|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Poezija Stihovi članova sajta, kao i vaši omiljeni stihovi |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Omiljen stih |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poznata faca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 14.04.2007.
Poslednji login: 29.06.2008 23:47
Pol: Muško
|
Odgovor: Omiljen stih -
11.11.2007, 00:41
Ne mogu izdvojiti samo jedan stih, svidja mi se cela pesmica. Jedna od po meni najlepsih pesama:
Raport Generalu Gospodine generale smije li Vam se obratiti vojnik bez vojne poste ratnik bez ratnog rasporeda, covjek koji je vojnicku zakletvu sramno pogazio, dezerter bez Otadzbine i casti pokoran kvislinskoj vlasti, sto plasljivo pred sobom gleda kako kurjaci ostre svoje ocnjake krvave, cereci se zlokobno nesvijesti nasoj dubokoj i nemoci nasoj da spasemo sebe braneci Komandanta! Moja je jedinica Generale izbrisana iz brojnog stanja, moja je ceta žrtvovana i više ne postoji, nasoj se „slavi” tiranin grohotnim smijehom klanja, a naše duse djavo trljajuc' ruke broji! Moji su saborci kontuzovani krestavim zenskim glasom, oci nam sprzise bljeskom mesije antihrista, u tor nas ugoni farmer svojim cuvenim lasom, naše je dostojanstvo ljigava kisna glista! Marame crne ne vidimo, crn nam obraz ne smeta, grobova svojih se stidimo stid nam je najmanja steta, i djecu svoju bez stida u oci gledamo, jer i nas se ocevi stide, i Vas bi Generale htjeli da predamo, i red je da svi vide da nismo ni Srbi,ni Pravoslavci, ni ljudi ni pokorni suznji, ni prokletnici sto Vam svjesni izdaje svoje zavide, ništa od toga Generale MI SMO ObičnE GNJIDE! Prastajte slavni Generale ako se oprostiti može vojniku sto nema ni hrabrost ni volju da kaže: „Pomozi nam Boze, nas je Komandant na bojnom polju i još se junacki bori, da oslobodi vojsku svoju da starog Srbina stvori, da skine povez sa ociju naših da budemo opet predaka vrijedni, pomozi mi Boze,ljudi se plasih, žrtvovah dusu za zivot bijedni”. Autor pesme: Likota Izvor odakle je preuzet tekst :Internet, a link je: http://republikasrpskaonline.forumup...skaonline.html |
|
|
|
|