VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja
staro
  (#21 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 19:18
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 15.02.2007, 14:44

Citat:
AxeZ kaže: Pogledaj poruku

...Eto zašto kažem da hoćete kosovo ali bez albanaca...i ko vam je onda kriv što se odcepljuju.
Koji mi? A ko ste to vi? Hajde da se vec jednom deklarisemo? Ne mogu da pratim tok misli, nisam vracara, madjionicar, nista od toga. Ko smo mi, a ko vi?

Citat:
AxeZ kaže: Pogledaj poruku
Da je više pameti u Vojvodini i Vojvodina bi otišla.
Eeee sada sam konacno razumela. Hvala.

Izvinjavam se zbog iskakanja iz teme. Necu se vise javljati na istoj.

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: 25.04.2008 18:46
Pol: Muško
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 02:24

Citat:
Španija, Rumunija i Slovačka su izrazile zabrinutost.
Medjutim, moj je utisak da će se vremenom razlike u stavovima prema
”nadziranoj nezavisnosti” prevazići. Razumljivo je da su neke od tih
zemalja, kao i Rusija, najviše zabirnute zbog kontroverznog uspostavljanja
presedna, ali je i državni sekretar Rajs rekla da Kosovo neće biti
presedan, već jedinstven slučaj, i mislim da će Evropska unija usaglasiti
svoj stav o tom pitanju.
http://tinyurl.com/2pojou

Како они само лепо упакују кад хоће да нам кажу:
- то што вам радимо на Косову неможе нико више нигде... осим ако ми то одлучимо
- то што може Косово, РС и РСК не могу
- за вас и за Косово применићемо јединствене стандарде, за вас не важе никаква правила, ви сте дивљач за одстрел...

staro
  (#23 (permalink))
bata11080
Novi član
bata11080 je na dobrom putu

Član od: 20.05.2007.
Poslednji login: 22.05.2007 03:28
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 03:54

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
http://tinyurl.com/2pojou

Како они само лепо упакују кад хоће да нам кажу:
- то што вам радимо на Косову неможе нико више нигде... осим ако ми то одлучимо
- то што може Косово, РС и РСК не могу
- за вас и за Косово применићемо јединствене стандарде, за вас не важе никаква правила, ви сте дивљач за одстрел...
Sta Srbiju za nebesa veze te jos nije otpala sa svoda
dali vidis nas cestiti Kneze kolko nas je kostala sloboda

staro
  (#24 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Godine: 26
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 10:53

Kosovo nije oteta zemlja, sami smo je izgubili... Svi koji iole malo bolje poznaju istoriju, znaju, da od kako je Kosovo osvojila Srbija, 1912., na Kosovu se vodi pogreshna politika... Sav kadar, bilo administrativni, bilo oficirski, slat je na Kosovo po kazni, pa setite se samo, da je i pochetkom 90-ih pretjeno policajcima "Itji tjesh na Kosovo"... I shta onda mislite, kako se neko ko je poslat negde u neku vukoj*inu, ponasha prema ljudima tamo... Znam puno ljudi, Srba, i ne-Srba, koji su doshli sa Kosova, koji su mi prichali kako je tretiran srpski zhivalj, a kako svi drugi... Dupli standardi su vazhili od samog pochetka... I shta onda ochekujete? Ako te neko jashe non stop, logichno je da tje taj jednog momenta da se podigne, da te zbaci sa ledja, i zgazi tebe... Nemojmo se zaludjivati... Niko nama nije oduzeo nishta, sami smo sebi krivi, mi, oni pre nas, i oni pre njih... Vetjina ljudi u Srbiji zheli Kosovo, ali bez Albanaca, to su chak i neki politichari otvoreno govorili... Mislim, referendum za Ustav... 2 miliona Albanaca, koji nisu dobili pravo glasa... Shta vam to govori? Da sama drzhava Srbija, ne zheli 2 miliona svojih gradjana, ma koje oni bili nacionalnosti... I kakvu to poruku shalje svetu? Zna se... Tako da, dame i gospodo, bez zaludjivanja i laganja samih sebe, Kosovo je izgubljeno jako davno, i sad je samo doshlo vreme da se pomirimo sa tim... Naravno, voleo bih da chujem neki argument i protiv, ali realan i racionalan, pa da lepo debatujemo... Samo bez izliva strasti, pozivanjem na patriote i izdajnike, i shta ja znam shta sve ne...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#25 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 11:24

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Kosovo nije oteta zemlja, sami smo je izgubili... Svi koji iole malo bolje poznaju istoriju, znaju, da od kako je Kosovo osvojila Srbija, 1912.,
Нешто изгубиш кад ти испадне из џепа. А кад ти неко цирка 300 година спроводи терор на делу територије, то је итекако отимачина.
Србија 1912. није освојила већ ослободила Косово. Још ћемо морати да се извињавамо Турцима што смо се ослободили, како је кренула мода катарзирања.

Citat:
na Kosovu se vodi pogreshna politika... Sav kadar, bilo administrativni, bilo oficirski, slat je na Kosovo po kazni, pa setite se samo, da je i pochetkom 90-ih pretjeno policajcima "Itji tjesh na Kosovo"... I shta onda mislite, kako se neko ko je poslat negde u neku vukoj*inu, ponasha prema ljudima tamo... Znam puno ljudi, Srba, i ne-Srba, koji su doshli sa Kosova, koji su mi prichali kako je tretiran srpski zhivalj, a kako svi drugi... Dupli standardi su vazhili od samog pochetka... I shta onda ochekujete? Ako te neko jashe non stop, logichno je da tje taj jednog momenta da se podigne, da te zbaci sa ledja, i zgazi tebe...
Неко ко зна историју мало боље зна да је смешно причати о томе да је шиптарска побуна резултат српског терора.
http://www.rastko.org.yu/kosovo/istorija/index.html
Иначе, подсетимо да је рецимо за време краљевине Југославије проценат Срба на Косову колонизацијом дошао на неких 40%.

Citat:
Nemojmo se zaludjivati... Niko nama nije oduzeo nishta, sami smo sebi krivi, mi, oni pre nas, i oni pre njih...
Да видимо, прво су их Турци хушкали на Србе, затим их је Аустрија хушкала на Србе, онда су дошли нацисти и дали им велику Албанију, онда су дошли комунисти и дали им покрајину, онда су дошли Американци и дали им државу... нееее, нико нам ништа није узео, сами смо себи криви.

Citat:
Vetjina ljudi u Srbiji zheli Kosovo, ali bez Albanaca, to su chak i neki politichari otvoreno govorili... Mislim, referendum za Ustav... 2 miliona Albanaca, koji nisu dobili pravo glasa... Shta vam to govori? Da sama drzhava Srbija, ne zheli 2 miliona svojih gradjana, ma koje oni bili nacionalnosti... I kakvu to poruku shalje svetu? Zna se...
Као што сам већ писао, учествовање у одлучивању по питањима уже Србије становници Косова не треба да узимају јер Србија нема надлежности на Косову. То је сасвим разумно и логично.

Citat:
Tako da, dame i gospodo, bez zaludjivanja i laganja samih sebe, Kosovo je izgubljeno jako davno, i sad je samo doshlo vreme da se pomirimo sa tim... Naravno, voleo bih da chujem neki argument i protiv, ali realan i racionalan, pa da lepo debatujemo... Samo bez izliva strasti, pozivanjem na patriote i izdajnike, i shta ja znam shta sve ne...
Косово није изгубљено.
Аргументе за то ћеш добити кад даш аргументе за супротно. А не видим разлога зашто се не би спомињао и патриотизам и свест о националним интересима.

staro
  (#26 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 11:41

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
Као што сам већ писао, учествовање у одлучивању по питањима уже Србије становници Косова не треба да узимају јер Србија нема надлежности на Косову. То је сасвим разумно и логично.
Chek', a shta bi sa onom "Kosovo je Srbija"? Kako onda stanovnici Kosova nemaju pravo glasa? Tj. Srbi sa Kosova imaju, a Albanci nemaju? Da li ti smrdi neshto tu?

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#27 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista

Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 11:53

Citat:
Galahad kaže: Pogledaj poruku
Chek', a shta bi sa onom "Kosovo je Srbija"? Kako onda stanovnici Kosova nemaju pravo glasa? Tj. Srbi sa Kosova imaju, a Albanci nemaju? Da li ti smrdi neshto tu?
Не уопште. Косово је под управљањем УНа, дакле изузето од власти Републике Србије. Косовски Срби пак нису потпуно изузети, већ имају разне институционалне везе са Србијом, рецимо преко здравства, школства...
Ако косовски Албанци желе да се потпуно интегришу у Србију, онда наравно треба да уживају сва права као остали грађани. Али с обзиром на посебан статус Косова - они своје бирачко право користе за изборе привремених институција Косова. Као што већ рекох, ништа необично. Грађани Црне Горе нису гласали за скупштину Србије у СЦГ и обратно, грађани Федерације БиХ не гласају за изборе за Народну скупштину Републике Српске и обратно...

staro
  (#28 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala

Odgovor: Kosmet - oteta zemlja - 20.05.2007, 11:56

Aha... I kako je onda Kosovo nashe, ako drzhava Srbija nema niti jednu instituciju na Kosovu? A i '99 je potpisana kapitulacija...