|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Poezija Stihovi članova sajta, kao i vaši omiljeni stihovi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Louis Aragon |
|
Odgovor: Louis Aragon |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
x3m member
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 23.10.2008 06:53
Pol: Žensko
|
Odgovor: Louis Aragon -
04.03.2007, 23:12
Koja je to obala daleka Na kojoj se plavi cicak u magli pustinje Cudno prostranstvo u kome u znak oproštaja Njiha se trava na ošticama duna Pod limunom je zemlja meka Po kojoj ne ostavlja traga ni sunce ni luna Stopalo gazi smireni prah zvezdanih stoleca Liskun nesreca Kosture davno potopljenih brodova Talog velikih dubina slama kostiju Snežni tepih snova Prašinu pokojnih podmorskih civilizacija Izglodanu plutu brodove minerala talog plima Ridi odblesak astralnih raspojasanih konstelacija Blato globigerina Ukus soli na silu uvukao se u srž moje ploti Veceras mi se ponovo privida svetlost i jutro na Hardeloti Coveku i moru kad dode cas da poležu Iz prostog razloga da umru Ne znam dal im se tada uvek pojavljuje pena na usnama Ili je to samo osmeh taj beli grc koji ivici umor od života Ali pogledaj usred morskih okreka na smiraju talasa To srce nasukano koje još kuca ili je samo školjka Ciji se oblik pukim slucajem poklapa sa ogromnom prazninom u meni Od one stvari išcupane iz mojih grudi Jer malocas nisam našao cveca za tebe na cvetnom trgu Na plaži se desilo to jednog davnog dana A bila je secaš li se i tvoja majka s nama Moja ljubav stavlja jednu malenkost Mali crni sedef u tvoje uvo Sav skupljeni bol sveta koji se uspeo zabeležiti Staru izgrebanu plocu sa koje igla iskace Ponor šumova zbog koga se tvoje oci jednom ili dvaput raširiše Zatim ti ostavljaš sve to izmedu poštanskih karata Na hotelski kamin Zaboravljajuci duboki bes okeanskih jadikovki Zbog gramofona koji svira neprestano THE MAN I LOVE Secaš li se secaš li se bilo je to jedno bezbojno leto Kao pesak i mi na vetru Hardelota To srce u meni to srce u tebi koje se povlaci po našoj sobi Sa slonom od porculana i jastucetom od plavog velura za igle To srce u koje nisi verovao i pored pesme kojju je nosilo u sebi Istina je da je po |