|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Srbija danas i sutra |
|
Srbija danas i sutra |
|
|
Iskusni forumdžija
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.01.2008.
Poslednji login: 28.11.2008 20:01
Pol: Muško
|
Srbija danas i sutra -
26.01.2008, 23:26
Citat:
Ali pitanje je sirine razmisljanja i uticaja svakakvih likova na seljaka kao ciljnu glasacku masineriju (koji je nazalost toliko zatvoren u samog sebe) u sredini kao sto je Srbija i izlazenje sa njima na kraj. Cinjenica je da je seljak najvise stradao 90-ih unistavanjem sela kroz parolu "hleba i igara" i sada besan sto je prevaren i dalje nesvatajuci da sa 2 he. u proseku po glavi seljaka nema sanse da opstane a kamoli da napreduje. E tu se pojavljuje Toma i nudi "resenje" tj. pravdu za sve. I raja se pali. Ako je jedno od mogucih resenja za neka (posto svi nema sanse da opstanu u ovakvom stanju i sa obradjivanjem osnovnih kultura) poljoprivredna gazdinstva i poljoprivredni fondovi koje nudi EU onda stvarno ne vidim drugi nacin osim tog. Pa malo pre je morrib hvalio Slovence i njihove subvencije (neznam dali je na ovoj temi). A nema subvencija bez jake ekonomije, znaci opet samo EU kao cilj. Citat:
Za generacije koje dolaze stvarno mozes da kazes da su neotesane. Ali to je opet kriv sistem i politika koju podrzavas. Sve se zasniva na izolaciji a predpostavljam da znas sta izraste iz toga. Zato mani se izolacije i "velikih ciljeva" naseg dragog nam premijera. Sto se tice tog Zivorada, neznam ko je i sta on misli o tebi ali taj skup koji je odrzan i zbog cega podrzavam. |
||
|
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 01.12.2008 01:17
Godine: 58
|
Odgovor: Srbija danas i sutra -
27.01.2008, 00:55
maleni:
"Morrib-e, da bih nekoga cenio i postovao u kurtoaznom smislu, prihvatam godine ili staz kao osnovno merilo istog. Ali ceniti i postovati nekoga ko u principu pocne da "lupa" a ima vise godina od mene (34) bez obzira na godine, to malo teze. Za generacije koje dolaze stvarno mozes da kazes da su neotesane. Ali to je opet kriv sistem i politika koju podrzavas. Sve se zasniva na izolaciji a predpostavljam da znas sta izraste iz toga. Zato mani se izolacije i "velikih ciljeva" naseg dragog nam premijera. Sto se tice tog Zivorada, neznam ko je i sta on misli o tebi ali taj skup koji je odrzan i zbog cega podrzavam." Samo te molim da mi daš parametre opšte prihvaćene i napisane, po kojima ide upoređenje da neko lupa, a neko ispravno misli, da bi to na kraju bilo merilo i poštovanja prema nekome. Po tim istim parametrima koje si ti postavio je se neponašam, jer to nisu moja merila za ocenu i razmišljanje kao ti, ali me nesputavaju da te poštujem i salušam tvoje mišljenje iako drastično različito od mog. Šta je još važno za mene, a iz čega proizilazi i moje ponašanje, političari su javne ličnosti koje treba da za svoje postupke odgovaraju onima koji su ih birali, i kao takvi podložni su kritikama istomišljenika i neistomišljenika. Iz toga proizilazi i tvoje nerazumevanje, ako napadam tvoje favorite, ja nenapadam tebe, i samim tim nemoraš da budeš toliko brz i zapaljiv, živi tvoj život i bori se, političari će se još menjati. |
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
27.01.2008, 01:20
Citat:
Postoje istocnjacki i zapadnjacki pristup i komunikacija u politici. Istocnjacki uglavnom nije iskren i non stop se nesto mora citati izmedju redova da bi se provalilo sta je "pesnik" hteo da kaze i kakve su mu namere i dali su uopste temeljne zbog pristupa na koji nastupa. Dok je zapadnjacki dosta direktniji i samim tim, po prirodi komunikacije i temeljniji te ga je lakse prihvatiti ili ne. Ovi nasi zvanicni (gore nabrojani) su definitivno okrenuti istocnom principu komunikacije sto po mom misljenju povlaci narod kao sto si ti i demagogiju "izmedju redova" postavlja kao parametre u politickoj komunikaciji na isti nivo kao i zapadni nacin komunikacije. Ja to ne mogu da priznam kao ravnopravno i otud imam manje postovanja prema "lupetanjima". Ali kao sto vidis volim da komuniciram sa vama. Sto se tice tzv favorita ja ih gledam kao predstavnike politike koju propagiraju i koristim ih u tekstovima samo kao pojednostavljenje politike koju podrzavam ili ne. |
|
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 01:12
Godine: 37
|
27.01.2008, 20:18
Citat:
Citat:
![]() ...dimnjake...
|
||
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
27.01.2008, 21:05
Prijatelju, jedno je ceniti seoske poslove i seljaka kao domacina a jedno kritikovati nacin razmisljanja ljudi koji su se zatvorili u same sebe svesni ili nesvesni sta im je uradio rezim koji su u principu podrzavali.
Ako ti to nije jasno postroj se kraj njih. |
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
|
27.01.2008, 21:22
Citat:
...znaci svi koji po tebi pogresno razmisljaju su seljaci?... ...ili svi koji koji ne misle kao ti su seljaci?... ...ili svi seljaci pogresno misle?...![]() ...ja cu se rado postrojiti uz seljake, mislim da oni razmisljaju mnogo sire nego takvi kao ti... ![]() ...dimnjake...
|
|
|
|
|
|
|
Iskusni forumdžija
|
27.01.2008, 22:10
Citat:
Sto se tice postrojavanja, samo izvoli... |
|
|
|
|
|
|
garovix
|
28.01.2008, 11:12
Citat:
...ti se samo gadjas subjektivnim mišljenjima...![]() . ...dimnjake...
|
|
|
|
|