|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja |
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 02:55
Pol: Muško
Godine: 38
|
Odgovor: Kosmet - oteta zemlja -
14.03.2008, 16:04
Citat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
Zli klerofašista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:23
|
14.03.2008, 16:45
Citat:
Бесмислица је тврдити да један екстремизам рађа други, екстремизми постоје у сваком народу. Само је питање кад и како се испоље или сукобе... ако ћемо тражити настанке екстремизма, наћи ћемо их негде тамо близу настанка народа. И не само народа, било којих других друштвених група. ...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...
|
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
|
14.03.2008, 17:07
Citat:
![]() ...narvno da ekstremi postoje u svakom narodu,a ispoljavaju se upravo kroz tvoje i postove tvog predhodnika...zato sam i napisao...ajde sada brojite zrtve,ko je koga vise ubijao,klao...i tako unedogled... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
mornar iz gibraltara
Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 20:39
Godine: 35
|
14.03.2008, 17:21
а што сте се вас два толко уватили за гушу? зар не видите да се све ове трагичне приче о распаду сфрј завршавају управо овако- докле је наше?
шта нама припада? требало би војвођански пелцер користити и на косову и на многим другим потенцијалним жариштима. ето, шта нама фали овде у војводини? толико различитости а сви се лепо слажемо (барем за сада). верујем да људи доле могу и морају да се помире и наставе да живе у миру. не треба призивати авете прошлости, не, никако. једнака права за све, за сваког човека, то није тако тешко замислити. с ветром уз лице |
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
|
14.03.2008, 19:35
...ne 'vatamo se za gooshe...vec,upravo,objasnjavam dokle cemo da brojimo mrtve i da optuzujemo jedni druge?Umesto da se okrenemo sebi...
![]()
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 01.12.2008 20:04
Godine: 37
|
14.03.2008, 19:46
Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
|
|
|
narcis
Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 00:16
Godine: 42
|
14.03.2008, 22:43
Nazalost imam utisak da na neki nacin je Madjarskoj stalo za narod u Vojvodini, jos uvek, iako mi smatramo da Madjarska uopste se ne brine dovoljno o nama.
Nasuprot tome oko KiM je napravljena bura i buka koja je trajala svega mesec dana. Sluzilo je Srpskoj politici da smiri svoju savest. Ne vidim nijednu normalnu meru koja ce pruziti Srbima u Kim suzivot i egzistenciju iducih 200 godina. (Sada se setili vozova?????) Da li Srpska drzava uopste postoji? Ako je odgovor: ne, siguran sam da to nisu ucinili Ameri. To je ucinila iskljuciva i populisticka Miloseviceva politika koja i traje i vlada i danas. Uocava se to i na ovom sajtu tolerancije, gde se razni oblici netolerancije i netrpeljivosti prikriveno primenjuju protiv svega sto nije Srpsko, a cim neko postavi makar sumnjivu recenicu sa druge strane, krece hajka. Srbi su neke svoje zrtve ustaskih zlocina II. sv. rata iskopali i sahranili uz pocast. Mada su svi tvrdili da je to posipanje ulja na vatru, Srbi su tvrdili da je to pravo naroda. U Vojvodini su 1945 ubijani ljudi na osnovu toga da li su im ruke seljacke (grube) ili boracke (fine/ucitelji, lekari, advokati, ukratko inteligencija). Ubijani su pre svega Nemci i Madjari koje je politika drugog sv. rata zatekla. Mnogi su i mobilisani kao sto su Srbi mobilisali recimo Krajisnike, hteli oni ili nei. To je ovim ljudima bio jedini greh. Ljudi su odvodjeni u logore, ubijana su i zena i deca. U Subotici su neki ubijani na ulici samo zato sto su progovorili na Madjarski. Pored toga mnogi su osudjeni na smrt na prekim sudovima, u procesu koji je trajalo pola sata. Sudili su i kriminalnim elementima (soc. revolucija je u svim zemljama pobijala donji sloj drustva), ali su stradali mnogi nevini. Ovde sada ne pisem i dokazanim zlocincima, njih osudjujem na svakoj strani. Nema smisla traziti krivce a krivci jesu pojedinci jer ne moze se ceo jedan narod proglasiti zlim. Takodje znamo da je politika prljava. Medjutim svi zasluzuju jednak tretman. Zato dame i gospodo cenim vase namere da stitite ovaj sajt od namernih ili nenamernih vredjanja, omalozavanja svega sto je Srpsko ali ocekujem i vasu budnost u svim slucajevima gde je rec Srpsko ovde iznad zamenjeno nekim drugim narodom. Moja tajna namera dolaska na sajt je bas bilo pokretanje pitanja o kojem se cuti decenijama. Treba rascistiti sa istorijom da bi isli dalje i svi shvatili da smo svi isti, Srbi, Albanci, Madjari, Hrvati i svi smo na svome! I svima nama je mesto u Evropi! Istorija Vojvodine ne pocinje 1918. Za sve nas ona pocinje pojavom prvog coveka na ovim prostorima, negde pre 8000. godina. Svaka kultura je ovde ostavila trag, makar u obliku jedne kamene sekire ili konjske potkovice i nasi geni su toliko izmesani da uprkos svim naporima i nismo sigurni, ko je ko. Mi smo mi. Svakim svojim sestim uzdahom udisemo po jedan molekul kiseonika, koji je prosao kroz pluca Njutna, Tesle, Ajnstajna, Von Neumana, Alfreda Hitchkoka, Carice Katarine, Marije Terezije ili Adolfa Hitlera, Dzeka Trboseka. Mi disemo isti vazduh, u Vojvodini, na KiM, u Francuskoj, u Gruziji, u Amazoniji. Mi disemo isti vazduh! You winner and loser, Come on you miner for truth and delusion, and shine! |
|
|
|