|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Politika Razmenite mišljenja sa političkim neistomišljenicima, učestvujte u VojvodinaCafe parlamentu |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Srbija danas i sutra |
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.02.2008.
Poslednji login: 30.07.2008 01:16
Pol: Muško
|
Odgovor: Srbija danas i sutra -
12.02.2008, 03:44
Nije mi jasan tvoj stil pisanja, ali nema veze...
Znas kako, najgori je rat sa samim sobom, tu ne mozes da dobijes, ali mnogo mozes da izgubis. Nikoga ne branim, favorizujem niti bojkotujem, ponavljam. Za tvrdoglavost - Ne razumem kako to moze da jedan predsednik drzave dozvoli da mu neko kroji granice po sopstvenom nahodjenju, mimo medjunarodnog prava, samo zato sto se nalazis na putu ka njegovom konacnom cilju? Takav predsednik nije zasluzan da bude ziv, ako se uzme poverenje ljudi koji su mu ga dali na izborima. Isto Vazi i za Borisa, ukoliko dozvoli da Kosovo bude otudjeno. Ako i bude, ocekujem da krivicno odgovara, jer ce u Cetvrtak poloziti zakletvu na USTAV. Ja samo mislim da Medjunarodno pravo mora da se postuje, a tvrdoglavost u Milosevicevom slucaju se po pitanju nedozvoljavanja cepanja zemlje ( kako ti kazes, zemlje koju niko nece ) ogleda upravo u ocuvanju teritorijalnog integriteta,a a u skladu sa Medjunarodnim pravom. To sto niko nije zeleo nasu drzavu, ogleda se u imperatorskim namerama, znas vec koga. Videcu, hoces biti pravedan pa nazvati Tadic Borisa najvecim srpskim izdajnikom, ako ne bude bio obavesten da je Berlinski zid pao, i otcepe Kosovo, samo zato sto drugi ne zele nasu drzavu, a nas ko jebe. O baba Borki necu da razgovaram, mislim da treba zenu pustiti da na miru umre, kad joj je vec jedna noga sisla u grob. Ja sam hriscanin, i mislim da ljude koji vise nisu na ovom svetu treba ostaviti na miru, a vidim da ne misle svi tako. Ali nema veze.
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 02:55
Godine: 38
|
12.02.2008, 04:00
Citat:
![]() ...hoces medjunarodno pravo?Evo...sve republike biovse jugoslavije imale su pravo po Ustavu da se odcepe...to su i ucinile...priznao ih ceo svet...i sta mi trazimo?u Hrvatskoj,u Bosni?nemoj samo da mi kazes da branimo srpski narod,jer sam video kako...zazmurili smo dok su se kolone izbeglica kretale ka Srbiji...pocistili su ih kao metlom,umesto da krenemo gde je trebalo...eto ti medjunarodno pravo... ...zar nije bilo pametnije dati Amerikancima bazu na kosovu i reci...evo,vama baza,nama cela zemlja...ajde razmisljaj malo...nema tu mesta emocijama,vec samo klasican interes jedne zemlje... ...e sada da te pitam...kako mislis da tadic spreci da kosovo ne ode?Ajde da cujem...znas li kakve su ingerencije Predsednika,Vlade,Skupstine? ...neka proglase vanredno stanje i idemo da se borimo...ides sa mnom?Ne verujem...kao sto ne verujem da ce mnogo njih to zeleti...ovom narodu je pun kurac stradanja,zele samo normalno da zive...to je istina... ...treba da shvatis da su nas doveli pred svrsen cin i da bilo ko da je na vlasti,ne bi po pitanju Kosova mogao mnogo da ucini...ali bar pokusavamo i to postujem... ...i na kraju...mislis da si veci Hriscanin od mene,bolji covek,zato sto mi je krivo sto oni koji su direktno krivi za sudbine miliona ljudi,nisu odgovarali?...ako je tako...nisam hriscanin niti dobar covek... ![]()
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
12.02.2008, 04:10
Ne znam zasto ti stalno pises u stilu kao da te prozivam?
Nisam rekao niti da sam bolji covek niti veci hriscanin od tebe, zasto bi bio. Svi smo isti. Prva stvar, steta je sto neznas ustav SFRJ, ali ima vremena da fa citas, nikad nije kasno. Pravo svake Republike na autonomiju je postojalo i to se jasno vidi u Ustavima samih republika u to vreme. A zasto su stremile ka otcepljenju? Primamljiva cifra. Slovenija ti je cist primer zemlje koja se prodaje za male pare. Ozbiljno ti kazem , procitaj malo bolje bivsi ustav, izmedju redova. Ne znam da li bi mi dozvolio da ti kampujem u sobi, i zveckam bombama, da bi ti porodica zivela bolje (izvini za porodicu, ne treba mesati, ali hocu primer jedan ). Na kraju, verujem da si pametan covek, i nikome ne dozvoljavas da ti kroji stvari u svojoj kuci. Meni zaista ne moras da se trudis da objasnjavas Medjunarodno pravo - citam ga i slusao sam ga 5 godina. A mislim da ti i nije fax. A o ingerencijama, ne znam sta da ti kazem. Pitas me kakve ingerencije ima predsednik Republike, Vlade i Skupstine po pitanju resavanja statusa Kosova? Pa izvini, oni vode ovu zemlju, ciji je jos deo Kosovo i Metohija
|
|
|
|
|
|
Vatrogasac...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 02:55
Godine: 38
|
12.02.2008, 04:53
Citat:
...rekao si da bi borku ostavio na miru,jer je eto jadna,jednom nogom u grobu,a ti si eto hriscanin...iz toga proizilazi da ja nisam,jer se zalazem da svi odgovraju koji unistavaju i kradu ovu zemlju... ...ko se za koliko prodao,boli me tuki,gledam u svoje dvoriste...mi se nismo prodavali pa smo dobili po picki kao nijedan narod... ...ustav sam citao,ali iz kurtoazije,necu da ulazim u raspravu jer je to tvoj fax koji si ucio i verujem da poznajes materiju...samo mi nije jasno od kada se to ustav cita izmedju redova?Milsi,malo mi je nelogicno... ...za ingerencije te pitam da li znas,iz prostog razloga da vidimo sta nam je ciniti ako siptari proglase nezavisnost...sta moze predsednik,sta Vlada,sta Skupstina....da nastupimo jednistveni kao drzava...ali naravno da ne znas sta da mi odgovoris,jer ne znas koja su im prava i duznosti,niti znas sta bi trebali da uradimo u takvom slucaju... ...jednostavno,uz duzno postovanje...mislim da mnogo pises o politici a da o njoj jako malo znas...ali za svaku pohvalu je sto se interesujes,jer dokazujes da si jedan mlad i svestan covek,koga interesuje buducnost ove zemlje...
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
|
12.02.2008, 12:04
Blago siromasnima duhom, njihovo je carstvo zemaljsko!
Vidi, stvarno ne moras da me poducavas, niti da dajes suvisne komentare stepenu saznaje u politickoj materiji. Aktivno politickim analizama bavis se 10 godina, 9 godina sam po drzavnim institucijama. Ako neko ne poznaje materiji, kada je barem politika u pitanju, ili ako ne razlikuje cije je pitanje kome postavljeno, onda si jasno ti taj. Kada se vec zalazes za pravednost u politickom zivotu, i hapsenje svih onih koji su ovo zemlju ojadili, kazem svih, bojim se da bi onda nasa drzava bila ojadjena, barem kada su u pitanju politicari sadasnjice. Sudeci po svemu sta su uradili i sta rade. Nema tu velike razlike izmedju politicara devedesetih i sada. Moje poznavanje materije je isuvise odlicno, sudeci po svemu sto sam uspeo da dokazem, a toga je mnogo. Sumnjam da vise znas o politici od politikologa medjunarodnih odnosa, samo zato sto si jedan od mnogih revoltiranih ljudi koji su morali da sluze drzavi, kako tako. A kada smo kod statusa juzne pokrajine, tu si dokazao da nemas pojma o politici, u stvari nemas pojma ni sta je ona. Drugo nemas ti pojma ni koje su ingerencije predsednika drzave, Vlade niti Narodne Skupstine. Kada me pitas sta Vlada, kao izvrsni organ vlasti u drzavi moze da uradi po pitanju ocuvanja teritorijale celovitosti, necu te udostojiti odgovora, jer mislim da bi to bilo najgluplje sto bih mogao da odvalim. To i srednjoskolci znaju. Sta Narodna Skupstina moze da uradi, kao zakonodavna vlast, odgovor poistovecujem u potpunosti sa predhodnim. Kad vec niko "nema ingerencije da brani drzavu", neka se sklone sa vlasti i neka to javno kazu. Nije zakonski, moralno, da ljudi kojih boli savrseno za ovu zemlju sede na celnim mestima po zakonodavnim i izvrsnim institucijama i uzimaju pare od napacene zemlje. I jos nesto, ako ti se cini da malo znam, kiksno si u startu. Meni je mnogo jednostavnije da nastupam na tvom nivou, lakse te razumem. Uistinu, jedino ja mogu da se spustim na tvoj nivo, dok ti moj, evidentno je to, ne mozes da postignes. Politika se lakse ocenjuje i tumaci u proslom vremenu i analize bivaju ispravnije, a konstatacije tacne, sa stanovista nekoga ko posmatra to duze vreme sa distance, za razliku od tumacenja nekog ko misli da se razume u politiku samo zato sto je bio mobilisan i ucestvovao u razgledanju kolona izbeglica na koje je morao da zazmuri. I da, sto se tice citata, vrlo je neozbiljno da citiras me u svakom svom postu. Ali razumem i to jer nemozes ti da pises toliko koliko ja tebi mogu dati odgovora, pa da nebude copy-paste akcije, za sta mene krivis, citiras moje podugacke tekstove. Drugar, nisi ti za politiku. Mozda ti ipak bolje stoji da gledas situaciju u svom dvoristu, kad si vec uspeo da sastavis platu od 400 eura. Fizicki rad mozda i vredi toliko, ali psihicki, nikako. Zato pozabavi se problemima iz ?unutrasnjosti".
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 27.11.2008 18:07
|
12.02.2008, 13:39
Citat:
Citat:
Citat:
пс. да ли је неко од Ваших купио стан за 20 ДМ у време Слободана Милошевића, јер ја, а нико од мојих то није успео. |
|||
|
|
|