|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Poezija Stihovi članova sajta, kao i vaši omiljeni stihovi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Ljubivoje Ršumović |
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 18.06.2006.
Poslednji login: 04.06.2007 21:16
Pol: Žensko
|
Odgovor: Ljubivoje Ršumović -
18.06.2006, 12:16
Basna
Jedna je ovca grdila ovna: Nesreco moja neminovna! Zar ne osecas ikakve grize, kraj tebe zivog, drugi me strize. Uz malo srece i malo novca, mogla sam biti gospodja ovca. Ovako s tobom dangubo niska ostacu vecno obicna dviska! Ovan otkide cvet u aleji, pa rece ovci: Ajde ne bleji |
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
|
18.06.2006, 12:38
Jedna je krava
grdila vola: Nisi za drugo, nego za kola Ovako lepa, mlada i zdrava, ostah kraj tebe obicna krava. Proste sarulje uz pravu bratiju odose, bre, u diplomatiju. A ja postena, pa sve ko velim da dajem mleko i da se telim. ... (da li znate nastavak???) |
|
|
|
Ljubivoje Ršumović |
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
|
Ljubivoje Ršumović -
18.06.2006, 12:43
Postoji Rsumova pesma o Zmaju, koja pocinje ovako:
Jedne se jeseni cudo dogodilo. Srem se poceo rodom ponositi. Suncokret rodio, zito rodilo, sve zrelo, treba kositi. A Sremcima se bas nije radilo, pa udarili u svadbe i pice, starima rintanje dosadilo, a lenjost usla u mladice. *** da li imate celu pesmu? znam da se zavrsava stihovima Od tada Zmajevo ime nosi fabrika poljoprivredih masina na Bezanijskoj kosi. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 21.12.2008 17:33
|
27.10.2006, 17:58
Ako zelis misice ko gvozdje jedi belo ili crno grozdje Ako zelis snagu zbilja musku onda ne smes zaobici krusku Ako zelis na sve biti imun jedi cedi sredi zuti limun Ako zelis ruke kao kandze prosto gutaj sveze pomorandze Ako zelis vestine sa strane okomi se na krive banane Ako zelis da izgledas besnje svakodnevno upraznjavaj tresnje Ako zelis biti bistre glave beri one jagode iz trave I uopste ko god nesto hoce mora jesti i voleti voce OTKUD MENI OVA SNAGA Otkud meni ova snaga gde bih steko te misice da mi hrana nije draga da mi nije drago pice Volim brate lepo sesti volim brate dobro jesti volim se sa sniclom sresti il za stolom il na cesti Otkud meni ova sila ovaj pogled ljuta zmija da mi hrana nije mila tako reci najmilija Volim brate lepo sesti volim brate dobro jesti tamo gde se klopa smesti i mene ce nos odvesti Otkud meni ovo zdravlje gde bih naso takva pluca da ne volim mleko kravlje i cicvaru dok je vruca Volim brate lepo sesti il za stolom il na cesti volim se sa hranom sresti pa makar je moro jesti IZA PRVOG UGLA Iza prvog ugla neki djavo cuci neka muka ceka da coveka muci Iza prve gore pa u drugoj gori ceka neka mora da coveka mori Na zivotnom putu pa iza krivine ceka neka briga da coveka brine Tamo gde u travi cveta ljutic zuti ceka neka ljutnja da coveka ljuti Kad bi covek znao za sve sto ga ceka ne bi se ni radjao u liku coveka Vec bi bio ptica ili vredna pcela ili samo bagrem negde nakraj sela GENERALE SILO LJUTA Generale silo ljuta kad ti bude dosta rata svrati kuci dva minuta da svom sinu budes tata Oj frizerko vesta zverko znam da kosa nije slama ipak idi setaj s cerkom ceo dan joj budi mama Direktore lepi stvore okani se referata hajde kuci pod prozore budi tvojoj deci tata A svet moze da priceka i s frizurom i sa ratom dok se jedna srecna cerka naigra sa svojim tatom |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 12.10.2006.
Poslednji login: 21.12.2008 17:33
|
13.12.2006, 00:23
UZEO SAM HARTIJU I OLOVKU Uzeo sam hartiju i olovku I nacrtao mišolovku U mišolovci parče sira I još jedno parče sira Da miš može da bira Oko sira sam nacrtao čamac U čamcu upalio sveću Da miš bolje vidi mamac Da ne kaže NEĆU Ali čim sam nacrtao miša Počela je da pada kiša Celu je hartiju skvasila Sveću ugasila I nije se skrasila Dok miša nije spasila ************************* ČOBANIN SAM U SELU Imam jednu kokošku Koja zna da broji Svršila je fakultet Ali ne znam koji Imam jednog vola Koji vuče kola Svršio je gimnaziju Al' je ost'o lola Imam jedno prase Koje stalno gudi Svršilo je zanat Kod muzičkih ljudi Imam jednu ovcu Koja mnogo bleji Svršila je travu U jednoj aleji Čobanin sam u selu A nemam ni platu Voleo bih da sam negde Na nekom zanatu Kad je zanat obdaren Lako je za hranu Radio bih ceo dan U nekom dućanu |
|
|
|