VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Politika

Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Srbija danas i sutra
staro
  (#61 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 23.08.2008 20:38
Pol: Muško
Odgovor: Srbija danas i sutra - 28.01.2008, 23:09

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Evo kako Srbija izgleda danas:
Oko 130 miliona dolara je potpomognuta kampanja Čede Jovanovića, ne da bi pobedio već da bi raširio ideju što više indikativno obrisanih Srba, sedam Kovačevića (ili sedam sekretara SKOJA evrope), u priči o evropskoj Srbiji, 18 nevladinih organizacija o evropskoj Srbiji, DS i G-17 i svi sa istim ciljem: proći iz Evrope u Srbiju, umesto da se bore sa Srbijom u Evropu. A kako će sutra biti, ipak sam optimista biće mnogo bolje nego juče a gore nego sutra.
A gde su donacije za skole da deca sutra kada udju u EU budu malo bliza po obrazovanju?
Gde su donacije za propalu elektroprivredu da ne bi bili u mraku?
Gde su donacije za zdravstvo da imamo malo bolje uslove lecenja?
Gde su donacije u vodoprivredi, gradskim toplanama, putevima, javnom prevozu,...
Sve sto je politicka demagogija unistila 90-ih i pokusava opet, neko je ovih godina pokusao da financijski pomogne da bi ovde pokusao da stvori uslov da postanemo deo EU.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#62 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 20:35
Godine: 57
Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 01:10

Citat:
maleni kaže: Pogledaj poruku
A gde su donacije za skole da deca sutra kada udju u EU budu malo bliza po obrazovanju?
Gde su donacije za propalu elektroprivredu da ne bi bili u mraku?
Gde su donacije za zdravstvo da imamo malo bolje uslove lecenja?
Gde su donacije u vodoprivredi, gradskim toplanama, putevima, javnom prevozu,...
Sve sto je politicka demagogija unistila 90-ih i pokusava opet, neko je ovih godina pokusao da financijski pomogne da bi ovde pokusao da stvori uslov da postanemo deo EU.
Tele za klanje uvek liže ruku krvniku koji će da ga kolje, a krvnik uvek pogladi i nagradi tele pre nego što dođe vreme da ga zakolje!
E moj Maleni ta rafalna paljba pro-Čedina po meni po skoro svim postovima slabo ti daje šanse, još čika-morrib ima 90 posto aduta da te nadmudri u ovom lomatanju po tastaturi. Ove donacije su popraviti preživele posle zadnjeg pokolja da funkcionišu i razmnožavaju se do sledećeg, a svaka ekonomska kriza i recesija donose rat kao sredstvo za ozdravljenje posrnulosti.

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#63 (permalink))
lav71
tvrdog_lav
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 01:15
Godine: 37
Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 01:26

Citat:
neko je ovih godina pokusao da financijski pomogne da bi ovde pokusao da stvori uslov da postanemo deo EU.
...ko?...

staro
  (#64 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija
maleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamantmaleni je dijamant

29.01.2008, 01:27

Citat:
Tele za klanje uvek liže ruku krvniku koji će da ga kolje, a krvnik uvek pogladi i nagradi tele pre nego što dođe vreme da ga zakolje!
E moj Maleni ta rafalna paljba pro-Čedina po meni po skoro svim postovima slabo ti daje šanse, još čika-morrib ima 90 posto aduta da te nadmudri u ovom lomatanju po tastaturi. Ove donacije su popraviti preživele posle zadnjeg pokolja da funkcionišu i razmnožavaju se do sledećeg, a svaka ekonomska kriza i recesija donose rat kao sredstvo za ozdravljenje posrnulosti.
Pa ko je svojom politikom doveo tele pred klanje?
Jednostavno, cika morrib-e posle jeb..anja nema kajanja. Umesto da se tele goji ono se salje...Normalno uvek je kriv neko drugi...
Ja sam svestan da smo sami sebe "velikosrpskom politikom" unistili ali to izbegavanje odgovornosti za stanje me strasno nervira.
A sto se tice tih pokolja, ponovit ce se samo ako ostanes u takvom stanju.

Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...ko?...
Mozda si primetio ovih godina razne table obavestenja o rekonstrukciji ovog i onog pa ako si ih procitao video bi ko to pomaze.
Npr. kod nas u Rumi 2000-e nije bilo ni litre mazuta za grejanje, ni dinara da se obezbedi. Spasili nas Norvezani. Ali to nas je danas "sramota" govoriti, ma nismo mi sirotinja...

Poruku je izmenio Mish, 29.01.2008 u 22:12. Razlog: spojene uzastopne poruke

staro
  (#65 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 20:35
Godine: 57
Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 01:35

Hitler, Klinton, Buš i ostali kasapi su baš gledali dali mu tele liže ruku ili ne, čim ekonomija počne da krcka, a oni napred u rat. Pa ja znam da me spremaju za klanje, ali neću da im ližem ruku, razlika je očigledna između mene i tebe!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#66 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija

Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 01:52

Citat:
Hitler, Klinton, Buš i ostali kasapi su baš gledali dali mu tele liže ruku ili ne, čim ekonomija počne da krcka, a oni napred u rat. Pa ja znam da me spremaju za klanje, ali neću da im ližem ruku, razlika je očigledna između mene i tebe!
Izgleda da je doslo vreme da prekrstis ime zemlje u Srbekistan i potrazis dobre veze da se uclanis u Al Kaidu ali pazi, CIA vreba.
Malo sale, ne zameri...
Covece, sve vreme ti pricam, mani se budala koji te loze "velikosrpskim idejama" i pocni da radis nesto. Jaka ekonomija dobija postovanje a onda mozemo da se naje..mo mamice svim srpskim neprijateljima ako uopste budemo imali volje za to i ako ih budemo uopste prepoznali.

staro
  (#67 (permalink))
lav71
tvrdog_lav
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 01:15
Godine: 37
Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 12:16

Citat:
maleni kaže: Pogledaj poruku
Mozda si primetio ovih godina razne table obavestenja o rekonstrukciji ovog i onog pa ako si ih procitao video bi ko to pomaze.
Npr. kod nas u Rumi 2000-e nije bilo ni litre mazuta za grejanje, ni dinara da se obezbedi. Spasili nas Norvezani. Ali to nas je danas "sramota" govoriti, ma nismo mi sirotinja...
...a to je čeda zasluzan?...

staro
  (#68 (permalink))
maleni
Iskusni forumdžija

Odgovor: Srbija danas i sutra - 29.01.2008, 18:35

Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...a to je čeda zasluzan?...
Pa u tom momentu, verovatno politika koja je srusila Slobu u kojoj je ucestvovao izmedju ostalih i Ceda.

staro
  (#69 (permalink))
NIKNIK
Početnik
NIKNIK će uskoro postati poznat članNIKNIK će uskoro postati poznat član

Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 07.07.2008 18:59
Odgovor: Srbija danas i sutra - 11.02.2008, 13:58

Прерасподела српске политичке сцене?

Већ се прилично дуго јасно видело да како се захуктавала косовска драма све је очигледније да се српска владајућа коалиција ближи свом крају. Управо да ће се на питању Косова извршити једна нова прерасподела српских политичких снага у смислу да ће доћи до коалирања природно сроднијих елемената него што је то био до сад случај. Хтео сам рећи, да је право чудо што је ова садашња коалиција уопште заживела - ево, без мало, скоро осам месеци.

Светојовањске сличности 2007. и 2008. године
А, ако сећање још траје, баш отприлике у ово време прошле године, јануар 2007. године, политичка ситуација у Србији, била је, ако не истоветна, оно врло слична, овој садашњој, јануара 2008. године. Ако би човек могао да заборави време, неки слогани али и политичке радње су идентичне.

Србија је била пред изборима, око Св. Јована, и тад, јануар 2007, и сад, јануар 2008. Тадић је грабио власт и тад и сад: парламентарну тад, председничку сад. Било је и тад „трговине” око Косова у смислу: „ви мени власт, а ја ћу вама, већ некако, због специјалних „српских” околности - наравно „на мала врата” - испоручити Косово”. По питању Тадићеве власти, Запад се онда „оба-везао” да се Ахтисаријев план о „надгледаној” независности Косова, обелодани јавно тек после избора у Србији; данас, пак, сами Шиптари се „обавезали” да ће прогласити независност Косова, тек после светојовањских избора 2008. године. Тад је Буш мислио да ће цементирати Тадићеву апсолутну парламентарну победу, спектакуларним и прекоредним пријемом Србије у Партнерство за мир (ПзМ); данас, међутим, ту спектакуларност је пренела на себе Европска унија (ЕУ); Србија ће са њом потписати Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) - предсобље ЕУ!

Догодила се, међутим, приликом ове задње спектакуларности једна мала „омашка” у погледу јануарских истоветности 2007. и 2008. године. Уместо да пријем Србије у ССП буде пре председничких избора од 20. јануара ове године, као што је то било лањске с Бушовим ПзМ, оно је неочекивано остављено тек за после избора, 28. јануар 2008. године.

Још једна важна истоветност
С обзиром, пак, да је „timing”, кад се ради о плановима Запада према Србији, јако важна ствар, споменута „омашк