VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Prikaz rezultata glasanja: Da li bi Vojvodini bilo bolje da je nezavisna drzava?
Da,svakako 115 40.64%
Eventualno,uz posledice 15 5.30%
Nisam siguran/na 34 12.01%
Ne,nikako 119 42.05%
Učesnika ankete do sada: 283. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: State of VOJVODINA ?
staro
  (#531 (permalink))
zvecarka5
Banovan
zvecarka5 je na dobrom putu

Član od: 10.08.2008.
Poslednji login: 18.09.2008 23:11
Pol: Muško
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 20.08.2008, 08:56

Citat:
Riquelme kaže: Pogledaj poruku
Posto smo svi svedoci i zrtve ovog centralizma i visedecenijskog otimanja
Vojvodjanskog privrednog(a i ostalog) bogatstva,interesuje me vase misljenje
da li bi Vojvodini stvarno bilo bolje kao nezavisnoj drzavi i kakve bi to posledice nosilo za sobom?
Diskutovao sam o ovoj temi, a nisam ni video pravu smisao teme, pa cu sad pokusat da odgovorim na nju.

Ne bi bilo dobro za Vojvodinu da se osamostali i postane drzava.
Zasto ne bi bilo dobro?
E pa ovako: Vojvodina je bogata i ima vredan narod,ali ne moze da se zivi samo od toga jer nema mnogo toga sto ima u zajednickoj drzavi sa Srbijom.
Vojvodini bi bilo bolje da trazi da se uradi novi USTAV u kojem ce ostati u zajednickoj drzavi, ali da svako raspolaze sa svojim resursima.

Kad sam zivio na Kosovu i siptari su pricali kako Kosovo radi, a Beograd gradi.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#532 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamant

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: juče 21:10
Godine: 23
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 21.08.2008, 14:23

Citat:
paor kaže: Pogledaj poruku
Ako si ti u Vegasu, ja sam evo sad na Mesecu, pa ti odatle kucam! Nego si slagao da više ne možeš, eto te u nekom selu tu u okolini, pomuzao si kravu pa sad malo seo za komp.

Sa takvim stavom,uopšteno govoreći, izražavanjem, verujem i ponašanjem, u Vegasu ili bilo gde u civilizovanom svetu bi završio negde, to beše Nevada, je l'? , gde te ni Vanga ne bi našla, u toj pustinji, zakopan do vrata, a škorpijica se polako primiče. I kako baš uvek da ti kucaš kad i mi svi kucamo, a drugo vreme? Lažeš li, lažeš...

Crna Gora - srpska. Jesi li čitav? Gospode Bože, glupljeg stava od tvog nikad još nisam sreo. Nadam se i da neću. Ovo je iskušenje Božije. To što si ti i ja zajedno na ovom forumu. Ne mogu da verujem!

Gde si išao u školu? Ajd slaži...
Paore smiri se malo.Druze mi smo multi nacionalna sredina.Postuj i te koje navodno ne zive u ovoj zemlji pa nam sole pamet sta da radimo dosta mi je takvih patriota.VOJVODINA CE BITI NEZAVISNA I TO JE GOTOVA STVAR.Do konacnog otcepljenja

staro
  (#533 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 25.11.2008 11:46
Godine: 33
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 22.08.2008, 15:33

Citat:
zvecarka5 kaže: Pogledaj poruku
Diskutovao sam o ovoj temi, a nisam ni video pravu smisao teme, pa cu sad pokusat da odgovorim na nju.

Ne bi bilo dobro za Vojvodinu da se osamostali i postane drzava.
Zasto ne bi bilo dobro?
E pa ovako: Vojvodina je bogata i ima vredan narod,ali ne moze da se zivi samo od toga jer nema mnogo toga sto ima u zajednickoj drzavi sa Srbijom.
Vojvodini bi bilo bolje da trazi da se uradi novi USTAV u kojem ce ostati u zajednickoj drzavi, ali da svako raspolaze sa svojim resursima.

Kad sam zivio na Kosovu i siptari su pricali kako Kosovo radi, a Beograd gradi.
A reci mi kako sad Srbija može bez crnogorskog primorja i kanjona Tare? Mogli bi i mi bez tih resursa Srbije, naročito funkcionerskih resursa!
A ono o novom Ustavu, zajedničkoj državi, ali da svako raspolaže sa svojim resursima... pa o tome govore i vojvođani isto toliko dugo otkako i albanci.

Ne traže ni vojvođani ništa drugo samo da raspolažu sa svojom imovinom. Ako se to ne dozvoli.. da li biste vi živeli u braku, gde vam muž/žena ne da ništa para da trošite na sebe?

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

staro
  (#534 (permalink))
zvecarka5
Banovan

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 22.08.2008, 19:04

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
A reci mi kako sad Srbija može bez crnogorskog primorja i kanjona Tare? Mogli bi i mi bez tih resursa Srbije, naročito funkcionerskih resursa!
A ono o novom Ustavu, zajedničkoj državi, ali da svako raspolaže sa svojim resursima... pa o tome govore i vojvođani isto toliko dugo otkako i albanci.

Ne traže ni vojvođani ništa drugo samo da raspolažu sa svojom imovinom. Ako se to ne dozvoli.. da li biste vi živeli u braku, gde vam muž/žena ne da ništa para da trošite na sebe?

Crnogorci se nikad nebi odvojili da nije bilo pomoci sa strane.
Pomoc polako opada i njima je sve teze i teze. Nemojte mislit da je obicnom narodu lako.

U Vojvodini ne moze preko noci sve da se uradi, treba sacekat odredjeno vreme.
Mozete primetit da se po tom pitanju uveliko radi....

Poruku je izmenio zvecarka5, 22.08.2008 u 19:12.

staro
  (#535 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 11:09

Citat:
Crnogorci se nikad nebi odvojili da nije bilo pomoci sa strane.
Pomoc polako opada i njima je sve teze i teze. Nemojte mislit da je obicnom narodu lako.

U Vojvodini ne moze preko noci sve da se uradi, treba sacekat odredjeno vreme.
Mozete primetit da se po tom pitanju uveliko radi....
Zato su sad ameri, nemci, francuzi i britanci kupili celo crnogorsko primorje!! hahaha, nemoj da mi kažeš, pa danas je Crna Gora ekonomska kolonija Rusije. To bar svi znaju. Pomoć sa strane, da, ali ne sa zapada, nego iz bratske Rusije.
Sve teže i teže, jer troše pare koje su im ruski novobogataši dali i šakom i kapom. A sad im ponestaje. Pa da, ako se ne radi i ne uloži, i ono malo dobijeno će se potrošiti. To je već u Svetom Pismu napisano: onom koji ima a ne poštuje i to malo će se uzeti.
A građani Srbije idu i dalje na crnogorsko primorje kao pomahnitali, a crnogorci nam uveli "ekološku taksu" 10 evra za autiće a 150 evra za kamione. Smeš da preneseš kilo i po namirnica, a tamo kupuj za triput veće cene nego kod kuće ili ti uzmi pun pansion na letovanju, što opet košta.
Vojvođani već "određenog" vremena čekaju na to da se "nešto" uradi i ZA Vojvodinu.

staro
  (#536 (permalink))
zvecarka5
Banovan

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 11:23

Citat:
Zato su sad ameri, nemci, francuzi i britanci kupili celo crnogorsko primorje!! hahaha, nemoj da mi kažeš, pa danas je Crna Gora ekonomska kolonija Rusije. To bar svi znaju. Pomoć sa strane, da, ali ne sa zapada, nego iz bratske Rusije.
Sve teže i teže, jer troše pare koje su im ruski novobogataši dali i šakom i kapom. A sad im ponestaje. Pa da, ako se ne radi i ne uloži, i ono malo dobijeno će se potrošiti. To je već u Svetom Pismu napisano: onom koji ima a ne poštuje i to malo će se uzeti.
A građani Srbije idu i dalje na crnogorsko primorje kao pomahnitali, a crnogorci nam uveli "ekološku taksu" 10 evra za autiće a 150 evra za kamione. Smeš da preneseš kilo i po namirnica, a tamo kupuj za triput veće cene nego kod kuće ili ti uzmi pun pansion na letovanju, što opet košta.
Vojvođani već "određenog" vremena čekaju na to da se "nešto" uradi i ZA Vojvodinu.
Srbija i Crna Gora.....
Mislim da je dobro sto su se razdvojili i nasukali skoro ceo svet....hehehe
Srbi i Cnogorci su isti narod i bili zajedno il razdvojeno, svejedno im je. Oni ce uvjek bit u dobrim odnosima.

staro
  (#537 (permalink))
itebejac
Poznata faca

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 11:32

Citat:
Srbija i Crna Gora.....
Mislim da je dobro sto su se razdvojili i nasukali skoro ceo svet....hehehe
Srbi i Cnogorci su isti narod i bili zajedno il razdvojeno, svejedno im je. Oni ce uvjek bit u dobrim odnosima.
A pitanje Crnogorske Pravoslavne Crkve? Pitaj i Udruženje "Krstaš" iz Lovćenca o dobrim odnosima. Po statistikama izbora za Crnogorsku Partiju je glasalo 1800 državljana Srbije.
A pitaj i one o dobrim odnosima dole u Crnoj Gori. Pogledaj komente na B92 pred vaterpolo utakmicu na Olimpijadi između Srbije i Crne Gore za treće mesto.
Ne razumem na šta misliš: kako su nasukali ceo svet?
Jesu, isti su narod, ali dva plemena, i tako jedni su odlučili da se odvoje. Srbija u početku nije htela da prizna Crnu Goru, jel se sećaš?

staro
  (#538 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 11:46

Ovde treba 1 ovakav:

staro
  (#539 (permalink))
zvecarka5
Banovan

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 11:46

Citat:
A pitanje Crnogorske Pravoslavne Crkve? Pitaj i Udruženje "Krstaš" iz Lovćenca o dobrim odnosima. Po statistikama izbora za Crnogorsku Partiju je glasalo 1800 državljana Srbije.
A pitaj i one o dobrim odnosima dole u Crnoj Gori. Pogledaj komente na B92 pred vaterpolo utakmicu na Olimpijadi između Srbije i Crne Gore za treće mesto.
Ne razumem na šta misliš: kako su nasukali ceo svet?
Jesu, isti su narod, ali dva plemena, i tako jedni su odlučili da se odvoje. Srbija u početku nije htela da prizna Crnu Goru, jel se sećaš?
Ma nisam ni ja u pocetku shvatio sta zele, al sam kasnije uvideo da su dobro uradili.
Zasto se "klat" medjusobno?
Srbi su dosli do resenja: Bolje da se Crnogrci odvoje i primaju od bogatih zemalja pomoc....neg da ih oni izdrzavaju.

staro
  (#540 (permalink))
itebejac
Poznata faca

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 23.08.2008, 12:12

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
Ovde treba 1 ovakav:
Potražio sam nešto o Yukio Mishima-i i o njegovom delu "Patriotizam" iz kog je i film jedan snimljen sa istim imenom. Našao sam samo engleske tekstove, i to da se knjige njegove mogu kupiti i kod nas. Evo linkova, koga interesuje:

http://www.kirjasto.sci.fi/mishima.htm

http://www.midnighteye.com/reviews/yukoku.shtml

I hvala na YouTube snimku. Poučno i za pogledati je...