odgovor