|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
| Prikaz rezultata glasanja: Da li bi Vojvodini bilo bolje da je nezavisna drzava? | |||
| Da,svakako |
|
104 | 40.00% |
| Eventualno,uz posledice |
|
15 | 5.77% |
| Nisam siguran/na |
|
34 | 13.08% |
| Ne,nikako |
|
107 | 41.15% |
| Učesnika ankete do sada: 260. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: State of VOJVODINA ? |
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Muško
|
Odgovor: State of VOJVODINA ? -
27.05.2007, 13:30
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Цифре су незгодне јер су егзактне, јер разбијају митове. Незгодне су јер мало демантују нечије ко зна какве представе о стварима. Citat:
То што ти познајеш припаднике разних народа значи да је попис становништва донео нетачне податке? Ако се чињенице не слажу с твојим представама, тим горе по чињенице? Нека екстра-мултиетничност Војводине је, као што сам илустровао, мит. Војводина има извјестан број неСрба, али то су углавном Мађари и по солитер на Београдском кеју других народа. Citat:
...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...
|
|||||||
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 06.12.2006.
Poslednji login: 14.01.2008 17:22
Godine: 27
|
02.06.2007, 01:17
Citat:
Nikako nisi u pravu!Multieticnost nekog regiona se ogleda i u samoj kulturi,toleranciji i medjusobnom postovanju naroda koji tu zive!Po mom misljenju Vojvodina je tu ispred svih drzava koje si ti nabrojao. |
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
02.06.2007, 14:00
Citat:
Јер овако то испада само као још један од митова, типа оног о 26 нација што нема нигде у свету, а у ужој Србији их је 28. Војводина је толерантна, Војводина је начин живота, Војводина је оаза толеранције... и у то ћемо сви веровати. ...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...
|
|
|
|
|
|
|
Genius
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
|
03.06.2007, 12:56
Ta kultura, i medjusobno postovanje se ogleda u tome sto veliki deo Vojvodjana, zna, pored svog, maternjeg, bar jos jedan jezik, (a mnogi i dva) 'komsijski',... sto moze da procita, i uvek procita bar nesto od knjizevnosti ostalih naroda, sto prisustvuje i ucestvuje u obicajima i svakodnevnom zivotu drugih naroda.....sto na ulici moze da se cuje i drugi jezik,..sto moze da se veseli i uz cardas isto kao i uz kolo ili Horu.....sto slusa i cimbalo, violinu, harmoniku, tamburu.....sto se obicaji razlikuju od mesta do mesta, ...sto ponekad ode i u Pravoslavnu i u Evangelisticku i u Katolicku crkvu, na vencanje ili krstenje...(i u ostale, gde koja postoji...)...sto....
Ne morate u to svi verovati....provozajte se malo kroz Vojvodinu, zastanite ponegde...na odmor uz casicu... I jos nesto, otac mi je iz 'uze' Srbije (sumadija)...i ja sam tamo cesto...jako je lepo, ljudi su prijatni, kao i u Vojvodini, ali ...to su dva vrlo razlicita sveta, dva razlicita nacina zivota... Zbog svega ovoga: DA...da bi svi bili 'na svom' a opet zajedno.. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 03.06.2007.
Poslednji login: 30.09.2007 04:49
|
03.06.2007, 16:36
Ljudi moji, čitam rezultate ankete, i sve mi nešto dodje da vrissnem od muke.
Čitam ikomentare pa mi se ponekad smuči,ma pun misepet politike i novokomponovanih političara i državotvoraca. Nije bolan stvar u tome, da li če neka oblast postati država ili ne, to je samo za one koji su željni vlasti, da naprave još mjesta da ih se što više nakači narodu na grbaču, a z aobičnog čovjeka to ne znači da će bolje živjeti, jer kakvi su ovi današnji političari, teško bogami da bude bolje i kao dršavi i kao pokrajini, ikao autonomiji i bilo kako. Jer odvojila se i Bosna i Hrvatska i Makedonija i Slovenija i Crna Gora, a vidim i Kosovo i Metohija je na putu, sad vidim i ovdje u Vojvodini je ista piče, jer za i protiv, nema neke velike razlike, a oni za će, nezadovoljni stanjem sve više dobijati na podršci, jer če ljudi biti u uvjereenju da će se možda nešto promijeniti. I dokle tako. Logika i tenedencije govore u pravcu udruživanja i ukrupnjavanja, od privatnih posjedda do država, jer je tako lakše podnositi troškove održavanja. Evropa i njene šargarepe, ko prijatelji oni nama veći od nas samih sebi, e neće baš biti. Zašto je zapadu interes da usitni što je moguće više prostore koji nisu još u sastavu EU, pa jednostavno da dobije više platiša za bužet. Ma izdvajaju oni za razvoj nerazvijenih, ali po principu dam ti euro uzmem ti dva. To stara k**va radi radi sebe, da sebi olakša, a boli je đon za sitnu buraniju. E ako nastavi takva tendencija, uskoro bi moglo biti da traže neuavisnost Banat, Bačka, Srem, i ko ne znam sve. Pa dokle dljudi da budemo glupsoni i idemo na ruku bolesnim političkim ambicijama pojedinaca. Rješenje je u radu i redu, a ne u novim državama, jer i male i velike imaju diplomatiju, carine, policiju, vojsku, birokratiju, pa ko to sve da nahrani i podmirii šta na kraju ostaje raji, izgleda samo ona evropska šargarepa, samo malo preformirana i preoblikovana, ma znate vi na štamislim, niste glupi. ......ne budite me.. ...............to su slatki sni.
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
|
03.06.2007, 17:53
Citat:
Мањине знају званични језик, а Срби комшијске језике знају и уче ако се у то рачуна да знају шта значи "иген" и "тудом", или ако су нам комшије Енглези и Немци. Citat:
Већина становника Србије, укључив и Војвођане, не чита ни обавезне лектире, камо ли да се ето посвети изучавању комшијске литературе и упознавању комшијске културе. Citat:
Свакодневном животу? Типа Мађарица Србину прода новине кад дође на трафику у којој ради? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|