VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Prikaz rezultata glasanja: Da li bi Vojvodini bilo bolje da je nezavisna drzava?
Da,svakako 115 40.64%
Eventualno,uz posledice 15 5.30%
Nisam siguran/na 34 12.01%
Ne,nikako 119 42.05%
Učesnika ankete do sada: 283. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: State of VOJVODINA ?
staro
  (#131 (permalink))
Svetlana
Novi član
Svetlana će uskoro postati poznat član

Član od: 23.05.2006.
Poslednji login: 07.08.2007 21:31
Pol: Žensko
Godine: 55
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 20.07.2007, 22:30

Status Vojvodine će verovatno biti odredjen na nekom drugom mestu a ne ovde.Ako Kosovo dobije nezavisnost to će pokrenuti lavinu odvajanja nekih drugih teritorija od država sa kojima su sada.Možda Evropa i želi da se ujedini i ujedinjava ali svi zaboravljamo da takva Evropa ne odgovara Americi.Amerika želi razjedinjenu Evropu sa puno malih državica gde će onda oni plasirati svoje ekonomske i druge interese.U prilog ovome idu i izjave njihovih zvaničnika da će Kosovo biti nezavisno na ovaj ili onaj način i da se oni uopšte ne obaziru na problem Baskije,Korzike,Irske,Abhazije itd.Prema tome ako njima bude trebalo oni će napraviti i ovde neki cirkus,i u Sandžaku.Ako ste gledali seriju Okrug Oranž koja govori o teškom životu bogatih srednjoškolaca Kalifornije imate zanimljiv deo gde jedna dosta neobrazovana tinejdžerka se kao nešto informiše iz štape.Kad tamo piše o teškom položaju madjarske manjine u Vojvodini i o tome kako ih Srbi tlače.Zamislite kakva im je tek prava propaganda kada je ovakva u jednoj maloj seriji.
Ja lično ne bih želela da Vojvodina postane država samo bih volela da joj malo više para ostane i da jednom stvarno počne da se ceni težak rad paorski...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#132 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 48
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 20.07.2007, 23:32

Koji smo mi to narod? Koliko smo slepi kod ociju? Umesto da se mnozimo mi se delimo. Ceo svet se ujedinjuje, a mi da se razjedinjujemo. Pitam se zasto? Zbog novca koji "ostaje u Beogradu"? Ko uzima taj novac? Pa pogadjate. Meni, kao stanovniku je potpuno svejedno da li je to Velja ili Canak (ovo je samo metafora a ne i optuzba) novac se "uzima". Gradi se nesto u mojoj zemlji (drugo je pitanje da li bi se moglo izgraditi vise za taj isti novac). A sad pitanje onima koji su neopredeljeni: Koja je vasa Zemlja?

O.K. Pretpostavimo da svetske sile kazu referendum. I referendum prodje (mada cisto sumnjam). Sta mislite kako bi prosla "secesija"? Koliko bi bilo mrtvih? Koliko bi sve to kostalo? Koji sve problemi nastaju iz toga? A ja vas pitam Zasto?

Za bolji zivot. Nama bi svanulo. Plate bi porasle. Ma, med i mleko.
Utopija.

Jedini razlog zbog cega su secesionisti toliko bucni je vlast. Gde je vlast tu je i lova. Meni je svejedno da li me krade lopov iz NS ili BG.
Malo sale: Mozda je bolje da ostanu ovi iz BG oni su se vec navatirali, a dok bi ovi iz NS dostigli status Beogradjana odose nama i gace.

I prodje 10-20 godina i taman dodje sve potaman udjemo u EU zajedno sa Beogradjanima i gde si tu si.

A da ovo nije moje puko naklapanje, setite se samo kako se zivelo u SFRJ pre raspada. Nismo hteli da zivimo zajedno i eto nam ga. Pitajte Hrvate da li sada zive bolje bez Srba ili dok smo ziveli zajedno. Slovenci (koji su najbolje prosli) i sami priznaju da su nakon otcepljenja zaostali u ekonomskom razvoju nekih 4-5 godina. Da li se ikome na ovom prostoru "jos zaostaje".
Da li iko zeli nerede? Da li mislite da ce "nas" Beogradska mafija tek tako pustiti da odemo? Da li mislite da ce Novosadska mafija biti "postenija" prema vama?

P.S. Posto ste prethodni moj post shvatili kao salu (ili sta vec) red je da ga pojasnim.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

staro
  (#133 (permalink))
SilentBob
Početnik
SilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamant

Član od: 25.04.2007.
Poslednji login: 27.08.2007 14:27
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 21.07.2007, 00:32

Kasno videh, pa kasnim i sa odgovorom

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Послао сам недавно један добар текст на тему "Београдизација Србије". Највероватније је да бисмо неким стварањем нових покрајина са широким овлашћења са оваквим степеном корупције, са овом функционалношћу институција... добили само горе.
Треба погледати искуства других држава, рецимо Хрватске, Мађарске, Бугарске, Румуније...
Mozhda da, a mozhda i ne. To necemo saznati dok ne pokushamo. Hrvatska, kada vec spominjemo susedne zemlje, ima zhupanije, koje imaju svoj rachun, svoj budzet, i koje su autonomne u svojim poslovima koliko i Vojvodina (ako ne i vishe). Mogu po svom nahodjenju planirati stavke budzeta, raspisivati tendere, a imaju i, o uzhasa, svoju (zhupanijsku) policiju, grb i zastavu. I, niko od njih ne misli da je Hrvatska time ugrozhena.

Citat:
Не стварају радикали никакву калајевску војвођанску нацију. Не може се постојањем радикала правдати постојањебило којих других екстремиста.
Stvaraju, stvaraju...da li je tvoj citat: "Jedan ekstremizam radja drugi" ?

Citat:
Проблем је само што комунизам и није неко добро окружење за развој привреде.
To ne menja chinjenicu da je tako neshto radjeno dosta ranije...

Citat:
Да, и није била оруђе у рукама покрајинских моћника?
Nego chijih? Pa, i tada se pazilo ko ce da 'drma' policijom. Nije to izum novih vremena...

Citat:
Па ко је дао некоме аутопут у власништво?
Rekao sam 'uz pravo na korishcenje'. Neko drugi ce ubirati putarinu sa puta koga smo mi izgradili.

Citat:
Не знаш оно што нећеш да знаш. Ради се о битној саобраћајници. Стигло се само до Пожеге. Исто као да за коридор 10 кажеш "не знам ја ништа, за мене је то аутопут Борча-Лајковац.
Naziv "Autoput Bg - Pozhega" je opshteprisutan i opshteprihvacen. Nigde nisam nashao da se naziva drugachije. Mozhda ce jednom i ka moru. Mozhda na neku drugu stranu. A, mozhda nece nigde dalje, ko zna. Ako se ozbiljnom stranom investitoru nije isplatilo da produzhi deonicu dalje, ka moru, nece se isplatiti nikom.

Citat:
И, ако се не варам, за довршавање друге траке од Београда до Хоргоша. Мада, не знам ни која будала прави аутопут до Хоргоша, не знам који је то правац, знам да се ради о аутопуту Београд-Хоргош
Ako ce mo biti precizniji, onda ce mo kazati 'za dovrshenje druge trake NA DELU autoputa Bg-Horgosh"

Citat:
До мора није било новца, фреквенција саобраћаја је нижа, изградња скупља због терена...
Није битна Пожега, само демагог може причати да се тај аутопут прави да споји Пожегу и Београд. Тај аутопут се прави зато што се аутопутеви иначе праве, зато што инфраструктура помаже развој привреде. Изабран је тај правац да повеже западну Србију са Београдом и олакша саобраћај с морем, поред осталих разлога. Страном инвеститору је интересантан јер је израчунао да ће му се кад се све сабере - исплатити. Ако се не варам, да би се исплатио аутопут, фреквенција мора да буде неких 10.000 возила дневно. Мислим да је на правцу БГ-НС 12.000, док је НС-СУ 8.000. Па јел то значи да није требало правити правац НС-СУ? Не значи, јер се аутопутеви праве не само тамо где се исплате већ тамо где ће повући развој, олакшати саобраћај и где ће се исплатити у разумном року. Можеш да направиш аутопут Баранда - Рума кад хоћеш, неће се исплатити за 100 година.
Sve je to OK. ALi ostace izgleda nedorecheno sledece: Ako je deonica o kojoj je rech (Bg - Pozhega) ekonomski isplativa, zashto je nismo MI gradili? Malo iz NIP-a, malo iz kredita, malo iz ovoga-onoga, skupilo bi se... Mislim, ako je stranom investitoru to isplativo, na istom digitronu bi rachunica pokazala da se i nama isplati. Ili da pojednostavim: Kako se Shpancima neshto isplati da grade , a nama ne? I oni ce da uzmu neku kredu, nece graditi keshovinom...

Citat:
И опет, сува демагогија ово за клинику. Јел постоји неко ко не верује у Чанкову демагогију да верује да се тај аутопут прави да би повезао једну клинику и Београд??? Као да је инвеститору био проблем да клинику помери 20-30 км, рецимо на аутопут БГ-НИ, или неки други правац, већ је убедио министра да им направи аутопут до клинике? Приче за малу децу.
Ne verujem da je investitor klinike ubedjivao ministra. Ja lichno verujem da se njih dvojca uopshte i ne poznaju.

Citat:
А шта је могао да тражи, министарство културе пошто је довео Бони М и Саманту Фокс у Чачак? ............ Што не мења чињеницу да је тај аутопут потребан Србији.
Dodjavola....kultura mi nije pala na pamet... Velja i Ministarstvo kulture? Pouzdan znak da se ova zemlja nalazi u zoni sumraka... Naravno da je potreban. Ali...nedoumice i dalje postoje. Izneo sam deo njih malo ranije u postu.

Citat:
Нисам поменуо твоје изјашњавање о националној припадности.
Jesi. Ako si spomenuo bilo chije, spomenuo si samim tim i moje. Dakle, svako ima pravo da se izjasni kako god zheli, i to se ne mozhe dovesti u vezu sa destabilizacijom Srbije. Destabilizaciji Srbije vode pokushaji da se to pravo ospori. Ustav Republike Srbije kazhe sledece:

Član 47.

Izražavanje nacionalne pripadnosti je slobodno.
Niko nije dužan da se izjašnjava o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Dakle, nemoj biti veci katolik od Pape i chuvati drzhavu od nje same.

Citat:
Ако се не варам, реформисан је систем пореза тако да општинама остаје више новца.
Jeste. Reformisan je. Koliko vishe? Kako ce centrala da 'amortizuje' taj manjak? Uzece na drugoj strani. Dakle, efekat je......estetski.

staro
  (#134 (permalink))
Jerry021
Banovan
Jerry021 je na početku

Član od: 06.06.2007.
Poslednji login: 23.10.2007 11:57
Godine: 43
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 21.07.2007, 10:52

Što se tiče Hrvatske , županija Istra ima čak i svoju himnu , a to nikome ne smeta , a njihove županije imaju veća ovlašćenja nego sadašnja Vojvodina .
A što se tiče koncesija one se daju i uvek i samo uvek kad je nešto dato za izgradnju ,a ne za gotovo i nešto što se već koristi. Znači nije koncesija nego dar ili mito.
A zašto je put samo do Požege i šta tamo ima , to treba pitati Velju Selju.U Crnoj Gori je tek sada odobren tender za izgradnju 2 autoputa, jedan je u jadransko-jonskom pravcu, znači povezivanje sa Hrvatskom i Albanijom do Grčke, i jedan u pravcu pruge BG-Bar.Što znači da bi taj put trebao da bude do Prijepolja, a ne do Požege.I Crna Gora je uzela kredit od Svetske banke.

Poruku je izmenio Jerry021, 21.07.2007 u 11:03. Razlog: dodatak

staro
  (#135 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 24.07.2007, 12:08

Nezavisna Vojvodina nema sanse, Novi Sad nema aerodrom.

staro
  (#136 (permalink))
Mish
TerminatorJedanMuški
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 01:12
Pol: Žensko
Odgovor: State of VOJVODINA ? - 25.07.2007, 20:13

Citat:
pero_M kaže: Pogledaj poruku
Nezavisna Vojvodina nema sanse, Novi Sad nema aerodrom.
Novi Sad nema, ali ima u Surčinu. A to je Vojvodina.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#137 (permalink))
pero_M
Poznata faca

Odgovor: State of VOJVODINA ? - 25.07.2007, 22:39

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Novi Sad nema, ali ima u Surčinu. A to je Vojvodina.
Au, pa gde je Surcin od Novog Sada, mnogooo dalekooo.
Prestonica mora imati aerodrom. Pa, cime mislis da beze ovi kad ih
povija narod?
Biciklima? (Hm, gosn. Canak + stap na biciklu , ma jock).
Doduse politicarkama je mnogo lakse

staro
  (#138 (permalink))
Lillith
moonlight shadow