|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Poezija Stihovi članova sajta, kao i vaši omiljeni stihovi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Arthur Rimbaud |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:10
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Arthur Rimbaud -
08.11.2008, 12:23
Pijani brod Kad iz mirnih Rijeka zaplovih po svijetu, Snosio već nisam kormilara volju: Indijanci su ih uzeli na metu, Pobivši ih gole na šarenom kolju. Tako sam od britskog pamuka, mornara I flamanskog žita oslobođen bio; Kada presta graja mojih kormilara, Poniješe me Rijeke kuda god sam htio. U mahnitom pljusku oseke i plime, Neviniji još, no dječji mozak, gore Lomove i kaos podnijeh prošle zime No rti što sežu daleko u more. Pomorski moj nagon kršten bje u buri Kad sam deset noći plutao na valu - Što se vječno valja i za plijenom juri – Bez čežnje za glupim očima na žalu. Slađi nego djeci na kiselo voće, Čamovu mi ljusku zelen talas probi, Ispra bljuvotine, vino, nečistoće, Kormilo i sidro razasu i zdrobi. I od tog se časa kupam u poemi Mora, protkan mliječnim sjajem vasione, Zelen azur srčem, u kom gdjekad nijemi Davljenik, zanesen, zamišljeno tone. Gdje, kad iznenada sedefna modrina Zore zadrhti od ružičastih šara, Snažnije od vaše lire i od vina Vrije gorki kvasac ljuba |